Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη το Router μου εχει λειτουργια USB sharing θελω να συνδεση εκει αποθηκευτικα μεσα ωστε να χω διαθεσιμα τα αρχεια μου προς ευκολα προσβαση σε καθε συσκευη εντος οικιακου δικτυου. Εννοειται θα χω backup και πως δεν ειναι σημαντικα αρχεια (media κυριως), απλα θα θελα να ξερω τι συμβαινει αμα εχεις συνδεδεμενο εναν εξωτερικο σκληρο ολο το 24ωρο. Εννοειται οτι η προσβαση στα δεδομενα θα ναι περιστασιακη δε θα γινεται αδιακοπτη χρηση. Ηδη απο περσυ εχω ενα 256αρι στικακι συνδεδεμενι αλλα επειδη ειναι μικρος ο χωρος λεω τωρα να συνδεσω εναν εξωτερικο seagate 2.5αρι δισκο που πηρα

Δημοσ.

Κανωντας μια σουμα απο εδω περα, οι κυριοι κινδυνοι ειναι

https://www.quora.com/Is-it-OK-to-leave-a-portable-external-hard-disk-plugged-in-and-active-24-7

-Υψηλες θερμοκρασιες που επικρατουν μεσα στη θηκη

-Το αν μπορει ο controller να ανταπεξελθει αδιακοπτη χρηση. Βεβαια τωρα εδω μιλαμε για μια εξωτερικη θηκη και οχι εναν controller απο αυτους τους ανταπτορες-καλωδιοταινιες που μετατρεπουν εσωτερικους δισκους σε usb.

-Πιθανα power surges και spikes. Ιδανικα θα πρεπει να συνδυαστει με καποιο UPS-Surge Protector

Στα Windows και στα λειτυοργικα γενικοτερα ξερω πως υπαρχουν οι διαφορες λειτουργιες εξοικονομησης ενεργειας τυποτ write cache protection οπου παγωνουν τους δισκους οταν δεν ειναι σε χρηση και τους ξυπνανε οταν ζητηθει προσβαση στα αρχεια τους. Τωρα καθως προκειται για καποια συσκευη που το λειτουργικ βασιζεται σε καποιο firmware κατασκευαστη δεν ξερω αν ο δισκος λειτουργει ετσι η αν ειναι always on. Αυτο πως μπορω να το μαθω κιολας ξερει κανεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...