Tsoukos87 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την γνώμη σας και την βοήθεια σας. Είμαι στο ψάξιμο για αυτοκίνητο μιας και το προηγούμενο που είχα το τράκαρα πριν λίγο καιρό και λόγω κόστους δεν αξίζει να φτιαχτεί επειδή ήταν παλιό αμάξι (Seat Ibiza 2002). Ψάχνω για μικρό και μικρομεσαίο αυτοκίνητο κυρίως για πόλη αλλά και για καμία εκδρομή. Έχω βρει κάποια αμάξια από το car.gr από ιδιώτες και μάντρες. Ιδιώτες : Opel Corsa 2010 Hyundai i30 2010 Opel Corsa 2010 Diesel Μάντρες : Peugeot 207 2011 Peugeot 207 2009 Kia ceed 2009 Από τις μάντρες έχω ακούσει καλά λόγια για το πρώτο με το Peugeot 207 του 2011 είναι η autovalue. Για τους άλλους 2 δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. Τα κριτήρια που κοιτάω είναι : Κόστος έως 6000 €. Χρονολογία από το 2008. Χιλιόμετρα έως 125000. Κυβικά έως 1400. Πόρτες 4-5 (είχα 3θυρο πριν και μας είχε γονατίσει η ιστορία αυτή μπες βγες να βάλεις - βγάλεις το παιδί από εκεί.) Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και όποια πρόταση έχετε να την πείτε ή αν έχετε παρατηρήσει κάποια πρόσφατη αγγελία με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από Tsoukos87
tutuyo Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Με αυτά τα κριτήρια οπωσδήποτε να βάλεις στην ψακτικη σου και Toyota Auris 1.4 του '07,'08 Έχει πολλούς χώρους, άνεση, ουδέτερη οδηγηγικη συμπεριφορά και ένα τίμιο μοτέρ (vvti). Είναι τελείως ταγμένο για οικογένειες και αρκετά αξιόπιστο. Στην αρχή μέχρι να το συνηθίσεις θα σου φανεί κάπως που ο λεβιές ταχυτήτων είναι ψηλά στην κονσόλα,μετά από 4-5 μέρες θα αναρωτιεσαι γιατί όλα τα υπόλοιπα αμάξια δεν ακολουθούν αυτή την υλοποίηση😄
TechnoState Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) .... βλέπω ότι λείπουν απο την λίστα σου τα hot supermini της εποχής (08-10) fiesta polo yaris (στα κριτήρια που βάζεις παίζουν εκεί κοντά /5000+6000€ μετά απο συζήτηση). Δεν ξέρω αν απουσιάζουν λόγω χώρων (αλλά βλέπω το ιδίας κατηγορίας corsa μέσα) ή απλά δεν θέλεις να δεις κάτι προς τα εκεί? Επίσης αν μιλάμε για πρώτο χέρι κ ιδιώτη (αν ισχύει κάτι τέτοιο στην αγγελία δλδ), είναι καλό deal: https://www.car.gr/29989084-ford-focus Ας θυμίσει κάποιος (νομίζω την είχαν πατήσει αρκετοί εδώ μέσα) ποιά γενιά του auris είχε θέματα (λαδιέρα)??? Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από TechnoState
ZauZ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε Ιδιώτες : Opel Corsa 2010 Hyundai i30 2010 Opel Corsa 2010 Diesel Μάντρες : Peugeot 207 2011 Peugeot 207 2009 Kia ceed 2009 Προσωπικά θα προτιμούσα από ιδιώτες (αν και έχω αγοράσει 2 αυτοκίνητα από "μάντρα αντιπροσωπίας"). Κατά 90% θα σου πουν ψεματάκια. Θα πήγαινα στο i30 του 2010. Είναι πιο αμάξι πιστεύω από τα Opel Corsa. Πιο μεγάλο και με καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Έχω μια υποψία ότι είναι και πιο ασφαλές. Και το Corsa δεν είναι άσχημο αλλά στην 10ετία θα βγάζει ζημιές σε πλαστικά, τιμόνι, χρώμα κτλ. (έχουμε Corsa). Σε ανοικτό δρόμο πάντως το i30 είναι καλύτερο οδηγικά. Μηχανικά και τα δύο είναι αξιόπιστα σαν αυτοκίνητα αλλά θεωρώ πως το Hyundai θα είναι πιο αξιόπιστο (είχα το Getz το οποίο τώρα το έχει η αδερφή μου και δεν έχει κάνει κίχ - μοντ 2006).
Tsoukos87 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Καλημερα , ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τις προτασεις. Τα εχω στην λιστα μου γενικα αυτα τα αυτοκινητα : Toyota Auris, Ford Fiesta & Focus , VW Polo & Golf , Honda Civic, Suzuki SX4 , Opel Astra , KIA Ceed. Το yaris αν και μας αρεσει το εχουμε ψιλοαποκλεισει λογω χωρων. Απλα κοιτουσα κυριως Αττικη για αμαξια ισως να αναθεωρησω και να κοιταξω και σε αλλες περιοχες οπως στην ευβοια ή στην πελοποννησο. Το focus εχει υψηλη καταναλωση; Γιατι το εχει ενα κοντινο συγγενικο προσωπο και μοθ]υ λεει αψογο σε ολα αλλα ειναι λιγο "χαβουζα" στην βενζινη.
fragsp Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Από αυτά τα αυτοκίνητα που κοιτας το kia και το hyundai ειναι μεγαλυτερη κατηγορία πο σημαίνει έχουν καλυτερα υλικά άνεση οδικη συμπεριφορά. Αν θες να κανεις ταξιδακια το Hyundai ειναι πολυ καλο το ειχα 3,5 χρονια και το ειχα ευχαριστηθει στις στροφες παιρνει καποιες κλισεις αλλα εισα μια χαρα αν βαλεις και 16αρες ζαντες πανω αντι για 15αρες που πρεπει να εχει θα αλλαξει η οδηγικη του συμπεριφορα. Πρωτα θα το κοιταξει μηχανικος και να δεις το service book αν εχει κανει τα service. Το σημαντικο ειναι οτι εχει καδενα αντι για ιμαντα που ειναι σημαντικο 1
georgekz750 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Αν βρεις civic σε αυτα τα λεφτα και προσεγμενο,μην το πολυσκεφτεις και χτυπα το. Βαλε στη λιστα και το jazz αν σου αρεσει που ισως να ειναι πιθανοτερο να το βρεις.
fragsp Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 To focus 1.4 ειναι 80hp οχι 90 με 14,1δευτ/100χμ αλπεπιστικα αργο.
TechnoState Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 ...σε οικογενειακή ζωή συνήθως πρώτα έρχονται, οι χώροι, συντήρηση, κατανάλωση, αξιοπιστία, η άνεση κ η ποιότητα κύλισης κ προς το τέλος οι επιδόσεις. Φυσικά κ να μην αποκλίσεις την επαρχία (τόσο Στερεά Ελλάδα όσο κ Πελοπόννησο, που είναι κοντά σε σένα, ώστε να τα δεις κ απο κοντά με δικό σου άνθρωπο/μηχανικό). Έχω την εντύπωση ότι εκτός Αθηνών, έχουν πιο "καθαρά" χιλιόμετρα (δεδομένα: ιδιώτης, πρώτο χέρι, ενημερωμένο service book, ατρακαριστο κλπ).
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, tutuyo είπε Με αυτά τα κριτήρια οπωσδήποτε να βάλεις στην ψακτικη σου και Toyota Auris 1.4 του '07,'08 Έχει πολλούς χώρους, άνεση, ουδέτερη οδηγηγικη συμπεριφορά και ένα τίμιο μοτέρ (vvti). Είναι τελείως ταγμένο για οικογένειες και αρκετά αξιόπιστο. Στην αρχή μέχρι να το συνηθίσεις θα σου φανεί κάπως που ο λεβιές ταχυτήτων είναι ψηλά στην κονσόλα,μετά από 4-5 μέρες θα αναρωτιεσαι γιατί όλα τα υπόλοιπα αμάξια δεν ακολουθούν αυτή την υλοποίηση😄 Άνεση δεν έχει. Έχει βλαμμένα ψηλή θέση οδήγησης και πολύ θόρυβο στο δρόμο τόσο απο τον αέρα λόγω όγκου όσο κι απο την άσφαλτο. Μοτέρ δε ξέρω πως πάνε τα άλλα πάντως για να προσπεράσεις θελει να κατεβάσεις σε 4η και να κλείσεις το AC. Για μένα για οικογένεια δεν αξίζει. Συν πως όσοι πουλάνε σε στοιχειωδώς αξιοπρεπή κατάσταση νομίζουν οτι πουλάνε Aston Martin και ζητάνε κάτι απίθανα ποσά... Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από ProponitisTouKanape 1
bill_zaf Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 24 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Άνεση δεν έχει. Έχει βλαμμένα ψηλή θέση οδήγησης και πολύ θόρυβο στο δρόμο τόσο απο τον αέρα λόγω όγκου όσο κι απο την άσφαλτο. Μοτέρ δε ξέρω πως πάνε τα άλλα πάντως για να προσπεράσεις θελει να κατεβάσεις σε 4η και να κλείσεις το AC. Για μένα για οικογένεια δεν αξίζει. Συν πως όσοι πουλάνε σε στοιχειωδώς αξιοπρεπή κατάσταση νομίζουν οτι πουλάνε Aston Martin και ζητάνε κάτι απίθανα ποσά... Συμφωνω απολυτα.εγω το θεωρω σκουπιδι,δεν κανει τπτ καλα.ουτε ποιοτητα εχει,ουτε επιδοσεις ουτε κρατηματα για τον ογκο που εχει. 4 ώρες πριν, fragsp είπε Από αυτά τα αυτοκίνητα που κοιτας το kia και το hyundai ειναι μεγαλυτερη κατηγορία πο σημαίνει έχουν καλυτερα υλικά άνεση οδικη συμπεριφορά. Αν θες να κανεις ταξιδακια το Hyundai ειναι πολυ καλο το ειχα 3,5 χρονια και το ειχα ευχαριστηθει στις στροφες παιρνει καποιες κλισεις αλλα εισα μια χαρα αν βαλεις και 16αρες ζαντες πανω αντι για 15αρες που πρεπει να εχει θα αλλαξει η οδηγικη του συμπεριφορα. Πρωτα θα το κοιταξει μηχανικος και να δεις το service book αν εχει κανει τα service. Το σημαντικο ειναι οτι εχει καδενα αντι για ιμαντα που ειναι σημαντικο Σωστος. Σε αυτα τα λεφτα μπορει να βρει κ το i20 μοντελο 12 η 13. Καλο μοτερακι ,ζωηροτατο,με καδενα ,φθηνα σερβις κ πολυ καλη καταναλωση.
tutuyo Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 32 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Άνεση δεν έχει. Έχει βλαμμένα ψηλή θέση οδήγησης και πολύ θόρυβο στο δρόμο τόσο απο τον αέρα λόγω όγκου όσο κι απο την άσφαλτο. Μοτέρ δε ξέρω πως πάνε τα άλλα πάντως για να προσπεράσεις θελει να κατεβάσεις σε 4η και να κλείσεις το AC. Για μένα για οικογένεια δεν αξίζει. Συν πως όσοι πουλάνε σε στοιχειωδώς αξιοπρεπή κατάσταση νομίζουν οτι πουλάνε Aston Martin και ζητάνε κάτι απίθανα ποσά... Μάλλον έχεις στο μυαλό σου άλλο αμάξι. Ποιο Auris είχες; Μέσα είναι εξαιρετικά άνετο,τόσο που κουβάλησε την 4μελη οικογένεια μου για τουλάχιστον 10 έτη. Το μοτέρ το αποκάλεσα τίμιο, δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά ποια ατμόσφαιρα 1.4 σε αυτά τα κιλά το κάνει; Για οικογένειες είναι μια χαρά
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, tutuyo είπε Μάλλον έχεις στο μυαλό σου άλλο αμάξι. Ποιο Auris είχες; Μέσα είναι εξαιρετικά άνετο,τόσο που κουβάλησε την 4μελη οικογένεια μου για τουλάχιστον 10 έτη. Το μοτέρ το αποκάλεσα τίμιο, δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά ποια ατμόσφαιρα 1.4 σε αυτά τα κιλά το κάνει; Για οικογένειες είναι μια χαρά 2007, 1.4. Ακριβώς αυτό που προτείνεις. Και έχω γράψει πάνω απο 50,000χλμ με αυτό, οπότε έχω αρκετά ολοκληρωμένη άποψη. Ξέχασα να γράψω και τις άθλιες θέσεις μέσα σε όλα τα υπόλοιπα. Είναι αξιόπιστο μέχρι αηδίας, σε αυτό συμφωνώ, αλλα έχει τρανταχτά μειονεκτήματα. Κι από όσο βλέπω, και το Autocar συμφωνεί και γράφει παρόμοια προβλήματα. Μετά το Auris πήγα σε Golf και πραγματικά είναι η μέρα με τη νύχτα σε άνεση, θόρυβο, κύλιση κλπ (βγάζω έξω τον παράγοντα μηχανή). Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από ProponitisTouKanape
Dark_Nightfall Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δεν κάνει το Auris με τον 1.4 καλύτερα για 1.6 την ίδια κατανάλωση έχουν εξάλλου.Για να μην πω μην κοιτάς καθόλου για Auris εκείνης της εποχής καθώς υπήρχαν τεχνικές οδηγίες σε αντιπροσώπους από την Toyota σχετικά με την κατανάλωση λαδιού για τον 1NR-FE (1.33) και τον τρόπο επισκευής ,που ενδέχεται να έχει και σε άλλους κινητήρες.Το πρόβλημα αυτό διορθώθηκε νομίζω από το 13 και μετά.
NickTG Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 On 22/08/2020 at 01:52, Tsoukos87 said: Τα κριτήρια που κοιτάω είναι : Κόστος έως 6000 €. Χρονολογία από το 2008. Χιλιόμετρα έως 125000. Κυβικά έως 1400. Δες για Clio 1.2Τ. Ίσως στα λεφτά αυτά βρεις και Leon 1.4T για κάτι μεγαλύτερο. Κάτι Focus, Auris και λοιπά της κατηγορίας αυτής με 80 και 90 άλογα σέρνονται. Θα τα έβλεπα μόνο αν πραγματικά δεν με έμοιαζαν καθόλου οι επιδόσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα