Jim2be Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Ο ξάδερφος μου θέλει ένα νέο σύστημα κυρίως για gaming στα 700-800€ Ποσό που διαθέτουμε: 800€ Χρήση υπολογιστή: Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: csgo, cod-warzone, FiveM Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Ναι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ένα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα συναρμολόγησης Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Όχι Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
radiohead Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Vision studio Θεσσαλονίκη Οθόνη δες και αυτή https://www.skroutz.gr/s/18451936/LG-24GL600F-B.html Η ανεβα στα 850 και πάρε την aoc 24g2u 4
raul7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Και ένα AMD based από μένα με περιφερειακά μέσα, και 40€ παραπάνω βέβαια από το budget. Μπορεί να κατέβει σε budget βάζοντας έναν 2600X για CPU, ή να πάει σε πληκτρολόγιο μεμβράνης φθηνότερο εάν δεν μπορεί να γίνει η υπέρβαση, αν και κατά τη γνώμη μου αξίζει. @radiohead οι μνήμες στο build σου θα πηγαίνουν 3000 ή θα πηγαίνουν μέχρι 2666? Το λέω επειδή είναι κλειδωμένη μητρική και cpu και απ'ότι διάβασα πιάνει ταβάνι εκεί (με την όποια μείωση υπάρξει στις επιδόσεις σε σχέση με γρηγορότερη ram). Εκτός αν έχει βρεθεί τρόπος και το ξεπερνάνε αυτό και τις κλοκάρουν κάπως οπότε κομπλέ.
radiohead Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 28 λεπτά πριν, raul7 είπε Και ένα AMD based από μένα με περιφερειακά μέσα, και 40€ παραπάνω βέβαια από το budget. Μπορεί να κατέβει σε budget βάζοντας έναν 2600X για CPU, ή να πάει σε πληκτρολόγιο μεμβράνης φθηνότερο εάν δεν μπορεί να γίνει η υπέρβαση, αν και κατά τη γνώμη μου αξίζει. @radiohead οι μνήμες στο build σου θα πηγαίνουν 3000 ή θα πηγαίνουν μέχρι 2666? Το λέω επειδή είναι κλειδωμένη μητρική και cpu και απ'ότι διάβασα πιάνει ταβάνι εκεί (με την όποια μείωση υπάρξει στις επιδόσεις σε σχέση με γρηγορότερη ram). Εκτός αν έχει βρεθεί τρόπος και το ξεπερνάνε αυτό και τις κλοκάρουν κάπως οπότε κομπλέ. 2993 πάνε με i7-i9, ίδια τιμή έχουν οπότε ας τις έχει. Μείωση τρελή στα 2666 όπως οι ryzen δε θα δει και σίγουρα για τα games που παίζει περισσότερα fps θα βγάζει με 10400 έναντι του 3600 πόσο μάλλον με τον 2600 που δε θα τον έβαζα καν στο πλάνο.
raul7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, radiohead είπε 2993 πάνε με i7-i9, ίδια τιμή έχουν οπότε ας τις έχει. Μείωση τρελή στα 2666 όπως οι ryzen δε θα δει και σίγουρα για τα games που παίζει περισσότερα fps θα βγάζει με 10400 έναντι του 3600 πόσο μάλλον με τον 2600 που δε θα τον έβαζα καν στο πλάνο. Το έγραψα και σαν εναλλακτική γιατί είδα στο review των gamers nexus ο 3600 με 3200 ραμ περνάει μπροστά από τον 10400f με 2666 που θα παίζει, οπότε ίσως και να αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Για τον 2600x μόνο σαν εναλλακτική το έγραψα σε περίπτωση που δεν βγαίνει το μπάτζετ με τίποτα, γιατί θέλει και περιφερειακά. Εκτός αν πάρει κάτι πιο basic για τώρα και τα πάρει σε δεύτερη φάση, μιας και είναι πιο εύκολο να τα αλλάξει. Σίγουρα πάντως αν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα συμφωνώ κι εγώ να πάει σε 3600 ή i5.
radiohead Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 13 λεπτά πριν, raul7 είπε Το έγραψα και σαν εναλλακτική γιατί είδα στο review των gamers nexus ο 3600 με 3200 ραμ περνάει μπροστά από τον 10400f με 2666 που θα παίζει, οπότε ίσως και να αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Για τον 2600x μόνο σαν εναλλακτική το έγραψα σε περίπτωση που δεν βγαίνει το μπάτζετ με τίποτα, γιατί θέλει και περιφερειακά. Εκτός αν πάρει κάτι πιο basic για τώρα και τα πάρει σε δεύτερη φάση, μιας και είναι πιο εύκολο να τα αλλάξει. Σίγουρα πάντως αν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα συμφωνώ κι εγώ να πάει σε 3600 ή i5. Σε csgo και σε cod που γράφει ότι τον ενδιαφέρουν περισσοτερο δεν παίζει να βγάζει παραπάνω. Δεύτερον με 3600 θα ξεπερνούσε το budget γι'αυτό του έβαλα τον τιμιοτατο 10400 που είναι plugnplay και δε θα χρειαστεί περεταιρω σκάλισμα με manual timings η pbo πχ. 1
raul7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, radiohead είπε Σε csgo και σε cod που γράφει ότι τον ενδιαφέρουν περισσοτερο δεν παίζει να βγάζει παραπάνω. Δεύτερον με 3600 θα ξεπερνούσε το budget γι'αυτό του έβαλα τον τιμιοτατο 10400 που είναι plugnplay και δε θα χρειαστεί περεταιρω σκάλισμα με manual timings η pbo πχ. Fair enough για το plug'n'play αλλά για τα games το βλέπω πιο ισορροπημένο το battle ακόμα και για τα συγκεκριμένα, γιατί σε reviews που έχουν 10400f με διαφορετικές ραμ, στα 3200+ mhz με τούμπανα μητρικές περνάει τον 3600, στα 2666 καταλήγει να χάνει τις περισσότερες φορές από τον 3600 με γρήγορες μνήμες οπότε το πιθανότερο είναι και σε αυτά τα games να τον φτάνει ή και να τον περνάει για λίγο ο 3600. Τώρα βέβαια μιλάμε για πολύ οριακές διαφορές, πρακτικά ίδιες επιδόσεις πιστεύω θα δει. Θεωρητικά ένα συν για την amd είναι ότι θα πάρει και την επόμενη γενιά άρα έχει λίγο καλύτερο upgrade path, αν και για μένα δεν παίζει τόσο ρόλο σε αυτά τα budget και τις απαιτήσεις οπότε είναι και λίγο ψιλά γράμματα. Αν είναι να αναβαθμίσεις μετά από 5-6 χρόνια ας πούμε, πιο πιθανό να πας σε καινούργιο σύστημα με ddr5 εξολοκλήρου. Αλλά υπάρχει η επιλογή αν σου τη βαρέσει να βάλεις κάτι δυνατότερο και νεότερο για οποιονδήποτε λόγο ή να "παίξεις" με τις ραμ και το IF. Ο 10400f είναι όντως πολύ ανταγωνιστικός ιδίως σε περιπτώσεις που ο 3600 βγαίνει καμιά 20€ ακριβότερος, και η τιμή άρα πάει στα υπέρ του ιντελ. Ας τα ζυγίσει και ας επιλέξει, πάντως νομίζω και στις 2 περιπτώσεις θα είναι κομπλέ ο ξάδερφος 🙂. 2
radiohead Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 13 ώρες πριν, raul7 είπε Fair enough για το plug'n'play αλλά για τα games το βλέπω πιο ισορροπημένο το battle ακόμα και για τα συγκεκριμένα, γιατί σε reviews που έχουν 10400f με διαφορετικές ραμ, στα 3200+ mhz με τούμπανα μητρικές περνάει τον 3600, στα 2666 καταλήγει να χάνει τις περισσότερες φορές από τον 3600 με γρήγορες μνήμες οπότε το πιθανότερο είναι και σε αυτά τα games να τον φτάνει ή και να τον περνάει για λίγο ο 3600. Τώρα βέβαια μιλάμε για πολύ οριακές διαφορές, πρακτικά ίδιες επιδόσεις πιστεύω θα δει. Θεωρητικά ένα συν για την amd είναι ότι θα πάρει και την επόμενη γενιά άρα έχει λίγο καλύτερο upgrade path, αν και για μένα δεν παίζει τόσο ρόλο σε αυτά τα budget και τις απαιτήσεις οπότε είναι και λίγο ψιλά γράμματα. Αν είναι να αναβαθμίσεις μετά από 5-6 χρόνια ας πούμε, πιο πιθανό να πας σε καινούργιο σύστημα με ddr5 εξολοκλήρου. Αλλά υπάρχει η επιλογή αν σου τη βαρέσει να βάλεις κάτι δυνατότερο και νεότερο για οποιονδήποτε λόγο ή να "παίξεις" με τις ραμ και το IF. Ο 10400f είναι όντως πολύ ανταγωνιστικός ιδίως σε περιπτώσεις που ο 3600 βγαίνει καμιά 20€ ακριβότερος, και η τιμή άρα πάει στα υπέρ του ιντελ. Ας τα ζυγίσει και ας επιλέξει, πάντως νομίζω και στις 2 περιπτώσεις θα είναι κομπλέ ο ξάδερφος 🙂. Θα άλλαζα την οθόνη που έβαλες και θα πρότεινα να αφησει τα περιφερειακά ο ts ένα ένα για μετά. Η σύνθεση μου έγινε με βάση τα ζητούμενα. Τη θεωρώ must την 144hz γι'αυτό ζυγιστηκε και μετρήθηκε και το ευρώ που λέει ο λογος, για να χωρέσει η οθονη, με οικονομικότερο επεξεργαστή-κάρτα γραφικών, με τα οποία όμως στο σύνολό τους θα έχει την καλύτερη εμπειρία σε fps games. 1
raul7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 32 λεπτά πριν, radiohead είπε Θα άλλαζα την οθόνη που έβαλες και θα πρότεινα να αφησει τα περιφερειακά ο ts ένα ένα για μετά. Η σύνθεση μου έγινε με βάση τα ζητούμενα. Τη θεωρώ must την 144hz γι'αυτό ζυγιστηκε και μετρήθηκε και το ευρώ που λέει ο λογος, για να χωρέσει η οθονη, με οικονομικότερο επεξεργαστή-κάρτα γραφικών, με τα οποία όμως στο σύνολό τους θα έχει την καλύτερη εμπειρία σε fps games. Καλά αν υπάρχει η δυνατότητα και η θέληση να δώσει τα έξτρα χρήματα εννοείται πως θα έχει καλύτερη fps εμπειρία με τα 144hz, απλά κι εγώ έδωσα εναλλακτική και με το budget πιο πολύ γνώμονα γιατί ζήτησε πλήρες πακέτο με 800€. Αν θέλει την καλύτερη εμπειρία θα πρέπει να δώσει και περίπου 80 - 100€ παραπάνω με την σύνθεση σου γιατί θέλει και περιφερειακά, και δεν μπορούν όλοι ή και δεν θέλουν να τα δώσουν. Θέλει και αξιοπρεπές ποντίκι για fps, θέλει και μηχανικό πληκτρολόγιο π.χ. Αν τα έχει και διατίθεται να τα δώσει εγώ μαζί σου, ας βάλει τώρα τα περιφερειακά από προηγούμενο pc ή κάτι φουλ φθηνό, και ας τα πάρει λίγα λίγα. Και εγώ θεωρώ ότι αξίζει γιατί θα το έχει για καιρό. Αν δίνει όμως 800€ για pc και αυτά είναι θα πρέπει να πάρει ένα πακέτο σε αυτά τα λεφτά, άντε κανα 20ρικο παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση κάτι θυσιάζεται αναγκαστικά. Γιατί εσύ σωστά προτείνεις το καλύτερο, αλλά μπορεί κι άλλος να σου πει παίζω ναι μεν αλλά δεν είμαι και pro, υπερβολή τώρα να σκασω κανα χιλιάρικο για να παίζω counter και να με μακελευουνε ούτως ή άλλως οι Ρώσοι 😁. 2
Leleouras Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) να προσθέσουμε ότι στις 3K series ryzen είναι θερμοσίφωνακια οπότε εξτρά ψύχτρα είναι σοφή επιλογή edit: ειδικά ο 3600 που έχει χάλια stock κατά τα άλλα, μόνο ryzen κάτω η χούντα της intel ! :p Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από Leleouras
radiohead Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, Leleouras είπε να προσθέσουμε ότι στις 3K series ryzen είναι θερμοσίφωνακια οπότε εξτρά ψύχτρα είναι σοφή επιλογή edit: ειδικά ο 3600 που έχει χάλια stock κατά τα άλλα, μόνο ryzen κάτω η χούντα της intel ! 😛 Σοφότερη επιλογή είναι η αλλαγή της stock intel αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό γίνεται και σε δεύτερο χρόνο μιας και φευγει το καλοκαίρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα