Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε

γιατι ειχαν σκοπο να με βαλουν σε αναμονή και να με μπλεξουν με τα προβληματα τους και τις τραπεζες τους....

και ειναι κανονας της ζωης μου, μη μπλεκεσε στα προβληματα αλλωνών

με τον αγοραστη μου μεσα σε 1 βδομαδα εγινε η δουλεια, του εκοψα και 5000 και ειμασταν ολοι ευχαριστημενοι.

Κλασικος φόβος από αμάθεια το πως δουλεύει το σύστημα με τις τράπεζες και τα δάνεια. Αν ο αγοραστής έχει έτοιμη προεγκριση οι χρόνοι είναι πάνω κάτω οι ίδιοι. Ειτε μετρητά είτε δάνειο πρέπει να ελεγχθεί από μηχανικό και δικηγόρο. Η μόνη έξτρα καθυστέρηση είναι η προσημειωση. Ο μόνος λόγος που βολεύει η αγορά με μετρητά είναι η αποκριψη όλου του ποσού που σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και στο δάνειο. 

• Thanks 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Κλασικος φόβος από αμάθεια το πως δουλεύει το σύστημα με τις τράπεζες και τα δάνεια. Αν ο αγοραστής έχει έτοιμη προεγκριση οι χρόνοι είναι πάνω κάτω οι ίδιοι. Ειτε μετρητά είτε δάνειο πρέπει να ελεγχθεί από μηχανικό και δικηγόρο. Η μόνη έξτρα καθυστέρηση είναι η προσημειωση. Ο μόνος λόγος που βολεύει η αγορά με μετρητά είναι η αποκριψη όλου του ποσού που σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και στο δάνειο. 

Η αμάθεια είναι που βαράει την μεγαλύτερη βλακεία. Και 100κ να έχω στην άκρη γιατί, εφ' όσον το θέλω για εκμετάλλευση να εκταμιεύσω όλο το ποσό;

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη θα εχεις τα χρηματα αλλα θα πας να δανειστεις πληρωνοντας 4-5% επιτοκιο ενω θα παιρνεις 0,001% επιτοκιο στα χρηματα που θα εχεις φυλαξει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Seldon68 είπε

Δηλαδη θα εχεις τα χρηματα αλλα θα πας να δανειστεις πληρωνοντας 4-5% επιτοκιο ενω θα παιρνεις 0,001% επιτοκιο στα χρηματα που θα εχεις φυλαξει.

Κλασική χαζή αμάθεια. Προφανώς και δεν τ' αφήνεις να κάθονται στην τράπεζα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/8/2020 στις 6:41 ΜΜ, Nauths είπε

Δεύτερη ερώτηση έστω ότι κάποιος το έχει δώσει σε μεσίτη, αλλά τυχαίνει και τον βρίσκω εκτός του μεσίτη, τον δεσμεύει με κάποιο συμβόλαιο να γίνει η αγορά μέσω του μεσίτη ή αν βρει αυτός αγοραστή το δίνει έτσι;

Εσύ δεν έχεις καμία δουλειά με τον μεσίτη του πωλητή, από τη στιγμή που δεν έχεις υπογράψει εντολή υπόδειξης στον μεσίτη. Το τι θα κάνει ο πωλητής με τον μεσίτη του, είναι δικό του θέμα. Το αν θα βρεις ακίνητο μέσω μεσιτικού ή όχι είναι δικό σου θέμα. Το πού θα πέσεις είναι πάλι μάλλον θέμα τύχης αλλά και έρευνας, οι συστάσεις μετράνε και σε αυτόν τον χώρο (πχ, μπορεί να πέσεις σε μεσίτη που δεν έχει διαβάσει καν τα συμβόλαια και δεν έχει ιδέα για το ακίνητο ή τον πραγματικό ιδιοκτήτη του, μπορεί να πέσεις και σε μεσίτη που έχει τους τίτλους, την οικοδομική άδεια, τα έγγραφα τακτοποίησης στο γραφείο του -όπου μπορείς να πας και να διαβάσεις- και άλλα πολλά.

Δημοσ.

15 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Ο υποψηφιος αγοραστης μπορει να μην εχει τιποτα απολυτως,μπορει να εχει παει απλως μεχρι την τραπεζα και να ρωτησε: δανεια δινετε;

Και απαντησε η τραπεζα: ναι δανεια δινουμε.Εμειναν ολοι ευχαριστημενοι.

Ομως πρεπει να δουνε για τι ποσο προκειται,ποσα θα βαλει ο αγοραστης ("θα βαλω κι εγω;"σοκ,δεν το ειχε υπολογισει)

Μεχρι να εκταμιευτει το ποσο (οταν και αν εγκριθει) θα πρεπει να το δει το ακινητο μηχανικος,να πανε οι τιτλοι στον δικηγορο που θα ζητησει χαρτια απο εποχης Κολοκοτρωνη κτλ\

Μην τα παρουσιαζετε απλα ,δεν ειναι.

• Confused 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ο υποψηφιος αγοραστης μπορει να μην εχει τιποτα απολυτως,μπορει να εχει παει απλως μεχρι την τραπεζα και να ρωτησε: δανεια δινετε;

Και απαντησε η τραπεζα: ναι δανεια δινουμε.Εμειναν ολοι ευχαριστημενοι.

Ομως πρεπει να δουνε για τι ποσο προκειται,ποσα θα βαλει ο αγοραστης ("θα βαλω κι εγω;"σοκ,δεν το ειχε υπολογισει)

Μεχρι να εκταμιευτει το ποσο (οταν και αν εγκριθει) θα πρεπει να το δει το ακινητο μηχανικος,να πανε οι τιτλοι στον δικηγορο που θα ζητησει χαρτια απο εποχης Κολοκοτρωνη κτλ\

Μην τα παρουσιαζετε απλα ,δεν ειναι.

Δεν είπα ότι είναι απλά. Όπως είπα μηχανικός και δικηγόρος το ελέγχουν έτσι και αλλιώς. Μπορεί ο πωλητής να ρωτήσει αν είναι με δάνειο αν έχουν πάρει προεγκριση έτσι ώστε να ξερει που να δώσει βαρύτητα. Για να μην σου εγκρίνει η τράπεζα το ακίνητο ή πρέπει να είναι ρημάδι ή να το πουλάει πανάκριβα και να μην έχεις την διαφορά. Υπάρχουν επίσης πωλητές που τους λες ενδιαφέρομαι και εκείνη την στιγμή ψάχνουν να βρουν τα χαρτιά και να τακτοποιησουν το ακίνητο τους. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Seldon68 είπε

Σου εύχομαι να μαθεις και άλλες λέξεις εκτός από αμάθεια.

Σου εύχομαι να βρεις κι άλλους τρόπους να επενδύεις εκτός από το 0,01% της τράπεζας, εγώ θα έχω λεφτά για να πάρω λεξικό να μάθω νέες λεξούλες, αν χρειαστεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Δεν είπα ότι είναι απλά. Όπως είπα μηχανικός και δικηγόρος το ελέγχουν έτσι και αλλιώς. Μπορεί ο πωλητής να ρωτήσει αν είναι με δάνειο αν έχουν πάρει προεγκριση έτσι ώστε να ξερει που να δώσει βαρύτητα. Για να μην σου εγκρίνει η τράπεζα το ακίνητο ή πρέπει να είναι ρημάδι ή να το πουλάει πανάκριβα και να μην έχεις την διαφορά. Υπάρχουν επίσης πωλητές που τους λες ενδιαφέρομαι και εκείνη την στιγμή ψάχνουν να βρουν τα χαρτιά και να τακτοποιησουν το ακίνητο τους. 

σωστη παρατηρηση

Υπαρχουν ιδιοκτητες που δε ξερουν

1)Αλλαγη χρησης

2)Κτηματολογιο

3)Δηλωση αυθαιρετων χωρων

μη συνεχισω

και οταν βρισκεται πραγματικα ο αγοραστης με χρημα (τραπεζα η' οχι δε παιζει ρολο) τοτε ξεκινανε να μαζεψουν χαρτουρα! Αντε μετα εσυ ως αγοραστης να φας στη μουρη αυτη τη καθυστερηση=χρημα

Μπονους φαν ιστορια: να προσπαθει να πουλησει ενας εκ των ιδιοκτητων ακινητο και οι υπολοιποι 2 συνιδιοκτητες να μην εχουν παρει χαμπαρι! Ευτηχως συμφωνησαν

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...