Προς το περιεχόμενο

Διαδρομή Ελλάδα Γερμανία με αμάξι!!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΣΟΣ.

Καλημέρα στο υπέροχο φόρουμ!!!!

Πήρα την απόφαση να φύγω Γερμανία για δουλειά και θα φύγω οδικώς!! Ψάχνω να βρω κάποιο πρόγραμμα/σελίδα  που να μου λέει για διόδια πού είναι και πόσο καθώς και για τις κάμερες ταχύτητας στους δρόμους!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο που σκοπευεις  να πας? Θα σου προτεινα πατρα-βενετια κ μετα αυστρια γερμανια.σε ποια πολη της Γερμανιας? Διοδια θα πληρωσεις στην autostrada της ιταλιας ,ενα σταθερο διοδιο της αυστριας καθως κ την βινιέτα,ενα αυτοκολητο που το αγοραζεις απο βενζιναδικα κοντα στα συνορα για να διασχισεις την αυστρια.

Για καμερες δοκιμασε το tomtom AmiGo στο playstore

4 ώρες πριν, bill_zaf είπε

Απο που σκοπευεις  να πας? Θα σου προτεινα πατρα-βενετια κ μετα αυστρια γερμανια.σε ποια πολη της Γερμανιας? Διοδια θα πληρωσεις στην autostrada της ιταλιας ,ενα σταθερο διοδιο της αυστριας καθως κ την βινιέτα,ενα αυτοκολητο που το αγοραζεις απο βενζιναδικα κοντα στα συνορα για να διασχισεις την αυστρια.

Για καμερες δοκιμασε το tomtom AmiGo στο playstore

Καλησπέρα.

Εγώ θεωρώ πως είναι καλύτερα να το κάνω όλο οδικώς από Σκόπια Σερβία Βουδαπέστη Αυστρία Γερμανία.

Πολλές το πλοίο και πολύ περισσότερα χρήματα.

Γνωρίζεις καθόλου τι γίνεται με διόδια από αυτήν την διαδρομή?

Μια κουβεντα μονο που δεν την λεω μονο εγω αλλα οσοι εχουν παει...ταλαιπωρια διχος τελος...ειτε απο δρομους...ειτε απο αστυνομια που σε σταματα κ δεν ξερεις το λογο...δεν μιλανε κ αγγλικα...αστα δραμα. Ειναι φθηνοτερα κ ασφαλεστερα με το καραβι...ενα λαστιχο να παθεις στα σκοπια ,δεν θα βγαλεις ακρη

6 ώρες πριν, bill_zaf είπε

Μια κουβεντα μονο που δεν την λεω μονο εγω αλλα οσοι εχουν παει...ταλαιπωρια διχος τελος...ειτε απο δρομους...ειτε απο αστυνομια που σε σταματα κ δεν ξερεις το λογο...δεν μιλανε κ αγγλικα...αστα δραμα. Ειναι φθηνοτερα κ ασφαλεστερα με το καραβι...ενα λαστιχο να παθεις στα σκοπια ,δεν θα βγαλεις ακρη

Φθηνότερα με το καραβι? μονο και μονο το καράβι θέλει ενα 300ρι για δυο άτομα και αμάξι. Τα διόδια πόσο κοστίζουν για αυτήν την διαδρομή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ngkogias είπε

Φθηνότερα με το καραβι? μονο και μονο το καράβι θέλει ενα 300ρι για δυο άτομα και αμάξι. Τα διόδια πόσο κοστίζουν για αυτήν την διαδρομή?

Απο αθηνα μεχρι αυστρια ειναι 1900 χιλιομετρα.Δε θα κοιμηθεις καπου? Δεν θα φας? Βενζινη δεν θα χρειαστεις? 

Απο βενετια μεχρι το ιδιο σημειο στην αυστρια ,συνορα με γερμανια ειναι 450 χιλιομετρα. 

Βαλε ποσα εξοδα θα κανεις για 1500 χιλιομετρα, την διανυκτερευση, τα φαγητα,τις βενζινες ,τα διοδια και το ποσοστο οτι μπορει να χεις καποια βλαβη και αν νομιζεις οτι ειναι πολυ λιγοτερα απ τα 300 ευρω του καραβιου που θα μπεις και θα κοιμηθεις κ θα βγεις ατσαλακωτος να συνεχισεις,τοτε πηγαινε οδικως

Επεξ/σία από bill_zaf
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα διόδια σε Σκόπια και Σερβία δεν ήταν σπουδαίο ποσό.

Ουγγαρία έχει αντίστοιχα με την Αυστρία βινιέτα. 10-15€ στην κάθε χώρα νομίζω ήταν με 10 μέρες ισχύ. Γερμανία δεν έχει διόδια.

Βενζίνη  σε όλες τις χώρες φθηνότερη από Ελλάδα και κοντά στο 0.90€ - 1,20€ όπως μπορείς να δεις κι εδώ https://autotraveler.ru/en/spravka/fuel-price-in-europe.html#.X0QoYzW_zIU

Πρέπει να δεις και την κατανάλωση του αυτοκινήτου για να υπολογίσεις το κόστος. (Εμάς με 6lt / 100km  χαλάσαμε λιγότερο από 200€ )

(π.χ. Αθήνα - Μόναχο  2000km / 100km * 6lt * 1,70 τιμή λίτρου(καθ' υπερβολή) )

Όσον αφορά τις διαμονές, εμείς μείναμε σε Νις, Σερβία που μπορείς να βρεις φθηνή διαμονή (από 15€ περίπου το δίκλινο) και Βιέννη, Αυστρία (από 35€ περίπου το δίκλινο). Η απόσταση από Αθήνα για Νις είναι περίπου 9 ώρες οδήγησης και από Νις για Βιέννη αντίστοιχα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Στα σύνορα Σερβία Ουγγαρία φάγαμε τρελή εμπλοκή! Φτάσαμε 22:00 στην ουρά και περάσαμε 07:00!!! Φαντάζομαι και λόγω της κατάστασης, θα έχει λιγότερη κίνηση αλλά μπορεί να είναι και περισσότερο χρονοβόρο!

Σύνολο γύρω στα 250-300€ με αυτές τις επιλογές χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος του φαγητού, επειδή έτσι κι αλλιώς είτε είσαι στο καράβι είτε στην Ιταλία είτε στη Γερμανία, θα χρειαστεί να φας.

Σίγουρα είναι περισσότερες ώρες οδήγησης και μεγάλος εκνευρισμός αν σου κάτσει τίποτα τέτοιο στα σύνορα, κατά τα άλλα, νομίζω είναι πιο οικονομικό, αν υπολογίσεις 300€ ακτοπλοϊκά + διόδια Ιταλίας (που είναι τσιμπημένα) + βενζίνη Ιταλία (που είναι ακριβότερη από τις άλλες χώρες)

Καλό δρόμο σε ότι και αν επιλέξεις και καλή τύχη!

Υ.Γ.: δεν έχω υπολογίσει τα διόδια στην Ελλάδα, πρέπει να προσθέσεις κι αυτό το κόστος. ( Θεώρησα δεδομένο ότι ξεκινάς από Αθήνα :P )

Επεξ/σία από CKSK

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, CKSK είπε

Ουγγαρία έχει αντίστοιχα με την Αυστρία βινιέτα. 10-15€ στην κάθε χώρα νομίζω ήταν με 10 μέρες ισχύ. Γερμανία δεν έχει διόδια.

Βενζίνη  σε όλες τις χώρες φθηνότερη από Ελλάδα και κοντά στο 0.90€ - 1,20€ όπως μπορείς να δεις κι εδώ https://autotraveler.ru/en/spravka/fuel-price-in-europe.html#.X0QoYzW_zIU

Πρέπει να δεις και την κατανάλωση του αυτοκινήτου για να υπολογίσεις το κόστος. (Εμάς με 6lt / 100km  χαλάσαμε λιγότερο από 200€ )

Όσον αφορά τις διαμονές, εμείς μείναμε σε Νις, Σερβία που μπορείς να βρεις φθηνή διαμονή (από 15€ περίπου το δίκλινο) και Βιέννη, Αυστρία (από 35€ περίπου το δίκλινο). Η απόσταση από Αθήνα για Νις είναι περίπου 9 ώρες οδήγησης και από Νις για Βιέννη αντίστοιχα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Στα σύνορα Σερβία Ουγγαρία φάγαμε τρελή εμπλοκή! Φτάσαμε 22:00 στην ουρά και περάσαμε 07:00!!! Φαντάζομαι και λόγω της κατάστασης, θα έχει λιγότερη κίνηση αλλά μπορεί να είναι και περισσότερο χρονοβόρο!

Σύνολο γύρω στα 250-300€ με αυτές τις επιλογές χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος του φαγητού, επειδή έτσι κι αλλιώς είτε είσαι στο καράβι είτε στην Ιταλία είτε στη Γερμανία, θα χρειαστεί να φας.

Σίγουρα είναι περισσότερες ώρες οδήγησης και μεγάλος εκνευρισμός αν σου κάτσει τίποτα τέτοιο στα σύνορα, κατά τα άλλα, νομίζω είναι πιο οικονομικό, αν υπολογίσεις 300€ ακτοπλοϊκά + διόδια Ιταλίας (που είναι τσιμπημένα) + βενζίνη Ιταλία (που είναι ακριβότερη από τις άλλες χώρες)

Υ.Γ.: δεν έχω υπολογίσει τα διόδια στην Ελλάδα, πρέπει να προσθέσεις κι αυτό το κόστος. ( Θεώρησα δεδομένο ότι ξεκινάς από Αθήνα :P )

Τα διοδια της ιταλιας ειναι κανα 20αρικο απο βενετια εως αυστρια συν 20 της αυστριας. Βενζινη μπορει να φουλαρει στην πατρα η στην ηγουμενιταα πριν μπει καραβι οποτε γλυτωνει να βαλει στην ιταλια. 

Το δυσκολο ειναι μην πεσει σε τιποτα τεστ κορονοϊου σε κενενα απο τα συνορα που θα παει οδικως κ χασει ποσο χρονο

Επεξ/σία από bill_zaf

μαλλον κανεις απο αυτους δεν εχει ταξιδεψει προσφατα:

πριν ξεκινησεις κανε κανα κορονοιοτεστ. Επισης αν πας απο Αυστρια περιμενε απο 10-12 ωρες καθυστερηση γιατι καταγραφουν στοιχεια ΟΛΩΝ σε ιχ

Γενικα αναλογα με τις χωρες που θες να περασεις κοιτα τι παιζει γιατι αλλαζουν τα μετρα σε εβδομαδιαια βαση καθω και το Γερμανικο υπουργειο εξωτερικων μη βαλει σε κοκκινο τη τελευταια χωρα διελευσης

καλο ταξιδι

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, bill_zaf είπε

πριν 2 χρόνια που έκανα τη διαδρομή δε συνάντησα κανένα πρόβλημα εκτός από τις πολύωρες αναμονές στα σύνορα, (σε όλα τα σύνορα)

Επεξ/σία από RickDangerous18

1 λεπτό πριν, RickDangerous18 είπε

πριν 2 χρόνια που έκανα τη διαδρομή δε συνάντησα κανένα πρόβλημα.

Καλα δεν ειπαμε οτι θα συναντησεις σιγουρα προβλημα, απλα οταν πας για δουλεια ,που σε ενδιαφερει ο χρονος κ η κουραση ,επιλεγεις πλοιο, αν ομως κανεις τουρισμο τοτε ειναι αλλο θεμα

Έχω κάνει το Αθήνα - Β. Ευρώπη τουλάχιστον 10-15 φορές με αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να οδηγήσεις στα Βαλκάνια. Πας Πάτρα (οδηγικά το το δυσκολότερο κομμάτι του ταξιδιού), και μπαίνεις στο πλοίο για Βενετία (δεν αξίζει να βγεις νοτιότερα στην Ιταλία, λόγω κόστους), θα είστε εκεί νωρίς και μετά όπου και να πας στη Γερμανία είναι μαξ 10-11 ώρες που μπορείς να τις κάνεις χωρίς διανυκτέρευση, ειδικά αν έχεις και αυτοκίνητο της προκοπής. 

• Like 3

Στις 25/8/2020 στις 12:23 ΠΜ, CKSK είπε

Παρά πολύ βοηθητικό το μνμ σου φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ.

Ναι το πήρα απόφαση οδικώς και έχω πετρέλαιο οπότε ακόμα πιο φθηνά 😁

Στις 25/8/2020 στις 3:20 ΜΜ, Ψιτ είπε

Έχω κάνει το Αθήνα - Β. Ευρώπη τουλάχιστον 10-15 φορές με αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να οδηγήσεις στα Βαλκάνια. Πας Πάτρα (οδηγικά το το δυσκολότερο κομμάτι του ταξιδιού), και μπαίνεις στο πλοίο για Βενετία (δεν αξίζει να βγεις νοτιότερα στην Ιταλία, λόγω κόστους), θα είστε εκεί νωρίς και μετά όπου και να πας στη Γερμανία είναι μαξ 10-11 ώρες που μπορείς να τις κάνεις χωρίς διανυκτέρευση, ειδικά αν έχεις και αυτοκίνητο της προκοπής. 

Και εγώ το είδα το δρομολόγιο με καράβι απλά δεν την παλεύω να κάτσω 26 ώρες μέσα στο πλοίο μέχρι Βενετία.

Καλύτερα δρόμο και οδήγηση και μια διανυκτέρευση Βουδαπέστη.

Από χρόνο δεν έχω θέμα είμαι άνετος.

• Thanks 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα Συνταξιδιώτες

Επειδή θα επιστρέψω οδικώς από Αμβούργο ή Φρανκφούρτη την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να προσέξω κάτι στο ταξίδι; 

Ξέρουμε αν στα σύνορα απαιτούνται εκτός του πιστοποιητικών εμβολιασμών και CRP ή rapid tests?

Ή αν κάποια χώρα κάνει lock down τι γίνεται ; 

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...