Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, polaki είπε

Θεωρώ τελείως λάθος και είμαι κάθετα αντίθετος με το WFH. Οι λόγοι που ανέφερες είναι κάποιοι που όταν ο άλλος δεν έχει οικογένεια δεν τους σκέφτεται καν, και εστιάζει στο "ωραία, θα κοιμάμαι 1 ώρα παραπάνω". Δεν θέλω να είμαι απόλυτος, αλλά 2 πράγματα θα γίνουν για το 90% των περιπτώσεων/εργαζομένων. 

α) Σαφέστατα μειωμένη αποδοτικότητα σε βάθος χρόνου
β) Ίδια παραγωγικότητα, εις βάρος ψυχικής ηρεμίας, προσωπικού χρόνου 

Και για να προλάβω κάποιους, αναφέρομαι σε δουλειά γραφείου που χρειάζεται χρόνο και καθαρή σκέψη. Δεν μιλάμε να είσαι γραφίστας ή κειμενογράφος, που έτσι και αλλιώς 9 στους 10 εργάζονται απ'το σπίτι εδώ και 15 χρόνια. 

Τώρα αν ο άλλος μπορεί να βγάλει οικονομικά μοντέλα και predictions ή να φτιάξει ισολογισμό απ'το σπίτι με το να ακούγονται 2 παιδιά και 1 σκυλί ενώ μυρίζει μακαρόνια με κιμά η ατμόσφαιρα οκ, εγώ δεν είμαι αυτός!

Τι ποσοστό των εργαζόμενων γραφείου χρειάζονται "χρόνο και καθαρή σκέψη"; Τι ποσοστό των εργαζόμενων γραφείου έχει ένα γραφείο δικό του, και δεν είναι σε μια "χαβούζα" 20 άτομα σε έναν "ενιαίο χώρο";

Για την πρόταση της πανασόνικ, απλά καταθλιπτικό. Η φωτογραφία το κάνει και περιττό. Με μονό κρεβάτι, προφανώς δίπλα κουζινάκι και τουαλέτα, να απομονωθεί ο διαμένων από ποιον; Αφού μόνος του μένει.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν κάποιος εντοπίσει κάποια λύση τύπου office cabinet για το σπίτι σε λογική τιμή, ας ανεβάσει ένα comment εδώ. Ψάχνω καιρό αλλά βλέπω είτε πανάκριβες λύσεις είτε αηδίες είτε και τα δύο ταυτόχρονα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, gidi είπε

Αν κάποιος εντοπίσει κάποια λύση τύπου office cabinet για το σπίτι σε λογική τιμή, ας ανεβάσει ένα comment εδώ. Ψάχνω καιρό αλλά βλέπω είτε πανάκριβες λύσεις είτε αηδίες είτε και τα δύο ταυτόχρονα.

γενικά οι μελαμίνες σε κανα πρακτικερ παίζουν 9,5 ευρώ το τετραγωνικό δηλαδή με κανα πενηντάρι υλικά(μελαμίνες, γωνιές, βίδες , κανα καδρόνι κομμένο στα 2  για πόδια κλπ)  το έφτιαξες μόνος σου με ένα κατσαβίδι σταυρωτό και ένα αλφάδι (στα κόβουν τα κομμάτια όπως τα θές).

Επεξ/σία από georgepppo
  • Like 1
Δημοσ.
On 25/08/2020 at 11:53, nextp said:

Σωστη παρατηρηση αλλα η ιδοποιος διαφορα ειναι οτι τα 40 τετραγωνικα που αναφερεις ειναι ολα δικα σου. Εδω πανω τα 12 δικα μου ειναι μονο για τον υπνο (και με τιμημα 600 λιρες το μηνα).

Κοινη τουαλετα , κοινο μπανιο , κοινη κουζινα...... Οποτε με λιγα λογια γκολ απο τα αποδυτηρια σε επιπεδο κορονοιου (ie με το που πιανω το πομολο της εξοπορτας καθε φορα)...

Η λογικη του παραπανω επιχειρηματος μου καταληγιει σε παρομοια συμπερασματα καποιων που ποσταραν οντας ζωντας , εχοντας οικογενεια . Εγω ευτυχως (η δυστηχως) δεν την  εχω  εδω πανω μαζι μου οποτε συμβιβαζομαι να ζω σαν ... φοιτητης .

Παραδοξως το remote απεδειξε οτι ο χρονος κυλαει πολυ πιο γρηγορα απο οτι στο γραφειο αλλα η αληθεια εινια οτι απο τον Ιουλιο και μετα κατεβαινω γραφειο . Το commute quality εχει αλλαξει (κανεις παστομενος οπως παλια στον υπογειο , τραινα, λεωφορεια) ουτε καν σε ωρες αιχμης . Το Λονδινο αρχιζει να βρισκει σιγα σιγα τους ρυθμους του (κυριως γιατι οι ανθρωποι ειναι υπακουοι , δεν τους αποτρελαινουν καθε μερα με αριθμους κρουσματων (γεγονος καλο και κακο) και τελικα η ζωη ξαναβρισκει μια κανονικοτητα).

Το παραξενο εινια οτι μετα τις 8 το βραδυ η πολη ειναι σχεδον νεκρη . Κανεις δεν ειναι εξω .Για μενα προσωπικα παραξενα ευχαριστο.

Ξεφυγα ομως . Εξακολουθω να πιστευω οτι κατι τετοιο δεν ειναι για εμας , λογω νοοτροπιας , λογο αισθητικης , λογω αξιων ζωης .

Παντα φιλικα.

Δεν ήξερα ότι σπάνε και στα 40τμ σε 2 δωμάτια με κοινόχρηστους χώρους... 
Τραγικό!

Δημοσ.

Βασική προυπόθεση για μένα ήταν πάντα ο χώρος που μένω να είναι ελκυστικός. Αν λείπει αυτό το βασικό στοιχείο προφανώς και το home office θα είναι κόλαση. 

Τώρα για φάσεις με παιδιά και άλλους που μπαίνουν στον χώρο σου, πάλι έχει να κάνει με τις επιλογές που έχει κάνει ο καθένας στην ζωή του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...