Mporeis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Εντάξει μάλλον θα δοκιμάσω το antix αλλά προτείνετέ μου κι αλλά μεχρι την τριτη γιατι μαλλον τοτε θα το βαλω
pmav99 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 12 minutes ago, Mporeis said: το θέλω απλά για internet και διαχείρισεη αρχειων Αυτό ακριβώς σου λένε. Ίντερνετ με τόσο αδύναμο μηχάνημα απαιτεί πολλές εκπτώσεις και πολύ υπομονή. Τεσπα, δοκιμασέ το και βλέπεις. Απλά μην περιμένεις πολλά. 2
dancer_69 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 10 λεπτά πριν, Mporeis είπε δεν θέλω το tiny core. Θεωρώ ότι είναι υπερβολικά ελαφρύ και δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Εγώ δεν θέλω να εγκαταστήσω πολλές εφαρμογές το θέλω απλά για internet και διαχείρισεη αρχειων Άντε να βάλω 2-3 προγράμματα Αν το θέλεις για internet θ' απογοητευτείς ότι και να βάλεις. Καμία διανομή δεν κάνει θαύματα. Το διαδίκτυο έχει βαρύνει πολύ τα τελευταία χρόνια οπότε ότι και να βάλεις δε θα βοηθήσει σ' αυτό τον τομέα. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Mporeis είπε δεν θέλω το tiny core. Θεωρώ ότι είναι υπερβολικά ελαφρύ και δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Εγώ δεν θέλω να εγκαταστήσω πολλές εφαρμογές το θέλω απλά για internet και διαχείρισεη αρχειων Άντε να βάλω 2-3 προγράμματα Είσαι μαζοχιστής;Λολ Πολυ ταλαιπωρία και δεν θα δεις αποτέλεσμα. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από Ukforthemoment 3
Mporeis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Αν το θέλεις για internet θ' απογοητευτείς ότι και να βάλεις. Καμία διανομή δεν κάνει θαύματα. Το διαδίκτυο έχει βαρύνει πολύ τα τελευταία χρόνια οπότε ότι και να βάλεις δε θα βοηθήσει σ' αυτό τον τομέα. Έχω όμως κι έναν άλλο υπολογιστή του 2010, του έβαλα Linux Lite και πηγαίνει περίφημα θα μου πεις αυτός είναι του 2010 αλλά ίσως και με τον άλλο κάτι καταφέρω . . . . Θέλω όμως ένα λειτουργικό που να πιάνει λιγότερο από 200ΜΒ ram γιατί όπως είπα έχει 512ΜΒ ram . . Internet εννοώ Wi-FI Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από Mporeis
rhtoras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, Mporeis είπε Έχω όμως κι έναν άλλο υπολογιστή του 2010, του έβαλα Linux Lite και πηγαίνει περίφημα Το οποίο Linux lite έχει περιβάλλον. (De) με xfce. και θα είσαι πιο εξοικειωμένος αν βρεις μια διανομή να πληρεί το επιθυμητό βάρος και τις ευκολίες. Αν θες να bootαρει και πιο γρήγορα δες Linux χωρίς systemd (το antix πχ δεν έχει). Υπάρχει και το damn small Linux σαν επιλογή. Δες κι εκείνο που θέλει 16 mb ram.
Mporeis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, rhtoras είπε Το οποίο Linux lite έχει περιβάλλον. (De) με xfce. και θα είσαι πιο εξοικειωμένος αν βρεις μια διανομή να πληρεί το επιθυμητό βάρος και τις ευκολίες. Αν θες να bootαρει και πιο γρήγορα δες Linux χωρίς systemd (το antix πχ δεν έχει). Υπάρχει και το damn small Linux σαν επιλογή. Δες κι εκείνο που θέλει 16 mb ram. ευχαριστώ αλλά μπορείς να μου στείλεις το URL του damn small Linux; Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από Mporeis
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Το πετας αγαπητε. Οτι και να βαλεις θα ειναι ασκηση απι χαρτου . Ναι βαζεις οτι πιο ελαφρυ , δουλευει σημερα (και πραφανως και στα 32 bit) , αλλα για σκεψου το λιγο . Ποσο θα το κρατησεις , δουλεωεις μεχρι να εκνευριστεις η/και να διαπισωσεις οτι περισοτερο βγαινει η ψυχη σου παρα κανεις κατι παραγωγικο η εστ αποδεκτα γρηγορα. Προφανως εχεις αντιληφθει οτι το λογισμικο πλεον ειναι πολυ απαιτητικο και αυτο δεν αλλαζει . Μην ξεχνας οτι η διανομη ειναι ενα πραγμα , οι τριτες εφορμογες για την καθημερινοτητα ενα αλλο. Ναι θα εχει το DSL κατι για να κανεις αυτα που θελεις αλλα οσο το δουλευεις θα αντιλαμνανεσαι οτι πιο πολυ κανεις παραχωρησεις παρα δουλευεις το μηχανημα. Οποτε και παλι , προταση , πεταμα απλα. Μην χανεις τον χρονο σου και το ρευμα σου με πειραματα (εκτος βεβαια εαν οπως ανεφερα σου αρεσουν τα πειραματα οποτε μαζι σου και μονο για το κομματι του πειραματος) Και στο τελος τελος το linux δεν ειναι εμ σαμπουαν εμ κοντισιονερ . Εαν καποιος ειναι απειρος σε αυτο μπορει να βρεθει σε σημειο να αναγκαστει να λυσει περισοτερα προβληματα απο οσα θελει να λυσει. Ολα τα παραπανω παντα φιλικα. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από Επισκέπτης
Mporeis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, nextp είπε Το πετας αγαπητε. Οτι και να βαλεις θα ειναι ασκηση απι χαρτου . Ναι βαζεις οτι πιο ελαφρυ , δουλευει σημερα (και πραφανως και στα 32 bit) , αλλα για σκεψου το λιγο . Ποσο θα το κρατησεις , δουλεωεις μεχρι να εκνευριστεις η/και να διαπισωσεις οτι περισοτερο βγαινει η ψυχη σου παρα κανεις κατι παραγωγικο η εστ αποδεκτα γρηγορα. Προφανως εχεις αντιληφθει οτι το λογισμικο πλεον ειναι πολυ απαιτητικο και αυτο δεν αλλαζει . Οποτε και παλι , προταση , πεταμα απλα. Μην χανεις τον χρονο σου και το ρευμα σου με πειραματα (εκτος βεβαια εαν οπως ανεφερα σου αρεσουν τα πειραματα οποτε μαζι σου και μονο για το κομματι του πειραματος) Δεν είναι τόσο παλιό όσο το περιγράφω. Επίσης όπως σου είπα και πριν δεν το έχω ανοίξει σχεδόν 5 χρόνια οπότε μπορεί να είναι μια χαρά Για αυτό κάνω αυτήν την συζήτηση. 1
nick0lis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Κοίταξε και το https://www.bunsenlabs.org πολύ ελαφρύ, γρήγορο.
rhtoras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 15 λεπτά πριν, Mporeis είπε ευχαριστώ αλλά μπορείς να μου στείλεις το URL του damn small Linux; http://www.damnsmalllinux.org/download.html
ConstantineP Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Mporeis είπε Έχω ένα laptop του 2002 που λειτουργεί με Windows XP, έχει μνήμη ram 512MB και σκληρό δίσκο 30GB. Επίσης είναι παλιός, δεν μπορεί να τρέξει με Windows και σέρνεται. 2 ώρες πριν, Mporeis είπε Δεν θέλω και τίποτα.Απλα να μπαινω στο internet χωρίς να κολλάει, Συγνώμη αλλά θα στο πω ωμά, θαύματα δεν γίνονται...ανακύκλωση όπως είναι *Για να διαχειρίζεσε μόνο αρχεία βάλε ότι πιο ελαφρύ και γυμνό υπάρχει...αλλα για internet που λες και να μην κολάει...ούτε καν
dkstopo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) ζητα να σου χαρισει κάποιος κατι που θα κανει αυτό που θες. Μην ασχολήσε με αυτο που εχεις. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από dkstopo
tigergreg Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Mporeis είπε Έχω ένα laptop του 2002 που λειτουργεί με Windows XP, Μπορεις να μας πεις.... ΜΑΡΚΑ? ΜΟΝΤΕΛΟ? ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ? ΜΝΗΜΗ DDR2? 2X256 H 1X512? EXEI 2 SLOT? 1
imvrios Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Αφιέρωμα μιας εβδομάδας στο IT Foss, διάβασε, διάλεξε και δοκίμασε: https://itsfoss.com/lightweight-linux-beginners/ Το notebook πάντως δουλεύει δε δουλεύει είναι σκουπίδι για το 2020. Μπορείς να παραγγείλεις από Κίνα αξιοπρεπείς φορητούς με 8GB/256GB΄(SSD) και N4100 επεξεργαστή με ~200€ άντε λίγο παραπάνω ανάλογα με τις προσφορές που τρέχουν. Μόνο η παραγωγικότητα που θα κερδίσεις και τα νεύρα που θα γλυτώσεις θα δικαιολογήσουν τα λίγα χρήματα που θα δώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις