Προς το περιεχόμενο

Θέλω ένα πολύ ελαφρύ λειτουργικό σύστημα για ένα laptop του 2002

Mporeis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, mphxths είπε

Απο τους πρωτους που ανοιξαν τα εμβολια για την κλαση μου. Δεν πηγα να το κανω , γιατι τζαμπα θα πηγαινε . Λιγα τα ψωμια μου :) 

lmao , παράβλεψή μου να βάλω τη λέξη "γέρος" σε εισαγωγικά , η έστω σε αποσιωπητικά , θα έβγαινέ το αστείο της φράσης.

Τα ίδια είμαστε... "παππούληδες" σε σχέση με τα νιάτα (στην ουρά για το εμβόλιο πίσω-πίσω όμως γιατί εμπιστεύομαι ακράδαντα τις "επιστημονικές" μεθόδους καταπολέμησης ) :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, catmaster είπε

lmao , παράβλεψή μου να βάλω τη λέξη "γέρος" σε εισαγωγικά , η έστω σε αποσιωπητικά , θα έβγαινέ το αστείο της φράσης.

Τα ίδια είμαστε... "παππούληδες" σε σχέση με τα νιάτα (στην ουρά για το εμβόλιο πίσω-πίσω όμως γιατί εμπιστεύομαι ακράδαντα τις "επιστημονικές" μεθόδους καταπολέμησης ) :P 

Εμενα με εριξαν στο astra zeneca.. λεω ασε να φανε την φολα οι αλλοι μπας και την γλυτωσουμε εμεις :) Σκεψου να μην κολλησω καθολου τοσους μηνες και να παω απο μαλακια του εμβολιου. Θα με μουτζωνουν σε ολους τους γνωστους πλανητες και γαλαξιες :) 

8 λεπτά πριν, Mporeis είπε

έβαλα τελικα ξανα το MX Linux και δεν προκειται να το ξαναλλάξω

Χαρες που θα κανει ο @rhtoras . Καλα πηγε ο προσυλητισμος !

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ astra zeneca, εμβολιάστηκα σήμερα. Πάντως το gentoo είναι ένα ωραίο case study για να τριφτεί κάποιος με τα flags αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό να το παρατήσεις κανα 2μηνο και μετά να βαρέσεις κάμποσα giga compiles.

Επεξ/σία από becoming_I
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με 2GB ram και 1.500MHz επεξεργαστή, έχω βάλει τα MX Linux και δουλεύουν τέλεια!

Μάλιστα, από αυτό σας γραφω...

*Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το ρήτορα που μου προτείνει διάφορα λειτουργικά συστήματα και με βοηθάει πολυ

03.05.21.png

Επεξ/σία από Mporeis
  • Like 3
  • Thanks 1

18 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Μπράβο παίχτες ! Εμβολιαστείτε να ξεμπλέξουμε.

Εμβολιαστειτε να δουμε ποσοι θα μεινουν ορθιοι. Μπορει να εχουμε αραιωσει αρκετα ωστε να μην χρειαζονται εμβολιασμοι μετα :) 
Οχι ρε φιλε δεν καταδεχομαι να κανω astra zeneca με το ζορι , οταν ατομα ενα χρονο μεγαλυτερα απο μενα , εχουν ελευθερη επιλογη. Οταν αλλες χωρες ακομα ειναι επιφυλακτικες με αυτο το εμβολιο. Ειπε ο αλλος για "ξεστοκαρισμα" και πλακα πλακα παιζει και να ειναι ετσι...τεσπα.

• Like 1
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Οχι ρε φιλε δεν καταδεχομαι να κανω astra zeneca με το ζορι

Φήμες θέλουν το software στο chip του AZ να τρέχει systemd

• Confused 1

Μόλις τώρα, becoming_I είπε

Φήμες θέλουν το software στο chip του AZ να τρέχει systemd

Ενταξει εισαι μαλακας τωρα . :) Τωρα ειναι που δεν το κανω. Να φαω την φουτσα του εμβολιου και να με κραζει και ο ρητορας απο πανω. Οχι παει πολυ !!!

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mphxths είπε

Εμβολιαστειτε να δουμε ποσοι θα μεινουν ορθιοι. Μπορει να εχουμε αραιωσει αρκετα ωστε να μην χρειαζονται εμβολιασμοι μετα :) 
Οχι ρε φιλε δεν καταδεχομαι να κανω astra zeneca με το ζορι , οταν ατομα ενα χρονο μεγαλυτερα απο μενα , εχουν ελευθερη επιλογη. Οταν αλλες χωρες ακομα ειναι επιφυλακτικες με αυτο το εμβολιο. Ειπε ο αλλος για "ξεστοκαρισμα" και πλακα πλακα παιζει και να ειναι ετσι...τεσπα.

Όταν θα πάμε για μπύρες θα σου πω από κοντά πως φτιάχνουμε τα εμβόλια και τι κάνουν, με το ζόρι δεν κάνω ούτε εγώ εμβόλιο.

10 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ενταξει εισαι μαλακας τωρα . :) Τωρα ειναι που δεν το κανω. Να φαω την φουτσα του εμβολιου και να με κραζει και ο ρητορας απο πανω. Οχι παει πολυ !!!

Να κάνουμε του γκειτσ ρε έχουν μέσα οφις και γουιν10 δώρο :lol:

Επεξ/σία από nick0lis
  • Like 1
  • Sad 1

8 ώρες πριν, catmaster είπε

Υπ 'οψιν πως αν λέμε για τη σειρά X στα thinkpad έχει soldered cpu , οπότε αλλαγή μόνο με mobo πακέτο παίζει. Η T σειρά έχει δυνατότητα αλλαγής cpu πάνω στο socket , όπως και η σειρά P (που είναι θηρία - ακόμη και πενταετίας P50 μηχάνημα θα βάλει κάτω πάρα πολλά σύγχρονα- αλλά είναι πανάκριβα και δύσχρηστα στις μετακινήσεις).

Για καθημερινές απλές εργασίες τα thinkpad σειρών x,t καλά είναι , όταν όμως αρχίσεις να ζητάς παραπάνω (πχ αν σηκώσεις ενα transcode) εκει θα δείξει τα χρόνια του ο επεξεργαστής ανεξαρτήτως διανομής.

Πάντως απο προτάσεις και αντιπαράθεση πάμε δυνατά στο linux subforum , μπαίνει ένας νέος χρήστης να ρωτήσει 2-3 βασικά πράγματα και η συζήτηση σχεδόν πάντα καταλήγει στο να βάλει κάτι πέραν των δυνατοτήτων του - άλλος λέει void , άλλος vanilla arch , σε λίγο θα λέμε και για gentoo και για linux from scratch ... πάει στο τέλος και αυτός ο χρήστης και περνάει ένα εφτάρι τριανταδυάμπιτο και ησυχάζει. :) 

ναι στα X thinkpad δεν αλλάζουν οι επεξεργαστές αλλά σε εκείνα τα thinkpad (τα πιο παλιά) αλλάζουν οι ram με 2 dimm κάτι που σε νεότερα μοντέλα που έχουν 1 dimm είναι πιο ακριβό το upgrade

Στο άλλο που λες για τον χρήστη, εγώ δε συνηθίζω να τους θεωρώ χαζούς. Επίσης το Vanilla arch από το τερματικό δεν είναι ίδιο με το να βάλεις π.χ Manjaro ή Artix μέσω calamares. Επίσης αν εσύ πας να οδηγήσεις αεροπλάνο είτε αυτό είναι Boing 747 είτε μονοθέσιο υδορπλάνο θα σου είναι πολλές οι απορίες. Τώρα linux from scratch και gentoo δεν έχουν προταθεί σε νέους χρήστες. Αν έχουν θα ήθέλα να δω τα σχόλια. Τέλος επειδή εγώ π.χ δεν ξέρω να μιλάω Ιταλικά δε σημαίνει οτι είναι δύσκολη γλώσσα. Μετάφραση: επειδή δεν ξέρει να δουλέψει κάποιος διανομές που δε βασίζονται στον apt ή το systemD δε σημαίνει οτι είναι τόοοοσο δύσκολες.

5 ώρες πριν, Mporeis είπε

Εγώ με 2GB ram και 1.500MHz επεξεργαστή, έχω βάλει τα MX Linux και δουλεύουν τέλεια!

Μάλιστα, από αυτό σας γραφω...

*Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το ρήτορα που μου προτείνει διάφορα λειτουργικά συστήματα και με βοηθάει πολυ

03.05.21.png

Τίποτα φίλε μου. Ευχαρίστησή μου. Είδες μια διανομούλα χωρίς systemD που πάει όμορφα και σένια. Όταν μαστεράρεις πας και σε άλλες χωρις systemD. Χαίρομαι που σου άρεσε!!!

Να σαι καλά να το ευχαριστηθείς όσο πιο πολύ μπορείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Όταν μαστεράρεις

μαστεραρεις..μασινι... εισαι λεμε ρεμπετης απο τους λιγους.. ξερεις εκεινους με το ενα μανικι και τον σουγια στην κωλοτσεπη. Χαρακωνεις χωρις δευτερη σκεψη. Παραγγελια χορος και δεν τολμαει να σηκωθει κανενας !!! Εισαι αγριος , το παραδεχομαι !! Πωπω και εγω νομιζα οτι ησουν του χεριου μου... απο τυχη ζω..τωρα το καταλαβαινω !!!

Επεξ/σία από mphxths

25 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Όταν μαστεράρεις πας και σε άλλες χωρις systemD.

Γιατι δεν είναι καλό το MX;   σε αυτό δεν μπορεί να μαστεράρει;  🤣🤣🤣

9 λεπτά πριν, ConstantineP είπε

Γιατι δεν είναι καλό το MX;   σε αυτό δεν μπορεί να μαστεράρει;  🤣🤣🤣

Καλο ειναι το ΜΧ , αλλα δεν φτανει στην απολυτη non-systemd διανομη. Δεν φτανει στην υπερτατη. Στην τελεια. Στην μια και μοναδικη. Το ΜΧ ειναι νηπιαγωγειο... το Artix ειναι πανεπιστημιο... τιποτα δεν εχεις μαθει τοσο καιρο ?!?!

4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Καλο ειναι το ΜΧ , αλλα δεν φτανει στην απολυτη non-systemd διανομη. Δεν φτανει στην υπερτατη. Στην τελεια. Στην μια και μοναδικη. Το ΜΧ ειναι νηπιαγωγειο... το Artix ειναι πανεπιστημιο... τιποτα δεν εχεις μαθει τοσο καιρο ?!?!

Απλα το MX που πλέον πιπιλαει συνέχεια σαν πρώτη επιλογή (γιατί πλέον ντρέπεται να πει artix)  είναι το τυράκι...Σου λέει θα το βάλει ο άλλος θα πει ότι ειναι οκ (που είναι στα αλήθεια οκ σαν διανομη)  και θα πει στη συνέχεια "είδες πόσο καλές είναι οι non-systemd διανομες,  τώρα αν θες να μάθεις παραπάνω και να ψαχτείς δοκίμασε και άλλες" και κάποια στιγμή θα το πετάξει το artix. 🤣  (πιο προβλεψιμος πεθαίνεις)

Είπαμε ειναι κουτοπονηρος γιαχωβας  😉🤣🤣

• Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...