Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάποια floppy drive καθώς και δισκέτες αχρησιμοποίητες και θα ήθελα να τις χρησιμοποιήσω. Οι μητρικές μου έχουν θύρα για να τα συνδέσω (478, 775). Το πρόβλημα είναι ότι σε Windows XP, 7 και 10 που προσπάθησα να τα δουλέψω (σε προηγούμενη εγκατάσταση XP πριν κάνω format δούλευαν κανονικά) όταν βάζω δισκέτα μέσα και κάνω κλικ να ανοίξει τα περιεχόμενα (αν είναι γραμμένη) ή να περάσω αρχεία μου ζητά διαμόρφωση. Επιλέγω να γίνει διαμόρφωση και ανάλογα τα Windows μου βγάζει ''Η διαδικασία διαμόρφωσης απέτυχε'' ή ''Η εξερεύνηση αρχείων δεν ανταποκρίνεται'' και άλλα τέτοια. Αν βάλω προστασία εγγραφής το καταλαβαίνει και μου βγάζει ''Το μέσο διαθέτει προστασία εγγραφής''. Πρέπει να περάσω κάποιο driver ή κάποιο πρόγραμμα; Δοκίμασα και με CMD αλλά δεν... Αναμένω συμβουλές (όχι του τύπου: ''Πάρε USB/ HDD των 2 TB και είσαι τζετ''. Δύο αρχεία Word θέλω να αποθηκεύω).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έχω κάποια floppy drive καθώς και δισκέτες αχρησιμοποίητες και θα ήθελα να τις χρησιμοποιήσω. Οι μητρικές μου έχουν θύρα για να τα συνδέσω (478, 775). Το πρόβλημα είναι ότι σε Windows XP, 7 και 10 που προσπάθησα να τα δουλέψω (σε προηγούμενη εγκατάσταση XP πριν κάνω format δούλευαν κανονικά) όταν βάζω δισκέτα μέσα και κάνω κλικ να ανοίξει τα περιεχόμενα (αν είναι γραμμένη) ή να περάσω αρχεία μου ζητά διαμόρφωση. Επιλέγω να γίνει διαμόρφωση και ανάλογα τα Windows μου βγάζει ''Η διαδικασία διαμόρφωσης απέτυχε'' ή ''Η εξερεύνηση αρχείων δεν ανταποκρίνεται'' και άλλα τέτοια. Αν βάλω προστασία εγγραφής το καταλαβαίνει και μου βγάζει ''Το μέσο διαθέτει προστασία εγγραφής''. Πρέπει να περάσω κάποιο driver ή κάποιο πρόγραμμα; Δοκίμασα και με CMD αλλά δεν... Αναμένω συμβουλές (όχι του τύπου: ''Πάρε USB/ HDD των 2 TB και είσαι τζετ''. Δύο αρχεία Word θέλω να αποθηκεύω).

Μην ασχολείσαι.Αλλο να παίζεις και άλλο να αποθηκευεις.Χαλάνε ανα πάσα στιγμή.Εδώ χαλάνε τα  cd/dvd drives.

• Thanks 1
Δημοσ.

Είναι μια παμπάλαια τεχνολογία που όσοι την γνωρίζουν, είναι ποια σε σύνταξη. Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να βρεις άκρη.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Κατά τα άλλα μου αρέσει που είπες:

όχι του τύπου: ''Πάρε USB/ HDD των 2 TB και είσαι τζετ''. Δύο αρχεία Word θέλω να αποθηκεύω.

Στο θέμα μας όμως: αν έχεις την όρεξη να πειραματιστείς δοκίμασε αυτό.

Δε ξέρω κατά πόσο λειτουργεί επειδή δε το έχω δοκιμάσει. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν θελει να περασεις καποιο προγραμμα.Πιο "native" δεν γινεται γι αυτο και καποτε καναμε αναβαθμιση bios με αυτες! Μπορεί να ειναι χαλασμενη η δισκέτα,το καλώδιο ή το ιδιο το drive.Δοκίμασε να τα αλλάξεις

• Like 2
Δημοσ.

Τι πιθανότερο είναι απομαγνητισμένες δισκέτες, ενώ η λερωμένη κεφαλή δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο,τι δεν χρησιμοποιείται μαζεύει καπνό, καυσαέρια, σκόνες και τρίχες, και στο τέλος δεν κάνει επαφή. Σε πανάρχαια drives, έχουμε και προβλήματα ευθυγράμμισης step motor, ταχύτητας περιστροφής κλπ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλαξα: floppy, δισκέτες, καλώδια, μητρικές και Windows. Πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Δοκίμασα και σε floppy του '07. Άντε να ανοίξω ένα να του καθαρίσω τη κεφαλή. Οι άγραφες δισκέτες ήταν στο κουτί τους σε συρτάρι. Που να πάω και στις 5,25΄΄ δισκέτες...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Crybal είπε

Και εμενα οι περισσοτερες δισκετες χαλασαν μονες τους.Τις πεταξα και κρατησα 1-2 μονο

Εχω δισκέττες 1.44 αυθεντικές με νοβελάκι και μπόρλαντ C από το 88 ? 89? και δουλεύουν ακόμα άψογα. Εχω μέχρι 1.2μ 5 1/4 με autocad pctools και norton από το 83? 84? οι οποίες επίσης δουλεύουν.

Από τότε που τα φλοπάκια άρχισαν να υποχρησιμοποιούνται, οι δισκέτες έπεσαν τόσο σε ποιότητα κατασκευής, που ούτε χρόνο δεν ζουν.

ΥΓ υπάρχουν προγράμματα που τις επανενεργοποιούν, ωστόσο δουλεύουν μόνο σε DOS ή σε δικό τους λειτουργικό.

Επεξ/σία από snbblp
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

-1

Μην ξεχνάτε πως όσο κι αν ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι πάντα αλλιώς.

DSC00394.JPG

DSC00395.JPG

• Like 2
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/8/2020 στις 1:51 ΜΜ, snbblp είπε

Τι πιθανότερο είναι απομαγνητισμένες δισκέτες, ενώ η λερωμένη κεφαλή δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο,τι δεν χρησιμοποιείται μαζεύει καπνό, καυσαέρια, σκόνες και τρίχες, και στο τέλος δεν κάνει επαφή. Σε πανάρχαια drives, έχουμε και προβλήματα ευθυγράμμισης step motor, ταχύτητας περιστροφής κλπ.

Μίλησε η πείρα!

Όντως, δοκίμασα όσες δισκέτες είχα. Όλες οι αχρησιμοποίητες no name δεν δουλεύουν. Μετά έβαλα no name που περιείχαν back up, ούτε αυτές. Τέλος, βάζω κάτι Imation, Sony, Verbatim, κάποιες άλλες που περιείχαν διάφορους drivers (θέλαν πασπάτεμα κάποιες για να διαβαστούν) και του Πουλιάδη με Windows 3.1. Όλες δούλεψαν κανονικά. Διάβασα τα δεδομένα τους, από δύο έκανα αντιγραφή στον υπολογιστή και μετά τις φορμάρισα κανονικά. Επίσης, κάποιες ήταν λίγο φρακαρισμένες. Ξεκινούσαν να γυρίζουν, μετά σταματούσαν, ξανά συνέχιζαν... Τελικά δεν διαβάστηκαν.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Μίλησε η πείρα!

Όντως, δοκίμασα όσες δισκέτες είχα. Όλες οι αχρησιμοποίητες no name δεν δουλεύουν. Μετά έβαλα no name που περιείχαν buck up, ούτε αυτές. Τέλος, βάζω κάτι Imation, Sony, Verbatim, κάποιες άλλες που περιείχαν διάφορους drivers (θέλαν πασπάτεμα κάποιες για να διαβαστούν) και του Πουλιάδη με Windows 3.1. Όλες δούλεψαν κανονικά. Διάβασα τα δεδομένα τους, από δύο έκανα αντιγραφή στον υπολογιστή και μετά τις φορμάρισα κανονικά. Επίσης, κάποιες ήταν λίγο φρακαρισμένες. Ξεκινούσαν να γυρίζουν, μετά σταματούσαν, ξανά συνέχιζαν... Τελικά δεν διαβάστηκαν.

Τα μουσειακής αξίας είναι η ειδικότης του καταστήματος, ωστόσο δεν είναι τα πισιά που με γοητεύουν. Εναν έρωτα με τα DEC τον έχω, άντε κι έναν μικρότερο με τα SUN.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/8/2020 στις 3:18 ΜΜ, snbblp είπε

υπάρχουν προγράμματα που τις επανενεργοποιούν, ωστόσο δουλεύουν μόνο σε DOS ή σε δικό τους λειτουργικό.

Έχετε κάτι υπ΄ όψιν;

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...