Προς το περιεχόμενο

ΜΙΣΘΟΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι. Σήμερα, βρήκαν ένα κρούσμα Κορωναιού σε κατάστημα εταιρείας Λιανεμπορίου που εργάζεται η μητέρα μου. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, έδωσαν εντολή να κλέισει το εν λόγω ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, να γίνουν απολυμάνσεις και τη Δευτέρα όλο το προσωπικό να περάσει από τεστ.

Για όσο καιρό μείνει κλειστό το κατάστημα, από τη στιγμή που ήταν απόφαση της εταιρείας, η μητέρα μου θα πληρώνεται κανονικά το μισθό της, όπως το λάμβανε κάθε μήνα?? Εδώ και 28 έτη, έχει σύμβαση αορίστου χρόνου, πλήρης απασχόλησης, 8ωρο επί 5νθημερο, 25 ένσημα το μήνα, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επίσης αν τυχόν τη Δευτέρα η εταιρεία βρει αρκετά κρούσματα, και αποφασίσει να πάει σε αναστολή σύμβασης, η μητέρα μου θα λαμβάνει κανονικά ένα ποσοστό από το κράτος και ένα ποσοστό από την εταιρεία που σημαίνει ότι δεν χάνει το μισθό της??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η μητέρα σου πρέπει να ρωτήσει τον υπεύθυνο του καταστήματος. 

Στο ίντερνετ πάντως που βρήκα το νόμο κατάλαβα ότι  "Εισπράττει κανονικά τον μισθο. Ωστόσο, από την εταιρεία εξαρτάται πώς θά  εκπληρώσει την οφειλή τής, δηλαδή πώς θα αποφασίσει να αντλήσει τά χρήματα για να πληρώσει. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Διότι δεν κλείνει η εταιρεία αλλά απλά το κατάστημα"

Για την αναστολή σύμβασης αυτό που βρήκα είναι ότι " Με τό έτσι θέλω δεν μπορεί να το κάνει η εταιρεία Πρέπει νά πληρούνται αυστηρές προϋποθέσεις . Μετά καθορίζει ο νόμος τον τρόπο πληρωμής. Αλλά αυτό είναι δικηγορική ύλη που δεν έχει προκύψει εν προκειμένω επομένως δεν μπορώ χωρίς στοιχεία νά δώσω απάντηση

Υπάρχει μία βάση δήλωσης συμβάσεων εργασίας και μεταβολών Η Εργάνη ,εκεί τά δηλώνουν όλα οι εταιρείες,Και μετά πληρώνεσαι με βάση το επίδομα π προβλέπεται για τίς αναστολές συμβάσεων εργασίας λόγω κοβιντ

Λιγο ψυχραιμια, προς το παρον δεν θα αλλαξει τιποτα εφοσον ειναι μισθωτη και οχι πχ ωρομισθια

Το μαγαζι λογικα θα ανοιξει συντομα αφου γινουν τεστς στο προσωπικο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...