Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, nextp είπε

Στην τελικη ισως βεβαια οπως ανεφερα ισως να ειναι στα πλαισια της ζεν αισθητικης το να εχουμε οικειο χωρο για εργασια στο σπιτι ωσαν να ειμασταν στο γραφειο. Εδω στην Ελλαδα ομως που την εχουμε καταβρει να δουλευουμε με τα σωβρακα και τις πυτζαμες ακομη και απο το κρεβατι δεν βλεπω λογω υπαρξης.

Και επισης δεν ειμαστε θεωρω τοσο workoholic στο επιπεδο αισθητικης γραφειου αυτου καθεαυτου. 

Ισως να το υπεραπλουστευω ισως να το παρασκεφτομαι. Προσωπικα δεν μου φαινεται ενα προιον που ειναι για αυτους που εχουν και μπορουν ....

Δεν έχω καταφέρει να βγάλω "σοβαρή" δουλειά με τις συνθήκες που αναφέρεις, οπότε σε κάποιους ανθρώπους όπως πχ εμένα το να έχω μία "γωνία" είναι πολύ παραγωγικό. Δεν θα το έπαιρνα το συγκεκριμένο (ούτε καν στο 1/3 της τιμής) γιατί πρακτικά δεν το "χρειάζομαι", αλλά αν οι συνθήκες ήταν τέτοιες ίσως μου φαινόταν καλή λύση. 

Απλά εκφράζω και την άλλη πλευρά! :)

25 λεπτά πριν, gthe είπε

Γεγονός είναι ένα και δεν αλλάζει. Στο χώρο εργασίας μας πρέπει να πηγαίνουμε για να δουλεύουμε και στο σπίτι μας πρέπει να περναμε τον προσωπικό μας χρόνο. Μόνο κακό κάνει το μπλέξιμο και δεν πρέπει να γίνει κανόνας ...

Mια τεράστεια αλήθεια που μόνο αν κάποιος έχει εργαστεί αρκετό διάστημα έτσι καταλαβαίνει το πρόβλημα που αυτή η νέα τάξη πραγμάτων δημιουργεί. Και προφανώς το αρκετό διάστημα δεν είναι 2-3-8 μήνες καραντίνας. 

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το μπλέξιμο που αναφέρεις σε ψυχολογικό επίπεδο. Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν, θα το καταλάβουν και αυτοί (δυστυχώς) όταν το ζήσουν. 

Το σπίτι είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης, για να φορτίσεις πνευματικές μπαταρίες και να μπορέσεις την επόμενη μέρα να είσαι πάλι παραγωγικός στον χώρο εργασίας σου. Αλλιώς πάρε και κανένα κρεβάτι και ρίξε έναν ύπνο στο γραφείο. Άραξε και στον καναπέ της υποδοχής και δες λίγο netflix. Και έλα μετά πες μου αν χαλάρωσες με τον ύπνο που έκανες στο γραφείο, ή αν απόλαυσες την ταινία. Φέρε και καμιά γκόμενα να πασπατέψεις, βάλε και μια μακαρονάδα να γίνεται στην κοινόχρηστη κουζίνα. 

Όσο λιγότερο τα μπλέκουμε, τόσο το καλύτερο.

Επεξ/σία από polaki
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, polaki είπε

Mια τεράστεια αλήθεια που μόνο αν κάποιος έχει εργαστεί αρκετό διάστημα έτσι καταλαβαίνει το πρόβλημα που αυτή η νέα τάξη πραγμάτων δημιουργεί. Και προφανώς το αρκετό διάστημα δεν είναι 2-3-8 μήνες καραντίνας. 

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το μπλέξιμο που αναφέρεις σε ψυχολογικό επίπεδο. Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν, θα το καταλάβουν και αυτοί (δυστυχώς) όταν το ζήσουν. 

Το σπίτι είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης, για να φορτίσεις πνευματικές μπαταρίες και να μπορέσεις την επόμενη μέρα να είσαι πάλι παραγωγικός στον χώρο εργασίας σου. Αλλιώς πάρε και κανένα κρεβάτι και ρίξε έναν ύπνο στο γραφείο. Άραξε και στον καναπέ της υποδοχής και δες λίγο netflix. Και έλα μετά πες μου αν χαλάρωσες με τον ύπνο που έκανες στο γραφείο, ή αν απόλαυσες την ταινία. 

Το αντίστροφο είναι ουσιαστικά ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο. 

Τι 2-3-8 μήνες ... εμείς ξεκινήσαμε WFH τέλος Φεβ και η απόφαση της εταιρίας είναι μη επιστροφή πίσω στα γραφεία τουλαχιστον μέχρι Απρίλη 2021. Ευτυχώς είμαι από τους τυχερούς που καταρχήν έχω ξεχωριστό δωμάτιο γραφείο και μάλιστα είναι στο πάνω όροφο και η υπόλοιπη οικογένεια κινείται στο κάτω όροφο. Και πάλι όλοι δυσκολευόμαστε. Τα σπίτια έχουν θόρυβο από παιδιά, μαγειρέματα, σκουπίσματα, κάποιο πιθανό επισκέπτη κτλ ... δεν προορίζονται για να δουλεύει κάποιος παραγωγικά σε ένα δωματιο 8 ώρες χωρίς διακοπή.

Αναπόφευκτα και έχει έρθει αλλά και θα ερθει περισσότερη κούραση για όλους μας τελικά με αυτή την κατασταση. 

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gthe είπε

Τι 2-3-8 μήνες ... εμείς ξεκινήσαμε WFH τέλος Φεβ και η απόφαση της εταιρίας είναι μη επιστροφή πίσω στα γραφεία τουλαχιστον μέχρι Απρίλη 2021. Ευτυχώς είμαι από τους τυχερούς που καταρχήν έχω ξεχωριστό δωμάτιο γραφείο και μάλιστα είναι στο πάνω όροφο και η υπόλοιπη οικογένεια κινείται στο κάτω όροφο. Και πάλι όλοι δυσκολευόμαστε. Τα σπίτια έχουν θόρυβο από παιδιά, μαγειρέματα, σκουπίσματα, κάποιο πιθανό επισκέπτη κτλ ... δεν προορίζονται για να δουλεύει κάποιος παραγωγικά σε ένα δωματιο 8 ώρες χωρίς διακοπή.

Αναπόφευκτα και έχει έρθει αλλά και θα ερθει περισσότερη κούραση για όλους μας τελικά με αυτή την κατασταση. 

Θεωρώ τελείως λάθος και είμαι κάθετα αντίθετος με το WFH. Οι λόγοι που ανέφερες είναι κάποιοι που όταν ο άλλος δεν έχει οικογένεια δεν τους σκέφτεται καν, και εστιάζει στο "ωραία, θα κοιμάμαι 1 ώρα παραπάνω". Δεν θέλω να είμαι απόλυτος, αλλά 2 πράγματα θα γίνουν για το 90% των περιπτώσεων/εργαζομένων. 

α) Σαφέστατα μειωμένη αποδοτικότητα σε βάθος χρόνου
β) Ίδια παραγωγικότητα, εις βάρος ψυχικής ηρεμίας, προσωπικού χρόνου 

Και για να προλάβω κάποιους, αναφέρομαι σε δουλειά γραφείου που χρειάζεται χρόνο και καθαρή σκέψη. Δεν μιλάμε να είσαι γραφίστας ή κειμενογράφος, που έτσι και αλλιώς 9 στους 10 εργάζονται απ'το σπίτι εδώ και 15 χρόνια. 

Τώρα αν ο άλλος μπορεί να βγάλει οικονομικά μοντέλα και predictions ή να φτιάξει ισολογισμό απ'το σπίτι με το να ακούγονται 2 παιδιά και 1 σκυλί ενώ μυρίζει μακαρόνια με κιμά η ατμόσφαιρα οκ, εγώ δεν είμαι αυτός!

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, nextp είπε

Δεν διαφωνω και ναι για εκτος Τοκιο (και γενικοτερα των εκει μεγαλουπολεων) ισως οι ανθρωποι οντος ζουν σε σπιτια πιο αξιοπρεπων διαστασεων. Αλλα νομιζω πως κατα βαθος και οι δυο μας ξερουμε οτι η συγκεκριμενη προταση δεν ειναι απευθυνεται σε αυτους με τα σπιτια αλλα σε αυτους που δεν εχουν σπιτια. Και οσο το σκεφτομαι η ολη αυτη προταση της οιασδηποτε Panasonic δεν απευθυνεται σε αν ανθρωπους που εχουν ενα αξιοπρεπων διαστασεων σπιτι με το παρκινγκ , τον κηπο του και μπορουν βρε αδελφε να βγουν μια βολτα παρομοια με αυτη που εγω (που ω σε ενα δωματιο) μπορω να κανω. 

Στην τελικη ισως βεβαια οπως ανεφερα ισως να ειναι στα πλαισια της ζεν αισθητικης το να εχουμε οικειο χωρο για εργασια στο σπιτι ωσαν να ειμασταν στο γραφειο. Εδω στην Ελλαδα ομως που την εχουμε καταβρει να δουλευουμε με τα σωβρακα και τις πυτζαμες ακομη και απο το κρεβατι δεν βλεπω λογω υπαρξης.

Και επισης δεν ειμαστε θεωρω τοσο workoholic στο επιπεδο αισθητικης γραφειου αυτου καθεαυτου. 

Ισως να το υπεραπλουστευω ισως να το παρασκεφτομαι. Προσωπικα δεν μου φαινεται ενα προιον που ειναι για αυτους που εχουν και μπορουν ....

Σε αυτό συμφωνώ. Βασικά, τέτοια προιόντα είναι καθεαυτού... Ιαπωνικά, με την έννοια πως περιέχουν την Ιαπωνική αισθητική και πρακτικότητα, η οποία ταυτόχρονα δουλεύει μόνο σε Ιαπωνικό περιβάλλον και ανάγκες... if that makes sense.

Στην δύση γενικότερα θα έλεγα έχουμε συνήθεια τα μεγαλύτερα, περισσότερο άνετα σπίτια. Στην Ιαπωνία συγκεκριμένα, θυμάμαι πως τον χώρο τον θεωρούν πολυτέλεια. Στην γειτονική Νότια Κορέα, σε αντίθεση, αυτό από όσο γνωρίζω δεν υφίσταται, με τα σπίτια στις περισσότερες περιπτώσεις να ακολουθούν δυτικά πρότυπα άνεσης.

Τώρα για το άν θα πουλήσει... παίζεται. Οι Ιάπωνες έχουν μια αγάπη/πάθος για την αισθητική και είχα διαβάσει κάπου πως τέτοια ιδιαίτερα προιόντα τα λατρεύουν (ιδιαίτερα/unique/σπάνια), οπότε who knows.

Sorry για το ψιλό-wall of text 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, polaki είπε

Δεν έχω καταφέρει να βγάλω "σοβαρή" δουλειά με τις συνθήκες που αναφέρεις, οπότε σε κάποιους ανθρώπους όπως πχ εμένα το να έχω μία "γωνία" είναι πολύ παραγωγικό. Δεν θα το έπαιρνα το συγκεκριμένο (ούτε καν στο 1/3 της τιμής) γιατί πρακτικά δεν το "χρειάζομαι", αλλά αν οι συνθήκες ήταν τέτοιες ίσως μου φαινόταν καλή λύση. 

Απλά εκφράζω και την άλλη πλευρά! :)

Το σπίτι είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης, για να φορτίσεις πνευματικές μπαταρίες και να μπορέσεις την επόμενη μέρα να είσαι πάλι παραγωγικός στον χώρο εργασίας σου. Αλλιώς πάρε και κανένα κρεβάτι και ρίξε έναν ύπνο στο γραφείο. Άραξε και στον καναπέ της υποδοχής και δες λίγο netflix. Και έλα μετά πες μου αν χαλάρωσες με τον ύπνο που έκανες στο γραφείο, ή αν απόλαυσες την ταινία. Φέρε και καμιά γκόμενα να πασπατέψεις, βάλε και μια μακαρονάδα να γίνεται στην κοινόχρηστη κουζίνα. 

Όσο λιγότερο τα μπλέκουμε, τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος , ειδικά όταν χάνεις 2.5 ώρες καθημερινά στο πήγαινε έλα γραφείο/σπίτι , το γραφείο γίνεται πλέον ο χωρος που ζεις , κοιμάσαι και γυμνάζεσαι ειδικά αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός , σπίτι Σαββατοκύριακο , στη φωτο η Joanna Coles editor του Cosmopolitan που κοιμάται , δουλεύει και γυμνάζεται στο γραφείο

screen-shot-2016-02-09-at-6-14-43-pm.png

Επεξ/σία από ethereum
  • Sad 1
Δημοσ.

work from home εδώ και 5+ χρόνια και δεν το αλλάζω με τίποτα. αυτά ειναι για τους ιάπωνες που είναι εκ παραδόσεως περίεργοι :)

Δημοσ.

Μακριά από WFH, ανυπομονώ να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση.  

Εγώ έχω 15 τετραγωνικά δωμάτιο και πάλι μπαίνουν 17 φορές την ημέρα μέσα, ε με βγάζουν από τα ρούχα μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ποιος θέλει ρε να φέρει το γραφείο στο σπίτι; Αμάν είπαμε να μην πατάμε στο γραφείο...και ο καναπές μια χαρά είναι.🤣

Καλύτερο θα ήταν η  Panasonic  να εφεύρει προϊόν που να διώχνει τις γυναίκες απ' το σπίτι...😁

Επεξ/σία από snips
Δημοσ.
15 hours ago, nextp said:

Για την Ιαπωνια που οι ανθρωποι μενουν σε κουτια η λυση θα ειναι ... κουτι που λεμε . (Και αυτο εαν τους περισευει χωρος για τετοια πραγματα) 

Ο γραφων μενει σε ενα δωματιο στο Νοτιο Ανατολικο Λονδινο οπου μετα βιας χωρανε τετοιες παπατζες... ισως ειναι χειροτερα και απο την Ιαπωνια.

Περαν τουτου μια βολτα (μετα την δουλεια απο το σπιτι παντα) απο ζωνη 5 μεχρι blackfriars και μετα περιπατος (queens walk διπλα στο ποταμι) ειναι παντα ψυχοχαλαρωτικη και αγχωλυτικη (ακομη και με την town bridge μη κατεβασμενη λογω ... παλαιοτητας εδω και δυο μερες)

Στην Ελλαδα που ολοι μας μενουμε σε σπιτια τι να το κανουμε κατι τετοιο?

Νομιζω οτι μας πεφτει πολυ ζεν .... 

Νομίζεις ότι μένουμε όλοι σε σπίτια.
Τα 40τμ με διαρύθμιση του 50-60 δεν διαφέρουν και πολύ από τις "τρύπες" στην Αγγλία/Ιαπωνία.

Πολλοί, όπως και εγώ, δεν την πάλεψαν τόσο εύκολα με το remote.
Παρόλα αυτά δεν βλέπω πως το να κλειστώ σε 1τμ βοηθάει... αλλά οκ. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε μια ιδεατή πραγματικότητα θα μου άρεσε πολύ, πείτε ό,τι θέλετε, εμένα μ'αρέσει.

Τώρα όμως με μικρά παιδιά δε θα έλεγα ότι θα βολέψει. :)

Επεξ/σία από stafaf
Δημοσ.
1 hour ago, stafaf said:

Τώρα όμως με μικρά παιδιά δε θα έλεγα ότι θα βολέψει. :)

Πάρε ένα για κάθε παιδί και κλείσ’ τα μέσα! 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Νομίζεις ότι μένουμε όλοι σε σπίτια.
Τα 40τμ με διαρύθμιση του 50-60 δεν διαφέρουν και πολύ από τις "τρύπες" στην Αγγλία/Ιαπωνία.

Πολλοί, όπως και εγώ, δεν την πάλεψαν τόσο εύκολα με το remote.
Παρόλα αυτά δεν βλέπω πως το να κλειστώ σε 1τμ βοηθάει... αλλά οκ. :P

Σωστη παρατηρηση αλλα η ιδοποιος διαφορα ειναι οτι τα 40 τετραγωνικα που αναφερεις ειναι ολα δικα σου. Εδω πανω τα 12 δικα μου ειναι μονο για τον υπνο (και με τιμημα 600 λιρες το μηνα).

Κοινη τουαλετα , κοινο μπανιο , κοινη κουζινα...... Οποτε με λιγα λογια γκολ απο τα αποδυτηρια σε επιπεδο κορονοιου (ie με το που πιανω το πομολο της εξοπορτας καθε φορα)...

Η λογικη του παραπανω επιχειρηματος μου καταληγιει σε παρομοια συμπερασματα καποιων που ποσταραν οντας ζωντας , εχοντας οικογενεια . Εγω ευτυχως (η δυστηχως) δεν την  εχω  εδω πανω μαζι μου οποτε συμβιβαζομαι να ζω σαν ... φοιτητης .

Παραδοξως το remote απεδειξε οτι ο χρονος κυλαει πολυ πιο γρηγορα απο οτι στο γραφειο αλλα η αληθεια εινια οτι απο τον Ιουλιο και μετα κατεβαινω γραφειο . Το commute quality εχει αλλαξει (κανεις παστομενος οπως παλια στον υπογειο , τραινα, λεωφορεια) ουτε καν σε ωρες αιχμης . Το Λονδινο αρχιζει να βρισκει σιγα σιγα τους ρυθμους του (κυριως γιατι οι ανθρωποι ειναι υπακουοι , δεν τους αποτρελαινουν καθε μερα με αριθμους κρουσματων (γεγονος καλο και κακο) και τελικα η ζωη ξαναβρισκει μια κανονικοτητα).

Το παραξενο εινια οτι μετα τις 8 το βραδυ η πολη ειναι σχεδον νεκρη . Κανεις δεν ειναι εξω .Για μενα προσωπικα παραξενα ευχαριστο.

Ξεφυγα ομως . Εξακολουθω να πιστευω οτι κατι τετοιο δεν ειναι για εμας , λογω νοοτροπιας , λογο αισθητικης , λογω αξιων ζωης .

Παντα φιλικα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...