Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Νομίζω πως τα ατομα αυτα , πηγαίνουν τις συσκευές σε καταστήματα "μεταχειρισμένων" κλπ , τα οποια μια χαρα την κανουν την δουλεια.

Λογικά αλλάζουν και το imei για να λειτουργήσει σε δίκτυα σε περίπτωση που ο κάτοχος έχει δηλώσει την κλοπή στους παρόχους.

Ακόμα και το Google account που ζητάει η συσκευή για να λειτουργήσει, πιστεύω πως παρακάμπτεται.

Πόσο μάλλον το μοτίβο, ο κωδικός ασφαλείας και το pin.

Αν προσέχεις δεν χάνεις το κινητό, αν συμβεί σημαίνει πως η το ξέχασες κάπου η ήσουν αφηρημένος.

Η μόνη περίπτωση είναι να σε απειλήσουν στον δρόμο.Ακόμα και εκεί υπάρχει 1 λύση η οποία όμως δεν είναι σίγουρο πως θα πιάσει.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το Ενδιαφέρον  είναι ο τρόπος που λειτουργεί, δηλαδή κλείνοντας ο κλέφτης το WiFi και δεδομένα αυτό συνεχίζει να σκανάρει με Bluetooth κ μόλις βρει κάποιο galaxy τριγύρω δηλώνει τη θέση του μέσω αυτού του galaxy . Δηλαδή το δικό μου galaxy θα δηλώσει την τοποθεσία του παραδίπλα κλεμμένου galaxy χωρίς να το γνωρίζω ( λέει ότι πρέπει να το έχει ενεργοποιήμενο το κλεμμένο galaxy). Τι φάση 

Δημοσ.

Κατά τα άλλα ο Trumpαριφας έριξε Ban στην Huawei γιατί λέει αποτελεί απειλή ενώ η Samsung που κρατάει στίγμα σου και ενώ έχεις κλείσει το κινητό όλα καλά ξέρω γω... 🤣😂

Δημοσ.

Καλημέρα. Παιδιά νομίζω παλιά άκουγα για μία υπηρεσία σε όλες τις χώρες, που δηλώνοντας κλοπή κινητού και τα στοιχεία του, το κλείδωνε το εθνικό τουλάχιστον δίκτυο, και έτσι τουλάχιστον στην χώρα που ενεργοποιήθηκε δεν μπορούσε να ξαναχρησιμοποιηθεί. Υπάρχει ακόμα ή έχει καταργηθεί; 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, filip123go είπε

Αν δεν σου αρέσει μπορείς να πας σε άλλη εταιρεία. Τόσες υπάρχουν. Αν πάλι δεν εμπιστεύεσαι καμία υπάρχουν άπειρα open source πρότζεκτ για να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις το τηλέφωνο σου, όπως ακριβώς εσύ το θέλεις. Αν δεν σε ικανοποιεί ούτε αυτό, μπορείς πάντα να μην αγοράσεις smart phone.

Σε οτι αφορά την είδηση, πολύ καλό feature. Άντε με το καλό να μπορεί να το εντοπίσει ο χρήστης και όταν είναι κλειστό (να είναι απενεργοποιημένο από default , αλλά όποιος θέλει να μπορεί να το ενεργοποιήσει). Αλήθεια, έχω μια απορία, έχει καταφέρει να πάρει κανένας κλεμμένο τηλέφωνο πίσω; Πχ πάω εγώ στην αστυνομία με το στίγμα του κινητού. Μπορούνε εκείνη την ώρα να πάμε και να το πάρουμε; Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;

να σου λύσω την απορία περί αστυνομίας (100) μιας και μου κλέψανε δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας άγνωστοι κλέφτες μέσα από το γραφείο της εταιρείας στην οποία εργάζομαι.

σε κλήση μου προς την αστυνομία (100) λέγοντας ότι βλέπω τους κλέφτες μέσω του προγράμματος εντοπισμού θέσης (GPS) να στείλουν μονάδα να τους συλλάβει μιας και περπατάνε η απάντηση τους ήταν πηγαίνετε εσείς (με ασφάλεια) και καλέστε ξανά την αστυνομία (100) ώστε να στείλουμε μονάδα να τους συλλάβει.

σε ερώτηση μου προς την αστυνομία (ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που φυλάει το κτίριο της εταιρείας να ειδοποιήσουν το κέντρο ή τις πλησιέστερες μονάδες προς την ομόνοια να τους συλλάβουν μιας και κινούνται πεζοί...δεν εμπλεκόμαστε...

τα συμπεράσματα και σχόλια δικά σας.

1 ώρα πριν, yanyul είπε

Καλημέρα. Παιδιά νομίζω παλιά άκουγα για μία υπηρεσία σε όλες τις χώρες, που δηλώνοντας κλοπή κινητού και τα στοιχεία του, το κλείδωνε το εθνικό τουλάχιστον δίκτυο, και έτσι τουλάχιστον στην χώρα που ενεργοποιήθηκε δεν μπορούσε να ξαναχρησιμοποιηθεί. Υπάρχει ακόμα ή έχει καταργηθεί; 

ισχύει αρκεί να έχεις απόδειξη αγοράς που να αναγράφει το ΙΜΕΙ και το Σ/Ν υπογράφεις μια υπεύθυνη δήλωση όλα αυτά τα καταθέτει ο πάροχος σου στην ΕΕΤΤ και μετά η συσκευή κινητού τηλεφώνου μπλοκάρετε και στα τρία δίκτυα (COSMOTE/VODAFONE/WIND)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΨΕΜΑ. Αυτό απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Τουλάχιστον μέσω λογισμικού. Με αναβάθμιση απλά λέει. 

ΨΕΜΑ. Και όποιος το πιστεύει ότι γίνεται είναι εντελώς άσχετος. 

14 ώρες πριν, Brown είπε

Αυτό ανάφερεται στο note 20ultra με το UWB chip λογικά. Από ότι ξέρω το s20ultra δεν το έχει.. 

Ούτε με το UWB γίνεται.. ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ μην πιστεύετε ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ... για τώρα φυσικά.. στο μέλλον όλα αλλάζουν...

14 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Δε νομίζω πως αυτές οι γνώσεις είναι στο βιογραφικό ατόμων κατωτατου επιπέδου. Ίσως κάποιος κάνει την εξαίρεση αλλά μέχρι εκεί.

όσο κατώτατο και να ειναι με οδηγίες στα φόρουμ μπορεί ο οποιοσδήποτε.. αλλά γιατί να κουράζεσαι εφόσον υπάρχουν ΠΟΛΛΑ καταστήματα αθήνα που μπορούν να σε "εξυπηρετήσουν"?

12 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Ναι το σκέφτηκα και εγώ αυτό, έτσι μπορεί. Αναρωτιέμαι πόσα από αυτά τα μαγαζιά στο κέντρο λειτουργούν έτσι.

Πολλά... πάρα πολλά...

12 ώρες πριν, nefos78 είπε

Εγώ πάντως από έμπειρια του φίλου μου τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά.Παρακαλουσε στο τέλος να αποσυρθεί από την καταγγελία κλοπής.. ακόμα τρέχει στα δικαστήρια γιατί βρέθηκαν τα πράγματα του....( Usb στην περίπτωση και λάπτοπ ).

Ακριβώς. Είμαστε Ελλάδα και το έχουμε ξεχάσει αυτό. Ακόμη και να τον βρεις να κρατάει το κινητό σου και να φωνάξεις αστυνομία ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ο αστυνομικός και έχει εκτεθεί αναγκάζεται να αναμιχθεί στην υπόθεση. Αλλιώς ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με τα κολοκινητά μας. Έτσι απλά. Ας πρόσεχε όποιος του το έκλεψαν. 

10 ώρες πριν, Palp είπε

Πως γνωρίζετε ότι δεν τρέχει το πρόγραμμα ή και άλλα παρόμοια προγράμματα ακόμα και όταν έχετε κλείσει το κινητό. Επειδή κάνατε power-off και δεν ανοίγει η οθόνη όταν πατάτε το κουμπί δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τρέχουν άλλα low-level προγράμματα που χρησιμοποιούν το ράδιο ή το wifi. Η ενσωματωμένη μπαταρία ακόμα δίνει ενέργεια στη συσκευή.

Υπάρχει ένα εργαλείο που μετράει την τάση της usb θύρας. Απλά το βάζεις ενδιάμεσα με το κινητό κλειστό και βλέπεις αν τραβάει το παραμικρό ρεύμα. Γιατί φίλε μου δυστυχώς αν δεν μπει στην πρίζα ηλεκτρονική/ηλεκτρική συσκευή δεν δουλεύει. Φαντάζομαι το ανέκδοτο το ξέρεις.. μετά από πολύωρη συζήτηση τεχνικού με πελάτη η τελευταια ερώτηση του τεχνικού ήταν Κύριε είναι στην πρίζα ο υπολογιστής σας? Και απάντησε όχι. Όπως καταλαβαίνεις την κατάληξη του ανέκδοτου την ξέρεις.. αν όχι googlaρετο.

2 ώρες πριν, yanyul είπε

Ισχύει παντού. Αν το έχεις πάρει από πάροχο που είναι κλειδωμένο σε αυτόν (με επιδότηση προφανώς) και που πλέον δεν ξέρω αν λειτουργεί τέτοιο σύστημα Ελλάδα... αν δίνουν δηλαδή ακριβές συσκευές κλειδωμένες στον πάροχο... αλλά σε όλες τις χώρες παίζει.. παίρνεις τον πάροχο του το λες κλειδώνει το ΙΜΕΙ και πάπαλα το κινητό.. Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να κάνεις κάτι.. κάτι σαν εκδίκηση δηλαδή γιατί σαν ανταλλακτικά θα πιάσει ίσως περισσότερα ένα ακριβό κινητό.

36 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ισχύει αρκεί να έχεις απόδειξη αγοράς που να αναγράφει το ΙΜΕΙ και το Σ/Ν υπογράφεις μια υπεύθυνη δήλωση όλα αυτά τα καταθέτει ο πάροχος σου στην ΕΕΤΤ και μετά η συσκευή κινητού τηλεφώνου μπλοκάρετε και στα τρία δίκτυα (COSMOTE/VODAFONE/WIND)

ΩΡΑΙΟΣ!

Δεν το ήξερα αυτό... ;)

Επεξ/σία από tsarouc
Δημοσ.

Καλημέρα στο forum.Σε 1 φίλο μ,πριν περίπου 4 χρόνια(μπορεί κ 5....) τ είχαν κλέψει το κινητό,μέσα στον χώρο π εργαζόταν(περίπτερο),το είχε πάνω απο το ταμείο,το οποίο ήταν περίπου 30 cm πιο κάτω απο το παραθυράκι,γύρησε να δώσει τα τσιγάρα π ήταν πίσω τ & ο άλλος,πρόλαβε κ έβαλε εκεί το χέρι τ αχαχαχααχαχαχαχ....Το κατάλαβε μετά απο κάνα 15λεπτο π ήθελε ν στείλει μνμ.Αλλά μετά απο μερικές μέρες,γύρω στις 2 εβδομάδες περίπου,τον πήραν απο την αστυνομία τηλ κ τον ρώταγαν αν είχε ''χάσει'' το κινητό τ.

Είχαν συλλάβει τον άλλο κ είχε το κιν πάνω τ κ ήταν κλειδωμένο,μ το όνομα,τηλ κ στοιχεία τ φίλου μ....Δλδ ο άλλος,κυκλοφορούσε μ κλειδωμένο κινητό κ το φόρτιζε,για πιο λόγο,αφου δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει?....Κ τεσπα,βρήκε τουλάχιστον το κινητό τ χααχαχαχαχαχααχ

Δημοσ.
16 ώρες πριν, cirrus είπε

Μπορεί να εξαρτάται από τις διαθέσεις του κάθε υπεύθυνου αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δε θα ασχοληθούν. Έχει συμβεί σε φίλο μου. Του έκλεψαν το τηλέφωνο, έβλεπε το στίγμα του κανονικά στην Ομόνοια για περίπου 24 ώρες. Πήρε τηλέφωνο αστυνομία, του είπαν δεν ασχολούμαστε με αυτά και τέλος 

Είμαι περίεργος. Αν τους έλεγε "έρχομαι να υποβάλλω επίσημη καταγγελία κλοπής, γραπτή και θα πάω να το πάρω πίσω μόνος μου. Σε περίπτωση που μου συμβεί τίποτα είστε υπόλογοι, λόγω μη ανάληψης δράσης, μιας και είστε ενήμεροι", δε θα έκαναν πάλι τίποτα;

Δημοσ.

Κανονικά για να λυθεί το θέμα της κλοπής των κινητών, θα πρέπει απλά οι εταιρείες που παράγουν τα προϊόντα μαζί με τους παρόχους να φτιάξουν μία υπηρεσία που να κάνουμε registered την συσκευή μας με login και όταν μας την κλέψουν ή χαθεί, να έχουμε τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσουμε για πάντα, χωρίς να υπάρχει διαδικασία επαναφοράς και όλα αυτά βάσει του IMEI της συσκευής.

Οπότε, θα γίνουν άχρηστες στους κλέφτες και θα μειωθεί αρκετά ή εξαλειφθεί όλο αυτό, αν φυσικά το τηρούμε όλοι ή οι περισσότεροι, ως διαδικασία (device registration).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsarouc είπε

Υπάρχει ένα εργαλείο που μετράει την τάση της usb θύρας. Απλά το βάζεις ενδιάμεσα με το κινητό κλειστό και βλέπεις αν τραβάει το παραμικρό ρεύμα. Γιατί φίλε μου δυστυχώς αν δεν μπει στην πρίζα ηλεκτρονική/ηλεκτρική συσκευή δεν δουλεύει. Φαντάζομαι το ανέκδοτο το ξέρεις.. μετά από πολύωρη συζήτηση τεχνικού με πελάτη η τελευταια ερώτηση του τεχνικού ήταν Κύριε είναι στην πρίζα ο υπολογιστής σας? Και απάντησε όχι. Όπως καταλαβαίνεις την κατάληξη του ανέκδοτου την ξέρεις.. αν όχι googlaρετο.

Εννοώ ότι η μπαταρία είναι πχ στο 70% και κάνεις power-off. Μπορεί στο κινητό να λειτουργούν ακόμα (και όσο αντέχει η μπαταρία) κάποιες low level λειτουργίες, όπως να σκανάρει δίκτυα κτλ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsarouc είπε

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΨΕΜΑ. Αυτό απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Τουλάχιστον μέσω λογισμικού. Με αναβάθμιση απλά λέει. 

ΨΕΜΑ. Και όποιος το πιστεύει ότι γίνεται είναι εντελώς άσχετος. 

16 ώρες πριν, Brown είπε

Αυτό ανάφερεται στο note 20ultra με το UWB chip λογικά. Από ότι ξέρω το s20ultra δεν το έχει.. 

Ούτε με το UWB γίνεται.. ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ μην πιστεύετε ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ... για τώρα φυσικά.. στο μέλλον όλα αλλάζουν...

ΣΟΚ!! ΤΙ μας κρύβουν; Ούτε με UWB γίνεται??? Φαντάζομαι το επιβεβαίωσες ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, filip123go είπε

Αν δεν σου αρέσει μπορείς να πας σε άλλη εταιρεία. Τόσες υπάρχουν. Αν πάλι δεν εμπιστεύεσαι καμία υπάρχουν άπειρα open source πρότζεκτ για να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις το τηλέφωνο σου, όπως ακριβώς εσύ το θέλεις. Αν δεν σε ικανοποιεί ούτε αυτό, μπορείς πάντα να μην αγοράσεις smart phone.

Σε οτι αφορά την είδηση, πολύ καλό feature. Άντε με το καλό να μπορεί να το εντοπίσει ο χρήστης και όταν είναι κλειστό (να είναι απενεργοποιημένο από default , αλλά όποιος θέλει να μπορεί να το ενεργοποιήσει). Αλήθεια, έχω μια απορία, έχει καταφέρει να πάρει κανένας κλεμμένο τηλέφωνο πίσω; Πχ πάω εγώ στην αστυνομία με το στίγμα του κινητού. Μπορούνε εκείνη την ώρα να πάμε και να το πάρουμε; Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;

Όσον αφορά την αστυνομία με το στίγμα, σου λέω δική μου εμπειρία. Μου κλέβουν ολοκαίνουργιο laptop μου δίνει στίγμα λίγες μέρες μετά, καλώ το 100 μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ, δεν βγάζω άκρη.  Ξανακάλω την ίδια στιγμή και πέφτω σε άνθρωπο που ήθελε να βοηθήσει στέλνει περιπολικό μόλις έφτασαν με πήραν οι αστυνομικοί τηλ να μου πούνε ότι δεν μπορούν να βρούνε κάτι σε ένα σημείο που του υπέδειξα. Στα 10 μέτρα υπάρχει ένα μεγάλο δημόσιο παρκινγ μπορεί να ήταν και εκεί, δεν το έψαξαν. Εν τέλη καταλήγω ότι η αστυνομία μπορεί να βοηθήσει και θέλει αλλά όχι πάντα. Χαρακτηριστικά ο πρώτος μου είπε εκτύπωσε το email με το στίγμα σε ένα χαρτί και κάνε συμπληρωματική κατάθεση στην μήνυση κατά αγνώστου ……

Επεξ/σία από themlab
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Είμαι περίεργος. Αν τους έλεγε "έρχομαι να υποβάλλω επίσημη καταγγελία κλοπής, γραπτή και θα πάω να το πάρω πίσω μόνος μου. Σε περίπτωση που μου συμβεί τίποτα είστε υπόλογοι, λόγω μη ανάληψης δράσης, μιας και είστε ενήμεροι", δε θα έκαναν πάλι τίποτα;

όταν πήγα στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που ανήκει η εταιρεία στην οποία εργάζομαι για να πάρω την βεβαίωση απώλειας της συσκευής κινητής τηλεφωνίας καθώς χρειάζεται αυτό το χαρτί μαζί με όλα τα υπόλοιπα (απόδειξη αγοράς που να αναγράφει το IMEI και το S/N και την υπεύθυνη δήλωση για να προσκομιστούν στον πάροχο και στην συνέχεια στην ΕΕΤΤ και τους υπόλοιπους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να μπλοκαριστεί η συσκευή σε όλα τα δίκτυα στην ελληνική επικράτεια

η απάντηση του αστυνομικού (αξιωματικού αλλά και υφιστάμενου του) ήταν θα σας γράψω "Βεβαίωση απώλειας" όχι "Βεβαίωση κλοπής" καθώς θα χρειαστεί να γίνει μηνυτήρια αναφορά (μάλιστα είπε "έγκληση/μήνυση/αγωγή" κατά αγνώστων δεν θα πληρώσετε κάτι θα το δει ο αρμόδιος εισαγγελέας/ανακριτής και τότε θα σας φωνάξει να πληρώσετε τα παράβολα και ότι χρειαστεί...αλλά είναι ανώφελο καθώς δεν θα το βρείτε...

η απάντηση μου ήταν άσε δεν χρειάζεται μην κουράζεστε...

1 ώρα πριν, blincy είπε

Κανονικά για να λυθεί το θέμα της κλοπής των κινητών, θα πρέπει απλά οι εταιρείες που παράγουν τα προϊόντα μαζί με τους παρόχους να φτιάξουν μία υπηρεσία που να κάνουμε registered την συσκευή μας με login και όταν μας την κλέψουν ή χαθεί, να έχουμε τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσουμε για πάντα, χωρίς να υπάρχει διαδικασία επαναφοράς και όλα αυτά βάσει του IMEI της συσκευής.

Οπότε, θα γίνουν άχρηστες στους κλέφτες και θα μειωθεί αρκετά ή εξαλειφθεί όλο αυτό, αν φυσικά το τηρούμε όλοι ή οι περισσότεροι, ως διαδικασία (device registration).

υπάρχει "μαύρη λίστα" και αφορά το IMEI και το S/N των κινητών τηλεφώνων.

και μπλοκάρεται για την ελληνική επικράτεια...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Palp είπε

Εννοώ ότι η μπαταρία είναι πχ στο 70% και κάνεις power-off. Μπορεί στο κινητό να λειτουργούν ακόμα (και όσο αντέχει η μπαταρία) κάποιες low level λειτουργίες, όπως να σκανάρει δίκτυα κτλ.

Ότι και αν είναι θα τραβάει ρεύμα. Αν βάλεις αυτή τη συσκευή στο κινητό σου όταν είναι κλειστό θα δεις ότι δεν τραβάει τίποτε απολύτως.

1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

ΣΟΚ!! ΤΙ μας κρύβουν; Ούτε με UWB γίνεται??? Φαντάζομαι το επιβεβαίωσες ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ?

Με βάση πάντα αυτά που γνωρίζουμε και φυσικά με τους νόμους της φυσικής. Ακόμη και η ειρωνία ως προς το μέγεθος δείχνει το ποιόν αυτού που την εφαρμόζει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...