Nauths Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Παιδιά καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό ψάχνω να αγοράσω ένα ακίνητο, αλλά δεν μπορώ να βρω άκρη για να πάω κατευθείαν σε ιδιώτες, οπότε θα ήθελα τις συμβουλές σας επ' αυτού, αν υπάρχει κάποιο σάιτ ή κάποιο άλλος τρόπος. Δεύτερη ερώτηση έστω ότι κάποιος το έχει δώσει σε μεσίτη, αλλά τυχαίνει και τον βρίσκω εκτός του μεσίτη, τον δεσμεύει με κάποιο συμβόλαιο να γίνει η αγορά μέσω του μεσίτη ή αν βρει αυτός αγοραστή το δίνει έτσι;
GREGORYMO Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό ψάχνω να αγοράσω ένα ακίνητο, αλλά δεν μπορώ να βρω άκρη για να πάω κατευθείαν σε ιδιώτες, οπότε θα ήθελα τις συμβουλές σας επ' αυτού, αν υπάρχει κάποιο σάιτ ή κάποιο άλλος τρόπος. Δεύτερη ερώτηση έστω ότι κάποιος το έχει δώσει σε μεσίτη, αλλά τυχαίνει και τον βρίσκω εκτός του μεσίτη, τον δεσμεύει με κάποιο συμβόλαιο να γίνει η αγορά μέσω του μεσίτη ή αν βρει αυτός αγοραστή το δίνει έτσι; Συνήθως, ο μεσίτης έχει αποκλειστικότητα για κάποιο χρονικό διάστημα. Πώς, αλλιώς θα γίνει ? Πώς θα ξεκαθαρίσει το πράγμα αν βρήκες από μεσίτη η όχι ?
SB_1957 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό ψάχνω να αγοράσω ένα ακίνητο, αλλά δεν μπορώ να βρω άκρη για να πάω κατευθείαν σε ιδιώτες, οπότε θα ήθελα τις συμβουλές σας επ' αυτού, αν υπάρχει κάποιο σάιτ ή κάποιο άλλος τρόπος. Δεύτερη ερώτηση έστω ότι κάποιος το έχει δώσει σε μεσίτη, αλλά τυχαίνει και τον βρίσκω εκτός του μεσίτη, τον δεσμεύει με κάποιο συμβόλαιο να γίνει η αγορά μέσω του μεσίτη ή αν βρει αυτός αγοραστή το δίνει έτσι; Για να τον βρεις εκτός μεσιτικού γραφείου θα πρέπει να έχει αγγελία και ο ιδιοκτήτης για να μπορέσεις να τον βρεις. Αλλά αν το βρεις αφού το δεις με τον μεσίτη δεν αλλάζει κάτι. Ο μεσίτης πρέπει να πληρωθεί. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι τί γράφει ο μεσίτης στο χαρτί που σου δίνει να υπογράψεις. Πρέπει να αναφέρει κάθε φορά μόνο το συγκεκριμένο σπίτι που σου δείχνει και όχι γενικά και αόριστα. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από SB_1957
Joshua21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα, τον τελευταίο καιρό ψάχνω να αγοράσω ένα ακίνητο, αλλά δεν μπορώ να βρω άκρη για να πάω κατευθείαν σε ιδιώτες, οπότε θα ήθελα τις συμβουλές σας επ' αυτού, αν υπάρχει κάποιο σάιτ ή κάποιο άλλος τρόπος. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι κάποιες ομάδες στο fb με ονόματα όπως "πωλήσεις ακινήτων χωρίς μεσίτη", οπουδήποτε αλλού ψάξεις ελάχιστες αγγελίες θα βρεις από ιδιώτες. 3 ώρες πριν, Nauths είπε Δεύτερη ερώτηση έστω ότι κάποιος το έχει δώσει σε μεσίτη, αλλά τυχαίνει και τον βρίσκω εκτός του μεσίτη, τον δεσμεύει με κάποιο συμβόλαιο να γίνει η αγορά μέσω του μεσίτη ή αν βρει αυτός αγοραστή το δίνει έτσι; Ανάλογα τι προβλέπει η εντολή που έχει υπογράψει με τον μεσίτη, αν είναι αποκλειστική εντολή (σπάνια συμβαίνει αυτό) τότε θα δώσει στο μεσίτη (ο πωλητής και όχι εσύ) όσα έχουν συμφωνήσει ακόμα και αν ο μεσίτης δεν κάνει απολύτως τίποτα.
vamvakoolas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 μου εχει τυχει (αν και δε το αγορασα τελικα) : ο ιδιοκτητης μου εδωσε χαμηλοτερη τιμη (βασικα στην αγγελια αποτι καταλαβα ηταν οσα ηθελε για το ακινητο και τα υπολοιπα η αμοιβη του αλλου) απο την αγγελια. Μαλιστα μου ελεγε οτι αν συμφωνουσα δε θα εδινε λογαριασμο στο μεσιτη προσεχε γιατι μου εχει τυχει (και σιγα σιγα το κανουν ολο και πιο πολλοι) να το δινουν το ακινητο σε πολλα μεσιτικα και μετα να αναρωτιεσαι αν πετυχες τη καλυτερη τιμη (μικροτερη προμηθεια!)
xsterg Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 τα παντα γινονται! αν ψαξεια καλα μπορει με βαση τις φωτογραφιες να καταλαβεις και ρωτωντας να βρεις τον ιδιοκτητη του ακινητου και να κλεισεις εκτος μεσιτη την δουλεια. εαν δεν εχεις υπογραψει καποιο χαρτι με μεσιτη δεν σε δεσμευει τιποτα! αλλα τωρα. στην αγορα ακινητου το κοστος των μεσιτικων δεν θα πω οτι ειναι αμελητεο. θα πω οτι δεν ειναι τεραστιο. εαν εχεις ενα ακινητο πχ 100000€ τοτε τα μεσιτικα ειναι 2000€ η 2%. και παλι αυτο κατοπιν συμφωνιας. θελω να πω δεν ειναι το κοστος των μεσιτικων αυτο που θα διαμορφωσει αποψη για το εαν θα το αγορασεις η οχι. υπαρχουν και αλλα κοστη στην αγορα ακινητου που αυξανουν το κοστος. ναι, οτι μπορει να γλυτωσει καποιος καλο ειναι. αλλα αν βρεις κατι που σου αρεσει πραγματικα, πληρει τα κριτηρια που εχεις θεσει εσυ, ναι, κανε το βημα. το εαν υπαρχει μεσιτης στην μεση η οχι δεν ειναι καθοριστικος παραγοντας η οχι. αληθεια γιατι αξιας ακινητο μιλαμε? τα χρηματα υπαρχουν τουλαχιστον κατα το 50% αυτην την στιγμη η μιλαμε ακαδημαικα?
Nauths Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μιλάμε για χρηματοδότηση και εκμετάλλευση, οι χρηματοδοτήσεις είναι σχετικά εύκολες μέχρι τα 60-70κ, αλλά φυσικά υπάρχει μετρητό για να μιλάμε και ψάχνω. Απλά οι τιμές που δίνουν τα μεσιτικά είναι υψηλότερες, φαντάζομαι για να αρχίσουν το παζάρι από ψηλά ή ίσως υπάρχει και κάποια ιδιότυπη συμφωνία "αν καταφέρω να στο πουλήσω +5κ θα μου δώσεις το 40%". Αυτό με το να δω ακίνητα και να προσεγγίσω τον ιδιοκτήτη το έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι, αν έχει κάποιος εμπερία επ' αυτού ευπρόσδεκτη. Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν κάτι εταιρείες που βλέπεις παντού τύπου remax τα έχουν αγορασμένα όσα δείχνουν ή απλά κάνουν την μεσιτεία;
vamvakoolas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 σιγα να μη τα εχουν αγορασμενα, εδω δε ξερω καν αν εχουν ιδιοκτητα γραφεια (αμφιβαλλω αλλα εχουμε εδω ενα τρολ/μεσιτη που μπορει να μας πει) Εγω προσωπικα ποτε δεν εχω ριξει τιμη οταν μιλαω σε μεσιτη και μιλαμε συνηθως για υπερεκτιμημενα σπιτια... μαλιστα χαρακτηριστικα υπαρχει ακινητο που μου αρεσε το 2019 πηγα για αγορα μετρητοις σε μεσιτη του ειπα να ριξει ελαχιστα τη τιμη, ουτε καν το ανεφερε στον ιδιοκτήτη (αν και νομιζω οτι πρεπει να ενημερωσει για προσφορα). Το σπιτι ειναι ακομα προς πωληση σε αγγελιες ! απλως ο ιδιοκτητης ανεθεσε και σε αλλο μεσιτικο οτι ναναι...
Nauths Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 11 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε σιγα να μη τα εχουν αγορασμενα, εδω δε ξερω καν αν εχουν ιδιοκτητα γραφεια (αμφιβαλλω αλλα εχουμε εδω ενα τρολ/μεσιτη που μπορει να μας πει) Εγω προσωπικα ποτε δεν εχω ριξει τιμη οταν μιλαω σε μεσιτη και μιλαμε συνηθως για υπερεκτιμημενα σπιτια... μαλιστα χαρακτηριστικα υπαρχει ακινητο που μου αρεσε το 2019 πηγα για αγορα μετρητοις σε μεσιτη του ειπα να ριξει ελαχιστα τη τιμη, ουτε καν το ανεφερε στον ιδιοκτήτη (αν και νομιζω οτι πρεπει να ενημερωσει για προσφορα). Το σπιτι ειναι ακομα προς πωληση σε αγγελιες ! απλως ο ιδιοκτητης ανεθεσε και σε αλλο μεσιτικο οτι ναναι... Για αυτό και εγώ είμαι κατά των μεσιτών, αν είναι έτσι πάω σ' ένα παιδικό πάρτι παίζω το σπασμένο τηλέφωνο και περνάω και καλά. Οι τιμές στα μεσιτικά είναι οριακά εώς πολύ στο δεν συμφέρει.
Joshua21 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Nauths είπε Οι τιμές στα μεσιτικά είναι οριακά εώς πολύ στο δεν συμφέρει. Κάτι έχεις καταλάβει λάθος, τις τιμές δεν τις ορίζουν τα μεσιτικά, τις ορίζουν οι πωλητές.
Nauths Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, KiriosMarios είπε στη χρυση ευκαιρια πληρωνεις κατι λιγα ευρω και εχεις προσβαση σε σπιτια μονο απο ιδιωτες... Φίλε μου το δοκίμασα χθες με 10€ και είχε 4 σελίδες από τις 32 με ιδιώτες
gthe Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Nauths είπε Για αυτό και εγώ είμαι κατά των μεσιτών, αν είναι έτσι πάω σ' ένα παιδικό πάρτι παίζω το σπασμένο τηλέφωνο και περνάω και καλά. Οι τιμές στα μεσιτικά είναι οριακά εώς πολύ στο δεν συμφέρει. Κοίτα ο μεσίτης θα πει στον ιδιοκτήτη που πουλάει τι μπορεί να πιάσει το σπίτι του. Δεν αποφασίζει την τελική τιμή. Αυτή τη βάζει ο ιδιοκτήτης. Επίσης ο μεσίτης θέλει να κάνει μια γρήγορη πώληση να πάρει την προμήθεια του. Για αυτό θα τα παρουσιασει προφανώς ωραία στον πιθανό αγοραστή και επίσης αν ο αγοραστής θέλει να κατεβασει τιμή, θα ασκήσει και λίγο πίεση στον ιδιοκτήτη να το δεχτεί... Οι μεσίτες δεν θέλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα μεσιτικά, άρα δεν έχει λόγο να πιέσει για πολύ υψηλή τιμή. Θέλουν τα σπίτια να πωλούνται εύκολα και γρήγορα για να βγάζουν τα μεσιτικά χωρίς πολύ κόπο... Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από gthe
fredd0 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 το προβλημα του να βαλεις αγγελια ως ιδιωτης ειναι οτι ... σου σπανε τα νευρα μεσιτες
malmsteen1984 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 38 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε α δεν το ήξερες? 99% είναι μεσίτες στο σαιτ. αλλα μπορεις να βρεις διαμαντια. εγω σαν ιδιοτης πουλησα διαμερισμα 120 χιλιαρικα ουτε μεσιτες ουτε τιποτα, με βρηκαν απο την χε το ειχα δείξει σε καμια 10ρια πιο πριν, ολοι τους δεν ειχαν μετρητα και περιμεναν με δανειο...αστα να πανε...αυτος ομως που βρεθηκε ηταν πολυ χαρουμενος το αγορασε στα παιδια του, ο ιδιος μενει εκει κοντα και ειναι και η δουλεια του εκει κοντα τελικα ειναι να βρεις τον καταλληλο ανθρωπο και ας περιμενεις μπολικους μηνες Ποιο ειναι το προβλημα με αυτους που δεν ειχαν ολο το ποσο και ηθελαν και δανειο; Γιατι παιρνεις την προκαταβολη και τα υπολοιπα τα παιρνεις με την εκταμιευση του δανείου. Max 2 μηνες. Και αν για κάποιο λογο στραβωσει η υποθεση κρατάς το σπιτι σου και την προκαταβολη
Joshua21 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, fredd0 είπε το προβλημα του να βαλεις αγγελια ως ιδιωτης ειναι οτι ... σου σπανε τα νευρα μεσιτες Αν σπάνε τόσο εύκολα τα νεύρα σου, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το δώσεις σε μεσίτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα