Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια μια ερώτηση.

Μολις πηρα την LG 65UM7400

Την έχω πανω σε έπιπλο σε αποσταση 50 εκ απο τον τοίχο.

Μολαταυτα επειδή έχουμε βρεβος στο σπιτι που οσονουπω θα τρεχει φοβαμαι μην πεσει πάνω στο έπιπλο και έχουμε ατυχημα.

Στο manual η τηλεοραση αναφερει το εξής  κιτ .Βιδες- κρικοι που βιδωνουν στη θέση των βιδων για τη βάση vesa και γωνιες που βιδώνουν στον τοιχο.Συνδεονται μεταξυ τους με σκοινι και υποτιθεται η τηλεόραση δεν πεφτει.Επισυνάπτω εικονα απο το Manual.

Οσο και να εψαξα δεν βρηκα τέτοιο κιτ.

Το έχει δοκιμασει  κάποιος; Αν πάρω κοινους κρικους και γωνιες του εμποριου ειμαι οκ;

Αλλη ιδέα;

ΒΑΣΗ.jpg

Δημοσ.

....ναι δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να βρεις τα σωστά εξαρτήματα.

Σωστό σπείρωμα με κρίκο στην άκρη για να βιδωσει σωστά την αναμονή που έχει για τις βάσεις vesa (υπάρχουν κ inox στην αγορά).

Ούπατ-στριφώνια 12αρια (αν κ λίγο υπερβολή-θεωρω ότι κ 8αρια είναι οκ) με προσοχή να πιάσουν καλά σε τοιχοποιία....κ inox ροδέλες παντού.

Το έχω κάνει, σε σπίτι φίλου (στερεωμένη plasma 30 κιλών) με μεταλλικό "τσέρκι" από πίσω... πραγματικά δεν πάει πουθενά!

Δημοσ.

Eυχαριστω για την απάντηση.

Από ότι είδα οι τρυπες στην τηλεοραση είναι 6αρες. Αρα 6αρηδες κρίκους ινοξ.

Αν κατάλαβα καλά μου προτείνεις να βάλω κατευθειαν στριβώνια στον τοιχο και να πιασω το τσέρκι εκει μπροστά από τις ροδέλες λχ?

Δημοσ.

.... φαντάσου κάτι παρόμοιο αλλά με κρίκο (τύπου ναυτικό κλειδί για να αφαιρεθεί πιο εύκολα αν χρειαστεί) κ τσερκι(μέσα σε θερμοσυστολικό-για κάποια καλαισθησία) αντί κορδόνι...

(Ίσως ανεβάσω φωτογραφία αν βρω την ευκαιρία κ βρεθώ σύντομα στον χώρο)

IMG_20200823_164354.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TechnoState είπε

Οταν λες ναυτικο κλειδι εννοείς κάτι τέτοιο?

https://www.skroutz.gr/c/804/sailing.html?keyphrase=ναυτικο+κλειδι&order_by=pricevat&order_dir=asc

Στη φωτο που παραθέτεις ο κρίκος είναι ενωμενος με το τσέρκι, με το κλειδί πώς μπορεί να γίνει;

Επισης να υποθέσω τα θερμοσυστολικά είναι αυτά

https://e-damianakis.gr/category-179/a13-zkt-6-100-zext.html?skr_prm=WyI2N2FmZGI4YS01NDc0LTQ5MzAtYWIxOS05NDFhNzVhMmRkYjciLDE1OTgxOTEwOTg5MzUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Αν κατάλαβα καλά τα ενθυλακώνεις στο τσερκι και καπως μαζέυουν (πώς);

Πωλουνται μεμονωμένα ή αγοράζεις όλη την κασετινα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με σεσουάρ μαλλιών συστέλλεται αμέσως, πολύ το κάνουν με αναπτήρα, το απεχθάνομαι.

Βρίσκεις στην διατομή, χρώμα κ μήκος που θέλεις στα Μεϊδανης, Καυκάς κ λοιπά καταστήματα.

Αυτό που παραθέτεις, εννοώ ναυτικό κλειδί (εναλλακτικά μπορείς να βάλεις κ ναυτικό κλειδί με άγκιστρο) για τον κρίκο, αναζήτησε το σαν μάπα με σπείρωμα.

Το τσέρκι είναι διάτρητο (διάτρητο γαλβανιζέ), οπότε περνάει άνετα η περόνη μικρού ναυτικού κλειδιού, απο μέσα.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δένω λοιπόν το τσέρκι στην περόνι του ναυτικου κλειδιου σωτα; BTw ναυτικο κλειδι θα βάλω και από τις δύο πλευρές του Τσερκιού;

Επεξ/σία από louben
Δημοσ.

Εδώ και 4 χρόνια έχω κρεμάσει σαν κάδρο μια 32αρα στην κουζίνα μου. Απλά ένα σχετικά χονδρό σύρμα στις δύο πάνω βίδες του vesa. Μηδενικό κόστος και η τηλεόραση σχεδόν κολλητά στον τοίχο,  κάτι που ήθελα και γι αυτό σκαρφιστηκα αυτόν τον τρόπο. 

Δημοσ.

@louben εγώ είχα βάλει μόνο απο την μεριά της τηλεόρασης, στην μεριά του τοίχου, είχα περάσει απευθείας το στριφώνι (μέσα στην τρύπα του "τσερκιού" κ βιδωμα στο ούπατ, στον τοίχο.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, TechnoState είπε

@louben εγώ είχα βάλει μόνο απο την μεριά της τηλεόρασης, στην μεριά του τοίχου, είχα περάσει απευθείας το στριφώνι (μέσα στην τρύπα του "τσερκιού" κ βιδωμα στο ούπατ, στον τοίχο.

Εγώ πάλι σκεφτόμουν και στις δυο πλευρες (τηλεόραση τοιχος) κρίκους και στις δυο άκρες του τσερκιου κάτι τέτοιο για ευκολοτερη αποδεσμευση

https://tools4you.gr/index.php?route=product/product&product_id=4508&skr_prm=WyI2N2FmZGI4YS01NDc0LTQ5MzAtYWIxOS05NDFhNzVhMmRkYjciLDE1OTgzMDE2Mjg5OTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Τι λέτε;

Το τσέρκι τι πάχος να εχει (πχ 3 mm ειναι οκ?)

ΚΑι κάτι ακόμη . Οπως φαινεται και στη φώτο το τσερκι δεν (πρπει να ) ειναι τεντωμενο. Ποσο αερα να του δώσω σε σχέση με το μήκος(πχ αν η απόσταση τηλεορασης τοιχου ειναι 40 εκ να δωσω αέρα αλλα 20 ή είναι πολύ;

Δημοσ.

...δες κάτι τέτοιο, μιας κ ασφαλίζει καλύτερα.

https://www.tsourosmarine.gr/el/anoxidota/3172-άγκιστρο-ναυτικό-κλειδί.html

Είδα ότι πλέον υπάρχει έτοιμο πλαστικοποιημένο τσέρκι στην αγορά οπότε δεν χρειάζεται να μπλέκεις με θερμοσυστελόμενα.

Πιστεύω 3-5 πόντους max. είναι οκ αφού ότι χρειαστεί να κάνεις από πίσω, απλά θα αφαιρείς το άγκιστρο/ναυτικό κλειδί κ θα την τραβάς μπροστά, για να σου δίνει χέρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...