Προς το περιεχόμενο

Πως χρησιμοποιούμε ένα floppy drive;

Τέρης Α.
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Τέρης Α.,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έχετε κάτι υπ΄ όψιν;

Δεν θυμάμαι καλά,  και βαριέμαι να κατεβάσω και να μπουτάρω dedicated μηχάνημα, όμως νομίζω πως λέγεται revitalize disk, και υπάρχει εδώ:
https://winworldpc.com/product/norton-utilities/70

Φυσικά υπάρχει και το toolkit της προηγούμενης φωτογραφίας, έχει όμως δικό του λειτουργικό και δεν έχω πια το πρόγραμμα που αντιγράφει (τυφλά) δισκέτες.

Επεξ/σία από snbblp
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη. Θα κάνω εγώ τη δοκιμή, δε με πειράζει.

Επίσης, αν πάρω προληπτικά κάτι τέτοιο θα κάνει δουλειά; Έπαιρνα παλιά καθαριστική κασέτα για το κασετόφωνο του αυτοκινήτου του πατέρα μου και έκανε θαύματα!

Επεξ/σία από Τέρης Α.

2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη. Θα κάνω εγώ τη δοκιμή, δε με πειράζει.

Επίσης, αν πάρω προληπτικά κάτι τέτοιο θα κάνει δουλειά; Έπαιρνα παλιά καθαριστική κασέτα για το κασετόφωνο του αυτοκινήτου του πατέρα μου και έκανε θαύματα!

Δεν χρειάζεται περισσότερη πρόληψη από ηλεκτρική σκούπα και στεγνό καθαρό περιβάλλον. Μοκέτα, χαλιά και κατοικίδια κάνουν ζημιά, όμως καθαρίζει εύκολα. Το μεγάλο κακό είναι το καυσαέριο και το τσιγάρο, όμως εκεί κάνουμε επισκευή αντί για πρόληψη. Καθαρό οινόπνευμα, μπατονέτα, στοργή και ελάχιστη πίεση (αλλά πολλά περάσματα στην κεφαλή), και όλα καλά.

Το ανεπανόρθωτο έρχεται με ταχύτητα σέρβο (γωνιακή της  δισκέτας) που είναι 300rpm +/- 3% και που πέραν αυτού δεν είναι πλέον αναγνώσιμο το μέσο. Εκεί όμως θέλει toolkits όπως αυτό της φωτό, με ειδικές δισκέτες (spiral non-sectoring) και τα σχετικά προγράμματα που τις αξιοποιούν, και φυσικά εξοπλισμό με όργανα πάγκου. Οταν φτάσεις εκεί, απλά πάει σκουπίδια.

• Thanks 1

Μπορεί να ξόδεψα όλη τη μέρα μου, αλλά με αποζημίωσαν, αφού όλα τους λειτουργούν! Είχα όμως και μία απώλεια, αφού η δισκέτα που έκανα τον έλεγχο έκανε μια διάφανη χαρακιά

IMG_20200901_230328.jpg

IMG_20200901_231017.jpg

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Την ελιωσες; 

Υποθέτω έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό χρήσης. Ακόμα και τα δισκάκια CD-RW (για χρήση σε Pentium 4 και πίσω συστήματα) μετά το τετράμηνο γίνονται ματ.

13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

μου βγάζεις ένα σεβασμό στα γραπτά σου.

Προσπαθώ να μάθω τι και πως γύρω από τους υπολογιστές και κάποιες φορές βοηθώ και άλλους με παρόμοιο πρόβλημα.

Ο αρχικός σκοπός μου ήταν ( είναι; ) ο παρακάτω, όμως μου λείπουν τα Arduino και το πρόγραμμα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.

4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υποθέτω έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό χρήσης.

Υπάρχει και η πιθανότητα, κάποιο από τα disk drives να έχει εσωτερική ζημιά ή ξένο σώμα και σου έκανε την χαρακιά.  :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Μπορεί να ξόδεψα όλη τη μέρα μου, αλλά με αποζημίωσαν, αφού όλα τους λειτουργούν! Είχα όμως και μία απώλεια, αφού η δισκέτα που έκανα τον έλεγχο έκανε μια διάφανη χαρακιά

Φαντάζομαι ότι δεν εργάζεσαι αλλά οι ώρες που σπατάλησες για να δείς αν λειτουργούν 18τόσα floppy drives είναι εντελώς χαμένες καθότι ασχολήσε με μια τεχνολογία που πλέον έχει μόνο μουσειακό ενδιαφέρον.
Ξέρω ότι ο h/w εξοπλισμός σου είναι αρκετά παλιός αλλά αν πραγματικά θες να μάθεις νέα πράματα και να βοηθήσεις τότε θα σου πρότεινα καλύτερα να ασχοληθείς με ποιό μοντέρνες τεχνολογίες.

Τα παραπάνω στα λέω εντελώς φιλικά, είσαι πολύ νέος, μπορείς να κάτσεις να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού, να ασχοληθείς με linux, με δίκτυα, με κυβερνοασφάλεια, με ,με, με.... υπάρχουν ένα σωρό πεδία εκεί έξω.
Μην χάνεις το χρόνο σου σε μια νεκρή τεχνολογία.

.

Όλα αυτά από κάποιον που έκανε τα πρώτα του backup σε κανονικές κασέτες από ραδιοκασετόφωνα και λίγο αργότερα έκανε σαν υπάλληλος εγκαταστάσεις επαγγελματικών λειτουργικών και εφαρμογών με πακέτα των 80 & 120 δισκετών.
Αν έχεις προσπαθήσει να φτιάξεις 2 backup λειτουργικού συστήματος που αποτελούνταν από 80 δισκέττες κάνωντας πρώτα φορμάτ τις καινούργιες για να αποφύγεις κάποια προβληματική τότε  σίγουρα δεν θες να τις ξανα-αντικρύσεις για την υπόλοιπη ζωή σου. :) 

Επεξ/σία από dpolal
  • Thanks 1

13 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

IMG_20200901_230328.jpg

IMG_20200901_231017.jpg

Συγχαρητήρια, ολοκλήρωσες με επιτυχία τον πρώτο κύκλο.
Πάμε τώρα σε ZIP100 και σε ZIP250. Και έπονται τα μπερνούλι ενώ ακολουθούν στριμεράκια με κασέτες.

χεχεχεχεχεχεχε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, snbblp είπε

Πάμε τώρα σε ZIP100 και σε ZIP250. Και έπονται τα μπερνούλι ενώ ακολουθούν στριμεράκια με κασέτες.

Υπάρχουν και ZIP drives, αλλά τα έχω αφήσει πάνω στα μηχανήματα. Δεν ξέρω και τι μέσο παίρνουν για εγγραφή.

Spoiler

Δυστυχώς για εμένα, όμως ο @dpolal έχει δίκιο. Αν συνεχίσω να ασχολούμαι με ό, τι μου δίνουν ή βρίσκω πεταμένο θα φτάσω να ασχολούμαι με Ryzen συστήματα την επόμενη δεκαετία... Όμως, αυτό είναι το ελάττωμά μου. Ειδικά αυτή τη περίοδο που φοιτώ από το σπίτι, έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο (αν υπολογίσουμε ότι ~3 ώρες έφευγαν κάθε μέρα στο πήγαινε-έλα στη σχολή. Επίσης, χαμένος χρόνος είναι για εμένα το gaming -άποψή μου). Θέλω να παίρνω κάτι χαλασμένο και να το κάνω λειτουργικό (συστήματα που τους λείπουν parts, αλλαγή σκασμένων πυκνωτών, ίσιωμα σε πινάκια μητρικής). Καλή και η νέα τεχνολογία, αλλά μπορώ να φτιάξω σύστημα με ~70€ (πύργο, οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο); Έχω στήσει ήδη δύο τετραπύρινα συστήματα 775 για γνωστούς μου που έχουν οικονομικά θέματα και δεν γνωρίζουν από υπολογιστές. Η παρακολούθηση των μαθημάτων καθώς και των εργασιών της σχολής γίνεται μέσω Η/Υ. Πως θα έκαναν τη δουλειά τους τώρα;

Δοκίμασα αρκετές φορές Linux, αλλά πάντα κάτι δε δουλεύει. Στο τέλος βάζω Android και ησυχάζω. Γνωστός μου φοιτητής πληροφορικής χρησιμοποιεί Kali Linux, αλλά δεν το βλέπω πρόθυμο να μου μάθει (το πολύ το διάβασμα με μπερδεύει. Θέλω κάποιον να μου κάνει παρουσίαση του αντικειμένου και να μπορώ να τον ρωτήσω για απορίες).

Ακόμα και οι HDD είναι βάσανο. Όταν χρειάζεται να κάνω επαναφορά το λειτουργικό μου παίρνει 5 λεπτά μέχρι να ανοίξει, σε αντίθεση με τον SSD που θέλει 30''.Αφού για δοκιμαστικό δίσκο έχω SSD.

Επεξ/σία από Τέρης Α.

34 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υπάρχουν και ZIP drives, αλλά τα έχω αφήσει πάνω στα μηχανήματα. Δεν ξέρω και τι μέσο παίρνουν για εγγραφή.

Απόκρυψη περιεχομένων

Πρεπει να εχω και 1-2 (σφραγισμενα!) πακετα iomega ZIP DISKS 100MB 6 PACK Multi-Colored PC
610OAIAPqvL._SL1000_.jpg
αν τα ψαχνεις για καποιο λογο στειλε p.m.!

Μολαταυτα ποιο ΕΠΙΚΑ -σε αναμνησεις- ακομη, ηταν νομιζω τα ...JAZ (Ζ!!) drive 1GB! 😛

• Like 1
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Πρεπει να εχω και 1-2 (σφραγισμενα!) πακετα iomega ZIP DISKS 100MB 6 PACK Multi-Colored PC

Θα σας έχω στα υπ' όψιν!

8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Θα σας έχω στα υπ' όψιν!

ΟΚ, μια χαρα! Απλως μην μου απευθυνεσαι στον πληθυντικο, γιατι ετσι
θα αρχισω με αυτο να αισθανομαι ωσαν παππουλογερος! -και δεν ειμαι
%25CE%25BC%25CE%25B7%25CF%2584%25CF%2583

37 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Απλως μην μου απευθυνεσαι στον πληθυντικο

Ο.Κ. Εγώ πάντως του '99 νοιώθω κάπως όταν χρησιμοποιώ τεχνολογία του '89 (εκτός από την Thomson τηλεόρασή μας του '85. Αυτή τη συνήθισα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...