Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/8/2020 στις 1:20 ΜΜ, ngkogias είπε

Καλησπέρα.

Εγώ θεωρώ πως είναι καλύτερα να το κάνω όλο οδικώς από Σκόπια Σερβία Βουδαπέστη Αυστρία Γερμανία.

Πολλές το πλοίο και πολύ περισσότερα χρήματα.

Γνωρίζεις καθόλου τι γίνεται με διόδια από αυτήν την διαδρομή?

οι φορτηγατζηδες δεν πανε ποτε απο κει παντα μεσω Ιταλιας... κατι ξερουν

Δημοσ.

Άμα είσαι τόσο στριμωγμένα οικονομικά και τα 100 ευρώ παραπάνω (η όσο βγαίνει πλοίο με καντίνα) να παίζουν ρόλο, τόσο κάνε το με αμάξι. Φυσικά και είναι πολλαπλάσια ταλαιπωρία, με προοπτική μάλιστα να φτάσει σε αφάνταστα μεγέθη ταλαιπωρία. Τα απρόοπτα δεν τα πιάνω καθόλου (άμα πάθεις λαχιστο κάπου την τα λέγαμε). 

Το ταξίδι με πλοίο είναι απίστευτα άνετο και ξεκούραστο, πραγματικά χαλαρώνεις το κορμί σου, κοιμάσαι όμορφα, βλέπεις τις ταινιουλες σου. Γενικώς as good as it gets. Και θα κανεις με το αμαξι σου 500 km αντι για 2000κ+. Η επιλογη δικη σου προφανως.  

Δημοσ.
15 ώρες πριν, thanasis2880 είπε

Καλησπέρα Συνταξιδιώτες

Επειδή θα επιστρέψω οδικώς από Αμβούργο ή Φρανκφούρτη την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να προσέξω κάτι στο ταξίδι; 

Ξέρουμε αν στα σύνορα απαιτούνται εκτός του πιστοποιητικών εμβολιασμών και CRP ή rapid tests?

Ή αν κάποια χώρα κάνει lock down τι γίνεται ; 

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Mε την κατάσταση που επικρατεί καλύτερα να προγραμματίσεις το ταξίδι με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάς από όσες λιγότερες χώρες γίνεται. Κάθε χώρα έχει τα δικά της μέτρα και απαιτεί ή όχι τεστ/plf ακόμα και για διαδρομή με αυτοκίνητο (https:// reopen.europa.eu/)

Αν κατεβαίνεις Αθήνα θα πήγαινα Ιταλία και καράβι Βενετία-Ηγουμενίτσα καθώς θεωρώ ότι κερδίζεις χρόνο με το οδικό ταξίδι Ηγουμενίτσα-Πάτρα.

Προσωπικά έκανα οδικό ταξίδι Βέλγιο-Ιταλία την περασμενή βδομάδα. Η Ιταλία ήθελε PCR τεστ από όλους ανεξάρτητα από τον τρόπο μετάβασης. Τσάμπα το κάναμε πάντως, κανείς δε μας σταμάτησε παρά την αστυνομία που υπήρχε στα σύνορα. Αυτό συνέβει σε όλους τους Ιταλούς που γνωρίζω που κατέβηκαν οδικώς τις γιορτές. Μπορεί έλεγχοι να γίνονται δειγματοληπτικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί να μπει κάποιος σε τόση φασαρία και να μην πάει με αεροπλάνο?Από περιέργεια ρωτάω...

Επεξ/σία από pi314
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pi314 είπε

Γιατί να μπει κάποιος σε τόση φασαρία και να μην πάει με αεροπλάνο?Από περιέργεια ρωτάω...

Για την εμπειρία υποθέτω.

Και εμένα κουραστικό μου ακούγεται, αλλά το καταλαβαίνω. Άλλη φάση να διασχίσεις τόσες χώρες, να δεις πράγματα, να κάνεις μερικές στάσεις για να θαυμάσεις και αξιοθέατα άλλων χωρών κτλ.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Για την εμπειρία υποθέτω.

Και εμένα κουραστικό μου ακούγεται, αλλά το καταλαβαίνω. Άλλη φάση να διασχίσεις τόσες χώρες, να δεις πράγματα, να κάνεις μερικές στάσεις για να θαυμάσεις και αξιοθέατα άλλων χωρών κτλ.

Καλά δεν βλέπεις και τίποτα. Ούτε πόλεις, ούτε βουνά ούτε λαγκάδια. Μόνο αυτοκινητοδρόμους και σύνορα. Άμα θέλεις να δεις τοπίο μόνο Ελβετία αξίζει, σε 3 ώρες που διασχίζεις την Ελβετία βλέπεις τόσο όμορφα τοπία όσο 150 ώρες σε όλες τις άλλες χώρες μαζί...

Δημοσ.

Αν θέλεις να μεταφέρεις εκεί το αυτοκίνητο μήπως συμφέρει να το στείλεις με φορτηγό ή τρένο? 

Θα γλιτώσεις και βενζίνες και διόδια και βλάβες και διανυκτέρευση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/1/2022 στις 12:23 ΠΜ, mrkra είπε

οι φορτηγατζηδες δεν πανε ποτε απο κει παντα μεσω Ιταλιας... κατι ξερουν

Μόνο αν είναι από Αθήνα και νότια Ελλάδα, αλλιώς πάντα μέσω Βαλκανίων, από κεντρική Ελλάδα και πάνω. 15 χρονια το έκανα, από Ιταλία πήγαιναμε μόνο όταν είχε πόλεμο στη Γιουγκοσλαβια δεκαετία '90.Πιο ακριβά, πιο πολλές μέρες. 

Απο εκεί και πέρα ο πιο οικονομικος και ξεκούραστος τρόπος είναι το αεροπλάνο. 

Επειτα, αν πάει Αθήνα, καλύτερα με καράβι, κυρίως επειδή είναι μέσα στο καταχείμωνο, και έχω δει πολλές φορές να κλείνουν δρομοι στα Βαλκάνια από χιόνια. 

Τωρα ειναι και ο κορωνοιος,οπότε ένας λόγος ακόμα μέσω Ιταλίας. 

Αλλιώς αν δεν χρειάζεται αμάξι, αεροπλάνο δαγκωτό. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Έχω φτάσει μέχρι Βιένη με το αμάξι, μέσω Α1/Ε75 Β.Μακεδονία, Σερβία ή Ρουμανία (Βουκουρέστι) προ κορωνοϊού.
Δεν είχα το μαραμικρό θέμα στην διαδρομή.
Μάλιστα λίγες φορές που υπήρξε έλεγχος τροχαίας σε δρόμο της Β. Μακεδονίας, οι οδηγοί στο αντίθετο ρεύμα κάναν σινιάλο έγκαιρα.
Δεν με σταμάτησε ποτέ κανένας.

Τώρα με τον covid τι ισχύει για τις διελεύσεις απο τα σύνορα;
Ζητάνε επιπλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test, PLF τι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...