Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά!

Σύντομα θα μετακομίσω στα Κάστρα Θεσσαλονίκης και θέλω να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει αν είναι εφικτό να μεταφέρομαι από Ροτόντα προς τα εκεί και αντίστροφα με ποδήλατο. Ξέρω ότι είναι ανηφόρα, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω αν είναι εφικτό για κάποιον που κάνει ποδήλατο καθημερινά ή και αν ξέρετε κάποιον που να κάνει την διαδρομή. 

Δημοσ.

Εδώ βλέπω καθημερινά να ανεβαίνουν χορτιατη από τον Άγιο βασίλειο το θέμα εξαρτάται κατά πόσο είσαι γυμνασμένος

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι δύσκολη διαδρομή και αρκετά ανηφορική. Σε ορισμένα σημεία πιστεύω ότι θα πρέπει να αφήνεις το ποδήλατο και να περπατάς.

Παρόλα αυτά αν υπάρχει κάποιος που το έχει δοκιμάσει θα έχει καλύτερη εικόνα.

Ίσως να υπάρχει κάποια παράκαμψη και κάποιο συγκεκριμένο δρομολόγιο με το οποίο να αποφεύγεις κάποια δύσκολα σημεία.

Ίσως αν πας αρχικά παράλληλα....από την οδό Επταπυργίου και μετά από την οδό Ελένης Ζωγράφου και το Νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος.

• Thanks 1
Δημοσ.

Όντως πολύ ανηφόρα. Θα σου βγαίνει η ψυχή. Μήπως τώρα με την επιδότηση πάρεις ηλεκτρικό ποδήλατο;

• Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, esertas είπε

Όντως πολύ ανηφόρα. Θα σου βγαίνει η ψυχή. Μήπως τώρα με την επιδότηση πάρεις ηλεκτρικό ποδήλατο;

Καλή ιδέα! Ωστόσο, δεν θα θελα να κουβαλάω ένα ποδήλατο αξίας, ούτε να εξαρτώμαι από την μπαταρία. Άμα βγαίνει και μπορεί να γίνει συνήθεια, είναι το ιδανικό και για να γυμναστώ λίγο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον δεν θα είσαι ήδη Θεσσαλονίκη, αλλιώς θα το είχες σκεφτεί, αλλά ο πιο ασφαλής τρόπος να δεις αν αντέχεις είναι να κάνεις μια δοκιμή μόνος σου. Αν την παλεύεις έστω και οριακά, θα είσαι εντάξει γιατί κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα. Ακόμη και αν κατεβαίνεις από το ποδήλατο και το τσουλάς για λίγα λεπτά τις πρώτες φορές, θα είσαι εντάξει, γιατί σιγά σιγά θα βελτιωθεί η φυσική σου κατάσταση και θα βγάζεις όλη τη διαδρομή.

Επεξ/σία από Ανήξερη
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ίσως όντως το καλύτερο θα ήταν να βρεις γραμμή που να σε ανεβάζει στο ίδιο ύψος με το σπίτι που θα βρεις και από εκεί να συνεχίζεις. Γενικά είναι μεγάλη η ανάβαση. Έχεις βρει ήδη σπίτι? Αν ναι που? Πάνω από τα κάστρα? Αν πεις περιοχή ίσως βρεθεί κάποιος να προτείνει και διαδρομή αστικού. Βέβαια και αυτό θα παίζεται τον κόσμο που μαζεύει. 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ίσως όντως το καλύτερο θα ήταν να βρεις γραμμή που να σε ανεβάζει στο ίδιο ύψος με το σπίτι που θα βρεις και από εκεί να συνεχίζεις. Γενικά είναι μεγάλη η ανάβαση. Έχεις βρει ήδη σπίτι? Αν ναι που? Πάνω από τα κάστρα? Αν πεις περιοχή ίσως βρεθεί κάποιος να προτείνει και διαδρομή αστικού. Βέβαια και αυτό θα παίζεται τον κόσμο που μαζεύει. 

Μου δίνουν σπίτι εκεί αλλά δεν ξέρω που ακριβώς ακόμη

Δημοσ.

Καταρχάς συγχαρητήρια που έχεις σπίτι στις ωραιότερες περιοχές της θρυλικής Θεσσαλονίκης. Έχω κάνει υπόσχεση στην (μελλοντική ελπίζω) γυναίκα μου να μετακομίσουμε εκεί. Είναι απλά υπέροχα, και τα ενοίκια δεν είναι απαγορευτικά (εξαρτάται και τι θες βέβαια - για δύο άτομα σπίτια είναι πολύ λογικές τιμές).

Ωστόσο το ποδήλατο το βρίσκω δύσκολο όχι λόγω απόστασης αλλά λόγω του ότι η ανηφόρα έχει μια κλίση 80-90%. Σε κάποια φάση τα πόδια σου σχεδον κάνουν γωνία 90 μοιρών με το έδαφος λόγω της ανηφορικότητας.

Γνώμη μου: Κράτα ποδήλατο για χαλαρά αλλά έχε κάτι στην άκρη. Αν θες να πηγαίνεις μόνο Ροτόντα, γίνεται άνετα και περπατητό. Το μόνο λεωφορείο που εξυπηρετεί την περιοχή είναι το 23 από Αγ. Ανάργυρους και αν είσαι τυχερός το 22 που είναι μόνο για Άνω Πόλη αλλά περνάει πάρα πολύ αραιά. Αν έχεις αμαξάκι το καλύτερο από όλα.

Φιλιά από εμένα, και καλή αρχή στο σπίτι σου εύχομαι. 😍

Δημοσ.

Θα πρότεινα κι εγώ να κάνεις πεζός τη συγκεκριμένη διαδρομή, το θεωρώ μακράν ευκολότερο. Εξακολουθεί να είναι πολύ καλή γυμναστική.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Mενω στα καστρα.

Για την ακριβεια ψηλα στο Επταπύργιο, οσο πιο πανω μπορεις να ανεβεις.

Θα σου προτεινα αν εισαι τοσο βιτσιοζος να δοκιμασεις κηρογλυπτική ή να μαθεις να κεντάς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το καλο με τα καστρα ειναι οτι εχει παρα πολλα στενακια. Το λεω με την εννοια οτι μπορει να βρεις μια αρκετα συντομη διαδρομη για το σπιτι σου ωστε να κανεις λιγότερη αποσταση. Δεν θελει μονο φυσικη κατασταση αλλα και υπομονη. Πιστευω στην αρχη ναι θα κουραστεις αρκετα αλλα μετα απο 2 εβδομαδες θα είσαι τουμπανος και θα κανεις την διαδρομη για πλακα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμη κι αν τις πρώτες μέρες μέσα στον ενθουσιασμό σου βρεις μια "καλή" διαδρομή και το κάνεις μια φορά, δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις σε βάθος χρόνου. Θα σε εξαντλήσει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ανηφόρα, είναι και ότι οι δρόμοι είναι στενοί και ίσα ίσα περνά 1 αυτοκίνητο. Θα πρέπει κάθε λίγο να σταματάς στο πλάι. Επίσης από ένα σημείο και πέρα έχουν πέτρα κάτω... Άστο. Δεν.

https://bit.ly/3aOd4m8 ... και η ανηφόρα είναι μεγαλύτερη από ότι φαίνεται...

Επεξ/σία από nick_gr2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους! Από αυτά που μου είπατε, θα το τολμήσω μίας και θα χρειαστώ το ποδήλατο και για πιο "επίπεδες" μετακινήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Denexts3anadei είπε

Σας ευχαριστώ όλους! Από αυτά που μου είπατε, θα το τολμήσω μίας και θα χρειαστώ το ποδήλατο και για πιο "επίπεδες" μετακινήσεις.

Εντωμεταξύ το ακριβώς αντίθετο είπαμε όλοι but whatever.

To each their own.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...