Hero1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Γεια σας ήθελα να προσπαθήσω να φτιάξω εναν σταθερό από το 0 . Απλά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Τι πρέπει να προσέξω και φυσικά είναι εύκολο η δεν αξίζει τον κόπο;
aris.04 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Hero1 είπε Γεια σας ήθελα να προσπαθήσω να φτιάξω εναν σταθερό από το 0 . Απλά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Τι πρέπει να προσέξω και φυσικά είναι εύκολο η δεν αξίζει τον κόπο; Εύκολο ειναι και αξιζει τον κοπο γιατι τον φτιαχνεις στα μέτρα σου. Πρωτα πρεπει να δεις για τι δουλεια το θες και τι προγραμματα θα τρεχεις. Υπαρχει ειδικη ενοτητα εδω στο φορουμ οπου σε βοηθανε να διαλεξεις τα κομματια. 1 1
GiwrgosP- Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Hero1 είπε Γεια σας ήθελα να προσπαθήσω να φτιάξω εναν σταθερό από το 0 . Απλά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Τι πρέπει να προσέξω και φυσικά είναι εύκολο η δεν αξίζει τον κόπο; Youtube is your friend Μπες και δες tutorials. https://www.youtube.com/watch?v=IhX0fOUYd8Q Αυτος φαινεται ιδιαιτερα αναλυτικος. Επισης ενα tip: ολα τα καλωδια και οι συνδεσεις ειναι σχεδιασμενες να κανουν μονο εκει που πρεπει. Δε γινεται να συνδεσεις κατι λαθος λοιπον, γινεται ομως να μην το συνδεσεις καθολου, οποτε ξεκαθαρισε τι συνδεσεις εχει το καθε part. Σκληροι δισκοι: 1 sata καλωδιο + 1 παροχη τροφοδοσιας Μητρικη: 1 μεγαλο καλωδιο τροφοδοσιας (24pin) + αλλο ενα στο πανω μερος (6pin νομιζω, μπορει και 4 μπορει και 8 ) Καρτα γραφικων: μια παροχη τροφοδοσιας. Στον επεξεργαστη απο πανω δε χρειαζεται να βαλεις εσυ παστα, διοτι εχει απο μονη της η ψυκτρα που παρεχεται στο κουτι (θα δεις μια γκρι επιστρωση στο σημειο που ακουμπαει τον επεξεργαστη). Ο,τι αλλο θες, εδω ειμαστε και να εμπιστευτεις οτι σου προταθει ως προς τα parts! Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από GiwrgosP- 3 1
Hero1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ μια ερώτηση ακόμα έχω ακούσει ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν όλα τα εξαρτήματα μεταξύ τους ας πούμε με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή πρέπει να πάρω συγκεκριμένη κάρτα γραφικών ισχύει κάτι τέτοιο;
GiwrgosP- Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Hero1 είπε Σε ευχαριστώ πολύ μια ερώτηση ακόμα έχω ακούσει ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν όλα τα εξαρτήματα μεταξύ τους ας πούμε με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή πρέπει να πάρω συγκεκριμένη κάρτα γραφικών ισχύει κάτι τέτοιο; Με τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων οχι, δεν ισχυει. Αυτα που δε μπορουν να συνεργαστουν ειναι ο επεξεργαστης με την καθε μητρικη. Πχ στις μητρικες αν πας στο σκρουτζ θα δεις οτι εχει αριστερα επιλογη για socket. Αυτος ειναι ο πιο καθοριστικος παραγοντας του ποιους επεργαστες υποστηριζει η εκαστοτε μητρικη. Πχ τους ryzen που θα εχεις δει να λενε ολοι, τους βαζεις σε μητρικες με socket AM4. Σε ειδικες περιπτωσεις καποιες μητρικες με συγκεκριμενο socket δεν υποστηριζουν επεξεργαστες που ειναι φτιαγμενοι γι αυτο το socket, οποτε καλο ειναι, γενικα μιλωντας, να πηγαινες στο σαιτ του κατασκευαστη της μητρικης και να βλεπεις στο manual της μητρικης ποιους επεξεργαστες υποστηριζει. 1
niko13 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Τιποτα δεν ειναι αν φας μερικη ωρα να δεις βιντεο πιο πριν, μη μασας. μια φορα το κανεις κ μετα το ξερεις για παντα. Ασε που σε περιπτωση, χτυπα ξυλο, προβληματος θα εχεις την ανεση πλεον να το ψαξεις μονος σου.την συμβατοτητα των parts την καλυψαν τα παιδια παραπανω. 1
Hero1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Σας ευχαριστώ παιδιά θα ξεκινήσω άμεσα την αναζήτηση για να τον φτιάξω
ZELOMOTH Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 27/8/2020 στις 12:11 ΜΜ, Hero1 είπε Σας ευχαριστώ παιδιά θα ξεκινήσω άμεσα την αναζήτηση για να τον φτιάξω Το έφτιαξες? Να ξέρεις πάντως οτι υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάνε στραβά αν δεν ξέρεις τι κάνεις... Και αν είσαι εντελως άσχετος, ή θα πρέπει να δεις πολλά και αναλυτικά βιντεάκια για να δεις τι πρέπει να προσέξεις, αλλιώς κοίτα να τα αγοράσεις ολα απο ενα μαγαζί που να σου το συναρμολογεί κιόλας δωρεαν ωστε να γλιτώσεις τα ευτράπελα...🙂
dchatz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Εγω πάντως όταν ξεκίνησα να στήνω pc μόνος (και αυτό μιλάμε στο ξεκίνημα της αγορας, 286-386 cpu) εχοντας ήδη ενα pc στα χερια μου άρχισα να το διαλύω και ξαναφτιάχνω ώστε να καταλάβω πως δουλευουν όλα. Με τον καιρό ήρθε η ώρα για αναβάθμιση και ήμουν σχεδόν expert. Φυσικά η αρχή για να ξεκινήσει κάποιος σήμερα είναι το youtube. Έχει και πολλά ελληνικά βιντεο. Εγω θα έπαιρνα αρχικά μητρική, επεξεργαστή, τροφοδοτικό (αν δεν υπάρχει κάνα παλιό) και μία μνήμη και θα προσπαθούσα χωρίς κουτί να τα μπουτάρω με ένα liveUSB. Αφου διαπίστωνα ότι δουλεύει θα έπαιρνα εναν SSD και θα εγκαθιστούσα λειτουργικό. Αφού έβλεπα ότι όλα παίζουν τότε θα έπαιρνα τη συνολική μνήμη που θέλω (άλλη μία ίδια ας πούμε) και πάλι δοκιμές. Μετά κάρτα γραφικών αν χρειάζεται και πάλι δοκιμές. Αν όλα παίζουν εντάξει τότε παίρνεις κουτί και αρχίζεις να τα συναρμολογεις όλα μέσα από την αρχή. Παρόλο που ο επεξεργαστής θα εχει μέσα την ψύκτρα με την πάστα της, πάρε καλού κακού και μία μικρή ποσότητα πάστας CPU με 2-3 ευρω. Μία άλλη λύση είναι να δώσεις 30-40 ευρώ αγοράζοντας κάνα κομπλε core2duo ή quad και να αρχίσεις το ξεστήσιμο-στήσιμο. Θα βοηθηθείς αρκετά είδικα στο βάλε-βγάλε του επεξεργαστή με την ψύκτρα, την πάστα κλπ. 1
lefstef Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Στην συναρμολόγηση έχεις κολλήσει ή στην επιλογή κομματιών; Πες εδώ για τι χρήση προορίζεται και πόσα χρήματα διαθέτεις και θα σου πει κάποιος μια σύνθεση. Αν δεν ξέρεις να συναρμολογείς, μπορεί να το κάνει το κατάστημα που θα το πάρεις. Καλύτερα αν δεν είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις το αντικείμενο 1 1
Hero1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 3/9/2020 στις 6:38 ΜΜ, ZELOMOTH είπε Το έφτιαξες? Να ξέρεις πάντως οτι υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάνε στραβά αν δεν ξέρεις τι κάνεις... Και αν είσαι εντελως άσχετος, ή θα πρέπει να δεις πολλά και αναλυτικά βιντεάκια για να δεις τι πρέπει να προσέξεις, αλλιώς κοίτα να τα αγοράσεις ολα απο ενα μαγαζί που να σου το συναρμολογεί κιόλας δωρεαν ωστε να γλιτώσεις τα ευτράπελα...🙂 Τώρα ψάχνω να δω κομμάτια Στις 7/9/2020 στις 1:29 ΜΜ, lefstef είπε Στην συναρμολόγηση έχεις κολλήσει ή στην επιλογή κομματιών; Πες εδώ για τι χρήση προορίζεται και πόσα χρήματα διαθέτεις και θα σου πει κάποιος μια σύνθεση. Αν δεν ξέρεις να συναρμολογείς, μπορεί να το κάνει το κατάστημα που θα το πάρεις. Καλύτερα αν δεν είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις το αντικείμενο Ναι το διάβασα αυτό για το κατάστημα θέλω γενικά έναν υπολογιστή για λίγο απ όλα. Office καμία ταινία και κάνα παιχνίδι όχι τπτ βαρύ κάνα ελαφρύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα