vamvakoolas Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 12 hours ago, Infamousinfamous said: Καλησπέρα σας. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι τέλη κυκλοφορίας έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Το βρηκα στις 150.000χλμ στα 12.000€ αξίζει να το πάρω; τα ανταλλακτικά του είναι ακριβά; Τα σέρβις; τα ανταλλακτικα δεν ειναι ακριβα αυτο ισχυει ιδιως για bmw. Αν δε του κανεις συντηρηση καθε χρονο θα εχεις θεμα. Οποσδηποτε αλλαγη λαδιων ετησια. Δεν ειναι σπανιο να σου μεινει η μηχανη στο χερι (τσιμουχακια βαλβιδων) και καλο ειναι να πηγαινεις σε συνεργειο που να δουλευει bmw γιατι αν δε ξερει τοσο τις μηχανες οσο και πως να τις ανοιγει θα κανει $#@ια. Εγω προσωπικα πηγαινα σε εξειδικευμενο συνεργειο (οχι επισημο) και θυμαμαι τη πρωτη φορα πληρωσα αρκετα (πηρα μτχ) περιπου 900-1200 αλλα μετα κατα μεσο ορο 300-500 ευρ. δες αν εχει αλλαξει αλυσιδα/χρονισμου γιατι μαξ 200κ να αντεξει απο το εργοστασιο οπως επισης και μπαταρια (μιας και ειναι ακριβη σε σχεση με το μεσο ορο ακομα και φθηνιαρικο μοντελο). 3
INFLUENCER Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 22/8/2020 στις 10:04 ΜΜ, paylidis είπε Να μάθω δε χρειάζεται ξέρω μετά από 6 γερμανικά ευτυχώς ή δυστυχώς. Σε κανένα Αμαξι ποτέ δε πήγα πάνω από 8000 ή 12 μήνες για σέρβις Ναι φυσικά αυτό έλεγε στη Ε87 lci όταν το πηρα, 25000 ή 24 μηνες. Εάν το είχα ακόμα θα σου έβγαζα φωτογραφία κ το βιβλίο σέρβις αλλά το έστειλα... Είχε στείλει και ενημερωτικό γράμμα για την αλλαγή στα διαστήματα το 2012 αν θυμαμαι καλά. Ευτυχως που δε τους ακουσα κ άλλαζα όταν θεωρούσα εγώ ότι έπρεπε γιατί στην πορεία όσοι τους άκουσαν κατέληξαν με χαλασμενεσ φριτέζες. Για εμένα ανεξαρτήτως συνθηκών Ή χλμ τουλάχιστον μια φορά το χρόνο πρέπει να αλλάζονται 116D EF. DYNAMICS Μαρτιος 2014 Φιλε μου 250.000 χλμ με 9 αλλαγες λαδιων. Καμια αλλαγη σε λαδια κιβωτιου. Δεν εχω αλλαξει τιποτα πανω στο αμαξι. Ουτε φλατζες, ουτε ιστοριες. Ακομα με τον εργοστασιακη μπαταρια μετα απο 11 χρονια. Ολα τα service Σφακιανακη συμφωνα με το εργοστασιο. Το αμαξι πεταει! Μηδεν καταναλωση λαδιου, μηδεν διαρροες στο χωρο του μοτερ. Μακρια απο σαλτιμπαγκους με τηγανελαια. Ολες οι εργασιες με αποδειξεις και περασμενα στο κεντρικο server της ΒMW. Δεν πα να αλλαζεις λαδια σε καθε φουλαρισμα, στο χερι θα το παρεις το αμαξι! Επεξ/σία 10 Απριλίου από INFLUENCER 1
Infamousinfamous Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Μου φαίνονται πολύ τίμιες οι τιμές! Προσωπικά μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Έχω την γυναίκα μου που γκρινιάζει επειδή είναι του 2013 και προτιμάει ένα Peugeot 308 πετρέλαιο του 2017 που είδε Προσπαθώ να της αλλάξω την γνώμη γιατί θεωρώ πως παρόλο που είναι του 2013 η ΒΜW, δεν πάυει να είναι BMW 1
mike15 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Στις 8/4/2025 στις 11:09 ΜΜ, Infamousinfamous είπε Αυτό είναι πολύ καλό αλλά το θέμα είναι ότι πόσο είναι το κόστος τους; Είναι πολύ ακριβά; θα στο πω διαφορετικα.αν βγαζεις 1000 ευρω το μηνα το λιγοτερο τοτε εισαι στο οριο.αν οχι τοτε παρε πιο μικρο η' αλλαξε μαρκα,ιταλικο,γαλλικο ,ασια κ.λ.π. Στις 8/4/2025 στις 8:47 ΜΜ, Infamousinfamous είπε Καλησπέρα σας. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι τέλη κυκλοφορίας έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Το βρηκα στις 150.000χλμ στα 12.000€ αξίζει να το πάρω; τα ανταλλακτικά του είναι ακριβά; Τα σέρβις; τελη δεν γνωριζω αλλα εαν εχεις μισθο που σου γραφω πιο πανω εισαι μια χαρα,ειναι το λιγοτερο που σε απασχολει γιατι θα το απολαυσεις το αμαξι στον δρομο.τα ανταλλακτικα του ειναι νορμαλ για την εποχη και τον μισθο που ειπαμε.ακριβα ας πουμε,αν αλλαξεις καδενα ειναι κοντα στο 400-500 με ρ=εργασια μαζι,διαφορικο πισω κοντα στο 600 ,αντλια κενου 600, κ.λ.π. αλλα αυτα δνε ειναι καθημερινα,σου εδωσα τα πιο ακριβα που μπορει να προκυψουν σε ενα αυτοκινητο απο τα χλιομετρα που το παιρνεις.οχι οτι θα σου τυχουν,δεν εχει παρατηρηθει κατι σαυτο το μοντελλο.εκτος της καδενας που αν και η μαμα το λεει lifetime καλο ειναι να αλλαξει μεχρι τα 200.00 χιλ προληπτικα. για την σκουρια που ειπωθηκε πιο παλια,τα πρωτα μοντελλα ειχαν μια σκουρια κατω απο το καθισμα του οδηγου-συνοδηγου που οφειλοταν σε εργοστασιακο λαθος.διορθωθηκε μετα.καποια ειχαν και κολονα τιμονιου που και αυτο διορθωθηκε.καλο ειναι να τα τσεκαρεις. εγω θα το αγοραζα παντως 2000 λιγοτερα ,καπου στα 10.αν δεν βρισκεις ομως και το ελεγξεις παρτο,θεωρω οτι τα 12.000 ειναι η ανωτερη τιμη. Στις 9/4/2025 στις 8:09 ΠΜ, 11osmikrosmhtsos είπε Ειναι στην τιμη των alfa romeo το ζητημα ειναι να μου πεις κατι να το ψαξω ενδεικτικα να σου πω Ενδεικτικα κολαρο ψυγειου ανω 60ευρω Βασεις μηχανης 125 ευρω Θερμοστατης 110 ευρω Τρομπα νερου 140 ευρω Οι τιμες που σου δινω ειναι σε γνησια κουτα Τρομπα καυσιμου εμβαπτιζομενη 380. Οι τιμες ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ σε βλεπω να ανοιγεις καταστημα..σιγουρα εψαξες για φιλο αλλιως εσυ ενας ιταλος ,ειχες και αυτο? 6 ώρες πριν, INFLUENCER είπε 116D EF. DYNAMICS Μαρτιος 2014 Φιλε μου 250.000 χλμ με 9 αλλαγες λαδιων. Καμια αλλαγη σε λαδια κιβωτιου. Δεν εχω αλλαξει τιποτα πανω στο αμαξι. Ουτε φλατζες, ουτε ιστοριες. Ακομα με τον εργοστασιακη μπαταρια μετα απο 11 χρονια. Ολα τα service Σφακιανακη συμφωνα με το εργοστασιο. Το αμαξι πεταει! Μηδεν καταναλωση λαδιου, μηδεν διαρροες στο χωρο του μοτερ. Μακρια απο σαλτιμπαγκους με τηγανελαια. Ολες οι εργασιες με αποδειξεις και περασμενα στο κεντρικο server της ΒMW. Δεν πα να αλλαζεις λαδια σε καθε φουλαρισμα, στο χερι θα το παρεις το αμαξι! φιλε φτανει η διαφημιση στον συγκεκριμενο εμπορο,σε καθε θεμα ΒMW, το ποσταρεις. εκτος παντως των επισημων εχει και καλους εξειδικευμενους τεχνιτες,δεν ειναι μονο οι αντιπροσωπειες μαστοροι,που και εκει εχει χαλια. φυσικα αν πληρωνεις 2 φορες ενα αυτοκινητο γιατι πας συνεχεια εκει μια χαρα πελατης εισαι! 1
INFLUENCER Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mike15 είπε θα στο πω διαφορετικα.αν βγαζεις 1000 ευρω το μηνα το λιγοτερο τοτε εισαι στο οριο.αν οχι τοτε παρε πιο μικρο η' αλλαξε μαρκα,ιταλικο,γαλλικο ,ασια κ.λ.π. τελη δεν γνωριζω αλλα εαν εχεις μισθο που σου γραφω πιο πανω εισαι μια χαρα,ειναι το λιγοτερο που σε απασχολει γιατι θα το απολαυσεις το αμαξι στον δρομο.τα ανταλλακτικα του ειναι νορμαλ για την εποχη και τον μισθο που ειπαμε.ακριβα ας πουμε,αν αλλαξεις καδενα ειναι κοντα στο 400-500 με ρ=εργασια μαζι,διαφορικο πισω κοντα στο 600 ,αντλια κενου 600, κ.λ.π. αλλα αυτα δνε ειναι καθημερινα,σου εδωσα τα πιο ακριβα που μπορει να προκυψουν σε ενα αυτοκινητο απο τα χλιομετρα που το παιρνεις.οχι οτι θα σου τυχουν,δεν εχει παρατηρηθει κατι σαυτο το μοντελλο.εκτος της καδενας που αν και η μαμα το λεει lifetime καλο ειναι να αλλαξει μεχρι τα 200.00 χιλ προληπτικα. για την σκουρια που ειπωθηκε πιο παλια,τα πρωτα μοντελλα ειχαν μια σκουρια κατω απο το καθισμα του οδηγου-συνοδηγου που οφειλοταν σε εργοστασιακο λαθος.διορθωθηκε μετα.καποια ειχαν και κολονα τιμονιου που και αυτο διορθωθηκε.καλο ειναι να τα τσεκαρεις. εγω θα το αγοραζα παντως 2000 λιγοτερα ,καπου στα 10.αν δεν βρισκεις ομως και το ελεγξεις παρτο,θεωρω οτι τα 12.000 ειναι η ανωτερη τιμη. σε βλεπω να ανοιγεις καταστημα..σιγουρα εψαξες για φιλο αλλιως εσυ ενας ιταλος ,ειχες και αυτο? φιλε φτανει η διαφημιση στον συγκεκριμενο εμπορο,σε καθε θεμα ΒMW, το ποσταρεις. εκτος παντως των επισημων εχει και καλους εξειδικευμενους τεχνιτες,δεν ειναι μονο οι αντιπροσωπειες μαστοροι,που και εκει εχει χαλια. φυσικα αν πληρωνεις 2 φορες ενα αυτοκινητο γιατι πας συνεχεια εκει μια χαρα πελατης εισαι! Όταν θα χρειαστείς το support της αντιπροσωπείας δεν θα το έχεις. Τα έχω πει πολλάκις. Όταν με χτύπησε χαλάζι (1.400 λακουβακια), τα μαστοριά της Αθήνας για PDR ήθελαν 5.000 ευρώ και ένα μήνα μέσα. Δηλαδή 2.000 από ασφαλιστική και 3.000 από εμένα Η αντιπροσωπεία στα λεφτά της ασφαλιστικής στα 2.000 ευρώ και σε δύο ημέρες έτοιμο. Όταν με τράκαραν και το αμάξι ήταν 6,5 ετών και η ασφαλιστική του άλλου έθεσε παλαιοτητα στο όχημα μου με σκοπό εάν θέλω νέα parts θα έπρεπε να πληρώσω. Η αντιπροσωπεία μου τα κάλυψε όλα με έκπτωση 30% σε όλα τα νεα parts. Δεν έβαλα φράγκο! Ναι πληρώνω 50 ευρώ το service παρά πάνω από το μάστορα στη γωνία. Αλλά όλα είναι περασμένα στη Γερμανία, έχω τσάμπα οδική ασφάλεια από την BMW για ότι χρειαστεί και κόβουν και απόδειξη. 🤣 Επεξ/σία 10 Απριλίου από INFLUENCER
mike15 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, INFLUENCER είπε Όταν θα χρειαστείς το support της αντιπροσωπείας δεν θα το έχεις. Τα έχω πει πολλάκις. καλυτερα..γιατι ειδα και επαθα να ξεμπλεξω απο αυτο. 1 ώρα πριν, INFLUENCER είπε Όταν με χτύπησε χαλάζι (1.400 λακουβακια), τα μαστοριά της Αθήνας για PDR ήθελαν 5.000 ευρώ και ένα μήνα μέσα. Δηλαδή 2.000 από ασφαλιστική και 3.000 από εμένα Η αντιπροσωπεία στα λεφτά της ασφαλιστικής στα 2.000 ευρώ και σε δύο ημέρες έτοιμο. και για τοσα λακουβακια σε 2 μερες αδυνατον.,ηπως στο εξυσαν και εκαναν λαμαρινοδουλεια και το εβαψαν μετα? οσον αφορα τα λακουβακια νομιζεις οτι νομιζεις οτι αυτοι το κανουν? παντα συνεργαζονται με καποιον εξωτερικο.μπορει και με αυτος που απεριψες να ηταν που του το εδωσαν να το φτιαξει.και σιγουρα οπου και να πηγαινες θα ηταν κιαλλοι μαζι του ,ηταν ομαδα,το συνηθιζουν αυτο οι PDRαδες. παντως τα λεφτα που σου ζητησαν ειναι παααρα πολλα τα μαστορια εξω.οσο πιο πολλες λακουβες εχει ενα αυτοκινητο τοσο πιο λιγα αναλογικα ζητανε.για μια λακουβα να φανταστεις εμενα μου την εφτιαξαν με 80 ευρω,ηταν πανω σε νευρο πορτας.καντο επι 1.400.αδυνατον 1 ώρα πριν, INFLUENCER είπε Όταν με τράκαραν και το αμάξι ήταν 6,5 ετών και η ασφαλιστική του άλλου έθεσε παλαιοτητα στο όχημα μου με σκοπό εάν θέλω νέα parts θα έπρεπε να πληρώσω. Η αντιπροσωπεία μου τα κάλυψε όλα με έκπτωση 30% σε όλα τα νεα parts. Δεν έβαλα φράγκο! Ναι πληρώνω 50 ευρώ το service παρά πάνω από το μάστορα στη γωνία. Αλλά όλα είναι περασμένα στη Γερμανία, έχω τσάμπα οδική ασφάλεια από την BMW για ότι χρειαστεί και κόβουν και απόδειξη. 🤣 50 παραπανω? δες λιγο. αλλαγη λαδιων με value service που ξερεις οτι σημαινει, με εκπτωση απο την εταιρεια απο γερμανια.=150 ευρω. περιλαμβανει - λαδια 5λτ,φιλτρο λαδιου,εργασια. ξερεις ποσο κοστιζει εξω αυτη η αλλαγη? την αξια του λαδιου που εμενα μου κοστιζει 60 ευρω τα 5λτ,8 ευρω ενα φιλτρο μαν η' μαλε=οριτζιναλ ΟΕΜ μαρκες που προμηθευουν και κατασκευαζουν τα φιλτρα της μαμας,μπορεις να το τσεκαρεις μεσα απο την σελιδα τους και εργασια απο 10-20 ευρω το πολυ αναλογα που θα παω. συνολο= χοντρικα 80 ευρω,εαν βαλω πιο φθηνα λαδια μπορει και 70.σχεδον διπλασια,μονο απο λαδια. αλλο παραδειγμα.καρτερ κατω ,ελεγχος 200 ευρω μονο για αυτο.αποτιμαται σαν εργασια αν θες καδενα αλλαγη ,που κοστιζει επιπλεον 300 ευρω,εξω 150 την ιδια ΟΕΜ.ολη η εργασια 250-350 ευρω εξω,500 στην αντιπροσωπεια. τσιμουχακια βαλβιδων ? 700 ευρω αντιπροσωπεια,400 ευρω σε εξειδικευμενο ,ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ,που δεν ειναι μαστορια στην γωνια ,εχουν τα παντα .και κοβουν και αποδειξη αν θελεις.αν πας πιο εξω απο πολη μπορει να την κανεις και με 250 ευρω.τα περισοτερα εργασια ειναι. το θεμα με την συνδεση με την γερμανια το πληρωνεις να ξερεις,ειναι μεσα στην τιμη.σιγουρα ο εγκεφαλος που χρησιμοποιουν στην επισημη δεν εχει καμμια σχεση με τον εξω.εξω οσοι εχουν,καποιοι εχουν, αλλα δεν τον χρησιμοποιουν γιατι κοστιζει.η μαμα απο γερμανια ζηταει κατι χιλιαρικα καθε χρονο για αναβαθμιση.εαν ηταν επιλογη της αντιπροσωπειας δεν θα το εκαναν.επειδη ομως ειναι υποχρεωτικο για να λειτουργησουν το δεχονται.ομως ειναι κατι που δεν το χρειαζεσαι παρα μονο αν κανεις καποια αναβαθμιση η΄καποια καμπανια για αντικατασταση δωρεαν.εαν μιλας για την ενημερωση των βλαβων και το ηλεκτρινικο αρχειο,αυτο μπορεις να το κανεις κοβοντας αποδειξεις εξω ,ωστε οταν το πουλησεις να δειξεις στον επομενο τι εχεις κανει.εγω αυτο εκανα. καταλαβαινεις λοιπον οτι εχω γνωση γιατι και πελατης ημουν οταν δεν ηξερα και φιλους εχω απο μεσα. εκει εχει αποφοιτους των σχολων οχηματων που κανουν την πρακτικη τους να μαθουν.τα εχω εξηγησει. Στις 9/4/2025 στις 9:04 ΠΜ, vamvakoolas είπε . Οποσδηποτε αλλαγη λαδιων ετησια. Δεν ειναι σπανιο να σου μεινει η μηχανη στο χερι (τσιμουχακια βαλβιδων) και καλο ειναι να πηγαινεις σε συνεργειο που να δουλευει bmw γιατι αν δε ξερει τοσο τις μηχανες οσο και πως να τις ανοιγει θα κανει $#@ια. επειδη δεν καταλαβα την προταση σου ακριβως. εννοεις οτι αν δεν αλλαζει λαδια ετησια θα εχει προβλημα με τα τσιμουχακια βαλβιδων,? η' οτι θα του μεινει η μηχανη στο χερι εαν δεν αλλαξει τσιμουχακια? Επεξ/σία 10 Απριλίου από mike15
vamvakoolas Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) ειναι σιγουρο οτι θα του μεινει στο χερι. Επειδη ξερω ακριβως το συγκεκριμμενο θεμα αν το ιχ εχει -αρυθμιες στο ξεκινημα -εντονα καυσαερια/καπνα σιγουρα πρεπει να δει εξειδικευμενος μηχανικος τι παιζει στη μηχανη μπας και σωθει. Αυτα που γραφεις για τσιμουχακια ειναι τελειως ακυρα που να κοπανιεσαι για bmw. Ισως για αλλη μαρκα να παιζουν οι τιμες που γραφεις. Πρεπει να εχεις μηχανημα που κανει χιλιαδες ευρω για να μη πρεπει να λυσεις ολο το μηχανοστασιο και μιλαμε για αρκετες ωρες. Την εκανα τη διαδικασια οποτε μη γραφουμε για φιγουρα Αλλαζουμε λαδια ευλαβικα σε bmw αυτο το ξερει μεχρι και 20χρονη με το cooperακι,. Επεξ/σία 10 Απριλίου από vamvakoolas 1
mike15 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε ειναι σιγουρο οτι θα του μεινει στο χερι. Επειδη ξερω ακριβως το συγκεκριμμενο θεμα αν το ιχ εχει -αρυθμιες στο ξεκινημα -εντονα καυσαερια/καπνα σιγουρα πρεπει να δει εξειδικευμενος μηχανικος τι παιζει στη μηχανη μπας και σωθει. Αυτα που γραφεις για τσιμουχακια ειναι τελειως ακυρα που να κοπανιεσαι για bmw. Ισως για αλλη μαρκα να παιζουν οι τιμες που γραφεις. Πρεπει να εχεις μηχανημα που κανει χιλιαδες ευρω για να μη πρεπει να λυσεις ολο το μηχανοστασιο και μιλαμε για αρκετες ωρες. Την εκανα τη διαδικασια οποτε μη γραφουμε για φιγουρα Αλλαζουμε λαδια ευλαβικα σε bmw αυτο το ξερει μεχρι και 20χρονη με το cooperακι,. εγω σε ρωτησα πληροφοριακα,χωρις δοση ειρωνειας αλλα εσυ φαινεται εχεις πολυ βαμβακουλα μεσα σου. το ποσα ξερω για τα λαδια ψαξε να διαβασεις και ασε τις κριτικες εαν δεν γνωριζεις καποιον. και τα συπτωματα που λες δεν ειναι ντε και καλα τσιμουχακια .εμενα ποτε δεν εβγαλε καπνο,ουτε ειχε αρυθμιες. τα τσιμουχακια εχουν σαν κυριως συπτωματα να μυριζει η καμπινα λαδια και να εχεις αποτομη καταναλωση λαδιου χωρις διαροη ,να καιει λαδια με αλλα λογια. και δεν φταιει παντα το μεγαλο διαστημα αλλαγης λαδιων.ειναι συνηθες φθορα στα bmw και σε αλλες μαρκες και εχει να κανει με την ποιοτητα των υλικων.σε μερικες μαρκες δεν συμβαινει γιατι χρησιμοποιουν αλλα υλικα. αλλα αυτα τα ξερει και 20χρονη με το το cooperακι χαλαρωσε λιγο ρε ,που μονο εσυ ξερεις .3 bmw ειχα και τοσο εφτιαχνα τα τσιμουχακια.απο επανω και αντεξαν ολες μετα την επιδορθωση. αν εσενα τωρα στον επιαναν ,καλα σου εκαναν. αν εκανες μια γυρα και ρωταγες και δεν πηγαινες στον καθε φοβερο κλαιν μαιν μαστορα με πτυχια ,ξερολα και δεν εχαβες οτι παραμυθι σου πουλησε ,οτι πρεπει να παει σε μηχανολογο για πλαναρισμα κεφαλης κ.λ.π καλα να παθεις.σε εξειδικευμενο πηγα με ακριβο μηχανημα,μια χαρα κανει αποσβεση,βγαζει απο την ποσοστητα γιατι ειναι συνηθες προβλημα και εχει συνεχομενη πελατεια αλλα αυτα μεχρι η 20χρονη με το το cooperακι πλεον τα ξερει. Επεξ/σία 10 Απριλίου από mike15
vamvakoolas Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου ας διαβασει ο καθε οδηγος αυτα που γραφεις (τεχνικες αναλυσεις απο temu) και τους χαρακτηρισμους και ας κρινει
mike15 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) εγω δεν χαρακτηρισα κανενα, ,δικοι σου ειναι οι χαρακτηρισμοι και στους επιστρεφω ,οποτε κρινουν εσενα και οχι εμενα παμε στο θεμα ομως μην λοξευεις,μεινε,οχι πεταω κατι και φευγω,να δουμε ποιος ξερει τι λεει .εγω δεν λεω οτι το να κατεβασεις κεφαλαρι και να κανεις ολη την διαδικασια ειναι λαθος.λεω οτι μπορεις να την κανεις και απο πανω και να κρατησει μεχρι να το πουλησεις,γιατι πλεον αν πας σε καλο μαστορα σε εξειδικευμενο ,το κανουν αποδεδειγμενα με επιτυχια και με τα μισα χρηματα απο τον πρωτο τροπο. ας διαβασει ο καθε οδηγος το πλεον ειδικο φορουμ κατοχων bmw και αρκετων φιλων μου για να δει ποσο εκτιθεσαι: απο https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=27776 απο : https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10389&page=2 οποιος θελει μπορει να δει ολη την συζητηση για να καταλαβει την απαντηση που δινει ενας απο τους καλυτερους μηχανικους της χωρας απο: https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=26528&page=2 απο: https://www.bmw-motorsport.gr/forums/showthread.php?t=33410 τωρα μπορεις να κανεις τον κινεζο (temu) οσο θες και ασε τις τεχνικες αναλυσεις γιαυτους που ξερουν. Επεξ/σία 10 Απριλίου από mike15
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 6 ώρες πριν, mike15 είπε σε βλεπω να ανοιγεις καταστημα..σιγουρα εψαξες για φιλο αλλιως εσυ ενας ιταλος ,ειχες και αυτο? εχω πολυ αξιολογες πηγες καταλογων service manual και meta searcher για ανταλλακτικα και εκανα μια ενδεικτική αναζητηση για τον συναυπνιτη 1
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 1 λεπτό πριν, 11osmikrosmhtsos είπε εχω πολυ αξιολογες πηγες καταλογων service manual και meta searcher για ανταλλακτικα και εκανα μια ενδεικτική αναζητηση για τον συναυπνιτη Εχεις το eper?Να μου βρεις για punto hgt 188A6000 τον actuator για τον μεταβλητό;Είναι ο 71736025 ?
INFLUENCER Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, mike15 είπε καλυτερα..γιατι ειδα και επαθα να ξεμπλεξω απο αυτο. και για τοσα λακουβακια σε 2 μερες αδυνατον.,ηπως στο εξυσαν και εκαναν λαμαρινοδουλεια και το εβαψαν μετα? οσον αφορα τα λακουβακια νομιζεις οτι νομιζεις οτι αυτοι το κανουν? παντα συνεργαζονται με καποιον εξωτερικο.μπορει και με αυτος που απεριψες να ηταν που του το εδωσαν να το φτιαξει.και σιγουρα οπου και να πηγαινες θα ηταν κιαλλοι μαζι του ,ηταν ομαδα,το συνηθιζουν αυτο οι PDRαδες. παντως τα λεφτα που σου ζητησαν ειναι παααρα πολλα τα μαστορια εξω.οσο πιο πολλες λακουβες εχει ενα αυτοκινητο τοσο πιο λιγα αναλογικα ζητανε.για μια λακουβα να φανταστεις εμενα μου την εφτιαξαν με 80 ευρω,ηταν πανω σε νευρο πορτας.καντο επι 1.400.αδυνατον 50 παραπανω? δες λιγο. αλλαγη λαδιων με value service που ξερεις οτι σημαινει, με εκπτωση απο την εταιρεια απο γερμανια.=150 ευρω. περιλαμβανει - λαδια 5λτ,φιλτρο λαδιου,εργασια. ξερεις ποσο κοστιζει εξω αυτη η αλλαγη? την αξια του λαδιου που εμενα μου κοστιζει 60 ευρω τα 5λτ,8 ευρω ενα φιλτρο μαν η' μαλε=οριτζιναλ ΟΕΜ μαρκες που προμηθευουν και κατασκευαζουν τα φιλτρα της μαμας,μπορεις να το τσεκαρεις μεσα απο την σελιδα τους και εργασια απο 10-20 ευρω το πολυ αναλογα που θα παω. συνολο= χοντρικα 80 ευρω,εαν βαλω πιο φθηνα λαδια μπορει και 70.σχεδον διπλασια,μονο απο λαδια. αλλο παραδειγμα.καρτερ κατω ,ελεγχος 200 ευρω μονο για αυτο.αποτιμαται σαν εργασια αν θες καδενα αλλαγη ,που κοστιζει επιπλεον 300 ευρω,εξω 150 την ιδια ΟΕΜ.ολη η εργασια 250-350 ευρω εξω,500 στην αντιπροσωπεια. τσιμουχακια βαλβιδων ? 700 ευρω αντιπροσωπεια,400 ευρω σε εξειδικευμενο ,ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ,που δεν ειναι μαστορια στην γωνια ,εχουν τα παντα .και κοβουν και αποδειξη αν θελεις.αν πας πιο εξω απο πολη μπορει να την κανεις και με 250 ευρω.τα περισοτερα εργασια ειναι. το θεμα με την συνδεση με την γερμανια το πληρωνεις να ξερεις,ειναι μεσα στην τιμη.σιγουρα ο εγκεφαλος που χρησιμοποιουν στην επισημη δεν εχει καμμια σχεση με τον εξω.εξω οσοι εχουν,καποιοι εχουν, αλλα δεν τον χρησιμοποιουν γιατι κοστιζει.η μαμα απο γερμανια ζηταει κατι χιλιαρικα καθε χρονο για αναβαθμιση.εαν ηταν επιλογη της αντιπροσωπειας δεν θα το εκαναν.επειδη ομως ειναι υποχρεωτικο για να λειτουργησουν το δεχονται.ομως ειναι κατι που δεν το χρειαζεσαι παρα μονο αν κανεις καποια αναβαθμιση η΄καποια καμπανια για αντικατασταση δωρεαν.εαν μιλας για την ενημερωση των βλαβων και το ηλεκτρινικο αρχειο,αυτο μπορεις να το κανεις κοβοντας αποδειξεις εξω ,ωστε οταν το πουλησεις να δειξεις στον επομενο τι εχεις κανει.εγω αυτο εκανα. καταλαβαινεις λοιπον οτι εχω γνωση γιατι και πελατης ημουν οταν δεν ηξερα και φιλους εχω απο μεσα. εκει εχει αποφοιτους των σχολων οχηματων που κανουν την πρακτικη τους να μαθουν.τα εχω εξηγησει. επειδη δεν καταλαβα την προταση σου ακριβως. εννοεις οτι αν δεν αλλαζει λαδια ετησια θα εχει προβλημα με τα τσιμουχακια βαλβιδων,? η' οτι θα του μεινει η μηχανη στο χερι εαν δεν αλλαξει τσιμουχακια? Λοιπον τα μαστορια εξω ηθελαν 3 ευρω την λακουβα + το σπασμενο πισω φαναρι απο το χαλαζι. Συνολικα 5.000 ευρω (2.000 απο ασφαλιστικη και 3.000 απο εμενα) Παω αντιπροσωπια και παραθετω την συζητηση Εγω: Συνεβη αυτο και πραγματικα ειμαι σε αδιεξοδο. Μου ζητανε 5.000 ευρω για PDR. Προτιμω να το βαψω ολο το αμαξι εκ νεου. Τεχνικος Συμβουλος: Συγνωμη Κυριε, θα καταστρεψεται το αμαξι σας με το βαψιμο! Στα ποσα χρηματα ειναι η ασφαλιστικη καλυψη ? Εγω: Στα 2.000 ευρω Συμβουλος: Θα το φροντισουμε να ειναι το τελικο ποσο στα 2.000 ευρω Προσηλθαν δυο ατομα με βαλιτσες και το περασαν ολο PDR. Ημουν παρων στις εργασιες. Συμφωνα με το τελευταιο service 24/12/2024 ΒMW Twinpower Turbo LL04 5W30 για (5,2 λιτρα) κοστισαν 75 ευρω + ΦΠΑ και την εργασια 17 ευρω + ΦΠΑ (ανα 30.000 χλμ ή 2 χρονια) Φιλτρο λαδιου στα 16 ευρω + ΦΠΑ (ανα 30.000 χλμ ή 2 χρονια) Φιλτρο Καμπινας και Φιλτρο του κινητηρα στα 42 και 48 ευρω + ΦΠΑ και εργασια 14 ευρω + ΦΠΑ (φιλτρο καμπινας ανα 30.000 χλμ ή 2 χρονια και φιλτρο κινητηρα ανα 60.000 χλμ ή 4 χρονια) Φιλτρο πετρελαιου στα 42 ευρω + ΦΠΑ και εργασια στα 14 ευρω + ΦΠΑ (αυτο ειναι ανα 60.000 χλμ ή 4 χρονια) ....και με αποδειξεις! Και δωρο την ετησια οδικη βοηθεια ΒΜW Mobile Care! Γιατι με τα μαστορια ξερω τι γινεται. Ολα στο cash και στην φοροδιαφυγη! Επεξ/σία 11 Απριλίου από INFLUENCER
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Εχεις το eper?Να μου βρεις για punto hgt 188A6000 τον actuator για τον μεταβλητό;Είναι ο 71736025 ? το ανταλλακτικο υπαρχει αλλα ειναι πανακριβο διαθεσιμο απο Eper και απο ανεξαρητη αποθηκη ολλανδιας οι τιμες που παιζουν στην ελευθερη αγορα ειναι γυρω στο 500αρι οποτε λογικη τιμη βλεπω 59 λεπτά πριν, INFLUENCER είπε Λοιπον τα μαστορια εξω ηθελαν 3 ευρω την λακουβα + το σπασμενο πισω φαναρι απο το χαλαζι. Συνολικα 5.000 ευρω (2.000 απο ασφαλιστικη και 3.000 απο εμενα) Παω αντιπροσωπια και παραθετω την συζητηση Εγω: Συνεβη αυτο και πραγματικα ειμαι σε αδιεξοδο. Μου ζητανε 5.000 ευρω για PDR. Προτιμω να το βαψω ολο το αμαξι εκ νεου. Τεχνικος Συμβουλος: Συγνωμη Κυριε, θα καταστρεψεται το αμαξι σας με το βαψιμο! Στα ποσα χρηματα ειναι η ασφαλιστικη καλυψη ? Εγω: Στα 2.000 ευρω Συμβουλος: Θα το φροντισουμε να ειναι το τελικο ποσο στα 2.000 ευρω Προσηλθαν δυο ατομα με βαλιτσες και το περασαν ολο PDR. Ημουν παρων στις εργασιες. Το PDR ειναι εξαιρετικα καλο και ακριβο, εγω το επιλεγω σαν push to paint, ενα καλο βαψιμο ΔΕΝ καταστρεφει το αμαξι. Αυτο που να φοβασαι να ειναι το λυσιμο δεσιμο... 1 ώρα πριν, INFLUENCER είπε υμφωνα με το τελευταιο service 24/12/2024 ΒMW Twinpower Turbo LL04 5W30 για (5,2 λιτρα) κοστισαν 75 ευρω + ΦΠΑ και την εργασια 17 ευρω + ΦΠΑ (ανα 30.000 χλμ ή 2 χρονια) Φιλτρο λαδιου στα 16 ευρω + ΦΠΑ (ανα 30.000 χλμ ή 2 χρονια) Φιλτρο Καμπινας και Φιλτρο του κινητηρα στα 90 ευρω + ΦΠΑ και εργασια 14 ευρω + ΦΠΑ (φιλτρο καμπινας ανα 30.000 χλμ ή 2 χρονια και φιλτρο κινητηρα ανα 60.000 χλμ ή 4 χρονια) Φιλτρο πετρελαιου στα 42 ευρω + ΦΠΑ και εργασια στα 14 ευρω + ΦΠΑ (αυτο ειναι ανα 60.000 χλμ ή 4 χρονια) ....και με αποδειξεις! Και δωρο την ετησια οδικη βοηθεια ΒΜW Mobile Care! Γιατι με τα μαστορια ξερω τι γινεται. Ολα στο cash και στην φοροδιαφυγη! καθε 30.000 μονο 4 σερβις αντε 5 θα χρειαστει να κανεις 1
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 2 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε το ανταλλακτικο υπαρχει αλλα ειναι πανακριβο διαθεσιμο απο Eper και απο ανεξαρητη αποθηκη ολλανδιας οι τιμες που παιζουν στην ελευθερη αγορα ειναι γυρω στο 500αρι οποτε λογικη τιμη βλεπω είναι ο κωδικός που έγραψα ; Καλά,βρήκα και τον μεταβλητό με €5000,είναι τρελοί.Ολο το αμάξι δεν κάνει τόσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα