Προς το περιεχόμενο

Super Pi benchmark σε laptops

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος κάτοχος φορητού υπολογιστή ενδιαφέρεται, ας κατεβάσει από τη διεύθυνση http://pw1.netcom.com/~hjsmith/Pi/Super_Pi.html το προγραμματάκι Super Pi. Είναι μόλις 70kb και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα μίνι benchmark της απόδοσης του επεξεργαστή. Δεν ξέρω και δεν ισχυρίζομαι ότι τα αποτελέσματά του αντικατοπτρίζουν πλήρως τις δυνατότητες ενός υπολογιστή, όμως μπορεί αν χρησιμοποιηθεί σαν μέτρο σύγκρισης, π.χ. μεταξύ των πλατφόρμων P4, Centrino, Athlon64 κλπ..

Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν, ας κατεβάσουν το πρόγραμμα και ας κάνουν post το χρόνο που χρειάστηκε το σύστημα τους για τον υπολογισμό 1M (=εκατομμυρίου) ψηφίων του Pi. Μαζί ας αναφέρουν το μοντέλο του φορητού, τον επεξεργαστή και τη μνήμη του.

Thanks!

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω κάτι, αν και νομίζω είναι αυτονόητο. Ο υπολογιστής καλύτερα να είναι στο ρεύμα και από τις ρυθμίσεις ενέργειας (power settings στο control panel) να είναι επιλεγμένη η ρύθμιση που προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση (νομίζω "always on" λέγεται στα xp?)

Δημοσ.

για όποιον ενδιαφέρεται, ο Aspire 2012WLMi (που δεν είναι ακόμη διαθέσιμος στην ελληνική αγορά), με Centrino P-M 1.5GHz, 512MB Ram, χρειάστηκε 1' 02" για να ολοκληρώσει τους υπολογισμούς.

Δημοσ.

Acer Aspire 1501LMi

------------------------

Amd64-3000+,512MB-ddr333,64MB-radeon9600,60G hdd

Teleiwse to 1M (pi) se : 0 minutes, 50seconds.

To anemistiraki oute pou xipnise(anevase) ka8olou

imouna internet me 4-5 apps anoixta sunxronws.

Δημοσ.

εγώ δεν έχω φορητό ακόμη spyrus :( Αν θέλετε του σταθερού, well, Athlon XP 1800+, 256MB DDR-266MHz σε χρόνο 1' 17" ...

Πάντως, όπως περίμενα, ο Athlon64 πέρασε το τεστ "χαλαρά".. άντε να δούμε τι έχει να πει και ο P4 3Ghz, και μερικοί P-M (Centrino) ακόμη!

Δημοσ.

perimenete ligo, kai tha to kanw sto forito... apla ton exw sto amaksi twra... otan ton ehw spiti tha to kanw tha postarw me edit se ayto to post!

PS. sto desktop me athlon 1800+ @ 1.75 me ddr 333 512MB eixa 1:01...

Δημοσ.

Παιδια μην ξεχνατε οτι τα λαπτοπ υπαρχουν για την φορητοτητα τους και οχι για τις επιδοσεις τους... Θα προτιμουσα ενα παναλαφρο λαπτοπ με εναν αξιοπρεπη επεξεργαστη (Centrino 1.3-1.5) παρα ενα βαρυ αντικαταστατο του desktop (P4 3Ghz)...

Δημοσ.
εγώ δεν έχω φορητό ακόμη spyrus :( Αν θέλετε του σταθερού' date=' well, Athlon XP 1800+, 256MB DDR-266MHz σε χρόνο 1' 17" ...

Πάντως, όπως περίμενα, ο Athlon64 πέρασε το τεστ "χαλαρά".. άντε να δούμε τι έχει να πει και ο P4 3Ghz, και μερικοί P-M (Centrino) ακόμη![/quote']

fadasou ti exei na ginei otan 8a arxisei na trexei winXP-64 , me 64bitous drivers, giati afto to test egine me 100% 32bito software.

Δημοσ.

εγω παντως με athlon 3200 και 1 gb ram 400mhz εβγαλα 51 sec.Θα το δοκιμασω και στον φορητο μου με centrino 1.7 και 1gb ram και θα δουμε.Παντως δυσκολο το κοβω να πιανει τα 51 secs. :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...