Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εκανα προχθες reset το ρουτερ μου σημερα προσπαθησα να αλλαξω DNS δοκιμασα τις cloudflare & Google επισης δοκιμασα να αλλαξω και απο τις ρυθμισεις των Windows αλλα και απο το ρουτερ αλλα συνεχιζει να μπλοκαρει σελιδες... 
Εχω λογαριασμο στο NordVPN και μου φαινεται περιεργο γτ παλι με μπλοκαρει το EDPPI

Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Σχεδόν όλες οι μπλοκαρισμένες σελίδες έχουν πλέον αλλάξει ονομασία.

οχι ολες αλλα μου φαινεται περιεργο οτι με αλλαγη dns και με vpn παλι δεν μπορω να μπω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορώ ποιες σελίδες σου μπλοκάρει το Google/Cloudfare, εγώ δεν θέλω να χρησιμοποιώ υπηρεσίες της Google αλλά είναι οι μόνοι DNS με μικρό latency που δεν μου μπλοκάρουν ποτέ τίποτα και υποστηρίζουν χωρίς πρόβλημα DNSSEC + DOT.

Αν βλέπεις το EDPPI τότε δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σου DNS που δεν ανήκουν σε Ελληνικό provider, είναι καθαρά δικό τους "προνόμιο". Αν χρησιμοποιήσεις σωστά  NordVPN επίσης δεν υπάρχει τρόπος να δεις το μήνυμα του EDPPI.

Ίσως o browser σου χρησιμοποιεί χωρίς να σε ρωτήσει IPv6 DoΗ DNS (μερικά καλά router έχουν την δυνατότητα να το αποτρέψουν) ή να συμβαίνει κάτι άλλο "περίεργο".

Πιστεύω ότι κάτι κάνεις λάθος αλλά στη μικρή περίπτωση που συμβαίνει κάτι "περίεργο" για να το λύσεις δοκίμασε να κλείσεις από τα properties του ethernet adapter σου το IPv6 και να βάλεις τους δύο DNS της Google στο IPv4.

Εκτός αν μιλάμε για κινητό που χρησιμοποιεί τους DNS της Google ότι και να περάσεις εκτός αν πας στην επιλογή "Private DNS" και περάσεις το hostname από κάποιο DoT DNS. Πάλι όμως όπως έγραψα νωρίτερα το σήμα της EDPPI δεν θα το δεις...

Επίσης να γνωρίζεις ότι οι DNS γίνονται cache από το λειτουργικό/browser, όταν κάνεις δοκιμές κάνε κάποιο clear το browser και restart.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Επειδη το ιδιο θεμα εχει και ενας γειτονας μου και μπαινει στα διαφορα τορρενταδικα απο τους mirrors που εχουν, με ποιον isp εισια?

Δημοσ.
Στις 24/8/2020 στις 2:34 ΜΜ, jim_p είπε

Επειδη το ιδιο θεμα εχει και ενας γειτονας μου και μπαινει στα διαφορα τορρενταδικα απο τους mirrors που εχουν, με ποιον isp εισια?

αμα εννοεις πάροχο Wind. Λοιπον εκλεισα το Ipv6 και οντως με ελυσε αρκετα θεματακια απλα μου εμφανιστικε παλι το ιδιο θεμα που ειχα με τον DNS τις Cloudflare ανα 20-30 λεπτα μου επεφτε συνεχεια το ιντερνετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...