Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τις 4-8-20 υπέγραψα μια συμβάσει και o ''Υπεύθυνος Εργοδότης/ Νόμιμος Εκπρόσωπος'' που αναγράφει η σύμβαση ειναι ας πούμε ο ''ΤΑΣΟΣ'' 

Άλλα τις 3-8-20 έχει γίνει αλλαγή της ιδιοκτησίας και η εταιρία ανήκει πια στον ''ΚΏΣΤΑ'

Η ερώτηση μου ειναι

Η Σύμβαση μου ισχύει η θα φάω ''πιστολια' όταν έρθει η ώρα πληρωμής και θα πατήσουν ότι σύμβαση μου ειναι μη Έγκυρη;

Δημοσ.

Ο Τάσος αυτή τη στιγμή υπάρχει επίσημα στα χαρτιά της επιχείρησης ; Αν ναι προχωράς κανονικά και απλά ζητάς επικαιροποίηση ενημέρωση στο λογιστή τους. 

Αν όχι πρέπει να πιέσεις για να γίνει νέα σύμβαση με τα σωστά στοιχεία ειδάλλως είσαι στον αέρα. 

Η επιχείρηση τι μορφή έχει;

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, solidsnake222 είπε

Καλησπέρα

Τις 4-8-20 υπέγραψα μια συμβάσει και o ''Υπεύθυνος Εργοδότης/ Νόμιμος Εκπρόσωπος'' που αναγράφει η σύμβαση ειναι ας πούμε ο ''ΤΑΣΟΣ'' 

Άλλα τις 3-8-20 έχει γίνει αλλαγή της ιδιοκτησίας και η εταιρία ανήκει πια στον ''ΚΏΣΤΑ'

Η ερώτηση μου ειναι

Η Σύμβαση μου ισχύει η θα φάω ''πιστολια' όταν έρθει η ώρα πληρωμής και θα πατήσουν ότι σύμβαση μου ειναι μη Έγκυρη;

Mπορεί να είναι/παραμένει   νόμιμος εκπρόσωπος ο Τάσος

Τους ρώτησες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 

Ναι τους ρώτησα ο "Τάσος" έχει αποχωρήσει τελείως από την  εταιρεία και δεν έχει καμία σχεση πια.

Άρα λογικά η σύμβαση δεν έχει ισχύει και αν αρχίσουν τα κόλπα μη καταβολής μισθού κτλπ δεν θα μπορώ να κάνω κάτι .

Σωστά;

Επεξ/σία από solidsnake222
Δημοσ.

Χωρίς να είμαι νομικός, ο Κώστας δεν αναλαμβάνει εξ ολοκληρου και τις υποχρεώσεις της εταιρείας? Για τι εταιρεία μιλάμε, ΑΕ, ΕΠΕ, τι? Διότι αν είναι ΕΠΕ, ΑΕ, η εταιρεία είναι νομικό πρόσωπο από μόνη της. Γιατί να μην ισχύσει η σύμβαση?

Αντισυμβαλλόμενα μέρη που έχουν την υποχρέωση ποιοί είναι? Ο Τάσος ή η εταιρεία? Είναι σα να λέμε οτι 2 εταιρείες υπέγραψαν σύβαση π.χ. 5ετίας παροχής μόμιμων υπηρεσιων και επειδή έφυγε ο υπογράφων τη σύμβαση, αυτή δεν ισχύει. 

Εμένα μια χαρά μου φαινεται οτι ισχύει εκτός αν η ετειρεία είναι ΟΕ η κάτι παρόμοιο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alexopth είπε

Χωρίς να είμαι νομικός, ο Κώστας δεν αναλαμβάνει εξ ολοκληρου και τις υποχρεώσεις της εταιρείας? Για τι εταιρεία μιλάμε, ΑΕ, ΕΠΕ, τι? Διότι αν είναι ΕΠΕ, ΑΕ, η εταιρεία είναι νομικό πρόσωπο από μόνη της. Γιατί να μην ισχύσει η σύμβαση?

Αντισυμβαλλόμενα μέρη που έχουν την υποχρέωση ποιοί είναι? Ο Τάσος ή η εταιρεία? Είναι σα να λέμε οτι 2 εταιρείες υπέγραψαν σύβαση π.χ. 5ετίας παροχής μόμιμων υπηρεσιων και επειδή έφυγε ο υπογράφων τη σύμβαση, αυτή δεν ισχύει. 

Εμένα μια χαρά μου φαινεται οτι ισχύει εκτός αν η ετειρεία είναι ΟΕ η κάτι παρόμοιο.

του έχω κάνει την έρωτηση στο ποστ νούμερο 2 αλλά δεν απάντησε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνώμη τώρα το είδα η εταιρεία είναι

Μονοπροσωπη ΙΚΕ 

Για να είμαι σίγουρος πρέπει να απευθύνω σε δικηγόρο ή σε λογιστή?

Δημοσ.

Ξεκίνα μια κουβέντα με το λογιστή σου για αρχή.

Κάνε και μια νύξη απέξω απέξω χωρίς εντάσεις και με στυλ "χαζού" (αν με εννοείς) στον Κώστα...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, alexopth είπε

Σωστά τα λες αν η σύμβαση είχε υπογραφει πριν την όποια αλλαγή.

ontopic

δεν αποκλείεται απλά να χάσανε και αυτοί τη μπάλα και να έγινε απλά κάποιο λάθος. δεν ακούγεται και για κανένα "πενέξυπνο" σχέδιο εξαπάτησης.

39 λεπτά πριν, solidsnake222 είπε

Καλημέρα 

Ναι τους ρώτησα ο "Τάσος" έχει αποχωρήσει τελείως από την  εταιρεία και δεν έχει καμία σχεση πια.

Άρα λογικά η σύμβαση δεν έχει ισχύει και αν αρχίσουν τα κόλπα μη καταβολής μισθού κτλπ δεν θα μπορώ να κάνω κάτι .

Σωστά;

37 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Σωστά.  Θα πρέπει να σου φτιάξουν νέα σύμβαση. Μίλα άμεσα με το λογιστή σας.

"Περίπου" σωστά. αν εσύ δουλετεις κανονικά και παιχτει τέτοιο σκηνικό δεν είναι το χαρτί αυτό που θα τους προστατέψει. Θα βρουν χειρότερο μπελά.

Αν η ύπαρξη σύμβασης εργασίας προστατευει 1 φορά τον εγαζόμενο προστατεύει 2 τον εργοδότη. 

Επεξ/σία από DrLo
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, solidsnake222 είπε

Καλησπέρα

Η ερώτηση μου ειναι

Η Σύμβαση μου ισχύει η θα φάω ''πιστολια' όταν έρθει η ώρα πληρωμής και θα πατήσουν ότι σύμβαση μο ειναι μη Έγκυρη;

Καταρχάς σημασία έχει το πότε δηλώθηκε η αλλαγή της εκπροσώπησης στο ΓΕΜΗ. Αν δηλώθηκε μετά της 4 /8 καλώς υπέγραψε ο ΤΑΣΟΣ και η εταιρεία δεσμεύεται απεναντί σου, εφόσον ήσουν καλόπιστος και δεν γνώριζες κατά τη σύναψη της σύμβασης την παύση της ιδιότητας του ΤΑΣΟΥ. Ασχέτως του ότι ο τελευταίος ευθύνεται έναντι του ΚΩΣΤΑ και της εταιρείας για την ενέργειά του. Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα είναι αν ο ΚΩΣΤΑΣ σε "κρατάει" στη θέση εργασίας. Αν συνεχίσεις να δουλεύεις και η ΙΚΕ δέχεται τις υπηρεσίες σου σημαίνει ότι  εγκρίνει την τυχόν ακυρότητα της σύμβασης. Εξάλλου η σύμβαση εργασίας είναι άτυπη, δηλ. πρόσληψη μπορεί να γίνει και προφορικά και να είναι η σύμβαση έγκυρη, ασχέτως του αν ο εργοδότης υπέχει διοικητικές κυρώσεις από τη μη κοινοποίησή της στις αρχές. Αρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς στον  ΚΩΣΤΑ και να τον ρωτήσεις άμεσα ή έμμεσα αν γνωρίζει και αποδέχεται την πρόσληψη,,,          

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ΓΕΜΗ από ότι κοίταξα δηλώθηκε 3/8 έχουν βγάλει και σχετική ανακοίνωση.

Η σύμβαση μου είναι από 4/8 , είμαι υποψιασμένος γιατι μιλάμε για εταιρία security(που δημιουργήθηκε το 2018)  και έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Σήμερα μίλησα με τον Υπεύθυνο και διαβεβαιώνει ότι τα λεφτά θα μπουν στην ώρα τους.

Θα προσπαθήσω να είμαι καλοπροαίρετος και θα περιμένω να δω αν όντως πληρώσουν κανονικά :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...