epicDn Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω 50αρα σύνδεση της Cosmote. Το router (της Cosmote - δεν έχω άλλης εταιρείας) είναι στον πρώτο όροφο αλλά το θέμα μου είναι ότι χρειάζομαι καλύτερη σύνδεση στον δεύτερο όροφο. Παλιότερα είχα το router πάνω και όλα ήταν καλά, αλλά η Cosmote θεώρησε πως τα προβλήματα που είχαν τότε στο ιντερνέτ τους οφείλονταν στο ότι τα καλώδια για το router ανέβαιναν από τον πρώτο όροφο στον δεύτερο μέσα από τον τοίχο οπότε κατεβάσαμε το router κάτω. Εδώ και χρονιά τώρα έχουμε το router στον πρώτο όροφο και τους υπολογιστές στον δεύτερο, αλλά με τα extenders κάναμε δουλειά! Τον τελευταίο χρόνο το σήμα στο WIFI έχει μειωθεί δραματικά οπότε ψάχνω να βρω πως θα βελτιώσω το σήμα στον δεύτερο όροφο. Αυτή τη στιγμή έχω: 1 Netgear Extender: το οποίο ανεβάζει ταχύτητα 10-14 mbps συνήθως, αλλά έχει το καλό ότι πιάνει σήμα για το 5GHz, οπότε φαντάζομαι θα είναι καλύτερη η ταχύτητα τώρα που πήρα το καινούριο modem που έχει 2.4 & 5GHz. 2 TL-WA860RE: εκ των οποίων το ένα μου δείχνει το WIFI όνομα, ενώ το άλλο όχι (όταν ψάχνω για WIFI δίκτυα το ένα το βρίσκει και το άλλο δεν υπάρχει καν, αλλά αν το συνδέσω με ethernet στην συσκευή που θέλω να έχει internet λειτουργεί σαν ethernet σύνδεση) Και τα 2 αυτά της TP-LINK είναι για 2.4 GHz δυστυχώς αλλά φαίνεται να έχουν καλύτερη εμβέλεια από το καινούριο RE365 της TP-LINK. 1 RE365: Το οποίο δουλεύει στα 2.4 & 5 GHz, αλλά η εμβέλεια του φαίνεται να είναι μικρότερη από το TL-WA860RE γιατί όταν το βάζω στο ίδιο σημείο που είχα το TL-WA860RE δεν πιάνει ίντερνετ, επίσης δεν μου δείχνει ούτε αυτό WIFI όνομα. Από όλες αυτές τις συσκευές λοιπόν έχω την μια στον έναν υπολογιστή (Netgear), την άλλη στον άλλον υπολογιστή (TL-WA860RE) και την τελευταία στην Smart TV (TL-WA860RE) – όλες συνδεδεμένες ασύρματα με το router αλλά με καλώδιο ethernet στα PC/TV (παλιότερα είχα ένα extender και συνδεόμασταν με WIFI σε αυτό αλλά παρατήρησα ότι με το ethernet καλώδιο έπαιρνε καλύτερο σήμα). Το πρόβλημά μου είναι ότι ο ένας υπολογιστής κάποιες φορές πιάνει ταχύτητα 15+ και κάποιες άλλες 0,81. Αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε 2 λεπτά. Σε αυτόν τον υπολογιστή έχω συνδεδεμένο το TL-WA860RE. Δοκίμασα το RE365 που υποτίθεται είναι καινούριο και πιάνει 5GHz αλλά δεν έπιανε σήμα γιατί ήταν μακριά. Να σημειώσω πως ο άλλος υπολογιστής που έχει το Netgear είναι σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλον με μόνο εμπόδιο έναν τοίχο ανάμεσα και πιάνει 14-20 mbps σταθερά. Μου είπαν για την Devolo ότι έχει ένα router repeater και ουσιαστικά είναι σαν δεύτερο router και μαζί δίνουν extenders για να αναπαράγει το σήμα σε όλο τον δεύτερο όροφο αλλά δεν είναι καλό γιατί έχει πολύ ακτινοβολία για σπίτι. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση για να έχω μια σταθερή και καλή ταχύτητα στον δεύτερο όροφο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από epicDn
elpenor Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) @epicDn Καταρχάς το wifi δεν εκπέμπει ραδιενέργεια, το μόνο που θα φρόντιζα εγώ είναι να μην υπάρχει συσκευή που να δουλεύει εντατικά σε κοντινή απόσταση από το κεφάλι μωρού (ή ακόμα καλύτερα να μην υπάρχει μέσα σε δωμάτιο μωρού). Όπου μπορείς βάζε καλώδιο ethernet, το μεγαλύτερο σου πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι το router σου δεν έχει μία κεραία για κάθε extender οπότε χρησιμοποιούν την ίδια με τη σειρά και ότι το wifi δεν έχει αρκετά κανάλια σαν τεχνολογία οπότε έχεις δύο extender στο ίδιο κανάλι να κάνουν παρεμβολές. Αν δεν μπορείς να ανεβάσεις το internet πάνω με καλώδιο δοκίμασε την αμέσως καλύτερη λύση που είναι το powerline. Το powerline θα φτιάξει ένα δίκτυο wifi στον πάνω όροφο αλλά αν δεν σε καλύπτει τράβα ένα καλώδιο ethernet από αυτό μέχρι τον άλλο χώρο που χρειάζεσαι να καλύψεις. Αν το καλώδιο μπορεί να φτάσει μέχρι τη μέση της απόστασης βάλε πάνω του ένα AP. Αν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μπορώ να φανταστώ και δεν δουλεύει το powerline δώσε κάτι (αρκετά) παραπάνω και πάρε δύο καλά ΑΧ router πχ της ASUS/Netgear "με πολλές κεραίες", βάλε το ένα στον κάτω όροφο και το άλλο στον πάνω σαν extender/media bridge, έχουν φοβερή εμβέλεια οπότε θα μπορείς να καλύπτεις τους δύο ορόφους μόνο με αυτά χωρίς πέφτει το ένα πάνω στο κανάλι του άλλου όπως σου συμβαίνει τώρα. Υπάρχουν και άλλες λύσεις ή συνδυασμοί των παραπάνω, υπάρχουν mesh με μικρότερο κόστος από τα δύο router που προτείνω (και χειρότερες επιδόσεις), γενικά ενημερώσου και δες ακριβώς τις ανάγκες σου και τον χώρο σου γιατί το καλύτερο setup είναι διαφορετικό για την κάθε περίπτωση. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από elpenor
epicDn Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, elpenor είπε Καταρχάς το wifi δεν εκπέμπει ραδιενέργεια, το μόνο που θα φρόντιζα εγώ είναι να μην υπάρχει συσκευή που να δουλεύει εντατικά σε κοντινή απόσταση από το κεφάλι μωρού (ή ακόμα καλύτερα να μην υπάρχει μέσα σε δωμάτιο μωρού). Έχεις δίκιο, εννοούσα ακτινοβολία όχι ραδιενέργεια. Μου είπαν πως έχει μεγάλη ακτινοβολία και δεν είναι καλό για να γίνει χρήση σε σπίτι.
elpenor Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, epicDn είπε Έχεις δίκιο, εννοούσα ακτινοβολία όχι ραδιενέργεια. Μου είπαν πως έχει μεγάλη ακτινοβολία και δεν είναι καλό για να γίνει χρήση σε σπίτι. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά. Καταρχάς στην Ευρώπη έχουμε πολύ χαμηλά όρια επιτρεπόμενης ακτινοβολίας, αν δεν τα τηρεί μία εταιρεία δεν μπορεί να πουλήσει το προϊόν της. Δεύτερο όλα τα router/extender που έχεις βγάζουν ακριβώς την ίδια ακτινοβολία με όλες τις άλλες ασύρματες λύσεις αφού κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Τρίτον η Devolo αν δεν κάνω λάθος είναι γερμανική άρα πιθανότατα πιο προσεχτική από την κινέζικη TP-Link σε τέτοια θέματα. Αυτό που περιγράφεις της Devolo υποθέτω ότι θα είναι κάποιο Mesh, να έχεις υπόψη σου ότι μπορείς με τα ίδια χρήματα να πάρεις προϊόντα με μεγαλύτερη εμβέλεια, στην devolo πληρώνεις brand name και made in. Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε πρώτα ένα ζευγάρι powerline όπως σου γράφω από πάνω, μην ταλαιπωρήσε άδικα με extender/mesh. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από elpenor
NikosKallithea Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Αν δεν περάσεις utp καλώδια μια ζωη θα τραβιέσαι και θα πετάς χρήματα απο εδω και απο εκει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα