odys03 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Φίλοι, ερώτηση: Σε αυτοκίνητο Opel diesel CDTI 1.3 του 2008 με 170.000 χλμ χρειάζεται αλλαγή καδένας; Σε δύο διαφορετικά συνεργεία 2 διαφορετικές απόψες μου είπαν. -Ο πρώτος λέει οπωσδήποτε αλλαγή της καδένας κάθε 150.000 χλμ. -Ο δεύτερος λέει, θα ακούσεις το αυτοκίνητο στο ξεκίνημα θα κάνει τραχύ μεταλικό ήχο, τότε σημαίνει ότι χρειάζεται αλλαγή, δεν αλλάζουμε κάθε συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων. Μιλάω για επαγγελματίες με συνεργεία όχι για λόγια οποιοδήποτε και στις δύο περιπτώσεις. Τι να αποφασίσω ενώ το αυτοκίνητο δουλεύει τέλεια χωρίς τον παραμικρό θόρυβο.
odys03 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Όχι σε 2 συνεργεία που ασχολούνται με opel.
TechnoState Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 ....by the book κ ότι λέει ο κατασκευαστής. Ακούγοντας την μηχανή κατά το ξεκίνημα δλδ θα καταλάβει αν έχει θέμα η καδένα ή οι γλύστρες? Χωρίς ανοίξει καθρέπτη να μετρήσει μπόσικα, να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται τόσο οι τεντωντήρες, οι γλύστρες όσο κ η ίδια η καδένα? ... πραγματικά το έχω απορία.
Dinos1973 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Κοιταξε τα τεχνικα χαραλτηριστικα, μην ακους τα ανεξαρτητα συνεργεια, ψαχνουν για κοροιδα!
odys03 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Κοιταξε τα τεχνικα χαραλτηριστικα, μην ακους τα ανεξαρτητα συνεργεια, ψαχνουν για κοροιδα! Έλα που δεν μπορώ να βρω το book!
Dinos1973 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, odys03 είπε Έλα που δεν μπορώ να βρω το book! google it!
odys03 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Mα βρισκω το owner's manual. Δεν μπορώ να βρω το τι πρεπει να κανει το συνεργειο σε κάθε service.
NT1G Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Οι συγκεκριμένοι κινητήρες πρέπει να έχουν ένα θέμα με την καδένα οπότε έχω διαβάσει ότι πολλοί αλλάζουν εκεί τριγύρω στα 200k km. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από NT1G
meletis_m Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 13 ώρες πριν, odys03 είπε Φίλοι, ερώτηση: Σε αυτοκίνητο Opel diesel CDTI 1.3 του 2008 με 170.000 χλμ χρειάζεται αλλαγή καδένας; Σε δύο διαφορετικά συνεργεία 2 διαφορετικές απόψες μου είπαν. -Ο πρώτος λέει οπωσδήποτε αλλαγή της καδένας κάθε 150.000 χλμ. -Ο δεύτερος λέει, θα ακούσεις το αυτοκίνητο στο ξεκίνημα θα κάνει τραχύ μεταλικό ήχο, τότε σημαίνει ότι χρειάζεται αλλαγή, δεν αλλάζουμε κάθε συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων. Μιλάω για επαγγελματίες με συνεργεία όχι για λόγια οποιοδήποτε και στις δύο περιπτώσεις. Τι να αποφασίσω ενώ το αυτοκίνητο δουλεύει τέλεια χωρίς τον παραμικρό θόρυβο. Είχα Corsa C βενζίνη με το μοτέρ Z12XE . Όντως πάσχουν στήν καδένα αλλά και στή φλάντζα καθρέφτη Εγώ από καινούργιο που το είχα , άλλαξα όλο το σέτ χρονισμού με γνήσιο εάν θυμάμαι ~250€ στίς ~ 200.000 χιλιόμετρα. Το πρωί στήν εκκίνηση έκανε χαρακτηριστικό ήχο , κυρίως μέχρι να ανέβει το λάδι . Δέν ξέρω εάν υπάρχει όριο μέτρησης της καδένας να δίνει τεχνικό εγχειρίδιο όχι το manual , ρώτησε σε κανενα συνεργείο συνήθως έχουν το πρόγραμμα ή βιβλίο της Autodata. Γενικά για μακροζωία τής καδένας ισχύει συχνή αλλαγή λαδιών ( μέγιστο ανά 10.000 , έγω άλλαζα κάθε 8000) και μέτρια πρός καλή ποιότητα λαδιών σύμφωνα με τίς προδιαγραφές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα