petasis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, purespyros είπε ήθελα να ξερα αυτό το QA τι κάνει; Τεστ πριν βγάλουν την ενημέρωση δεν κάνουν για όλα τα ενδεχόμενα; Θα ήταν αρκετά καλό αν της πατούσαν μερικές μηνύσεις για να στρώσει λίγο γιατί το συγγνώμη δεν λέει κάτι. Βέβαια από την άλλη όταν έχεις τέτοια δουλειά και είσαι μάλιστα κι επαγγελματίας οφείλεις να προστατεύεις τον εαυτό σου με ένα εβδομαδιαίο backup Καλά, για την adobe μιλάμε... 25 λεπτά πριν, AtiX είπε Αυτά παθαίνει όταν ο και καλά επαγγελματίας βασίζεται σε δωρεάν εφαρμογές... Αυτά παθαίνει όταν κάποιος πάει σε περίκλειστες πλατφόρμες, που δεν μπορεί να έχει εύκολα πρόσβαση στα δικά του αρχεία, με τροχονόμους που θέλουν 30% προμήθεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 10 λεπτά πριν, petasis είπε Αυτά παθαίνει όταν κάποιος πάει σε περίκλειστες πλατφόρμες, που δεν μπορεί να έχει εύκολα πρόσβαση στα δικά του αρχεία, με τροχονόμους που θέλουν 30% προμήθεια. Αυτά γράφονται αν δεν έχεις ιδέα τι προσφέρει και πως μπορείς να πάρεις backup τα αρχεία σου... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, AtiX είπε Αυτά γράφονται αν δεν έχεις ιδέα τι προσφέρει και πως μπορείς να πάρεις backup τα αρχεία σου... Απλό. Το συνδέεις με usb με τον υπολογιστή, και αντιγράφεις τις φωτογραφίες. Τι όχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 8 λεπτά πριν, petasis είπε Απλό. Το συνδέεις με usb με τον υπολογιστή, και αντιγράφεις τις φωτογραφίες. Τι όχι; ή κάνει αυτόματα backup στο iCloud... τι όχι??? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, polaki είπε Έχεις ασχοληθεί ποτέ με SLAs? Επειδή έχω ασχοληθεί λόγω εργασίας, το μοναδικό που σου καλύπτουν [και αυτό με 10000 παραθυράκια] είναι να σου επιστρέψουν το *ΚΟΣΤΟΣ* της υπηρεσίας. Ποτέ και σε καμία περίπτωση στον αιώνα τον άπαντα δεν σε καλύπτουν για διαφυγόντα κέρδη ή οποιαδήποτε άλλη ζημιά. Μεγαλύτερη ΜΟΥΦΑ από τα SLAs ειδικά στην τεχνολογία δεν υπάρχει. Α ίσως και να υπάρχει. Οι σαχλαμάρες περί GDPR και παραμύθια της Χαλιμάς σχετικά με πρόστιμα και τιμωρίες και θα σε κάνει νταντά ο μπαμπούλας.. Ας πιάσουν πρώτα κανέναν που δε φοράει μάσκα, και ας ασχοληθούμε με το GDPR αργότερα... Aναφορικά με τα SLAs, συμφωνώ, για το 2ο με το GDPR όχι γενικά. Πέφτει πολύ τρέξιμο για αποφυγή στραβής σε διαφορετικές εταιρίες από όπου έχω περάσει. Μπορεί αλλού βέβαια να μην είναι το ίδιο σημαντικός ο αντίκτυπος της ντιρεκτίβας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sungodra Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Haldol είπε Δηλαδή εάν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος θεωρείς ότι το "εβδομαδιάιο backup" σε καλύπτει; Θα ανεχτείς π.χ να χάσεις έστω ΈΝΑ (1) μυστήριο; Κάποιες περιπτώσεις (όπως αυτή) απαιτούν άμεσο, synced backup. Να ξαναγινει ο γαμος απο την αρχη. Ισως ο γαμπρος προλαβει να το ξανασκεφτει..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Feregorn είπε Aναφορικά με τα SLAs, συμφωνώ, για το 2ο με το GDPR όχι γενικά. Πέφτει πολύ τρέξιμο για αποφυγή στραβής σε διαφορετικές εταιρίες από όπου έχω περάσει. Μπορεί αλλού βέβαια να μην είναι το ίδιο σημαντικός ο αντίκτυπος της ντιρεκτίβας. Αυτό που εννοώ για το GDPR είναι ότι προς το παρόν (όπου παρόν = 2 χρόνια και 3 μήνες από τον Μάιο του 2018) πολλές εταιρείες έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά και έλεγχος δεν γίνεται παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να συνεχίζουν να στέλνουν και να παρενοχλούν με "προσφορές" σε email και SMS, αποκτώντας εμπορικό αβαντάζ σε σχέση με τους υπόλοιπους. Γενικότερα, καλή η θεωρία, αλλά ο νομοθέτης δεν λαμβάνει πολλές φορές υπόψη πολλά πρακτικά θέματα, με αποτέλεσμα ίσως οι περισσότερες από τις μισές ελληνικές εταιρείες να είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ παράνομες, αλλά οι "νόμιμες" να είναι ουσιαστικά τα κορόιδα της υπόθεσης. Δεν αναφέρομαι μόνο στο GDPR, αλλά ας μην φεύγουμε εκτός θέματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, petasis είπε Απλό. Το συνδέεις με usb με τον υπολογιστή, και αντιγράφεις τις φωτογραφίες. Τι όχι; Ναι, αν θες να ταλαιπωρείσαι, γίνεται και αυτό. Αλλά εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει synced cloud, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζεις - βγάζεις καλώδια. Εκτός κι αν είσαι ρομαντικός. 3 ώρες πριν, polaki είπε Έχεις ασχοληθεί ποτέ με SLAs? Επειδή έχω ασχοληθεί λόγω εργασίας, το μοναδικό που σου καλύπτουν [και αυτό με 10000 παραθυράκια] είναι να σου επιστρέψουν το *ΚΟΣΤΟΣ* της υπηρεσίας. Ποτέ και σε καμία περίπτωση στον αιώνα τον άπαντα δεν σε καλύπτουν για διαφυγόντα κέρδη ή οποιαδήποτε άλλη ζημιά. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δε το γνώριζα. Ξέρω ότι αποζημιώνεσαι για το κόστος της υπηρεσίας, σε περίπτωση που αυτή αποτύχει (έχω ιδία εμπειρία με VPS) αλλά υπέθετα ότι θα υπάρχουν προβλέψεις και για διαφυγόντα κέρδη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, AtiX είπε ή κάνει αυτόματα backup στο iCloud... τι όχι??? Τότε δεν έχασε κανείς τίποτα. Είναι όλες οι φωτογραφίες στο icloud. Τι, όχι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 34 λεπτά πριν, Haldol είπε Η αλήθεια είναι ότι αυτό δε το γνώριζα. Ξέρω ότι αποζημιώνεσαι για το κόστος της υπηρεσίας, σε περίπτωση που αυτή αποτύχει (έχω ιδία εμπειρία με VPS) αλλά υπέθετα ότι θα υπάρχουν προβλέψεις και για διαφυγόντα κέρδη. Ε το VPS όσο μεγάλο και να είναι άντε να σου επιστρέψουν 50-100€. Το θέμα είναι τί τρέχει πάνω σε αυτό το VPS και τί πραγματικό κόστος έχεις εσύ (ή οι πελάτες σου) όταν δεν υπάρχει service. Εγώ σε εταιρεία με VPS έχω SLA για response time. Πληρώνεις άλλα λεφτά για response time 15min και άλλα για 30min. Ε εγώ πληρώνω για λιγότερο από 15, και η εξυπηρέτησή τους είναι γελοία. Σου λένε ευχαριστούμε για το ticket, θα σας ενημερώσουμε άμεσα. Και βλέπω εγώ server login να γίνεται μετά από 1.5 ώρα. Πας να πεις κάτι, και σου λένε "μα σας απαντήσαμε σε 15 λεπτά". Κοινώς δε βγάζεις άκρη. Δηλαδή πληρώνεις για response στο incident, ή REPLY στο ticket? Άντε βγάλε άκρη. Δεν ζητάω φυσικά να φτιαχτεί το θέμα σε 15 λεπτά. Αλλά το να πληρώνω για 15min επικοινωνία και να βλέπω ότι ασχολήθηκε κάποιος μετά από 1,5 ώρα (το πότε διορθώνεται το θέμα είναι φυσικά ανάλογα το πρόβλημα) είναι λίγο κοροϊδία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, petasis είπε Τότε δεν έχασε κανείς τίποτα. Είναι όλες οι φωτογραφίες στο icloud. Τι, όχι?? Θέλεις να σου θυμίσω τι είπες στο πρώτο σου ποστ και μάλιστα μετά βεβαιότητας??? Τι όχι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 43 λεπτά πριν, Haldol είπε Ναι, αν θες να ταλαιπωρείσαι, γίνεται και αυτό. Αλλά εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει synced cloud, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζεις - βγάζεις καλώδια. Εκτός κι αν είσαι ρομαντικός. 'Η αν τα θες. Εγώ φωτογραφίες αν δεν τις βάλω στο qnap και στον backup disk, δεν θεωρώ ότι τις αποθήκευσα. Τα icloud τα αφήνω για άλλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, petasis είπε Τότε δεν έχασε κανείς τίποτα. Είναι όλες οι φωτογραφίες στο icloud. Τι, όχι?? Φίλε μου [και οι υπόλοιποι που δεν έχετε ιδέα για τί πράγμα μιλάτε] ΝΙΩΣΕ ΛΙΓΟ. ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΗΚΕ από τα gallery του κινητού. Αυτά που σβήστηκαν και είναι ευθύνη της Adobe είναι τα PROJECT FILES που κρατιούνται μέσα στο εκάστοτε app, ώστε να μπορείς να κάνεις επιπλέον αλλαγές στο project. Θα το ξαναγράψω γιατί είμαστε στην 3η σελίδα και διαβάζω σαχλαμάρες. ΚΑΜΙΑ EXPORTED PHOTO ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΗΚΕ. Συνεπώς, το icloud που λες είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άκυρο. 5 λεπτά πριν, petasis είπε 'Η αν τα θες. Εγώ φωτογραφίες αν δεν τις βάλω στο qnap και στον backup disk, δεν θεωρώ ότι τις αποθήκευσα. Τα icloud τα αφήνω για άλλους. Και σε 1.44 δισκέτα να τα έκανες backup, τα project files του Lightroom θα τα έχανες. Δεν φταίει κανένα iCloud. Ή Dropbox ή Google Drive. Σταματήστε να κυνηγάτε φαντάσματα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, polaki είπε Φίλε μου [και οι υπόλοιποι που δεν έχετε ιδέα για τί πράγμα μιλάτε] ΝΙΩΣΕ ΛΙΓΟ. ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΗΚΕ από τα gallery του κινητού. Αυτά που σβήστηκαν και είναι ευθύνη της Adobe είναι τα PROJECT FILES που κρατιούνται μέσα στο εκάστοτε app, ώστε να μπορείς να κάνεις επιπλέον αλλαγές στο project. Θα το ξαναγράψω γιατί είμαστε στην 3η σελίδα και διαβάζω σαχλαμάρες. ΚΑΜΙΑ EXPORTED PHOTO ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΗΚΕ. Συνεπώς, το icloud που λες είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άκυρο. Φίλε μου εγώ το ανέφερα πρώτος το iCloud... εννοείτε βέβαια ότι δεν αναφερόμουν στα της εφαρμογής αλλά στο γενικό και περί περιορισμένων του iOS... Αλήθεια στο android μπορείς να πάρεις εύκολα τις φώτο που που κρατιούνται μέσα στις εφαρμογές??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jimse είπε Αυτοί που χάσανε φωτογραφίες δεν ήταν κανένας τους επαγγελματίας, παιδάκια ήταν που χρησιμοποιούσαν ένα δωρεάν πρόγραμμα. Και λέω παιδάκια γιατί αν ήταν έστω και ερασιτέχνης ή τα αρχεία ήταν σημαντικά και στοίχιζαν δεν θα τα είχαν έτσι απλά σε ένα cloud. Δεν υπάρχει φωτογράφος που να μην έχει τα αρχεία του σε 3-4 σκληρούς και σε άλλα τόσα cloud. Αν δεν τα έχει έτσι τότε δεν είναι σημαντικά. Δεν οφείλει καμία αποζημίωση, ειδικά για τα τζάμπα, όταν βγάζεις χρήματα από τις φώτο σου πρέπει και να δώσεις (συνδρομή). Δεν υπάρχει επαγγελματίας που να ασχολείται με το Lightroom app σε κινητό. Αυτός που έχασε 800 φωτογραφίες (διόρθωση για τους άνιωθους -> 800 PROJECT FILES) θα ήταν κανένας ψευτο-influencer με εισόδημα από 17 πολυκατοικίες που ταξιδεύει στον κόσμο και έχει την όρεξη να πάει στο ναυάγιο στις 7:12am που δεν υπάρχει ούτε ψυχή, για να βγάλει μία φωτογραφία στην οποία θα κοτσάρει 3-4 presets αγορασμένα από άλλους ψευτο-influencers στο instagram. Και όλοι αυτοί λοιπόν δεν είχαν 13€ να πληρώνουν για το Adobe Cloud. Ε ας πρόσεχαν. Για τα χαζά presets ήξεραν να πληρώσουν. Το app το ήθελαν free. 15 λεπτά πριν, AtiX είπε Φίλε μου εγώ το ανέφερα πρώτος το iCloud... εννοείτε βέβαια ότι δεν αναφερόμουν στα της εφαρμογής αλλά στο γενικό και περί περιορισμένων του iOS... Αλήθεια στο android μπορείς να πάρεις εύκολα τις φώτο που που κρατιούνται μέσα στις εφαρμογές??? Εσύ το ανέφερες ως αξιόπιστη λύση, όπως και είναι! Και πράγματι, αν ανεβάζεις στο icloud και τα Apps, σου κρατάει και τα project files. Having said that, μόλις ξανακατέβασα το συγκεκριμένο app και υπάρχουν κανονικά τα παλιά μου project files, ενώ είχα σβήσει την εφαρμογή και χωρίς να έχω Adobe cloud! Οπότε δεν ξέρω σε τί αναφέρεται το πρόβλημα αυτό. Τώρα για android δεν ξέρω καθόλου να σου πω. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από polaki 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα