Προς το περιεχόμενο

2k-4k monitor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω προφανώς μια νέα οθόνη για το σύστημα μου.

Το θέμα είναι πως δεν ξέρω ποια απ' όλες που κυκλοφορούν, κι έχω αφιερώσει αρκετές ώρες χωρίς να βρω κάποια που να μου αρέσει.

Τώρα για 2K ή 4K δεν έχω κατασταλάξει ακόμα, το μόνο που θέλω να είναι τουλάχιστον 27", όχι curved, IPS, και αν γίνεται κάτω από 4s response time.

Ζω Αγγλία και budget μέχρι... Ας πούμε 600 και βλέπουμε.

Ευχαριστώ 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες για την δουλειά σου ή για gaming? Γιατι αναφέρεις 4sec response

Κοίταξε για Dell ultrasharp, είναι πολύ καλές. Κλασσικές εταιρικές οθόνες. Εχω 2 U2717D στη δουλειά (οκ τώρα σπίτι βασικά) και η 27αρα με 4κ αναλυση δίνει τεράστιο χώρο εργασίας. Και είναι πολύ ξεκούραστα panel αν κάνεις καλό calibration. 

Επεξ/σία από gthe
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gthe είπε

Θες για την δουλειά σου ή για gaming? Γιατι αναφέρεις 4sec response

Κοίταξε για Dell ultrasharp, είναι πολύ καλές. Κλασσικές εταιρικές οθόνες. Εχω 2 U2717D στη δουλειά (οκ τώρα σπίτι βασικά) και η 27αρα με 4κ αναλυση δίνει τεράστιο χώρο εργασίας. Και είναι πολύ ξεκούραστα panel αν κάνεις καλό calibration. 

Για σπίτι/gaming. Δουλειά έχω την Asus Rog swift PG35VQ 35" (μια απ' της 2) αλλά δε θέλω την ίδια και για το σπίτι (πόσο μάλλον το κόστος)

Απ' ότι βλέπω πολλοί προτείνουν τις Dell ultrasharp. Θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Για σπίτι/gaming. Δουλειά έχω την Asus Rog swift PG35VQ 35" (μια απ' της 2) αλλά δε θέλω την ίδια και για το σπίτι (πόσο μάλλον το κόστος)

Απ' ότι βλέπω πολλοί προτείνουν τις Dell ultrasharp. Θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ!

Οκ αν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις σε αυτή τη 35αρα... Μάλλον δεν θα σου αρέσει καμια στα 600 για το σπίτι 😂

WFH και να φέρεις την Asus σπίτι θα σε σώσει! 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gthe είπε

Οκ αν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις σε αυτή τη 35αρα... Μάλλον δεν θα σου αρέσει καμια στα 600 για το σπίτι 😂

WFH και να φέρεις την Asus σπίτι θα σε σώσει! 

Δεν άφηναν να τις πάρουμε 😬

Αυτές τις έχω για δουλειά και gaming με τους άλλους στο γραφείο ή μόνη μου όταν βαριέμαι.

Για σπίτι θέλω κάτι πιο ξεκούραστο και απλό, τουλάχιστον όχι πάλι 35", 27αρα μια χαρά είναι 

Δημοσ.

Άμα την θέλεις για gaming είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά να πάρεις 60Hz οθόνη χωρίς υποστήριξη Freesync/Gsync. Οι Dell Ultrasharp είναι μεν πολύ καλές και πολύ ωραία χρώματα και color gamut αλλά είναι για δουλειά/γραφικά και ως προς το response time (~8ms) και ως προς το refresh rate (60Hz). Αν ήσουν γραφίστας και ήθελες να δουλεύεις και σπίτι θα σου έλεγα κι εγω Ultrasharp καρφωτά.

Επειδή όμως δεν κάνεις ούτε color critical δουλειά -βασικά καθόλου δουλειά δεν έχει σκοπό- και επειδή τονίζεις το gaming κομμάτι θα σου έλεγα να πας σε monitor 144Hz και πάνω. Και αυτό πάει πακέτο με μικρότερο response time. Όσο για το 2k-4k, εκεί αναλόγως το σύστημά σου. Αν έχεις το τέρας και σε βγάζει να παίζεις 4k με ανεκτά FPS go for it, αν δεν έχεις δώσει ένα νεφρό για το tower νομίζω οτι και το 2k θα σου κρατήσει κάμποσα χρόνια.

Δηλαδή κοίτα κάτι σε Dell S2721DGF (mini review) ή στην Asus ROG Swift PG279QE (mini review). Η δεύτερη ξεφεύγει λιγουλάκι από το budget σου. Επίσης είναι με τιμές ελάντα. Αν τώρα στην χώρα του μπριέγκζιτ παίζει καπέλο 30% ή δεν υπάρχει κάποια, ε τάφ. Θυμάμαι πάντως οτι πριν από ~15 χρόνια είχα πάρει από το dixons του Cardiff ένα dvd-rw drive γιατί είχε καλή τιμή σε σχέση με ελλάδα. Ακόμα το έχω πάνω στον βασικό μου πύργο :P

Just my twopence.

PS. Dell Ultrasharp 24'' 1080p έχω για main monitor σπίτι, αλλά αν είχα σύστημα να σηκώνει 2K 144Hz θα την είχα αλλάξει από χτες εφόσον δεν κάνω color critical δουλειά. Απλά για να μην πει κανείς οτι είμαι προκατειλημμένος ενάντια στις Ultrasharp ή οτι δεν έχω κάτσει ποτέ σε καμιά, κτλ.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Θέλω να αγοράσω προφανώς μια νέα οθόνη για το σύστημα μου.

Το θέμα είναι πως δεν ξέρω ποια απ' όλες που κυκλοφορούν, κι έχω αφιερώσει αρκετές ώρες χωρίς να βρω κάποια που να μου αρέσει.

Τώρα για 2K ή 4K δεν έχω κατασταλάξει ακόμα, το μόνο που θέλω να είναι τουλάχιστον 27", όχι curved, IPS, και αν γίνεται κάτω από 4s response time.

Ζω Αγγλία και budget μέχρι... Ας πούμε 600 και βλέπουμε.

Ευχαριστώ 

LG 27GL850-B IPS 144hz 

• Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Noice 👍

Ως κάτοχος του συγκεκριμένου μπορώ να πω ότι σε καλύπτει πλήρως τόσο σε gaming όσο και σε editing και πλήρως συμβατό με Nvidia/AMD graphics cards και σε τιμή κάτω από 500 ευρώ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ICE-T είπε

Ως κάτοχος του συγκεκριμένου μπορώ να πω ότι σε καλύπτει πλήρως τόσο σε gaming όσο και σε editing και πλήρως συμβατό με Nvidia/AMD graphics cards και σε τιμή κάτω από 500 ευρώ

Ευχαριστώ πολύ, μπήκε στο καλάθι! 

8 ώρες πριν, helicoid είπε

Άμα την θέλεις για gaming είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά να πάρεις 60Hz οθόνη χωρίς υποστήριξη Freesync/Gsync. Οι Dell Ultrasharp είναι μεν πολύ καλές και πολύ ωραία χρώματα και color gamut αλλά είναι για δουλειά/γραφικά και ως προς το response time (~8ms) και ως προς το refresh rate (60Hz). Αν ήσουν γραφίστας και ήθελες να δουλεύεις και σπίτι θα σου έλεγα κι εγω Ultrasharp καρφωτά.

Επειδή όμως δεν κάνεις ούτε color critical δουλειά -βασικά καθόλου δουλειά δεν έχει σκοπό- και επειδή τονίζεις το gaming κομμάτι θα σου έλεγα να πας σε monitor 144Hz και πάνω. Και αυτό πάει πακέτο με μικρότερο response time. Όσο για το 2k-4k, εκεί αναλόγως το σύστημά σου. Αν έχεις το τέρας και σε βγάζει να παίζεις 4k με ανεκτά FPS go for it, αν δεν έχεις δώσει ένα νεφρό για το tower νομίζω οτι και το 2k θα σου κρατήσει κάμποσα χρόνια.

Δηλαδή κοίτα κάτι σε Dell S2721DGF (mini review) ή στην Asus ROG Swift PG279QE (mini review). Η δεύτερη ξεφεύγει λιγουλάκι από το budget σου. Επίσης είναι με τιμές ελάντα. Αν τώρα στην χώρα του μπριέγκζιτ παίζει καπέλο 30% ή δεν υπάρχει κάποια, ε τάφ. Θυμάμαι πάντως οτι πριν από ~15 χρόνια είχα πάρει από το dixons του Cardiff ένα dvd-rw drive γιατί είχε καλή τιμή σε σχέση με ελλάδα. Ακόμα το έχω πάνω στον βασικό μου πύργο :P

Just my twopence.

PS. Dell Ultrasharp 24'' 1080p έχω για main monitor σπίτι, αλλά αν είχα σύστημα να σηκώνει 2K 144Hz θα την είχα αλλάξει από χτες εφόσον δεν κάνω color critical δουλειά. Απλά για να μην πει κανείς οτι είμαι προκατειλημμένος ενάντια στις Ultrasharp ή οτι δεν έχω κάτσει ποτέ σε καμιά, κτλ.

Απαιχτο το σχόλιο σου, δεν ξερω πως μου ξεφυγε απο τα προηγουμενα!

Ειδικα αυτο με το dixons... δεινοσαυρε 🤣

Εχω (νομιζω) σχετικα καλο μηχανημα, προσφατα αλλαξα και gpu οποτε δε νομιζω να εχω θεμα.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Ευχαριστώ πολύ, μπήκε στο καλάθι! 

Απαιχτο το σχόλιο σου, δεν ξερω πως μου ξεφυγε απο τα προηγουμενα!

Ειδικα αυτο με το dixons... δεινοσαυρε 🤣

Εχω (νομιζω) σχετικα καλο μηχανημα, προσφατα αλλαξα και gpu οποτε δε νομιζω να εχω θεμα.

αν χρειαστείς help στa calibration settings με ενημερώνεις .

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ICE-T είπε

αν χρειαστείς help στa calibration settings με ενημερώνεις .

Thank you. Βεβαια, ποσο δυσκολο παιζει να ναι..?

Δημοσ.

Καλο το LG αλλα εχει το μειονεκτημα του χαμηλου contrast ακομα και για ips. Eγω θα εριχνα και μια ματια στα νεα asus rog xg279q και TUF VG27AQL1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα ips ειναι ips απο θεμα contrast.ειτε 850 ειτε 1000 η διαφορα σε αυτα τα επιπεδα ολοι λενε οτι δε φαινεται. Αν θες contrast πας σε VA.

το  Dell S2721DGF που ειπωθηκε παραπανω εχει το ιδιο panel με το 27GL850 και το πιθανοτερο ειναι πανομοιοτυπο με ενα overclock στα Ηz.

μεταξυ των 2 θα προτιμουσα αυτο αν αγοραζα σημερα και να τσεπωσω τα 80-100 της διαφορας, και 1 χρονο εγγυηση + . (εχω 27GL850)

https://www.dell.com/en-uk/shop/dell-27-gaming-monitor-s2721dgf/apd/210-avwe/monitors-monitor-accessories#techspecs_section

το μονο οτι ειναι ψιλοαγνωστο ακομα γιατι βγηκε προσφατα. οποτε 2 αστερισκοι

α) η lg να δινει εξισου καλα panel σε αλλους β) να ειναι εξισου καλα ρυθμισμενο το overdrive του.

ποιοτητα κατασκευης λενε καλυτερο του GL850, που δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο σε αυτο το κομματι για 5 κατοσταρικα.

στα + του LG αν χρειαζεσαι το feature για τη δουλεια > factory calibrated SRGB. το οποιο δεν ειναι τελειο αλλα επαρκες.

βεβαια αυτο το μονιτορ δεν ειναι για να χρησιμοποιειται πρωτιστως σε SRGB.

Επεξ/σία από rofl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...