EuphangeL Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 14 ώρες πριν, KnightRider είπε + ειδικά στα Xiaomi που έχει απαίσια καταγραφή ήχου εξαιτίας του κακού software/codec/configuration Για πόσο απαίσια μιλάμε; Φαντάζομαι δεν μπορεί να είναι τόσο απαίσια, καθώς μιλάμε για την Xiaomi, την αξιόπιστη αυτή εταιρία που πίνει νερό στο όνομα της όλο το Insomnia.gr 13 ώρες πριν, valkon είπε Έτσι και αλλιώς οι power users έχουν λιγοστέψει, το xda με το ζόρι ανοιχτό και γενικά έχει πέσει ο ενθουσιασμός. Τι εννοείς; Οι Ινδοί δεν φτιάχνουν άλλα threads με χρωματιστά fonts? 1
IgnoreThem Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 το adb shell να ναι καλα κ δεν μπα να βαλουν οτι σαπιλα θελουν
KnightRider Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, EuphangeL είπε Για πόσο απαίσια μιλάμε; Φαντάζομαι δεν μπορεί να είναι τόσο απαίσια, καθώς μιλάμε για την Xiaomi, την αξιόπιστη αυτή εταιρία που πίνει νερό στο όνομα της όλο το Insomnia.gr Στα μισα Xiaomi (ειδικα στα παλιοτερα Redmi Note και στο Mi Mix 2S) η καταγραφη ηχου στα βιντεο ειναι μη χειροτερα (χρησιμοποιει το noise cancellation + χαμηλα bitrate/96kbps) - και στο official support δεν βοηθανε καθολου ενω αρκετοι αναφερουν περι bad audio recording... Και στο gsmarena σε μερικα Xiaomi αναφερουν στα review οτι η καταγραφη ηχου ειναι απαισια Δηλ δωσανε την λυση άλλοι χρηστες (το γνωστο να βάλουν open camera) και η Xiaomi δεν εκανε τιποτα... Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από KnightRider
jimse Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 17 ώρες πριν, KnightRider είπε Ότι να ναι... - Αίσχος !! Εγώ δεν γουστάρω την μαμά/original camera γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητες της κάμερας (Camera2 API) + μερικές εταιρίες ορίζουν άθλια bitrates σε βίντεο και ήχο + ειδικά στα Xiaomi που έχει απαίσια καταγραφή ήχου εξαιτίας του κακού software/codec/configuration Μπορείς να φτιάξεις εσύ ένα λογισμικό και όταν φτάσει να είναι σε όλες τις συσκευές να το κάνεις όπως θέλεις εσύ. Δεν είναι κρατική παροχή, αυτό θέλουν αυτό κάνουν, μαγαζάκι τους είναι δυστυχώς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών δεν νομίζω να γνωρίσουν καν ότι μπορείς να βάλεις άλλη κάμερα.
CheOnWeb Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, liberostelios said: Η είδηση είναι λανθασμένη. Σύμφωνα με απάντηση των προγραμματιστών, ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει την προεπιλεγμένη κάμερα κανονικά. Αυτό που αλλάζει είναι ότι η λειτουργία επίκλησης της κάμερας από μια τρίτη εφαρμογή δε θα δίνει επίλογες. Αυτό λέει η είδηση. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα. Μάλλον τη διάβασες βιαστικά και απάντησες εξίσου βιαστικά. On 20/08/2020 at 02:04, dimakisk said: Εν αντιθέσει με το iOS, το Android επιτρέπει -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- την επιλογή της εφαρμογής που θα εκκινεί αυτόματα σε ό,τι αφορά τη χρήση της κάμερας της συσκευής μέσα από τρίτα app. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από CheOnWeb
liberostelios Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 37 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Αυτό λέει η είδηση. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα. Μάλλον τη διάβασες βιαστικά και απάντησες εξίσου βιαστικά. Την είδηση τη διάβασα και στην πρώτη παράγραφο αναφέρει ότι το Android "δε θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ορίσουν οι ίδιοι το προεπιλεγμένο camera app στη συσκευής τους". Και συνεχίζει ότι "από το Android 11 έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα ορισμού προεπιλεγμένου camera app από πλευράς χρήστη". Και εννοείται ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Το σημείο που αναφέρεις είναι το μόνο που είναι σχετικά σωστό (αν και δεν ισχύει απόλυτα, γιατί μόνο μερικά intents που αφορούν τη χρήση κάμερας θα περιοριστούν). Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια διόρθωση γιατί δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Αν δεν είχα διαβάσει το άρθρο στο AP και δεν είχα δει την απάντηση των developers, θα ήμουν σίγουρος ότι δε θα μπορείς να αλλάξεις default camera.
CheOnWeb Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, liberostelios said: Την είδηση τη διάβασα και στην πρώτη παράγραφο αναφέρει ότι το Android "δε θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ορίσουν οι ίδιοι το προεπιλεγμένο camera app στη συσκευής τους". Και συνεχίζει ότι "από το Android 11 έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα ορισμού προεπιλεγμένου camera app από πλευράς χρήστη". Και εννοείται ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Το σημείο που αναφέρεις είναι το μόνο που είναι σχετικά σωστό (αν και δεν ισχύει απόλυτα, γιατί μόνο μερικά intents που αφορούν τη χρήση κάμερας θα περιοριστούν). Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια διόρθωση γιατί δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Αν δεν είχα διαβάσει το άρθρο στο AP και δεν είχα δει την απάντηση των developers, θα ήμουν σίγουρος ότι δε θα μπορείς να αλλάξεις default camera. Εσύ πώς θα περιέγραφες τον όρο προεπιλεγμένο app? Ότι δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποίησεις άλλο app γενικώς; Για δώσε ένα παράδειγμα. Να δώσω εγώ ένα για το πώς το καταλαβαίνω. Η Apple δεν επέτρεπε τον ορισμό προεπιλεγμένου Mail app, σωστά;. Δεν μπορούσες όμως να χρησιμοποιήσεις το Gmail app για παράδειγμα; Μπορούσες. Μήπως σήμαινε ότι όταν ήθελες να μοιραστείς κάτι μέσω τρίτης εφαρμογής δεν μπορούσες να επιλέξεις το app που θα χρησιμοποιούσε και σε πήγαινε αναγκαστικά στο Apple Mail app? Μήπως τελικά τη διάβασες την είδηση αλλά δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει «προεπιλεγμένο»; Ή τίποτα απ’ τα δύο και απλώς ήθελες να γράψεις κάτι ξεχωριστό που μόνο εσύ είχες αντιληφθεί; Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από CheOnWeb
liberostelios Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Εσύ πώς θα περιέγραφες τον όρο προεπιλεγμένο app? Ότι δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποίησεις άλλο app γενικώς; Για δώσε ένα παράδειγμα. Να δώσω εγώ ένα για το πώς το καταλαβαίνω. Η Apple δεν επέτρεπε τον ορισμό προεπιλεγμένου Mail app, σωστά;. Δεν μπορούσες όμως να χρησιμοποιήσεις το Gmail app για παράδειγμα; Μπορούσες. Μήπως σήμαινε ότι όταν ήθελες να μοιραστείς κάτι μέσω τρίτης εφαρμογής δεν μπορούσες να επιλέξεις το app που θα χρησιμοποιούσε και σε πήγαινε αναγκαστικά στο Apple Mail app? Μήπως τελικά τη διάβασες την είδηση αλλά δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει «προεπιλεγμένο»; Ή τίποτα απ’ τα δύο και απλώς ήθελες να γράψεις κάτι ξεχωριστό που μόνο εσύ είχες αντιληφθεί; Προεπιλεγμένο σημαίνει ότι ανταποκρίνεται σε κάποια intents, είτε system wide είτε από τρίτη εφαρμογή. Πχ, όταν πατάς διπλό κλικ στο power button των περισσότερων κινητών ανοίγει η προεπιλεγμένη κάμερα. Αυτή η προεπιλεγμένη κάμερα θα μπορεί να αλλάξει, τουλάχιστον σύμφωνα με τη δήλωση των προγραμματιστών ότι η default camera θα μπορεί να αλλάξει. Επίσης, όταν μια εφαρμογή ζητάει την κάμερα, έχει διαφορετικά intents: πχ άλλο όταν ζητάει να πάρει μια φωτογραφία και να "επιστρέψει" και άλλο να ανοίξει απλά η εφαρμογή της κάμερας. Μόνο στην πρώτη περίπτωση θα σε υποχρεώνουν να ανοίξεις την OEM camera επειδή αυτό μπορεί να το ζητάει μια εφαρμογή με ευαίσθητα δεδομένα (πχ banking app για ανάγνωση QR code) και υπάρχει η ανησυχία ότι μια ανασφαλής κάμερα μπορεί να κάνει spoof το location σου. Δεν έχω βαθειά γνώση του συστήματος intents του Android, αλλά θεωρώ ότι ως προγραμματιστής με σεβαστή εμπειρία μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει προεπιλεγμένη εφαρμογή. Θα πρέπει να δούμε πως θα υλοποιηθεί η αλλαγή, αλλά η ξεκάθαρη δήλωση ότι η default camera app θα μπορεί να αλλάξει νομίζω ότι αναιρεί την τίτλο και την περιγραφή της είδησης. Υπάρχει ένα update στο αρχικό άρθρο του AP που δίνει περισσότερες πληροφορίες.
Pad21r Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 18 ώρες πριν, Vaiosss είπε Μην ανησυχείς. Θα μπορείς ακόμα να χρησιμοποιείς Gcam στο Tsaomi σου. Μακάρι βέβαια η Google να μην επέτρεπε ούτε αυτό, να βλέπαμε τι ψάρια πιάνουν οι υπόλοιποι χωρίς software. Δηλαδή ένας που δεν έχει την δυνατότητα να πάρει Samsung pixel η ,iPhone να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει μια άλλη εφαρμογή για να έχει καλύτερη κάμερα κ να φανταστώ επίσης ότι εσύ χρησιμοποιείς το κινητό σου με τις εφαρμογές που είχε όταν το πήρες? Κ έχεις σκεφτεί αν δεν ήταν η τσαομι πόσο θα το επερνες το κινητό που έχεις? Μάλλον όχι..
CheOnWeb Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 9 minutes ago, liberostelios said: Προεπιλεγμένο σημαίνει ότι ανταποκρίνεται σε κάποια intents, είτε system wide είτε από τρίτη εφαρμογή. Πχ, όταν πατάς διπλό κλικ στο power button των περισσότερων κινητών ανοίγει η προεπιλεγμένη κάμερα. Αυτή η προεπιλεγμένη κάμερα θα μπορεί να αλλάξει, τουλάχιστον σύμφωνα με τη δήλωση των προγραμματιστών ότι η default camera θα μπορεί να αλλάξει. Επίσης, όταν μια εφαρμογή ζητάει την κάμερα, έχει διαφορετικά intents: πχ άλλο όταν ζητάει να πάρει μια φωτογραφία και να "επιστρέψει" και άλλο να ανοίξει απλά η εφαρμογή της κάμερας. Μόνο στην πρώτη περίπτωση θα σε υποχρεώνουν να ανοίξεις την OEM camera επειδή αυτό μπορεί να το ζητάει μια εφαρμογή με ευαίσθητα δεδομένα (πχ banking app για ανάγνωση QR code) και υπάρχει η ανησυχία ότι μια ανασφαλής κάμερα μπορεί να κάνει spoof το location σου. Δεν έχω βαθειά γνώση του συστήματος intents του Android, αλλά θεωρώ ότι ως προγραμματιστής με σεβαστή εμπειρία μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει προεπιλεγμένη εφαρμογή. Θα πρέπει να δούμε πως θα υλοποιηθεί η αλλαγή, αλλά η ξεκάθαρη δήλωση ότι η default camera app θα μπορεί να αλλάξει νομίζω ότι αναιρεί την τίτλο και την περιγραφή της είδησης. Υπάρχει ένα update στο αρχικό άρθρο του AP που δίνει περισσότερες πληροφορίες. Μια χαρά όλα αυτά αλλά η είδηση δεν είναι λανθασμένη, πόσο μάλλον ο τίτλος που έχει και ερωτηματικό.
liberostelios Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Αναφορά σε κείμενο A user can set a third party camera app as the default camera app. This change also doesn't affect intent actions that launch the user-specified default camera app, including android.provider.MediaStore.INTENT_ACTION_STILL_IMAGE_CAMERA, android.provider.MediaStore.INTENT_ACTION_STILL_IMAGE_CAMERA_SECURE, or android.provider.MediaStore.INTENT_ACTION_VIDEO_CAMERA. 8 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Μια χαρά όλα αυτά αλλά η είδηση δεν είναι λανθασμένη, πόσο μάλλον ο τίτλος που έχει και ερωτηματικό. Ο τίτλος που έχει ερωτηματικό απαντάται από την απάντηση των developers, παραπάνω. Προσωπικά, θεωρώ τον τίτλο και το κείμενο της είδησης παραπλανητικό και εκτιμώ ότι οι συγγραφείς θα πρέπει να το διορθώσουν. Αλλιώς ο κόσμος βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα.
CheOnWeb Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, liberostelios said: Ο τίτλος που έχει ερωτηματικό απαντάται από την απάντηση των developers, παραπάνω. Προσωπικά, θεωρώ τον τίτλο και το κείμενο της είδησης παραπλανητικό και εκτιμώ ότι οι συγγραφείς θα πρέπει να το διορθώσουν. Αλλιώς ο κόσμος βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα. Εγώ απ’ τον τίτλο κατάλαβα ακριβώς αυτό που περιγράφεις στο πρώτο σου post και δεν νομίζω ότι είμαι πιο έξυπνος απ’ τον «κόσμο». Anyway, σεβαστή η γνώμη σου. Νομίζω πάντως ότι υπάρχουν πραγματικά click bait τίτλοι στο Insomnia (γι’ αυτό μου φάνηκε ότι αδίκησες τον αρθρογράφο), που βέβαια δεν είσαι υποχρεωμένος να έχει διαβάσει αλλά είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις, απ’ τη στιγμή που δείχνεις ευαισθησία στο εν λόγω ζήτημα. ✌️ Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από CheOnWeb 1
Vaiosss Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 45 λεπτά πριν, Pad21r είπε Δηλαδή ένας που δεν έχει την δυνατότητα να πάρει Samsung pixel η ,iPhone να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει μια άλλη εφαρμογή για να έχει καλύτερη κάμερα κ να φανταστώ επίσης ότι εσύ χρησιμοποιείς το κινητό σου με τις εφαρμογές που είχε όταν το πήρες? Κ έχεις σκεφτεί αν δεν ήταν η τσαομι πόσο θα το επερνες το κινητό που έχεις? Μάλλον όχι.. Πρέπει να φτιάξεις λίγο την σύνταξη σου, για να καταλάβουμε κι οι υπόλοιποι τι γράφεις. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν. Όχι. Αν δεν έχει την δυνατότητα να πάρει κάποιο από αυτά, τότε προφανώς δεν τον νοιάζουν και οι επιδόσεις της κάμερας. Θέλει καλύτερες δυνατότητες στην κάμερα. Πλέρωνε κύριε! Σε Pixel 4XL και Oneplus 7 Pro πιο πριν, όλα stock. Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να χρησιμοποιώ τρίτες εφαρμογές. Μόνο όταν δούλευα κάποτε Τσαόμι, ένιωσα την ανάγκη να βάλω Nova launcher Prime, για να κρύβω το κινεζο-UI που ακούει στο όνομα MIUI. Πόσο θα το έπαιρνα; Πιο φθηνά; Γιατί παρόλο που υπάρχει η Τσαόμι, όλα ακριβαίνουν. 14 ώρες πριν, StamTheMan είπε σαομι Ρε Τσαόμι! Ακου που σου λέω 😛 1
Pad21r Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Vaiosss είπε Πρέπει να φτιάξεις λίγο την σύνταξη σου, για να καταλάβουμε κι οι υπόλοιποι τι γράφεις. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν. Όχι. Αν δεν έχει την δυνατότητα να πάρει κάποιο από αυτά, τότε προφανώς δεν τον νοιάζουν και οι επιδόσεις της κάμερας. Θέλει καλύτερες δυνατότητες στην κάμερα. Πλέρωνε κύριε! Σε Pixel 4XL και Oneplus 7 Pro πιο πριν, όλα stock. Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να χρησιμοποιώ τρίτες εφαρμογές. Μόνο όταν δούλευα κάποτε Τσαόμι, ένιωσα την ανάγκη να βάλω Nova launcher Prime, για να κρύβω το κινεζο-UI που ακούει στο όνομα MIUI. Πόσο θα το έπαιρνα; Πιο φθηνά; Γιατί παρόλο που υπάρχει η Τσαόμι, όλα ακριβαίνουν. Ρε Τσαόμι! Ακου που σου λέω 😛 Το ότι δεν έχει την δυνατότητα να πάρει ένα ακριβό κινητό δεν σημαίνει ότι δεν τον νοιάζει η κάμερα. Οι τιμές από τις flagship συσκευές μπορεί να ανεβαίνουν αλλά στην up mid-range κατηγορία ανταγωνισμός υπάρχει. Κ εγώ OnePlus έχω κ δεν μου αρέσει η gcam,δεν κατάλαβα ομως γιατί πρέπει να κραξω τους άλλους που την χρησιμοποιούν. Μάλλον θα φταίει η σύνταξή μου.. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από Pad21r 1
georgepppo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 23 ώρες πριν, Vaiosss είπε Μην ανησυχείς. Θα μπορείς ακόμα να χρησιμοποιείς Gcam στο Tsaomi σου. Μακάρι βέβαια η Google να μην επέτρεπε ούτε αυτό, να βλέπαμε τι ψάρια πιάνουν οι υπόλοιποι χωρίς software. τις φωτογραφίες που τραβάει το redmi 7a των 95 ευρώ με gcam δεν τις τραβάει το δικό σου 😛 όταν εύχεσαι για κάτι κατά του καταναλωτή όπως τώρα είσαι τέρμα λάθος...... γιατί είσαι καταναλωτής ρε φίλε όχι μέτοχος στην sammy η την apple κατάλαβε το
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα