Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός SSD για i Mac

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.
Εχω βραχυκυκλωθεί και θα ήθελα τη βοήθεια σας. 
Εχω έναν imac του 2012 , κάποια στιγμή τα'παιξε ο σκληρός του και ούτε εγώ δεν ξέρω πώς τα κατάφερα , έσωσα ότι μπορούσα με εντολές και εγκατέστησα έναν εξωτερικό σκληρό , εγκατέστησα εκεί ξανά 
το λογισμικό και τα τελευταία 2 χρόνια δουλεύω έτσι .Δηλαδή το μηχάνημα δουλεύει με τον εξωτερικό σκληρό σα να ήταν ο εσωτερικός. 
Το θέμα είναι ότι ανησυχώ μην την ξαναπατήσω. Καθ'ότι πραγματικά τα γίγα των αρχείων είναι πάρα πολλά και δεν έχω ακόμα καταφέρει να κάνω ένα back up της προκοπής. 
Μόλις σήμερα πήρα πρέφα ότι υπάρχουν εξωτερικοί σκληροί ,οι λεγόμενοι SSD οι οποίοι και είναι άλλη τεχνολογία , μακράν πιο αξιόπιστη από τους απλούς εξωτερικούς σκληρούς που όλοι γνωρίζαμε μέχρι χθες. 
Εχω όμως τις εξής απορίες. 
Αυτην τη στιγμή δουλεύει ο υπολογιστής με εξωτερικό σκληρό Seagate ( όχι SSD ) 
Καταρχάς αξίζει να συνεχίσω να δουλεύω με εξωτερικό σκληρό , μήπως είναι λίγο κουταμάρα ? είναι σα να έχω έναν υπολογιστή κούφιο που λειτουργεί σαν οθόνη μόνο ..... αλλά φαντάζομαι είναι μακράν πιο οικονομικό από το να δώσω τον mac σε service από τη στιγμή μάλιστα που δεν παίζει εγγύηση. 
Τι θα πρέπει να προσέξω ; Οποιον SSD επιλέξω θα είναι συμβατός ; θα μπορεί να τρέξει με τη μνήμη που έχει αυτήν τη στιγμή ο υπολογιστής ; Αυτήν τη στιγμή διαθέτει δύο memory slots των 4 GB το καθένα.
Είδα επίσης μια αναφορά και στις θήκες σε κάποια βίντεο στο youtube όπου αναφέρονταν και η ταχύτηα  , παίζουν κι αυτές κάποιο λόγο σημαντικό πέρα από την προστασία του σκληρού από τυχόν φθορά ; 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

του εξωτερικού σκληρού ή του υπολογιστή ? Θα πρέπει να τον κλείσω για να δω γιατί από εκεί τρέχει , δε μπορώ να τον ξεσυνδέσω τώρα. 
Oπότε να υποψιαστώ πως αν δεν ειναι μπλε τα usb πάνω στην πλάτη του mac τότε δε θα έχει νόημα να πάρω εξωτερικό σκληρό SSD ε; 

Εχει το σηματάκι αυτό που σημαίνει ότι είναι USB3 αλλά δεν είναι μπλε το χρώμα στη χαραμάδα αλλά λευκό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Ποιο μοντέλο iMac έχετε;

iMac (27-inch, Late 2012)
Χμμ μόλις βλέπω ένα βίντεο που λέει ότι οι δίσκοι SSD είναι πολύ πιο γρήγοροι αλλά έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής , δεν είναι σαν τους κλασικούς σκληρούς που έχουμε και κρατάνε χρόνια. Εχουν περιορισμένο χρόνο ζωής. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

11 λεπτά πριν, LDG είπε

iMac (27-inch, Late 2012)

Όλες οι θύρες είναι USB 3. Τώρα σε ποια θύρα τον έχετε συνδεδεμένο;

12 λεπτά πριν, LDG είπε

Χμμ μόλις βλέπω ένα βίντεο που λέει ότι οι δίσκοι SSD είναι πολύ πιο γρήγοροι αλλά έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής , δεν είναι σαν τους κλασικούς σκληρούς που έχουμε και κρατάνε χρόνια. Εχουν περιορισμένο χρόνο ζωής. 

URL από το βίντεο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Όλες οι θύρες είναι USB 3. Τώρα σε ποια θύρα τον έχετε συνδεδεμένο;

URL από το βίντεο;

Το βίντεο που είδα ήταν στα Ισπανικά οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να το παραθέσω αλλά άρχισα μόλις να το ψάχνω και είδα ότι όντως ισχύει 
Τελικά το μόνο τους προτέρημα είναι μόνο η ταχύτητα απ'ότι φαίνεται. 
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τι λέει 
http://dide.zak.sch.gr/plinetza/tech/meionektimata_Solid State.pdf

Το μειονέκτημα των SSD

Τώρα που είδαμε πώς λειτουργεί ένας Solid-State Drive, μπορούμε επίσης να καταλάβουμε και ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά του: η μνήμη flash μπορεί να πραγματοποιήσει ένα πεπερασμένο αριθμό εγγραφών πριν “πεθάνει.”
Έτσι, οι SSD έχουν ένα πεπερασμένο αριθμό εγγραφών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας Solid-State Drive δεν θα διαρκέσει πολύ καιρό.
Διαβάζοντας τα παραπάνω και εφόσον θέλετε να αγοράσετε κάποιο δίσκο SSD, ρωτήστε τον προμηθευτή σας για τη μέση διάρκεια ζωής του Solid-State Drive που σας ενδιαφέρει, ή απλά κοιτάξτε την εγγύηση.
πηγή: https://iguru.gr/2018/06/14/ssd-solid-state/

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Με έλεγχο του δίσκου π.χ. HDSentinel βλέπετε αν μειώνεται η υγεία του. Αν μετά από κάποιες μέρες ή μήνες εξαφανιστεί από το σύστημα τότε είναι αστοχία υλικού.

Πάντως αν θέλετε SSD, κάποιοι από τους καλύτερους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει κατά γενική ομολογία πρόβλημα, είναι αυτοί και εδώ θήκες.

• Like 1

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Με έλεγχο του δίσκου π.χ. HDSentinel βλέπετε αν μειώνεται η υγεία του. Αν μετά από κάποιες μέρες ή μήνες εξαφανιστεί από το σύστημα τότε είναι αστοχία υλικού.

Πάντως αν θέλετε SSD, κάποιοι από τους καλύτερους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει κατά γενική ομολογία πρόβλημα, είναι αυτοί και εδώ θήκες.

Ευχαριστώ πολύ 

'Αλλο ένα παράδειγμα μιας αδιέξοδης συζήτησης. Αντί ο νηματοθέτης να δώσει τις πληροφορίες που του ζητούνται, αρχίζει ακαδημαϊκή συζήτηση. Μάλλον κάποιος μας δουλεύει εδώ πέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε

'Αλλο ένα παράδειγμα μιας αδιέξοδης συζήτησης. Αντί ο νηματοθέτης να δώσει τις πληροφορίες που του ζητούνται, αρχίζει ακαδημαϊκή συζήτηση. Μάλλον κάποιος μας δουλεύει εδώ πέρα.

συγνώμη σε μένα αναφέρεστε ? 
Ερωτήθηκα αν ο υπολογιστής διαθέτει USB3 και απάντησα
Ερωτήθηκα για το μοντέλο και απάντησα
Μου έδωσαν μια λίστα με κάποιους σκληρούς και ευχαρίστησα για την απάντηση.
Αν δεν έχετε κάτι χρήσιμο και ωφέλιμο να προσθέσετε σε μια συζήτηση δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται μόνο και μόνο για να γκρινιάξουμε. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Καταρχάς αν κάνει χρήση του timemachine backup δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί έτσι όπως ανησυχεί και τα δραματοποιεί τα πράγματα.

Εννοειται πως με ssd θα είναι καλύτερα αλλά αφού δεν κατάφερε τόσο καιρό να αλλάξει σκληρό στον iMac δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί κανείς περισσότερο.

52 λεπτά πριν, LDG είπε

συγνώμη σε μένα αναφέρεστε ? 
Ερωτήθηκα αν ο υπολογιστής διαθέτει USB3 και απάντησα
Ερωτήθηκα για το μοντέλο και απάντησα
Μου έδωσαν μια λίστα με κάποιους σκληρούς και ευχαρίστησα για την απάντηση.
Αν δεν έχετε κάτι χρήσιμο και ωφέλιμο να προσθέσετε σε μια συζήτηση δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται μόνο και μόνο για να γκρινιάξουμε. 

Οι ssd μιας και έφτασες να δεις και video... δεν έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής, αλλά περιορισμένο όγκο εγγράφων. Το ποσά χρόνια θα διαρκέσει ένας ssd εξαρτάται από την χρήση του. Όποτε αυτά που έγραψες μονολογώντας , δεν ισχύουν ειδικά ότι ένας μηχανικός αντέχει περισσότερα χρόνια. Ο μηχανικός δίσκος έχει φθορές και αντέχει λιγότερα χρόνια θεωρητικά.

Γκρινιαζουμε γιατι ξεκίνησες με μια ερώτηση και έβγαλες ένα συμπέρασμα άσχετο με το πρόβλημα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...