therock Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Θελω να καταλαβω λιγο οως λειτουργει η κρυπτογραφηση αρχειου/φακελου. Ειδα ενα βιντεακι που σου δειχνει πως να κανεις ενα encrypted volume και μετα να το κανεις mount και με τον κωδικο να αποκτησεις προσβαση στα αρχεια και να προσθαφαιρεσεις. Το θεμα ειναι αν θες να κρυπτοκγραφησεις κατι που θα αποθηκευσεις σε καποιο cloud η network share, το veracrypt το βλεπει on the fly η θα ειναι σαν να το κατεβαζεις ολο τοπικα. ΠΧ αν εγω θελωα να κρυπτογραφησω ενα φακελο κοντα στα 2GB και κανω ενα αντιστοιχο encrypted volume 2GB για να το ανεβασω στο google drive ας πουμε, θα μπορω να βαλω τον κωδικο και να εχω απευθειας προσβαση η θα ειναι σαν να κατεβαζω 2 gb στον υπολογιστη μου και να τα ξεκλειδωνω εκει https://www.rug.nl/research/research-data-management/data_protection-gdpr/faq-data-protection/veracrypt_-encrypt-files-on-any-device-or-network-drive?lang=en
zx1234r Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Φτιάχνεις ένα encrypted container, βάζεις τα αρχεία σου και το ανεβάζεις στο cloud. Όποτε θέλεις να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις αρχείο, κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, γίνεται decrypt , γίνονται αλλαγές, ξαναγίνεται encrypt και ξανανεβαινει στο cloud. Από τη στιγμή όμως που χρειάζεται username / password για να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου , το encryption δεν χρειάζεται. Μπορείς να βάλεις έναν τεράστιο δύσκολο κωδικό σε zip αρχείο και να το ανεβάσεις αν θέλεις να είσαι ποιο safe. Αλλιώς μπορείς να αφήσεις το google drive και να πάρεις tresorit. Κοστίζει αλλά σου δίνει αυτά που θέλεις. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από zx1234r
therock Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Το θεμα ειναι πως ναι δεν θελω να κατεβαινωει και να ξανανεβαινει γιατι αυτο γινεται και με zip/rar και δε παιζει για μεγαλο ογκο αυτο το σουρτα φερτα. Εγω θελω καποιο encrypted space για να μπορω να φυλασω εκει μεσα τα αρχεια. Περισσοτερο για network share κοιταζω για να μπορω να μοιραζω αρχεια διαδρομες απο οικιακο διτκυο αλλα να εχω μονο εγω προσβαση οταν δεν ειμαι στο σπιτι
zx1234r Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δοκίμασε tresorit. Γιατί για να το κάνεις με δικό σου nas θέλει σωστό configuration από άποψη ασφαλείας
therock Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δε θελω λυση απευθειας απο Cloud. Εχω ηδη ανεβασει εκει οτι θελω απλα τωρα ψαχνω τροπο να προσθεσω προστασια σε αρχεια που θελω να μοιρασω σε δικτυακα Share χωρις να πρεπει να ανεβοκατεβαζω package
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα