Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ψάχνοντας για μεταχειρισμένο, οικονομικό αυτοκίνητο βρήκα το Fiat grande Punto του 2007 με λίγα χιλιόμετρα και σε πολύ καλή τιμή. Τώρα όμως δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη η συγκεκριμένη μάρκα. Το έχει κανείς? 

Επεξ/σία από Giorgos9004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν αυτοκίνητο εκτός από το τιμόνι δεν βγάζει συχνά βλάβες και ότι βγάζει είναι σχετικά φτηνότερο από τα αντίστοιχης κατηγορίας. 

Αλλά στο μεταχειρισμένο πιο μεγάλη σημασία έχει τι χρήση και συντήρηση του έχει κάνει ο προηγούμενος.

Είναι πραγματικά τυα λίγα χλμ;;; Λογικά για την ηλικία του και τα Ελληνικά δεδομένα είναι περίπου τα 120χιλχλμ.

Επεξ/σία από filarhos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, filarhos είπε

Αλλά στο μεταχειρισμένο πιο μεγάλη σημασία έχει τι χρήση και συντήρηση του έχει κάνει ο προηγούμενος.

Είναι πραγματικά τυα λίγα χλμ;;; Λογικά για την ηλικία του και τα Ελληνικά δεδομένα είναι περίπου τα 120χιλχλμ

Καλημέρα, είναι από έμπορο το αυτοκίνητο οπότε πιστεύω τα χιλιόμετρά του να είναι πραγματικά. 86.000 km έχει. 

Επεξ/σία από Giorgos9004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... ωραίο αυτοκίνητο, καλή συμπεριφορά. Όσες φορές το είχα οδηγήσει (νοικιασμένο σε νησιά κυρίως) στις full extra εκδόσεις δεν είχα κανένα παράπονο εκτός απο τσιμπημένη κατανάλωση.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες όμως αναφέρουν μικρο-προβλήματα κ ευπάθειες στα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά συστήματα που τόσα χρόνια δεν λένε να τις διορθώσουν.

Αν τα συγκρίνεις με τα αντίστοιχα hot super mini της εποχής (fiesta, polo, yaris κλπ) όχι, δεν είναι το ίδιο αξιόπιστο (αλλά παίζει ρόλο πως έχουν συμπεριφερθεί οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες).

Επίσης, το αντίθετο, αν είναι απο μαντρά, πολλαπλασίασε τα χιλιόμετρα τουλάχιστον δύο φορές. Όπως κ να έχει, καλύτερα να το δει μηχανικός της εμπιστοσύνης σου. Αν έχεις φίλο ασφαλιστή, εφοριακό, η εργαζόμενο σε Ι.ΚΤΕΟ μπορείς εύκολα να βρεις το ιστορικό κ να το διασταυρώσεις κ με το service book.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 1
Δημοσ.

2008, μαντρας, και πραγματικα χιλιομετρα δεν συμβαδιζουν. πραγματικα μεσα σε ενα μικρο κειμενο τρια λαθη στην σειρα. φαντασου και να το δει καποιος εμπειρος τι θα βρει. το εχουμε πει χιλιες φορες. αν θελεις αυτοκινητο με πραγματικα χιλιομετρα και με γνωστο ιστορικο μονο ιδιωτης. ο μαντρας σου κανει αυτο που δεν μπορει ο ιδιωτης, δηλαδη αυτοκινητο χωρις προκαταβολη η και δοσεις. 

• Like 5
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, TechnoState είπε

Επίσης, το αντίθετο, αν είναι απο μαντρά, πολλαπλασίασε τα χιλιόμετρα τουλάχιστον δύο φορές. Όπως κ να έχει, καλύτερα να το δει μηχανικός της εμπιστοσύνης σου. Αν έχεις φίλο ασφαλιστή, εφοριακό, η εργαζόμενο σε Ι.ΚΤΕΟ μπορείς εύκολα να βρει το ιστορικό κ να το διασταυρώσεις κ με το service book.

48 λεπτά πριν, TechnoState είπε

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες όμως αναφέρουν μικρο-προβλήματα κ ευπάθειες στα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά συστήματα που τόσα χρόνια δεν λένε να τις διορθώσουν.

9 λεπτά πριν, xsterg είπε

2008, μαντρας, και πραγματικα χιλιομετρα δεν συμβαδιζουν. πραγματικα μεσα σε ενα μικρο κειμενο τρια λαθη στην σειρα. φαντασου και να το δει καποιος εμπειρος τι θα βρει.

Τότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω κάποιο άλλο. 

Η 2η επιλογή είναι ένα Toyota yaris χρονολογίας 2011 από ιδιοτη, με περισσότερα χιλιόμετρα και με λίγο "τσιμπημένη" τιμή όμως αλλά ξέρω ότι τα Toyota δεν παθαίνουν τίποτα, ειδικά εάν είναι καλό συντηρημένα. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Giorgos9004 είπε

Καλημέρα, είναι από έμπορο το αυτοκίνητο οπότε πιστεύω τα χιλιόμετρά πραγματικά του να είναι πραγματικά. 86.000 km έχει. 

Too good to be true...

Δημοσ.

Αυτό το αυτοκίνητο, επειδή έχω οδηγήσει το 1300άρι το punto, δεν πάει μία, είναι εκνευριστικά αργό πραγματικά. Οδήγησέ το πρώτα θα σου πρότεινα.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AfterForever είπε

Αυτό το αυτοκίνητο, επειδή έχω οδηγήσει το 1300άρι το punto, δεν πάει μία, είναι εκνευριστικά αργό πραγματικά. Οδήγησέ το πρώτα θα σου πρότεινα.

Οκ, ευχαριστώ!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...για το Yaris , κοίτα λίγο ποιόν κινητήρα φοράει, εκείνη την εποχή ήταν λαδιέρα (νομίζω ο 1NR-FE αλλά δεν είμαι σίγουρος). Κατά τα άλλα κ τα υπόλοιπα, μηχανικά αψεγάδιαστο, μέχρι σήμερα!

Επεξ/σία από TechnoState
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Giorgos9004

Δεν κατάλαβες το βαθύτερο νόημα στο σχόλιό μου...  αυτοκίνητο 13 ετών σε μαντρά με 85000ΚΜ δηλαδη περι τα 6500 ΚΜ /ετος πωλείται 3500 ευρώ, με ένα κέρδος για τον έμπορο τουλάχιστον περί τα 1500 ευρώ δηλαδή το πήρε γύρω στα 1500-2000 το πολύ από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη... ο οποίος θα μπορούσε να το πουλήσει εύκολα 3000 και άμεσα αν όντως ήταν τόσο καλό... Το πιθανότερο να έχει καμιά 100Κ χλμ παραπάνω στην καμπούρα του...

Bέβαια μπορεί και να είναι "τεφαρίκι" . Δες το με έναν "δικό σου" μηχανικό που εμπιστευεσαι και αν είναι όντως καλό προχώρα... Πάντα όμως κράτα μικρό καλάθι ... μεταχειρισμένα υπάρχουν πολλά και στο παραμικρό που σου φανεί περίεργο  προσπερνάς και κοιτάς το επόμενο.

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 4
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Bέβαια μπορεί και να είναι "τεφαρίκι" . Δες το με έναν "δικό σου" μηχανικό που εμπιστευεσαι και αν είναι όντως καλό προχώρα... Πάντα όμως κράτα μικρό καλάθι ... μεταχειρισμένα υπάρχουν πολλά και στο παραμικρό που σου φανεί περίεργο  προσπερνάς και κοιτάς το επόμενο.

Ωραία, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, θα πάω με δικό μου μηχανικό να το δω, θα δω και το yaris και θα πάρω το καλύτερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...