Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, katz είπε

Ποσο αστειο μπορει να ειναι το ΔΟΑΤΑΠ και το ελληνικο κρατος εν μερη που δεν αναγνωριζονται μεταπτυχιακα εξ αποστασεως απο κορυφαια πανεπιστημια του εξωτερικου, επειδη απλα ειναι εξ αποστασεως.. 
Ενω αναγνωριζονται απο ολον τον υπολοιπο πλανητη αφου φερουν την σφραγιδα κορυφαιων πανεπιστημιων

Καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις ποια ακριβώς είναι αυτά τα "κορυφαια πανεπιστημια του εξωτερικου", γιατί η εμπειρία μερικών από εμάς που εργάσθηκαν σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, είναι λίγο διαφορετική.

Το πτυχίο του Ελληνικού πανεπιστημίου γενικά και του ΕΑΠ ειδικότερα , από μόνο του, αποτελούσε αξιόπιστο χαρτί και οδηγούσε σχεδόν πάντα σε πρόσληψη (παρότι το ΕΑΠ είναι νέο Πανεπιστήμιο). Κάτι που δεν συνέβαινε με όλα τα αναγνωρισμένα πτυχία Πανεπιστημίων άλλων χωρών...

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

Καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις ποια ακριβώς είναι αυτά τα "κορυφαια πανεπιστημια του εξωτερικου", γιατί η εμπειρία μερικών από εμάς που εργάσθηκαν σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, είναι λίγο διαφορετική.

Το πτυχίο του Ελληνικού πανεπιστημίου γενικά και του ΕΑΠ ειδικότερα , από μόνο του, αποτελούσε αξιόπιστο χαρτί και οδηγούσε σχεδόν πάντα σε πρόσληψη (παρότι το ΕΑΠ είναι νέο Πανεπιστήμιο). Κάτι που δεν συνέβαινε με όλα τα αναγνωρισμένα πτυχία Πανεπιστημίων άλλων χωρών...

Μηπως δεν καταλαβες αυτο που ειπα?

Λεω οτι πχ εχεις εξ αποστασεως μαστερ απο κορυφαια πανεπιστημια του εξωτερικου (θες να τα παραθεσω? ψαξε ονλαιν μαστερσ κτλ θα το βρεις) και αυτα δεν αναγνωριζονται στην ελλαδα. Ενω σε ολο τον υπολοιπο κοσμο δεν κοιταει κανενας αν ειναι εξ αποστασεως ή οχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, velociraptoras said:

το ΕΑΠ ακόμα και στις εργασίες έχει πολύ αυστηρό πλαίσιο και σε καμία σχολή δεν έδωσαν όλες τις ΘΕ με εργασία. Πάντως ακόμα και με την αναδιαμόρφωση των κανονισμών του ΔΟΑΤΑΠ το university of people δεν έχει ελπίδες αναγνώρισης

Καλά δε ξέρω ποιά είναι η αυστηρότητα του ΕΑΠ. Αυτό που φαίνεται όμως για τους απόφοιτους εξ΄ αποστάσεως σπουδών είναι πως πλέον η αλλαγή στο νομικό πλαίσιο που αναφέρει η Κεραμέως για την αναγνώριση των εξ΄αποστάσεως θα είναι σαρωτική. Όχι λοιπόν μόνο το UoPeople αλλά οποιοδήποτε άλλο accredited Πανεπιστήμιο στο κόσμο με εξ' ολοκλήρου σπουδές εξ΄ αποστάσεως  θα αναγνωριστεί και άσε τους καρεκλοκένταυρους του ΔΟΑΤΑΠ να κλαίνε μετά με μαύρο δάκρυ. 

Ένα καλό που έκανε η συνθήκη COVID-19 

10 hours ago, filipN said:

Ε, καλά τώρα το ΕΑΠ δε μπορεί να συγκριθεί με κορυφαία Πανεπιστήμια. Ακόμα έχει πολύ δρόμο να μπει στα 1000 καλύτερα

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε

[...]

Ε, καλά τώρα το ΕΑΠ δε μπορεί να συγκριθεί με κορυφαία Πανεπιστήμια. Ακόμα έχει πολύ δρόμο να μπει στα 1000 καλύτερα

- Δεν είπα ότι το ΕΑΠ είναι κορυφαίο Πανεπιστήμιο, άρα δεν απαντάς σ' εμένα. Ζήτησα να μάθω ποια είναι τα πανεπιστήμια που αναφέρθηκαν πριν ως κορυφαία (ονομαστικά). Γιατί έχω δει στο παρελθόν να χαρακτηρίζονται ως κορυφαία πανεπιστήμια, πχ των ΗΠΑ, μερικά που καθηγητές μου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard (ο ένας στο Department of Psychology) τα χαρακτήριζαν ως Πανεπιστήμια "3ης κατηγορίας".

- Όσον αφορά τα ελληνικά πτυχία γενικά και του ΕΑΠ ειδικότερα αναφερόμουν στην αξία που έχουν στις Κάτω Χώρες, και συγκεκριμένα στην "αγορά".

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μετά το «άδειασμα» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο ΔΟΑΤΑΠ ανακαλεί την απόφαση για τις υποχρεωτικές δια ζώσης γραπτές εξετάσεις σε κάθε μάθημα

Αφού προηγουμένως γίναμε διεθνώς δακτυλοδεικτούμενοι, καθώς ο ΔΟΑΤΑΠ έλαβε με δική του πρωτοβουλία μια απόφαση για την αναγνώριση σπουδών με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την οποία ανέτρεψε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κρίνοντας ότι δεν παράγει νομικό αποτέλεσμα και αποδέχθηκε την ανατροπή η υπουργός Παιδείας, ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε σήμερα ότι την ανακαλεί.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/335628_doatap-anakalei-tin-apofasi-gia-tis-ex-apostaseos-spoydes

Κάτι που σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ για μια πληθώρα Πανεπιστημίων που προσφέρουν αποκλειστικά εξ' αποστάσεως γραπτές εξετάσεις 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/9/2020 στις 8:54 ΜΜ, filipN είπε

- Δεν είπα ότι το ΕΑΠ είναι κορυφαίο Πανεπιστήμιο, άρα δεν απαντάς σ' εμένα. Ζήτησα να μάθω ποια είναι τα πανεπιστήμια που αναφέρθηκαν πριν ως κορυφαία (ονομαστικά). Γιατί έχω δει στο παρελθόν να χαρακτηρίζονται ως κορυφαία πανεπιστήμια, πχ των ΗΠΑ, μερικά που καθηγητές μου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard (ο ένας στο Department of Psychology) τα χαρακτήριζαν ως Πανεπιστήμια "3ης κατηγορίας".

- Όσον αφορά τα ελληνικά πτυχία γενικά και του ΕΑΠ ειδικότερα αναφερόμουν στην αξία που έχουν στις Κάτω Χώρες, και συγκεκριμένα στην "αγορά".

Καλησπέρα σε όλους!

Μερικά μόνο Βρετανικά Top 20 UK / Top 200 παγκοσμίως πανεπιστήμια (QS, THE, Guardian κλπ) που προσφέρουν μεταπτυχιακά εξ’ αποστάσεως:

University of Bath. UK 6 (Guardian 2021), UK 9 (Complete),  UK 9 (Times/Sunday Times 2021), World 173 (QS 2021)

https://online.bath.ac.uk/

Bristol University UK 11 (Guardian 2021), UK 14 (Complete 2021),  UK 13 (Times/Sunday Times 2021), World 58 (QS 2021), World 91 (THE 2021)

https://www.bristol.ac.uk/study/postgraduate/about/taught-programmes/

University of Edinburgh UK 13 (Guardian 2021), UK 15 (Complete 2021),  UK 17 (Times/Sunday Times 2021), World 20 (QS 2021), World 30 (THE 2021)

https://www.ed.ac.uk/studying/postgraduate/degrees/index.php?r=site/online

University of Glasgow UK 18 (Guardian 2021), UK 12 (Complete 2021),  UK 14 (Times/Sunday Times 2021), World 77 (QS 2021), World 92 (THE 2021)

https://www.gla.ac.uk/study/online/onlinepostgraduateprogrammes/

Imperial College London UK 9 (Guardian 2021), UK 5 (Complete 2021),  UK 5 (Times/Sunday Times 2021), World 8 (QS 2021), World 11 (THE 2021)

https://www.imperial.ac.uk/study/pg/courses/

Lancaster University UK 10 (Guardian 2021), UK 8 (Complete 2021),  UK 10 (Times/Sunday Times 2021), World 135 (QS 2021), World 136 (THE 2021)

https://www.lancaster.ac.uk/study/postgraduate/online-courses/

Το τραγικότερο για εμένα είναι αυτό το θλιβερό ερωτηματολόγιο 6 σελίδων που πρέπει να επιστραφεί στον νταβά ΔΟΑΤΑΠ από τον υπεύθυνο του προγράμματος. Ειλικρινά ντρέπομαι και λυπάμαι για την κατάντια τους.

http://www.doatap.gr/gr/doc/Quest_Jun_2020.pdf

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/9/2020 στις 1:13 ΠΜ, katz είπε

Ποσο αστειο μπορει να ειναι το ΔΟΑΤΑΠ και το ελληνικο κρατος εν μερη που δεν αναγνωριζονται μεταπτυχιακα εξ αποστασεως απο κορυφαια πανεπιστημια του εξωτερικου, επειδη απλα ειναι εξ αποστασεως.. 
Ενω αναγνωριζονται απο ολον τον υπολοιπο πλανητη αφου φερουν την σφραγιδα κορυφαιων πανεπιστημιων

Συμφωνω.

Τα χρονια περνουν, διαφορες εξελιξεις πανε και ερχονται, αλλα δεν βλεπω προοδο, για μια defacto αναγνωριση των distant learning masters, ουτε καν απο κρατικα πανεπιστημια χωρων της ΕΕ!

Καλα που δεν απαντουν καν σε email, απαξιουν, δεν πα να λετε, μιλαμε για βουδες!

Εχω distant learning master, και δεν μπηκα στον κοπο να πληρωνω παραβολα κλπ, για να μου πουνε οχι.

------

https://www.in.gr/2022/03/18/greece/panepistimia-sarotikes-allages-sta-aei-fernei-ypourgeio-paideias/

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 18/3/2022 στις 9:27 ΠΜ, mindreader είπε

Συμφωνω.

Τα χρονια περνουν, διαφορες εξελιξεις πανε και ερχονται, αλλα δεν βλεπω προοδο, για μια defacto αναγνωριση των distant learning masters, ουτε καν απο κρατικα πανεπιστημια χωρων της ΕΕ!

Καλα που δεν απαντουν καν σε email, απαξιουν, δεν πα να λετε, μιλαμε για βουδες!

Εχω distant learning master, και δεν μπηκα στον κοπο να πληρωνω παραβολα κλπ, για να μου πουνε οχι.

------

https://www.in.gr/2022/03/18/greece/panepistimia-sarotikes-allages-sta-aei-fernei-ypourgeio-paideias/

Λοιπόν, μετά τον νέο νόμο η αναγνώριση των εξ' αποστάσεων δεν έχει καμία σχέση με αυτά που συζητούσαμε τότε.

Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Βασικά έχουν καταργηθεί τα περισσότερα τρελά δικαιολογητικά/ερωτηματολόγια/προϋποθέσεις + του ότι μου το αναγνωρίσανε μέσα σε μια βδομάδα (!). 'Αμα σκέφτεσαι να το αναγνωρίσεις κάν' το. Όσοι έχετε ερωτήσεις, πείτε μου...

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ncrp είπε

Λοιπόν, μετά τον νέο νόμο η αναγνώριση των εξ' αποστάσεων δεν έχει καμία σχέση με αυτά που συζητούσαμε τότε.

Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Βασικά έχουν καταργηθεί τα περισσότερα τρελά δικαιολογητικά/ερωτηματολόγια/προϋποθέσεις + του ότι μου το αναγνωρίσανε μέσα σε μια βδομάδα (!). 'Αμα σκέφτεσαι να το αναγνωρίσεις κάν' το. Όσοι έχετε ερωτήσεις, πείτε μου...

Ειχα στειλει ερωτημα πριν κανα δυο χρονια στον δοαταπ, ουτε μου απαντησαν ποτε...

Εχεις αμιγως distant learning master;

Το εχω εδω και καποια χρονια, και δεν εχω μπει καν στον κοπο να ασχοληθω μαζι τους, ενω θα μου ηταν χρησιμο αν το αναγνωριζα. Δεν το εκανα, γιατι ξερω οτι ζητανε την μανα τους και τον πατερα τους, χρηματα αρκετα που θα πηγαιναν ακλαυτα, και οτι (το κυριοτερο) θα ζητουσαν βεβαιωση απο την ιδια τη σχολη οτι οι εξετασεις ή μερος των μαθηματων εγινε δια ζωσης, πραγμα που δεν ισχυει στα καθαρα distant learning masters.

Τι αλλαξε; Γινεται αμιγως διαδικτυακα η διαδικασια; Υπαρχουν ελπιδες αναγνωρισης; Πες μας σε παρακαλω οτι μπορεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Ειχα στειλει ερωτημα πριν κανα δυο χρονια στον δοαταπ, ουτε μου απαντησαν ποτε...

Εχεις αμιγως distant learning master;

Το εχω εδω και καποια χρονια, και δεν εχω μπει καν στον κοπο να ασχοληθω μαζι τους, ενω θα μου ηταν χρησιμο αν το αναγνωριζα. Δεν το εκανα, γιατι ξερω οτι ζητανε την μανα τους και τον πατερα τους, χρηματα αρκετα που θα πηγαιναν ακλαυτα, και οτι (το κυριοτερο) θα ζητουσαν βεβαιωση απο την ιδια τη σχολη οτι οι εξετασεις ή μερος των μαθηματων εγινε δια ζωσης, πραγμα που δεν ισχυει στα καθαρα distant learning masters.

Τι αλλαξε; Γινεται αμιγως διαδικτυακα η διαδικασια; Υπαρχουν ελπιδες αναγνωρισης; Πες μας σε παρακαλω οτι μπορεις.

Λοιπόν, όλα γίνονται διαδικτυακά.

Καταρχάς

"θα ζητουσαν βεβαιωση απο την ιδια τη σχολη οτι οι εξετασεις ή μερος των μαθηματων εγινε δια ζωσης"

Αυτή η μπούρδα δεν ισχύει πια.

Με την αίτηση, κάνεις upload πτυχίο και transcript που μπορεί να είναι με Αpostile ή απλό scan. 'Αμα είναι απλό scan ζητάς από το πανεπιστήμιο να τους στείλουν κόπιες και αυτοί στο [email protected] για αντιπαραβολή.

Όλα τα υπόλοιπα απλή κόπια, ταυτότητα, πτυχιακή εργασία κλπ

Αν το πανεπιστήμιο σου βρίσκεται σε αυτήν την λίστα https://www.doatap.gr/anagnorish/katalogos-allodapon-idrymaton-pou-aponemoun-titlous-spoudon-stin-ellada/

θα πρέπει να πεις στην γραμματεία της σχολής σου να τους στείλε βεβαίωση πως δεν έγιναν μαθήματα στην Ελλάδα. Αν δεν είναι στην λίστα, αυτό το χαρτί δεν χρειάζεται. Αυτό το κάνουν για να μην αναγνωρίζονται τα πτυχία μέσω κολλέγιων.

Κατέβασε τις οδηγείς από εδώ και ρώτα ό,τι άλλο θες!

https://e-doatap.doatap.gr/?lang=el

Τέλος, το παράβολο έχει μειωθεί κοντά στα 120 κάτι Ευρώ νομίζω...

Επεξ/σία από ncrp
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ncrp, δηλαδη, σου αναγνωρισαν master, που εγινε εντελως εξ'αποστασεως απο το εξωτερικο; Αυτα αλλαξαν ας πουμε τον τελευταιο 1,5 χρονο;

Το πανεπιστημιο μου, Σουηδικο κρατικο, δεν ειναι στη λιστα απο το λινκ που εδωσες πιο πανω. Εχω τα παντα σε ψηφιακα αρχεια.

- Για master, ειναι -ρωτω για να ειμαστε απολυτα σιγουροι- ο 2ος κυκλος σπουδων;

- Την βεβαιωση τοπου σπουδων-english version, εγω την κανω;

- Εκανα μεταπτυχιακη εργασια στο τελος. Χρειαζεται, αν καταλαβαινω καλα απο τις οδηγιες, να την επισυναψω;

- Μεταφραση εχω απο δικηγορο. Πιστευω ειναι οκ;

- Τωρα αυτο με τη σφραγιδα της Χαγης, το εχω ακουσει αλλα με μπερδεψε. Τι υποτιθεται οτι πρεπει να δω;

- Για οτι προβλημα υπαρχει στην διαδικασια, γιατι θα υπαρξει-το μονο σιγουρο οπως το κοβω, σε ενημερωνουν με μηνυμα (email; στην πλατφορμα τους;) ή εισαι συνδεδεμενος με ...Κάιρο, και απλα κολαει, και δεν προχωρα, και δεν ξερεις το γιατι, και δεν απαντουν σε μηνυματα και δεν σηκωνουν τηλεφωνα; (classic για την ελληνικη πραγματικοτητα-κι οπως ειπα, δεν απαντησαν πριν δυο χρονια σε επανειλημενα email μου που ζητουσα πληροφοριες)

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

ncrp, δηλαδη, σου αναγνωρισαν master, που εγινε εντελως εξ'αποστασεως απο το εξωτερικο; Αυτα αλλαξαν ας πουμε τον τελευταιο 1,5 χρονο;

Ναι. Τελευταίο 6μηνο. https://www.doatap.gr/nomos-4957-2022/

- Για master, ειναι -ρωτω για να ειμαστε απολυτα σιγουροι- ο 2ος κυκλος σπουδων;

Ναι

- Την βεβαιωση τοπου σπουδων-english version, εγω την κανω;

Οχι

- Εκανα μεταπτυχιακη εργασια στο τελος. Χρειαζεται, αν καταλαβαινω καλα απο τις οδηγιες, να την επισυναψω;

Ναι. Upload με την αίτηση. Μπορείς κάνα-δυό μήνες να δουλεύεις με την αίτηση πριν την στείλεις αν δεν έχεις όλα τα έντυπα. Δεν χρειάζεται την ίδια στιγμή.  Κάνει save το σύστημα.

- Μεταφραση εχω απο δικηγορο. Πιστευω ειναι οκ;

Αγγλικά/Γαλλικά δεν θέλει μεταφράσεις.

- Τωρα αυτο με τη σφραγιδα της Χαγης, το εχω ακουσει αλλα με μπερδεψε. Τι υποτιθεται οτι πρεπει να δω;

Πιο εύκολο να στείλεις απλές κόπιες και να πεις στο Πανεπιστήμιο να τους τα στείλουν και αυτοί. Δεν έμπλεξα καθόλου με Apostille.

- Για οτι προβλημα υπαρχει στην διαδικασια, γιατι θα υπαρξει-το μονο σιγουρο οπως το κοβω, σε ενημερωνουν με μηνυμα (email; στην πλατφορμα τους;)

Πιστεύω είναι πιο κυριλέ πια. Θα σε ενημερώσουν - μην ανησυχείς. Βλέπεις και την πρόοδο real time. Αν κολλήσει πολύ κάπου στείλε τους εσύ αν θες αλλά αν ο φάκελος είναι κομπλέ θα δεν θα έχεις πρόβλημα.

'Ολα τα έγγραφα τα θέλουν σε PDF. Κανε τα μετατροπή αν δεν είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον αγαπητε ncrp, μπηκα σημερα και εκανα αιτηση με προσωρινη αποθηκευση. Φαινεται οπως ειπες (απιστευτο για οσα ξερουμε και εχουμε ζησει ως τωρα στην Ελλαδα!) ως μια αρκετα ξεκαθαρη και straighforward διαδικασια!

Ανεβασα τα παντα, σε pdf.

Εκανα και την καταθεση - παραβολο (ανεβασα το καταθετηριο).

Τους εγραψα στα σχολια, οτι θα πω στο πανεπιστημιο να τους στειλει ηλεκτρονικα το master και το transcript. (για να γλυτωσω τα νταβαντουρια με της σφραγιδες της Χαγης...)

Εστειλα ηδη κιολας, mail στο σουηδικο Πανεπιστημιο με ολα τα στοιχεια μου, και τους ζητησα να στειλουν απευθειας στο [email protected]  αυτα τα δυο, και αν μπορουν να με ενημερωσουν κι εμενα οτι τα εστειλαν.

Νομιζω οτι τα εχω κανει ολα σωστα! Να περιμενω κατι, ή να πατησω οριστικη υποβολή αιτησης;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mindreader είπε

Λοιπον αγαπητε ncrp, μπηκα σημερα και εκανα αιτηση με προσωρινη αποθηκευση. Φαινεται οπως ειπες (απιστευτο για οσα ξερουμε και εχουμε ζησει ως τωρα στην Ελλαδα!) ως μια αρκετα ξεκαθαρη και straighforward διαδικασια!

Ανεβασα τα παντα, σε pdf.

Εκανα και την καταθεση - παραβολο (ανεβασα το καταθετηριο).

Τους εγραψα στα σχολια, οτι θα πω στο πανεπιστημιο να τους στειλει ηλεκτρονικα το master και το transcript. (για να γλυτωσω τα νταβαντουρια με της σφραγιδες της Χαγης...)

Εστειλα ηδη κιολας, mail στο σουηδικο Πανεπιστημιο με ολα τα στοιχεια μου, και τους ζητησα να στειλουν απευθειας στο [email protected]  αυτα τα δυο, και αν μπορουν να με ενημερωσουν κι εμενα οτι τα εστειλαν.

Νομιζω οτι τα εχω κανει ολα σωστα! Να περιμενω κατι, ή να πατησω οριστικη υποβολή αιτησης;

Ναι, ή απλά περιμένεις να απαντήσουν από το πανεπιστήμιο ώστε να συμπέσουν τα έγγραφα που θα παραλάβουν στον ΔΟΑΤΑΠ. Αν και μετά από τόσα χρόνια μαλακισμού

εμπειρίας ξέρουν στον ΔΟΑΤΑΠ να το τσεκάρουν και αργότερα να έρθει.

Στείλε το να φύγει! 😀

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ncrp είπε

Ναι, ή απλά περιμένεις να απαντήσουν από το πανεπιστήμιο ώστε να συμπέσουν τα έγγραφα που θα παραλάβουν στον ΔΟΑΤΑΠ. Αν και μετά από τόσα χρόνια μαλακισμού

εμπειρίας ξέρουν στον ΔΟΑΤΑΠ να το τσεκάρουν και αργότερα να έρθει.

Στείλε το να φύγει! 😀

Ιδια σκεψη ειχα κανει, πριν διαβασω το μηνυμα σου.

Να δωσω λιγες μερες, μηπως παρω το ok απο πανεπιστημιο οτι τα εστειλαν στο mail του δοαταπ. Απλα να ειναι ακομη πιο 'μασημενη' η τροφη γι'αυτους, αν και για μια συσχετιση εγγραφων μιλαμε...(μη χε...)...

Αλλα αν δεν απαντησουν απο το university μες τη βδομαδα, λεω να πατησω υποβολη να φυγει.

ncrp, σχεδον 'keeping my breath', που ειπες οτι ετυχες αναγνωρισης εντος μιας βδομαδας περιπου...δηλαδη, σε πιστευω, να το δω και σε μενα, και να το πιστεψω για τα  καλα....too good to be true....ζουσα γι'αυτη τη μερα...τοσα χρονια ειχα το master στην ακρη, για να μην μπλεξω με την 'οδυσσεια' και τον κυκεωνα του δικατσα-δοαταπ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...