giannhs_xi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 τι ειναι προτιμοτερο? να παραμεινω στη sony a7 και να αγορασω τον sigma 24-70 f2.8 η να αγορασω την a7 mark 2 με τον κιτ φακο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godfather0991 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 17 λεπτά πριν, giannhs_xi είπε τι ειναι προτιμοτερο? να παραμεινω στη sony a7 και να αγορασω τον sigma 24-70 f2.8 η να αγορασω την a7 mark 2 με τον κιτ φακο? Εξαρτάται από πολλά αυτό που ρωτάς. 1) Είσαι επαγγελματίας φωτογράφος / βιντεογράφος? 2) Τι θες για φωτογραφία μόνο ή και για βίντεο? 3) Τι φωτογραφήσεις κάνεις? Τι βίντεο τραβάς? 4) Τι φακούς έχεις τώρα? Για μένα προσωπικά προτιμώ πάντα την αγορά ενός καλού φακού, το θεωρώ καλύτερη επένδυση από το να αγοράσω καινούργιο σώμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannhs_xi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 @godfather0991 1) ερασιτεχνης 2) φωτογραφια 95 %βιντεο 5 % 3) τοπια και πορτραιτα 4) εχω εναν 50αρη 1.8 και ενας 24αρη φ2.8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bc00l Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 ειχα α7, α7ιι. Έχει φυσικα την σταθεροποιηση στο σώμα, λιγο καλύτερο iso performance, λιγο καλύτερο autofocus speed στο continuous autofocus, λίγο καλυτερο codec στα βιντεο, λιγο καλύτερη ποιότητα το σωμα δεν ειναι τοσο πλαστικο... Χάνεις το compactness της α7, μεγαλύτερο βαρος... Μικρό διάφορες δηλαδή θα σου πρότεινα να περιμένεις 1-2 μηνες γιατί βγαίνει α5 α6 να δουμε τι ακριβώς θα προσφέρει και να κρίνεις. η να επενδύσεις σε κανεναν φακο που λες. ΥΓ. αν πουλήσεις τους φακούς μην με ξεχάσεις 😛 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannhs_xi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 5 ώρες πριν, bc00l είπε ειχα α7, α7ιι. Έχει φυσικα την σταθεροποιηση στο σώμα, λιγο καλύτερο iso performance, λιγο καλύτερο autofocus speed στο continuous autofocus, λίγο καλυτερο codec στα βιντεο, λιγο καλύτερη ποιότητα το σωμα δεν ειναι τοσο πλαστικο... Χάνεις το compactness της α7, μεγαλύτερο βαρος... Μικρό διάφορες δηλαδή θα σου πρότεινα να περιμένεις 1-2 μηνες γιατί βγαίνει α5 α6 να δουμε τι ακριβώς θα προσφέρει και να κρίνεις. η να επενδύσεις σε κανεναν φακο που λες. ΥΓ. αν πουλήσεις τους φακούς μην με ξεχάσεις 😛 σ ευχαριστω πολυ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godfather0991 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Συμφωνώ με όσα λέει ο @bc00l 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Πάρε τον φακό... αργότερα αν θες αναβαθμίζεις το σώμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannhs_xi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, nickolas είπε Πάρε τον φακό... αργότερα αν θες αναβαθμίζεις το σώμα. @nickolasαυτο θελω κι εγω περισσοτερο απλα η α7 δεν εχει ibis και ουτε ο φακος θα εχει. και ζουμ φακος χωρις oss και χωρις ibis στο σωμα ειναι worth? Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από giannhs_xi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 να προσθέσω κι εγώ ,ο κιτ 28-70 είναι κάτω του μετρίου. Ο σίγμα από την άλλη ξέρεις τι είναι Οπότε κατ εμέ ,πάρε το φακό που θες και αργότερα το σώμα . Αν τότε έχει φτάσει για χ ψ λόγους η α7 iii ,σώμα μόνο στα 1000 ε ,θα είναι και σημαντικότερη αναβάθμιση σε σχέση με την α7ii. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bc00l Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) κατω του μετρίου ο κιτ δεν θα το ελεγα! Ισα ισα ανω του μετρίου ιδίως αν λάβεις υπόψιν οτι κοστίζει 140-150€ έχει Aspherical lens elements και ED glass... vs 700€+ του sigma. Να μου έλεγες μετριο τον sony 16-50mm για apsc, να το συζητούσαμε! Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από bc00l 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Ο 16-50 που δίνει με τις σειρές a6xxx όπως έχω ξαναγραψει εδώ) κάνει εξαιρετική δουλειά αν κουνιέται το τραπεζάκι στο μπαλκόνι. Ο 24-70 που παρέχεται με τις Full frame ,ενώ έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν αποδίδει. Άνω είναι γρήγορος ,ποιοτικός στη κατασκευή και μπλα μπλα μπλα ,στη πράξη οι φωτογραφίες δεν έχουν την ευκρίνεια και την οξύτητα που μπορεί να αποδώσει αυτή η μηχανή. Πάντως μέχρι να πιάσω στα χέρια μου τον 85μμ και τον 50μμ,είχα την άποψη που έχεις και εσύ για τον 24-70. Τώρα αν τον χρησιμοποιήσω μια στις τόσες ,θυμώνω,νευριάζω,απογοητεύομαι Υπάρχει λόγος που θέλει 700 + η σιγμα για τον ίδιο από άποψη χρήσης φακό και δεν υπάρχει λόγος να γεμίζεις τη συλλογή σου με μετριότητες Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από decentintocerberon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannhs_xi Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 22 ώρες πριν, decentintocerberon είπε να προσθέσω κι εγώ ,ο κιτ 28-70 είναι κάτω του μετρίου. Ο σίγμα από την άλλη ξέρεις τι είναι Οπότε κατ εμέ ,πάρε το φακό που θες και αργότερα το σώμα . Αν τότε έχει φτάσει για χ ψ λόγους η α7 iii ,σώμα μόνο στα 1000 ε ,θα είναι και σημαντικότερη αναβάθμιση σε σχέση με την α7ii. πρεπει καποια στιγμη να πεσει και η τιμη της α7iii . δε γινεται να εχει 2000+ οταν εχουν βγει τοσες απο τοτε και μετα.. εστω 1300 το σωμα και παλι δεν ειναι λιγα .. 16 ώρες πριν, bc00l είπε κατω του μετρίου ο κιτ δεν θα το ελεγα! Ισα ισα ανω του μετρίου ιδίως αν λάβεις υπόψιν οτι κοστίζει 140-150€ έχει Aspherical lens elements και ED glass... vs 700€+ του sigma. Να μου έλεγες μετριο τον sony 16-50mm για apsc, να το συζητούσαμε! 1200 κανει ο σιγμα. ειναι λιγακι ακριβουτσικος 37 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε Ο 16-50 που δίνει με τις σειρές a6xxx όπως έχω εδώ) κάνει εξαιρετική δουλειά αν κουνιέται το τραπεζάκι στο μπαλκόνι. Ο 24-70 που παρέχεται με τις Full frame ,ενώ έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν αποδίδει. Άνω είναι γρήγορος ,ποιοτικός στη κατασκευή και μπλα μπλα μπλα ,στη πράξη οι φωτογραφίες δεν έχουν την ευκρίνεια και την οξύτητα που μπορεί να αποδώσει αυτή η μηχανή. Πάντως μέχρι να πιάσω στα χέρια μου τον 85μμ και τον 50μμ,είχα την άποψη που έχεις και εσύ για τον 24-70. Τώρα αν τον χρησιμοποιήσω μια στις τόσες ,θυμώνω,νευριάζω,απογοητεύομαι Υπάρχει λόγος που θέλει 700 + η σιγμα για τον ίδιο από άποψη χρήσης φακό και δεν υπάρχει λόγος να γεμίζεις τη συλλογή σου με μετριότητες @decentintocerberon γνωμη για 50αρη σονυ ? εμενα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο (αν και δυσκολευεται μερικες φορες να εστιασει) σε ολες τις καταστασεις. επισης σκεφτομαι οτ ιμε τους 2 φακους π εχω καλυπτω ολο το ευρος σχεδον 24-70 ( 24αρης και 50αρης + apsc size sensor φωτογραφιες για κροπ και περισσοτερο ζουμ αν χρειαστει καπου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bc00l Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, decentintocerberon είπε Ο 16-50 που δίνει με τις σειρές a6xxx όπως έχω εδώ) κάνει εξαιρετική δουλειά αν κουνιέται το τραπεζάκι στο μπαλκόνι. Ο 24-70 που παρέχεται με τις Full frame ,ενώ έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν αποδίδει. Άνω είναι γρήγορος ,ποιοτικός στη κατασκευή και μπλα μπλα μπλα ,στη πράξη οι φωτογραφίες δεν έχουν την ευκρίνεια και την οξύτητα που μπορεί να αποδώσει αυτή η μηχανή. Πάντως μέχρι να πιάσω στα χέρια μου τον 85μμ και τον 50μμ,είχα την άποψη που έχεις και εσύ για τον 24-70. Τώρα αν τον χρησιμοποιήσω μια στις τόσες ,θυμώνω,νευριάζω,απογοητεύομαι Υπάρχει λόγος που θέλει 700 + η σιγμα για τον ίδιο από άποψη χρήσης φακό και δεν υπάρχει λόγος να γεμίζεις τη συλλογή σου με μετριότητες Λογικο οταν τον συγκρίνεις με τον 85αρη διαμάντι, να σου φαίνεται μαπα ο κιτ. Δεν αμφιβάλλω καθόλου. Ειχα και τον 50αρη τον μακρο, τον 28αρη f/2, η αλήθεια ειναι ο κιτ σπάνια κουμπωνε στο σωμα μετα, μονο ετσι για λιγο παραπάνω ζοομ. Παρόλα αυτα για 150ε ειναι τιμιος, δεν ειχαν τρελη διαφορα στη οξύτητα αλλα σίγουρα ηταν εμφανή 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 ο 50μμ παναλαφρος και μικρός σε όγκο. Σε σχέση με τον κιτ ,είναι πιο θορυβώδης και σαφώς πιο αργός σε εστίαση και ακρίβεια! Ειδικά όταν φωτογραφίζεις με phase detect +συνεχή εστίαση .... δράμα από τις 10 λήψεις η μια και αν είναι εστιασμένη. Παρόλα αυτά η ευκρίνεια των φωτογραφιών είναι κλάσης ανώτερη σε σχέση με τον κιτ 24-70. Στο βίντεο (1080p) ο κιτ είναι αξιοπρεπής και δε φαίνεται πουθενά το θέμα της οξύτητας,ο 50μμ από την άλλη είναι τραγικός Από τα παραπάνω κατέληξα στον 85μμ που είναι αστραπή στην εστίαση ,αθόρυβος κλπ . Αν όπως λες σε έχουν καλύψει οι φακοί σου σε όλο το εύρος και δε σε ενοχλεί η διαδικασία να αλλάζεις φακούς τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις καμμια κίνηση ούτε για αγορά του σιγμα. Προσωπικά αν είχα την άνεση θα ήθελα να έχω έναν 24-70 αξιοπρεπή και όχι σαν τον κιτ που δίνει η σονυ (βρίσκεται μόνιμα στη ντουλάπα με τα άχρηστα ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannhs_xi Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, decentintocerberon είπε ο 50μμ παναλαφρος και μικρός σε όγκο. Σε σχέση με τον κιτ ,είναι πιο θορυβώδης και σαφώς πιο αργός σε εστίαση και ακρίβεια! Ειδικά όταν φωτογραφίζεις με phase detect +συνεχή εστίαση .... δράμα από τις 10 λήψεις η μια και αν είναι εστιασμένη. Παρόλα αυτά η ευκρίνεια των φωτογραφιών είναι κλάσης ανώτερη σε σχέση με τον κιτ 24-70. Στο βίντεο (1080p) ο κιτ είναι αξιοπρεπής και δε φαίνεται πουθενά το θέμα της οξύτητας,ο 50μμ από την άλλη είναι τραγικός Από τα παραπάνω κατέληξα στον 85μμ που είναι αστραπή στην εστίαση ,αθόρυβος κλπ . Αν όπως λες σε έχουν καλύψει οι φακοί σου σε όλο το εύρος και δε σε ενοχλεί η διαδικασία να αλλάζεις φακούς τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις καμμια κίνηση ούτε για αγορά του σιγμα. Προσωπικά αν είχα την άνεση θα ήθελα να έχω έναν 24-70 αξιοπρεπή και όχι σαν τον κιτ που δίνει η σονυ (βρίσκεται μόνιμα στη ντουλάπα με τα άχρηστα ). 28*-70 1 ώρα πριν, decentintocerberon είπε ο 50μμ παναλαφρος και μικρός σε όγκο. Σε σχέση με τον κιτ ,είναι πιο θορυβώδης και σαφώς πιο αργός σε εστίαση και ακρίβεια! Ειδικά όταν φωτογραφίζεις με phase detect +συνεχή εστίαση .... δράμα από τις 10 λήψεις η μια και αν είναι εστιασμένη. Παρόλα αυτά η ευκρίνεια των φωτογραφιών είναι κλάσης ανώτερη σε σχέση με τον κιτ 24-70. Στο βίντεο (1080p) ο κιτ είναι αξιοπρεπής και δε φαίνεται πουθενά το θέμα της οξύτητας,ο 50μμ από την άλλη είναι τραγικός Από τα παραπάνω κατέληξα στον 85μμ που είναι αστραπή στην εστίαση ,αθόρυβος κλπ . Αν όπως λες σε έχουν καλύψει οι φακοί σου σε όλο το εύρος και δε σε ενοχλεί η διαδικασία να αλλάζεις φακούς τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις καμμια κίνηση ούτε για αγορά του σιγμα. Προσωπικά αν είχα την άνεση θα ήθελα να έχω έναν 24-70 αξιοπρεπή και όχι σαν τον κιτ που δίνει η σονυ (βρίσκεται μόνιμα στη ντουλάπα με τα άχρηστα ). ισχυει αλλα εγω βγαζω μονο φωτογραφιες. γι αυτο και εξαρχης πηρα την α7 και οχι καποια πιο καινουρια. και λογω μπατζετ φυσικα. επισης ενας λογος που ηθελα την α7ii ειναι οτι δε μπορω συνεχεια να αλλαζω φακους και για να εχω τον ενα στη μια και τον αλλο στην αλλη. και το θεμα μπαταριας φυσικα. πες οτι μ χαλασει η μια σε μια εξορμηση η παθει οτιδηποτε να χω την αλλη + οτι εχει ibis και με βοηθαει στις νυχτερινες και στα πορτραιτα αν δε μπορω να εχω μαζι μ τριποδο Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από giannhs_xi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα