giorgoskouro Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Αν η ερώτηση σου είναι να σε βοηθήσουμε πως να ψάξεις, η απάντηση δωθηκε ήδη, σε ιστοσελίδες αγγελιών με ακίνητα η και σε μεσιτικά γραφεία με μια επιφύλαξη. Δεν ρώτησες κάτι για το οικονομικό κομμάτι όμως, που είναι και το σημαντικότερο. Να νοικιάσεις σπίτι και να βρεις είναι εύκολο εφόσον είσαι άνετος οικονομικά σε αντιθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν. Μέσο κόστος με βάση την δικη μου λογική σε διάφορα πράγματα σχετικά με το ακίνητο. Ενοίκιο για αξιοπρεπή γκαρσονιέρα 50 τμ περίπου, 350 - 500 ευρώ το μήνα. ΔΕΗ, 60 - 120 ευρώ το 2μηνο. ΕΥΔΑΠ, 20 - 35 ευρώ το 3μηνο. ΟΤΕ, 60 - 70 ευρώ το 2μηνο, υπάρχουν και άλλοι παροχοι που βγαινουν φθηνότερα. Κοινόχρηστα χωρίς θέρμανση, 30 ως 50 ευρώ το μήνα ανάλογα την πολυκατοικία. Θέρμανση με φυσικό αέριο 400 - 600 ευρώ την σεζόν για γκαρσονιέρα 50-60τμ για 8 ώρες ημερισιας λειτουργίας του λέβητα. Τα παραπάνω βγαίνουν μέση τιμή 690 ευρώ τον μήνα. 1
basilis_k6 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 35 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Αν η ερώτηση σου είναι να σε βοηθήσουμε πως να ψάξεις, η απάντηση δωθηκε ήδη, σε ιστοσελίδες αγγελιών με ακίνητα η και σε μεσιτικά γραφεία με μια επιφύλαξη. Δεν ρώτησες κάτι για το οικονομικό κομμάτι όμως, που είναι και το σημαντικότερο. Να νοικιάσεις σπίτι και να βρεις είναι εύκολο εφόσον είσαι άνετος οικονομικά σε αντιθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν. Μέσο κόστος με βάση την δικη μου λογική σε διάφορα πράγματα σχετικά με το ακίνητο. Ενοίκιο για αξιοπρεπή γκαρσονιέρα 50 τμ περίπου, 350 - 500 ευρώ το μήνα. ΔΕΗ, 60 - 120 ευρώ το 2μηνο. ΕΥΔΑΠ, 20 - 35 ευρώ το 3μηνο. ΟΤΕ, 60 - 70 ευρώ το 2μηνο, υπάρχουν και άλλοι παροχοι που βγαινουν φθηνότερα. Κοινόχρηστα χωρίς θέρμανση, 30 ως 50 ευρώ το μήνα ανάλογα την πολυκατοικία. Θέρμανση με φυσικό αέριο 400 - 600 ευρώ την σεζόν για γκαρσονιέρα 50-60τμ για 8 ώρες ημερισιας λειτουργίας του λέβητα. Τα παραπάνω βγαίνουν μέση τιμή 690 ευρώ τον μήνα. Αν ηταν τοσα τα εξοδα αντι να νοικιαζω σπιτι θα πηγαινα σε ξενοδοχειο... Ασχετα που γκαρσονιερα 50 τμ δεν εχω δει ποτε.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Ευχαριστω ολους σας για τα σχολια σας, παιδια δεν εχω πατησει αθηνα ποτε, και μονο απο ιστοσελιδες δεν γινεται να "μαθω" την πολη, γιαυτο ρωτησα εδω μεσα για συμβουλες κτλ. Γενικα εχω βρει καλα σπιτια σε κοντινα σημεια σε καλη κατασταση, για ~330-360 ευρω. Εχω βρει καποια σε αυτα τα λεφτα με αυτονομη θερμανση και χωρις κοινοχρηστα (?) αν και θα πρεπει να τα κοιταξω απο κοντα. Τωρα τα 50 ευρω τον μηνα για κοινοχρηστα λιγο πολλα μου φαινονται, αληθεια παιζουν τετοια?
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 37 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε Ευχαριστω ολους σας για τα σχολια σας, παιδια δεν εχω πατησει αθηνα ποτε, και μονο απο ιστοσελιδες δεν γινεται να "μαθω" την πολη, γιαυτο ρωτησα εδω μεσα για συμβουλες κτλ. Γενικα εχω βρει καλα σπιτια σε κοντινα σημεια σε καλη κατασταση, για ~330-360 ευρω. Εχω βρει καποια σε αυτα τα λεφτα με αυτονομη θερμανση και χωρις κοινοχρηστα (?) αν και θα πρεπει να τα κοιταξω απο κοντα. Τωρα τα 50 ευρω τον μηνα για κοινοχρηστα λιγο πολλα μου φαινονται, αληθεια παιζουν τετοια? Οταν λες ότι βρήκες σπίτια χωρίς κοινόχρηστα εννοείς ότι αυτά είναι μονοκατοικιες; Σε πολυκατοικία δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις κοινόχρηστα, εκτός αν αυτά τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης η τα έχει ενσωματώσει μέσα στο ενοίκιο. Δεν λέει κάτι αν είναι πολλά η λίγα τα 50 ευρώ κοινόχρηστα αν δεν ξέρουμε για τι ακίνητο μιλάμε, στο διαμέρισμα της μητέρας μου στα ΒΠ, 115τμ σε πολυκατοικία με μεγάλο κήπο βγαίνουν κοινόχρηστα 70 ως 100 ευρώ το δίμηνο χωρίς θέρμανση, κηπουρός δέντρα πότισμα σωλήνες γεώτρησης και ιστορίες για άγριους, η θερμανση βγαίνει περίπου 1.5ευρω ανα ώρα λειτουργίας στους 20 βαθμούς από τον θερμοστατη. Τώρα για γκαρσονιέρα στην Καλλιθέα χωρίς όλα αυτά, βγαίνουν πολύ λιγότερα, αλλά νομίζω ένα 20αρι 30αρι τον μήνα θα βγαίνουν σίγουρα.
ELMastas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλός να ορίσεις και καλή τύχη εύχομαι σε όλα,απο που είσαι αν επιτρέπεται σαλονίκη η απο αλλου ? Γενικά οι περιοχές που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι σχετικά καλές,κάνε κάνα παζάρι μήπως πάς στα 300 όμως το σπίτι είναι το πιο βασικό,εαν βρείς σε καλό σημείο και καλή κατάσταση ένα σχετικά άνετο σπίτι είναι λογικό το παραπάνω ποσό. Τα κοινόχρηστα για μικρό σπίτι φαίνονται όντος πολλά,βέβαια εξαρτάται απο τα τετραγωνικά την περιοχή και βέβαια απο τον αριθμό απο διαμερίσματα στήν πολυκατοικία (άλλο να πληρώνουν κοινόχρηστα 35 διαμερίσματα και άλλο 15) Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από ELMastas
basilis_k6 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 52 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε Ευχαριστω ολους σας για τα σχολια σας, παιδια δεν εχω πατησει αθηνα ποτε, και μονο απο ιστοσελιδες δεν γινεται να "μαθω" την πολη, γιαυτο ρωτησα εδω μεσα για συμβουλες κτλ. Γενικα εχω βρει καλα σπιτια σε κοντινα σημεια σε καλη κατασταση, για ~330-360 ευρω. Εχω βρει καποια σε αυτα τα λεφτα με αυτονομη θερμανση και χωρις κοινοχρηστα (?) αν και θα πρεπει να τα κοιταξω απο κοντα. Τωρα τα 50 ευρω τον μηνα για κοινοχρηστα λιγο πολλα μου φαινονται, αληθεια παιζουν τετοια? Αυτονομη με air-condition θα ειναι γιατι χωρις κοινοχρηστα μαλλον δεν βαζουν πετρέλαιο και το κοινοχρηστο ρευμα θα ειναι κομμενο. 1
eliasj Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Μην με πάρεις με τις πέτρες, αλλά θεωρώ ότι από την στιγμη που έστειλες βιογραφικό για δουλειά σε ένα μέρος που δεν γνωρίζεις τίποτα έπρεπε να ψάξεις πρώτα κάποια πράγματα όπως αυτά που ρωτάς. Καλή αρχή όσον αφορά την δουλειά σου. Η εύρεση κατοικίας στην Αθήνα και όχι μόνο είναι πολύ δύσκολη λόγω υψηλών ενοικιων, σε αυτά να συμπεριλάβεις κόστη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφώνου και κοινοχρήστων και άλλων πέραν διατροφής και αναγκών που μπορεί και εδώ να υπάρχουν διαφορες σε σχέση με το μέρος που έμενες πριν, να ψάξεις αν το διαμέρισμα που θα μείνεις έχουν θέρμανση γιατί μπορεί να αποφασίσουν από την ΓΣ να μην ανάβουν καθόλου, άμα έχεις ζήσει ήδη στο ενοικιο τα ξέρεις αυτά, τώρα στο ποσο μπορεί να κυμαίνονται, ο καθένας θα σου πει τα δικά του νούμερα με βάση τον δικό του τρόπο διαβίωσης, αρκετά ακίνητα είναι παλιά και όχι στην κατάσταση που θα ήθελε κάποιος που ψάχνει κάτι αξιοπρεπές. Υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνια για την έναρξη της εργασίας σου; Χρειάζεται χρόνος για να κάνεις μια καλή αναζήτηση και να δεις σπίτια, σε αρκετές αγγελίες δεν περιγράφουν επακριβώς την κατάσταση του διαμερίσματος, όπως ειπανε ήδη, μην προτιμήσεις μεσιτικα. Γιατί να μην προτιμήσει μεσιτικά γραφεία? Αναρωτιέμαι? Υποθέτω για να είναι ‘σιγουρος’ όταν υπογράψει σύμβαση μίσθωσης ότι θα γλιτώσει την προμήθεια όπως εσείς λέτε, αλλά να κινδυνέψει στο μέλλον? Don’t post stupid, irrelevant, dangerous to others posts. Η ενοικίαση κατοικίας στην Αθήνα έφοσον δεν το γνωρίζεται, είναι άρκετα οικονομική τελευταία. 2
basilis_k6 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 22 λεπτά πριν, eliasj είπε Γιατί να μην προτιμήσει μεσιτικά γραφεία? Αναρωτιέμαι? Υποθέτω για να είναι ‘σιγουρος’ όταν υπογράψει σύμβαση μίσθωσης ότι θα γλιτώσει την προμήθεια όπως εσείς λέτε, αλλά να κινδυνέψει στο μέλλον? Don’t post stupid, irrelevant, dangerous to others posts. Η ενοικίαση κατοικίας στην Αθήνα έφοσον δεν το γνωρίζεται, είναι άρκετα οικονομική τελευταία. Οικονομικη η Αθήνα? Η σύγκριση γινετε με το Λονδίνο και βγηκε οικονομικη?
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, eliasj είπε Γιατί να μην προτιμήσει μεσιτικά γραφεία? Αναρωτιέμαι? Υποθέτω για να είναι ‘σιγουρος’ όταν υπογράψει σύμβαση μίσθωσης ότι θα γλιτώσει την προμήθεια όπως εσείς λέτε, αλλά να κινδυνέψει στο μέλλον? Don’t post stupid, irrelevant, dangerous to others posts. Η ενοικίαση κατοικίας στην Αθήνα έφοσον δεν το γνωρίζεται, είναι άρκετα οικονομική τελευταία. Είπα εγώ πουθενά κάτι για προμήθειες; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις για κάτι που μπορεί να το κάνεις και μόνος σου, δεν αναζητει μεζονέτα, που και πάλι μπορεί να ψάξει μόνος. Και επειδή αρκετοί μεσίτες πέραν από λαμογιες που κάνουν, γράφουν και αυτοί ότι να ναι στις αγγελίες απλά για να πληρωθούν και να φύγει το ακίνητο. Ναι να μην προτιμήσει μεσιτικα γραφεία και να ψάξει να βρει μονος του, όσο κίνδυνος υπάρχει να την πατήσει με δικό του ψάξιμο άλλο τοσο κινδυνεύει με τους μεσίτες. Έχω δει αρκετούς μεσίτες πως λειτουργούν από τις φορές που ήρθα σε επικοινωνία και συνδιαλλαγής μαζί τους όταν βλέπουν ότι σήκωσες αγγελια να νοικιάσεις και να πουλήσεις δικό σου ακίνητο και σε ενοχλούν στα τηλέφωνα η εκβιάζουν. Ένα 40% των μεσιτων δεν θα έπρεπε καν να υπήρχε, εσύ από ότι φαίνεται είσαι μεσίτης, μπορείς να υποστηρίζεις ότι θελεις, η δική μου άποψη δύσκολα αλλάζει. Τέλος, οικονομική δεν είναι η Αθήνα ακομα. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από Βασίλης_29 8
eliasj Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ΕΟικονομικη η Αθήνα? Η σύγκριση γινετε με το Λονδίνο και βγηκε οικονομικη? Δυστυχώς βρήκατε λάθος άνθρωπο να συγκρίνετε το Λονδίνο.... British Greek μένω Λονδίνο τον περισσότερο χρόνο. . Σε σύγκριση όπως έγραψα πριν από μερικά χρόνια ναι τα ενοίκια λόγω COVID και μείωσης Airbnb είναι οικονομικότερα από ότι ήταν. Απλά. 6 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Είπα εγώ πουθενά κάτι για προμήθειες; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις για κάτι που μπορεί να το κάνεις και μόνος σου, δεν αναζητει μεζονέτα, που και πάλι μπορεί να ψάξει μόνος. Και επειδή αρκετοί μεσίτες πέραν από λαμογιες που κάνουν, γράφουν και αυτοί ότι να ναι στις αγγελίες απλά για να πληρωθούν και να φύγει το ακίνητο. Ναι να μην προτιμήσει μεσιτικα γραφεία και να ψάξει να βρει μονος του, όσο κίνδυνος υπάρχει να την πατήσει με δικό του ψάξιμο άλλο τοσο κινδυνεύει με τους μεσίτες. Έχω δει αρκετούς μεσίτες πως λειτουργούν από τις φορές που ήρθα σε επικοινωνία και συνδιαλλαγής μαζί τους όταν βλέπουν ότι σήκωσες αγγελια να νοικιάσεις και να πουλήσεις δικό σου ακίνητο και σε ενοχλούν στα τηλέφωνα η εκβιάζουν. Ένα 40% των μεσιτων δεν θα έπρεπε καν να υπήρχε, εσύ από ότι φαίνεται είσαι μεσίτης, μπορείς να υποστηρίζεις ότι θελεις, η δική μου άποψη δύσκολα αλλάζει. Τέλος, οικονομική δεν είναι η Αθήνα ακομα. Μάθετε να μιλάτε πρώτα και μετά πείτε τις βλακείες σας
basilis_k6 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 36 λεπτά πριν, eliasj είπε Δυστυχώς βρήκατε λάθος άνθρωπο να συγκρίνετε το Λονδίνο.... British Greek μένω Λονδίνο τον περισσότερο χρόνο. . Σε σύγκριση όπως έγραψα πριν από μερικά χρόνια ναι τα ενοίκια λόγω COVID και μείωσης Airbnb είναι οικονομικότερα από ότι ήταν. Απλά. Μάθετε να μιλάτε πρώτα και μετά πείτε τις βλακείες σας Τα ενοικια αυξανονται καθε χρονο και φετος λογο ιου απλα δεν θα αυξηθουν κιαλλο. Η αθηνα δεν ειχε ακριβοτερα ενοίκια ποτε. Παντα τα κραταγε χαμηλα η οικοδομη. 3
Giallo Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Kwsths67 είπε Ευχαριστω ολους σας για τα σχολια σας, παιδια δεν εχω πατησει αθηνα ποτε, και μονο απο ιστοσελιδες δεν γινεται να "μαθω" την πολη, γιαυτο ρωτησα εδω μεσα για συμβουλες κτλ. Γενικα εχω βρει καλα σπιτια σε κοντινα σημεια σε καλη κατασταση, για ~330-360 ευρω. Εχω βρει καποια σε αυτα τα λεφτα με αυτονομη θερμανση και χωρις κοινοχρηστα (?) αν και θα πρεπει να τα κοιταξω απο κοντα. Τωρα τα 50 ευρω τον μηνα για κοινοχρηστα λιγο πολλα μου φαινονται, αληθεια παιζουν τετοια? Καλή αρχη σου ευχομαι και ολα να πανε καλα με την νέα δουλειά. Επίσης καλως ηρθες στο θρίλερ με τίτλο " Ενοικίαση σπιτιού στην Αθηνα'' .. το τι εχουν να δουν τα μάτια σου , το τι πλακάκι φυστικί με λουλουδάκια σε τουαλετες , τι κουζινάρες κτλ κτλ κτλ δεν μπορεις να φανταστείς. Το καλύτερο είναι τι θα ακουν τα αυτια σου απο τα ευρώ που θα στοιχίζουν αυτά. Ετοιμάσου για πολυ ψαξιμο , πολυ συννενοηση μπουζούκι , πολυ παραμύθα απο ιδιοκτήτες και να εχεις περίσσια υπομονή , κάτι θα βρεθεί .. Δυστυχώς τα καλύτερα ή οι ευκαιρίες ας πουμε, πανε απο στομα σε στόμα , και καλά κανουν οι ιδιοκτήτες , προσπαθουν να βάλουν μεσα τον λιγότερο ''αγνωστο'' , εχουν περάσει και αυτοι πολλα με ενοικιαστές οπότε φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά .. Επειδή με αυτα που έγραψες για μαζεμα χρημάτων κτλ φαινεται οτι δεν ερχεσαι Αθηνα για να χορτάσεις εξόδους και κάθε βράδυ να είσαι βόλτες θα σου πρότεινα επειδή το περισσότερο καιρό εκτός δουλειάς θα είσαι μέσα σε αυτο το σπίτι που θα βρείς για να μην φλιπαρεις προσπαθησε να βρεις οτι καλύτερο μπορείς μέσα στο budget σου , ίσως και λίγο παραπάνω, , οπως εγραψε και ο φίλος για το ψυχολογικό κομμάτι σου και μόνο.. Καλή τύχη, θα την χρειαστείς είμαι σίγουρος, και κράτα και ενήμερο αυτό το νήμα , ολο και κάποιος απο εμάς μπορεί να βοηθήσει σε καμιά απορία σου.. 1 1
777andreas777 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Όπως κατάλαβες το πρόβλημα της Αθήνας έχει να κάνει κυρίως με τους κατοίκους της και τους "επενδυτές"-ιδιοκτήτες ακινήτων. Βάλε μέσα την κρίση, την φούσκα των ακινήτων που φούσκωνε σαν τρελή πριν τον κορονοϊό, τα κόκκινα δάνεια με τα funds που τα αγόρασαν για "επενδύσεις", τους κινέζους με τα χρυσά VISA, τα AirBnb και έχεις ένα συνοθήλευμα, τρέλα. Ο ένας επειδή μένει Λονδίνο, που νοικιάζουν 7 τ.μ 1000 λίρες, βλέπει φτηνή την Αθήνα, ο άλλος επειδή έχει κάποιο διαμέρισμα λέει είναι λίγα τα 300€ και θα το βάλει 500€ που δεν θα πάρει ποτέ και θα περιμένει 3-4 μήνες μην βρεθεί κανένας που θα του πει ΟΚ και θα τον πιστολιάσει μετά, άλλος επειδή το νοίκιαζε AirBnb τώρα θα το αφήσει να κάθεται ή θα ζητάει και αυτός οτι του κατέβει. Αυτά όλα σε χρεωκοπημένη χώρα, πλέον και χωρίς τουρίστες και την οικονομική κρίση που έρχεται λόγο κορονοϊού. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις κάτι από κανέναν γνωστό ή να συγκατοικήσεις σε κάποιο μεγαλύτερο διαμέρισμα, δύσκολο πάλι αν δεν έχεις γνωστούς εδώ, και μετά από κάποιο διάστημα που θα ξέρεις παραπάνω κόσμο και τι παίζει γενικά να ψάξεις 5-6 μήνες για κάποια καλή περίπτωση. Αλλιώς θα πληρώσεις 400+ για σπίτια 50 τ.μ, σε περιοχές της πλάκας που έχουν "ανέβει", και ακούς την κλανιά και το καζανάκι του γείτονα 2 ορόφους πάνω και τον κάγκουρα να περνάει με φτιαγμένο παπάκι με τρύπια εξάτμιση στις 2 το βράδυ. 11
bill_zaf Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 777andreas777 είπε Όπως κατάλαβες το πρόβλημα της Αθήνας έχει να κάνει κυρίως με τους κατοίκους της και τους "επενδυτές"-ιδιοκτήτες ακινήτων. Βάλε μέσα την κρίση, την φούσκα των ακινήτων που φούσκωνε σαν τρελή πριν τον κορονοϊό, τα κόκκινα δάνεια με τα funds που τα αγόρασαν για "επενδύσεις", τους κινέζους με τα χρυσά VISA, τα AirBnb και έχεις ένα συνοθήλευμα, τρέλα. Ο ένας επειδή μένει Λονδίνο, που νοικιάζουν 7 τ.μ 1000 λίρες, βλέπει φτηνή την Αθήνα, ο άλλος επειδή έχει κάποιο διαμέρισμα λέει είναι λίγα τα 300€ και θα το βάλει 500€ που δεν θα πάρει ποτέ και θα περιμένει 3-4 μήνες μην βρεθεί κανένας που θα του πει ΟΚ και θα τον πιστολιάσει μετά, άλλος επειδή το νοίκιαζε AirBnb τώρα θα το αφήσει να κάθεται ή θα ζητάει και αυτός οτι του κατέβει. Αυτά όλα σε χρεωκοπημένη χώρα, πλέον και χωρίς τουρίστες και την οικονομική κρίση που έρχεται λόγο κορονοϊού. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις κάτι από κανέναν γνωστό ή να συγκατοικήσεις σε κάποιο μεγαλύτερο διαμέρισμα, δύσκολο πάλι αν δεν έχεις γνωστούς εδώ, και μετά από κάποιο διάστημα που θα ξέρεις παραπάνω κόσμο και τι παίζει γενικά να ψάξεις 5-6 μήνες για κάποια καλή περίπτωση. Αλλιώς θα πληρώσεις 400+ για σπίτια 50 τ.μ, σε περιοχές της πλάκας που έχουν "ανέβει", και ακούς την κλανιά και το καζανάκι του γείτονα 2 ορόφους πάνω και τον κάγκουρα να περνάει με φτιαγμένο παπάκι με τρύπια εξάτμιση στις 2 το βράδυ. Ποσο δικιο εχεις...μπραβο Η πλακα ειναι οτι καποιοι εχουν αλλαξει τα κουφωματα σε αλουμινιου με επιδοτουμενο προγραμμα, σου γραφουν "ανακαινισμενο" και πας κ βλεπεις μαρμαρινο νιπτηρα χαχα.δεν θα μιλησω για μεσιτες,ειναι μεγαλη παλιοφάρα,ενας φιλος πιο πανω εγραψε για 40% ποσοστο οτι δεν θα πρεπε να υπηρχε,εγω θα πω το 80%.οσους εχω συναντησει με τον ενα η τον αλλο τροπο τους επιανες να λενε ψεμματα μπρος τα μουτρα σου κι ολα αυτα για το κερδος...μονο να τσιμπησουν την προμηθεια κ να φυγουν. Και οποιος ειναι εξω απ το χορο καλο ειναι να μην παραπληροφορει,μενω στο ενοικιο στην αθηνα 21 χρονια,μιας κ ειμαι απο επαρχια, τα τελευταια 5 χρονια τα ενοικια εχουν ξεφυγει,ειτε λογο οικοδομης που εχει σταματησει,ειτε λογο του airbnb που ο καθενας την ειδε οικοδεσποτης για ευκολο χρημα κ λιγο οι μεσιτες που οταν τους αναθετουν ενα σπιτι για ενοικιο φουσκωνουν τα μυαλα του ιδιοκτητη για την τιμη του λογο ζητησης για να ανεβασουν κ την δικη τους αμοιβη Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από bill_zaf 1
totalius Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 1.Ψαξε απο γνωστο 2. Παρε με τα πόδια τη Καλλιθέα κ το Ταύρο κ ρωτά παντού σε φούρνους ψιλικατζίδικα περίπτερα για το αν ενοικιάζεται καμία γκαρσονιέρα . 3. Ιστοσελίδες που σημαίνει μεσίτης στο 90% των περιπτώσεων που σημαίνει οτι πρεπει μα έχεις καλο μάτι κ καποιες γνώσεις οταν πας να δεις το σπίτι . Αυτο βέβαια χρειάζεται παντού οταν κοιτάς για σπίτι αλλα ένα παραπανω οταν στο παρουσιάζει μεσίτης . Εμένα παλαιότερα μου έκατσε δυο φορες εδώ στη Κρήτη στο Ηράκλειο να ψάξω για σπίτι και τις δυο φορες σώθηκα απο μεσιτικό . Υπαρχουν κ άλλες περιπτωσεις που τη πάτησαν με μεσίτες γιατι βιάστηκαν και δεν έλεγξαν σωστα το σπίτι . 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις