Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, FrankyGR είπε

Επειδή κάνω και λίγο επεξεργασία video και photo γι αυτό τον σκέφτομαι τον 3950X.

Συμφωνώ με @Ntinaras και ακόμα "μικρότερο" επεξεργαστή να πάρεις πχ 3700 πάλι ικανοποιημένος θα μείνεις για χρόνια.

Το μόνο που πρέπει να φροντίσεις είναι όταν πάρεις το σύστημα κοίτα να αγοράσεις την ακριβότερη κάρτα γραφικών που μπορείς να αγοράσεις με το budget που διαθέτεις εκείνη την χρονική στιγμή στην αγορά!!!

Με τα λεφτά που έχεις εγώ θα τα χώριζα σε 1000 για tower 500 για monitor και 1500 για GPU πάνω κάτω, αν ολοκληρώσεις το σύστημα και σου περισσεύουν λεφτά τότε πάρε ακόμα καλύτερη οθόνη.

Τα λεφτά που διαθέτεις είναι overkill για τις ανάγκες σου πάντως έτσι όπως τα περιγράφεις αλλά αφού γουστάρεις να τα σκάσεις ακολούθησε την παραπάνω συμβουλή και κάτι τελευταίο είναι κακή περίοδο να αγοράσεις όπως σου είπαν και άλλα παιδιά ....  ας περιμένει ο μικρός τα Χριστούγεννα δεν παθαίνει κάτι , θα το φέρει ο Αη Βασίλης πες του :D .... εκτός και αν ο μεγάλος βιάζεται πιο πολύ από τον μικρό οπότε καλό στήσιμο :) !!

Επεξ/σία από Rizas
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κράτα τα λεφτά στην άκρη (ποτέ δε ξέρεις τι προκύπτει) και φτιάξτο τα Χριστούγεννα. Οι τιμές μάλιστα σε SSD-Ram αναμένεται να πάνε ακόμη πιο κάτω. 

Γενικότερα σαν ιδέα όμως, ξεκινάς με NVMe 2TB, 32GB RAM (2x16), mid range X570 mobo, κουτάκι με υψηλό airflow (Phanteks P500A/P400A, CoolerMaster H500, CoolerMaster TD500 Mesh, bequiet 500DX), ένα gold-plat PSU, μια αερόψυξη δυνατή (πχ Be Quiet Dark Rock 4) και σε CPU R7 3700X (minimum). Για τα άλλα κράτα στάση αναμονής. Μην περιμένεις τους καινούργιους CPU αλλά τις καινούργιες κάρτες . Οθόνη αυτή που είπε ο @leros2004

Σημαντικό να πετάξεις και ένα UPS μέσα για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο, δεν παίζουμε με την τύχη μας σε τέτοια χρήματα. 

υγ. Για LGA1200 αν το σηκώνει η τσέπη-χωράει στο μπάτζετ ούτε καν ρε μάγκες; 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις...

Δυστυχώς δεν μπορώ να περιμένω τα Χριστούγεννα, πρέπει να γίνει η αγορά μέχρι 20 Σεπτεμβρίου το πολύ.

Ήμουν έτοιμος για τον iMac 2020 (έβγαινε κοντά στα 4000€) αλλά το ακύρωσα τελευταία στιγμή και λέω να γυρίσω στα πάτρια εδάφη των Windows μετά από κοντά 10 χρόνια.

Επειδή έχω μείνει πίσω για πολλά χρόνια για αυτό ζητάω την συμβουλή των παιδιών εδώ μέσα...

Λέω να δώσω μέχρι 2500€ ........

Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει σε επεξεργαστή και οθόνη. Ψάχνω τα υπόλοιπα.... (εκτός από πληκτρολόγιο και ποντίκι).

Δημοσ.

Νομίζω κάτι τέτοιο χρειάζεσαι: 

https://buildr.gr/build/utmyiuom

2080Ti ή 2080 Super αυτό το αφήνω σε εσένα. Γνώμη μου πάντως, δεν αξίζει να δώσεις €1.2Κ για κάρτα που θα πέσει η τιμή της κατακόρυφα σε λίγες μέρες. Πήγαινε σε 2080 Super και θα είσαι μέσα στα 2500€.

Εγώ προσωπικά θα το κοιτούσα και για τον Intel i9 10900 στα 430€ μαζί με μια medium range μητρική. Βέβαια δε ξερω αν αξίζει. Ό,τι πουν τα παιδιά πάνω σε αυτό. 

Δημοσ.

Ευχαριστρώ πολύ και πάλι όλους σας.

Για να δούμε αύριο τις καινούργιες Nvidia 3000 μπας και πέσουν οι 2080 λιγουλάκι !!

Δημοσ.

Φτιάξε ένα υπολογιστή με βάση τον 3800x. θα τον εκμεταλλευθείς αν αρχίσουν τα παιχνίδια να θέλουν πάνω από 4 πυρήνες, και αυτό στην περίπτωση που θα το κρατήσεις χρόνια για να είναι πιο future proof. 

αν δεις σε benchmark, ανάλογα το παιχνίδι σε 4k μπορεί να δεις 1~2 fps διαφορά intel-amd

πάρε και μια μεταχειρισμένη κάρτα, απλά να δώσεις σήμα στην οθόνη και σε κανένα μήνα αν κυκλοφορήσουν οι 3080 την κουμπώνεις και είσαι άρχοντας. 

για 2080ti θες ~ 1200 για 3080 θα θες 700-800 και θα ρίχνει στα αυτιά στην ti

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επειδή δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα λέω να κινηθώ στα παρακάτω 😊😊

Τροφοδοτικό σκέφτομαι Enermax MaxTytan 800W 14cm Fan Fully Modular 80+ Titanium EMT800EWT ή CoolerMaster V850 Platinum 850W 13.5cm Fan Fully Modular 80+ Platinum MPZ-8501-AFBAPV-EU

Και μετά μένει η κάρτα γραφικών που θα πάρω μια 3080 όταν με το καλό γίνουν διαθέσιμες..........

Πως βλέπετε την σύνθεση ? Για το τροφοδοτικό, τι προτείνετε ?

Μολις εβγαλε το eshop το monitor σε προσφορα 450€ και βλεπω και αρκετά πραγματα απο τις επιλογες μου σε καλυτερες τιμές. Ειναι έμπιστο γιατι δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα, παλιά βεβαια...

Επεξ/σία από FrankyGR
Δημοσ.

Τελικές επιλογές (ελπίζω να είναι σωστές, η αγορά θα γίνει τις επόμενες ημέρες) :

Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει αν έχω κάνει σωστές επιλογές και δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα (please).

Για κάρτα γραφικών σκέφτομαι μια 3080 όταν με το καλό κυκλοφορήσει, γι' αυτό και το τροφοδοτικό στα 850W.

Αυτή την στιγμή έχω στο σπίτι ένα PC με motherboard H170-Pro με έναν i3-6320 με ένα τροφοδοτικό EVGA Supernova 550G2.

Τι κάρτα γραφικών μπορώ να πάρω για να τη βάλω, σχετικά οικονομική για αρχή στο καινούργιο PC μέχρι να βγουν οι 3080 και μετά να την μεταφέρω στο παλιό.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και συγνώμη για την φλυαρία.........

Δημοσ.

Στις μικρομεσαίες κάρτες το μεγαλύτερο vfm αυτή τη στιγμή είναι η gtx 1660 super στα 200-210€. Όμως όταν πάει στο παλιό pc θα την κόβει αρκετά ο i3, οπότε αν δεν σκοπεύεις να τον αναβαθμίσεις στο μέλλον θα πάει και λίγο χαμένη.

Αν θέλεις κάτι πιο ισορροπημένο για το παλιό pc (βέβαια θα παίζεις χειρότερα μέχρι να έρθει η 3080) μπορείς να πας σε 1650 super στα 150€.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, raul7 είπε

Στις μικρομεσαίες κάρτες το μεγαλύτερο vfm αυτή τη στιγμή είναι η gtx 1660 super στα 200-210€. Όμως όταν πάει στο παλιό pc θα την κόβει αρκετά ο i3, οπότε αν δεν σκοπεύεις να τον αναβαθμίσεις στο μέλλον θα πάει και λίγο χαμένη.

Αν θέλεις κάτι πιο ισορροπημένο για το παλιό pc (βέβαια θα παίζεις χειρότερα μέχρι να έρθει η 3080) μπορείς να πας σε 1650 super στα 150€.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Την συνθεση πως την βλεπεις?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, FrankyGR είπε

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Την συνθεση πως την βλεπεις?

Παρακαλώ! Εμένα υπερτουμπανη μου φαίνεται η σύνθεση, αλλά καλύτερα να δεις μήπως έχουν κάποια άλλη πρόταση και τα παιδιά που "νιώθουν" παραπάνω από high end parts.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, FrankyGR είπε

Τελικές επιλογές (ελπίζω να είναι σωστές, η αγορά θα γίνει τις επόμενες ημέρες) :

Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει αν έχω κάνει σωστές επιλογές και δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα (please).

Για κάρτα γραφικών σκέφτομαι μια 3080 όταν με το καλό κυκλοφορήσει, γι' αυτό και το τροφοδοτικό στα 850W.

Αυτή την στιγμή έχω στο σπίτι ένα PC με motherboard H170-Pro με έναν i3-6320 με ένα τροφοδοτικό EVGA Supernova 550G2.

Τι κάρτα γραφικών μπορώ να πάρω για να τη βάλω, σχετικά οικονομική για αρχή στο καινούργιο PC μέχρι να βγουν οι 3080 και μετά να την μεταφέρω στο παλιό.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και συγνώμη για την φλυαρία.........

Πετάς λεφτά πολύ απλά εκτός αν τα έχεις για σκόρπισμα. Για τόσα χρηματα είναι κακή περίοδος να στήσεις. Αν το κανεις καντο φτηνά οι επιλογές σου παραπάνω είναι ανούσιες μητρικη και τροφοδοτικό 600€ wtf; Το κουτι δεν αξιζει τόσα λεφτά ο επεξεργαστής όταν στο 4K παίζει ρόλο η κάρτα γραφικων και σε ένα μήνα περιμένεις 4600 στα μισά λεφτά απλά παίρνεις έναν 3100 ακόμα και 3000g και περιμένεις όπως θα κανεις και με την κάρτα τι αλλαζει; Μνημες άντε παει στο διάολο γιατί έχουν πέσει οι τιμές πολύ οποτε ας είναι το overkill για 32.

Τελευταίο. Εφόσον το pc είναι α. καθαρά για gaming 

β. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το budget

γ. Καταλήξεις στην 27αρα 2Κ 

Πας σε i5 10600k έως 10900k. Period.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, radiohead είπε

Πετάς λεφτά πολύ απλά εκτός αν τα έχεις για σκόρπισμα. Για τόσα χρηματα είναι κακή περίοδος να στήσεις. Αν το κανεις καντο φτηνά οι επιλογές σου παραπάνω είναι ανούσιες μητρικη και τροφοδοτικό 600€ wtf; Το κουτι δεν αξιζει τόσα λεφτά ο επεξεργαστής όταν στο 4K παίζει ρόλο η κάρτα γραφικων και σε ένα μήνα περιμένεις 4600 στα μισά λεφτά απλά παίρνεις έναν 3100 ακόμα και 3000g και περιμένεις όπως θα κανεις και με την κάρτα τι αλλαζει; Μνημες άντε παει στο διάολο γιατί έχουν πέσει οι τιμές πολύ οποτε ας είναι το overkill για 32.

Τελευταίο. Εφόσον το pc είναι α. καθαρά για gaming 

β. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το budget

γ. Καταλήξεις στην 27αρα 2Κ 

Πας σε i5 10600k έως 10900k. Period.

Με πέθανες😜🤪🤪😜🤪🤪😜🤪🤪

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, FrankyGR είπε

Με πέθανες😜🤪🤪😜🤪🤪😜🤪🤪

Ε ναι σοβαρεψου. Καταρχήν από ποιο κατάστημα θα αγοράσεις, θα στήσεις εσύ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...