Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα το απόγευμα με έγραψε η τροχαία για παράνομη στάθμευση. Σταμάτησε να πάρω καφέ και στατησε περιπολικό καιε έγραψε γιατί έκανα στάση σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την γωνία του δρόμου. Το πρόστιμο είναι 40 ευρώ, η ερώτηση μου είναι ισχύει αυτό που ίσχυε παλαιότερα αν πληρωθεί το  Πρόστιμο εντός 10.ημερων θα ππληρωσω το μισό η πλέον έχει καταργηθεί αυτό? Έκανα αναζήτηση στο gooogle αλλά πραγματικά δεν έβγαλα άκρη. 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ήσουν απλα σταματημένος, με ανοιχτό μοτέρ, έβλεπες το αμάξι από ελάχιστη απόσταση κλπ. κακώς σε έγραψαν για στάθμευση (σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για στάση). Αν το είχες κλειστό και δεν το πήρες καν χαμπάρι καλώς έπραξαν.

>>>Το μισό πρόστιμο που συνέφερε δυστυχώς δεν ισχύει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jwcmcs είπε

Οχι έχει καταργηθεί εδω και πάρα πολύ καιρό, το πληρώνεις ως έχει χωρίς μείωση εντός του 10ημερου..

Αν δεν πληρωθεί καθόλου πάει εφορία? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Αν δεν πληρωθεί καθόλου πάει εφορία? 

Προφανώς αλλά μετά από καιρό. Τελικά το πραγματικό περιστατικό (και όχι αυτό που γράφει το χαρτάκι της παράβασης) ήταν στάση ή στάθμευση ?

Να εξηγηθώ. Τυπικά βάσει ΚΟΚ άρθρου 34 παρ. 2 απαγορεύεται όντως η στάση και η στάθμευση σε απόσταση μικρότερη 5μ από γωνία, όπως και 12 μέτρα από στάση λεωφορείου και κάποια άλλα που θα δεις. Στην πράξη πρόκειται για τελείως ηλίθια διατύπωση του ΚΟΚ σε αυτό το σημείο που εξομοιώνει στάση (που είναι στιγμιαία) με στάθμευση (που έχει διάρκεια). Από τέτοιες διατάξεις ο ΚΟΚ δυστυχώς  είναι γεμάτος για αυτό δεν εμπεδώνεται η έννοια της πειθαρχίας των οδηγών αφού όταν βρίσκεις κάτι παράλογο, δεν υπακούεις και στα λογικά. Λυπάμαι Από την άλλη οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι αστυνομικοί δείχνουν ευελιξία και κατανόηση και απλά αν σε δουν σου λένε να φύγεις. Εκτός αν πέσεις σε κακό στριμάδι. 

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kalmik είπε

Αν ήσουν απλα σταματημένος, με ανοιχτό μοτέρ, έβλεπες το αμάξι από ελάχιστη απόσταση κλπ. κακώς σε έγραψαν για στάθμευση. Αν το είχες κλειστό και δεν το πήρες καν χαμπάρι καλώς έπραξαν.

>>>Το μισό πρόστιμο που συνέφερε δυστυχώς δεν ισχύει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.

Κλειστό το είχα και το έβλεπα το αμάξι. Μόλις τους είδα πήγα αμεσως εκεί και λέω φεύγω και βγάζει μπλοκ και αρχιζει να γραφει. Ρώταω τι παράβαση έκανα(δεν είχε σήμανση ότι απαγορεύεται η στάση η ή στάθμευση) και μου λέει με ύφος ' θα εμερωθεις σε λιγο' συνεχίζοντας να γράφει. Αφού τελείωσε το γράψιμο έρχεται μια συνάδελφος του και μου λέει η παράβαση είναι ότι έχεις παρκάρει σε λιγότερο από 5 μέτρα από την γωνία του δρόμου. Της λέω πως είσαι σίγουρη το μέτρησες γιατί με το μάτι όντως ήτανε οριακά. Μου λέει περίμενε και μπαίνει στο περιπολικό και φευγουνε.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Κλειστό το είχα και το έβλεπα το αμάξι. Μόλις τους είδα πήγα αμεσως εκεί και λέω φεύγω και βγάζει μπλοκ και αρχιζει να γραφει. Ρώταω τι παράβαση έκανα(δεν είχε σήμανση ότι απαγορεύεται η στάση η ή στάθμευση) και μου λέει με ύφος ' θα εμερωθεις σε λιγο' συνεχίζοντας να γράφει. Αφού τελείωσε το γράψιμο έρχεται μια συνάδελφος του και μου λέει η παράβαση είναι ότι έχεις παρκάρει σε λιγότερο από 5 μέτρα από την γωνία του δρόμου. Της λέω πως είσαι σίγουρη το μέτρησες γιατί με το μάτι όντως ήτανε οριακά. Μου λέει περίμενε και μπαίνει στο περιπολικό και φευγουνε.

Επιτέλους μπράβο στην τροχαία.....έχουμε τον Ελληναρα που νομίζει ότι οι δρόμοι (και όχι μόνο) του ανήκουν και μπορεί να κάνει ότι θέλει !!!

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

Επιτέλους μπράβο στην τροχαία.....έχουμε τον Ελληναρα που νομίζει ότι οι δρόμοι (και όχι μόνο) του ανήκουν και μπορεί να κάνει ότι θέλει !!!

Σιγά με την εμπέδωση της πειθαρχίας που θα πεις τον άνθρωπο και ελληνάρα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kalmik είπε

Σιγά με την εμπέδωση της πειθαρχίας που θα πεις τον άνθρωπο και ελληνάρα

Σου εύχομαι την επόμενη φορά που θα προσπαθείς να βγεις από το στενάκι, να σου έχει μπλοκάρει την ορατότητα ο συγκεκριμένος......και μετά θα δεις τι έτσι βερύκοκο !!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Είπαμε ο άνθρωπος ήταν σταματημένος για ένα δίλεπτο βλέποντας το όχημά του. Αν το είχε εγκαταλείψει παρκαρισμένο και είχε φύγει δεν το συζητάγαμε, θα είχες δίκηο. Να ξεχωρίζουμε μήλα από πορτοκάλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποια χωρα εγινε αυτο?

Μπας και εσκασες με πινακίδες διπλανου νομου και σας εχουν οχτρούς? Τετοια κλήση εχεις φαει μόνο εσυ φετος. Να την κανεις κορνιζα, ειναι ανεκτίμητης αξιας. 

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 3
Δημοσ.

Πω ειλικρινά μερικοί εδω μεσα είστε ότι να ναι, κράζετε τον άλλο και ειμαι 1000% σίγουρος πως στο πρώτο μπλόκο πού πέσετε αμεσως επικαλείστε λόγους υγείας η παιρνετε τον θείο απο το χωριό να σας σβήσει την κλήση...🤮🤮🤮🤮🤮

Δημοσ.

Καλα οτι δεν ξερουν απο που να αρπαξουν χρηματα το ξερουμε εδω και χρονια. Σημερα εγραψαν εναν παππου επειδη ειχε λιγο κατεβασμενη τη μασκα να παρει καμια ανασα και ειχε αποσταση πανω απο 10 μετρα απο αλλους ανθρωπους. Το διαβασα και τρελαθηκα με τους βλαμμενους που γραφουν τον απλο κοσμακη. Ας πανε σε κανενα beach bar που γινεται χαμος ολοι ενας πανω στον αλλο αλλα ναι εκει πεφτει λιγο λαδι και ολα καλα. Ο παππους τι φταιει να πληρωσει το 150αρι. 

pwpwpw για ενα 40αρι πληρωσε το και ξεχνα το. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά υπάρχει τέτοιος νόμος;; Άκου 5 μέτρα. Άντε 1-1,5 πες οκ. Δεν είμαστε καλά.

Εντωμεταξύ σε όλη την Αθήνα παρκάρουν για ώρες πάνω στις γωνίες και μόνο αν καρφώσεις έρχεται η τροχαία και γράφει. Μάλλον έπεσες σε εξαιρετικά στριμμένους-αποφασισμένους να γεμίσουν το μπλοκάκι. "Μπάτσους" με την κακή έννοια. Περαστικά.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Σου εύχομαι την επόμενη φορά που θα προσπαθείς να βγεις από το στενάκι, να σου έχει μπλοκάρει την ορατότητα ο συγκεκριμένος......και μετά θα δεις τι έτσι βερύκοκο !!!!!

Οποιος πήγαινε να βγει από το πίσω στενάκι, εγώ ημουν παρκαρισμένο από τα δεξιά του. Ο δρόμος που ήμουν παρκαρισμένος εγώ έχει συνεχόμενη γρμη στην οπότε το αμάξι που θα βγει από το πισω στενάκι αναγκαστικά θα στρίψει μόνο δεξιά που σημαίνει ότι θα ελέγξει μόνο αριστερά για να βγει. Δεν κόβω καθόλου ορατότητα εν ολιγης γιατί είμαι παρκαρισμένος από τα αριστερά. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...