Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο χώρος εργασίας βρίσκεται Καλλιθέα διπλά από τον σταθμό του μετρό άρα η πρόσβαση είναι καλή, όποιος ξέρει να με βοηθήσει για το πού και πώς να ψάξω για σπίτι, δεν έχω μείνει ποτέ Αθήνα, ούτε γνωρίζω την πόλη.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλή αρχή καταρχάς.

Εφόσον είσαι δίπλα σε ηλεκτρικό Καλλιθέας δε σημαίνει οτι αναγκαστικά πρέπει να βρεις και σπίτι σε εκείνη τη περιοχή.

Εξαρτάται τι άνθρωπος είσαι και τι ποσό μπορείς να διαθέσεις. Για μια γκαρσονιέρα αξιοπρεπή  και μακριά από τις κακόφημες περιοχές για 1 άτομο και μια νέα αρχή υπολόγισε οτι ξεκινάς από 250ευρώ το ελάχιστο.

Μπορείς να βρεις και μαύρες τρύπες σε κακόφημες περιοχές με 150ευρώ αλλά δε θα στο συνιστούσα.

Αλλιώς κοιτάς μήπως μπορείς να πηγαίνεις και με τα πόδια αν δεν έχεις θέμα να κοιτάξεις στην Καλλιθέα σε 10-15 λεπτά από το σπίτι. Αυτό το 30άρι που θα γλυτώνεις σε κάρτα διαδρομών +ταλαιπωρία ίσως το δώσεις ένα 50άρικο στο ενοίκιο επειδή για να γράφεις φθηνό σπίτι υποψιάζομαι οτι μετράνε όλα τα σενάρια.

Δημοσ.

θεωρω μεγαλο συν να μενω κοντα στη δουλεια ......ητοι ακομα και με το ποδι και στη Καλλιθεα εχει ευκαιριες

Δημοσ.

Καλή αρχή!

Οι περιοχές που βολεύουν κοντά στον ηλεκτρικό είναι Καλλιθέα, Μοσχάτο και Τάυρος. Βέβαια ανάλογα σε ποιο σημείο των παραπάνω δήμων είναι το σπίτι μπορεί να χρειάζεσαι έως και 30 λεπτά με τα πόδια για να φτάσεις στη δουλειά σου.

Εξαρτάται φυσικά από τις ανάγκες σου το σπίτι για το οποίο θα ψάξεις, απλά ενημερωτικά, επειδή μένω Καλλιθέα και έχω και ένα δεύτερο σπίτι στην Καλλιθέα που το νοικιάζω να ξέρεις πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση και πολύ δύσκολα βρίσκεις σπίτι σε αυτή την περιοχή.( 35τ.μ. ανακαινισμένο, σε παλιά πολυκατοικία στο 2ο, ψηλά στην Καλλιθέα προς Χαροκόπου το έβαλα 300 ευρώ και "μετάνιωσα" αφού νοικιάστηκε σε μία μέρα και δεν ήξερα σε ποιον να το δώσω - να μου προσφέρουν μέχρι και ενοίκια 2 ετών μπροστά κ.α.).

Οπότε η συμβουλή μου αν βρεις κάτι που σου κάνει πήγαινε να το κλείσεις κατευθείαν και μην περιμένεις καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως εχω φιλη αθηνα που παιρνει 800 ευρω νοικιαζει και σπιτι με ενα 300ρι και σκεφτομαι πως την βγαζει, καλα τοσο δυσκολο ειναι? πω... καταλαβα θα μου βγει η παναγια.

Δημοσ.

Δεν θελω να πω ακριβες ποσο αλλα ειναι πιο πανω απο 1000, απλα θελω οσο πιο πολυ γινεται να μπουν στην ακρη καποια λεφτα γιαυτο ζηταω για φτηνο. Αλλα οκ ενα 300ρι αν ειναι να το δωσω αν βρω σε καλο μερος.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι ζητάς αλλά κοίτα να διαφυλάξεις και τη ψυχική σου υγεία και ας βάζεις 50ευρώ το μήνα λιγότερα στην άκρη.

Με μισθό πάνω από 1000 εγώ θα κοίταζα μεταξύ 350-400ευρώ.

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε

Δεν θελω να πω ακριβες ποσο αλλα ειναι πιο πανω απο 1000, απλα θελω οσο πιο πολυ γινεται να μπουν στην ακρη καποια λεφτα γιαυτο ζηταω για φτηνο. Αλλα οκ ενα 300ρι αν ειναι να το δωσω αν βρω σε καλο μερος.

Για αγγελιες ψαχνουμε στο spitogatos.gr μονο ή υπαρχει και καμια εναλλακτικη? Για Καλλιθεα βλεπω καποια πολυ πολυ καλα στα 330 με 360 ευρω άρα οκ δεν ειναι τοσο χαλια ειδικα αν βαλεις οτι θα πηγαινω με τα ποδια για παραδειγμα και θα γλιτωνω εξοδα μετρο κτλ.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

spitogatos έχει τη μεγαλύτερη βάση με διαφορά. Το θέμα είναι ότι εκεί δραστηριοποιούνται και όλα τα μεσιτικά γραφεία, κάτι που μπορεί να αποτρέπει κάποιους που δεν ψήνονται για διαμεσολάβηση.

Δημοσ.

εφοσον η δουλεια ειναι διπλα σε σταθμο του ΗΣΑΠ, η δικη μου αποψη ειναι πως θα μπορουσες να κοιταξεις στις περιοχες απο νεα ιωνια (30' απ'την καλλιθεα) εως αγιο ελευθεριο. θα μπορουσες φυσικα να κοιταξεις και τα πετραλωνα, τον ταυρο ή και την καλλιθεα, ομως δεν γνωριζω τι συνθηκες-τιμες επικρατουν εκει.

γενικα η δικη μου προταση ειναι να μενεις κοντα σε σταθμο του ησαπ/μετρο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kwsths67 είπε

Για αγγελιες ψαχνουμε στο spitogatos.gr μονο ή υπαρχει και καμια εναλλακτικη? Για Καλλιθεα βλεπω καποια πολυ πολυ καλα στα 330 με 360 ευρω άρα οκ δεν ειναι τοσο χαλια.

Καταρχάς κοίτα μόνο ιδιώτες και όχι μεσίτες.

Επίσης μην κοιτάς αγγελίες άνω της εβδομάδας. Είτε έχει σίγουρα κλείσει και ξέχασαν να κατεβάσουν την αγγελία ή έχει προβλήματα που δε φαίνονται και όταν πας από κοντά απογοητεύεσαι άσχημα.

xe.gr spitogatos έχουν κοινές αγγελίες. Οι περισσότεροι τα βάζουν και στα 2 site.

αν δεν έχεις απαιτήσεις σε τετραγωνικά μια γκαρσονιέρα ή μικρό δυάρι έως 50τετραγωνικά στα 350-400 βρίσκεις κάτι αξιοπρεπές.

Δημοσ.

Με 250€ πλέον δεν βρισκεις ούτε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στον Άγιο Νικόλαο. Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει με το θέμα των ενοικίων, αλλά ευτυχώς η δουλειά  σου είναι κοντά στο τρένο οπότε έχεις περιθώρειο επιλογών. Θα βγάλεις μια μηνιαία κάρτα και θα σε εξυπηρετεί όπου και να μένεις πάνω στη γραμμή του τρένου. Μακάρι να βρεις στην καλλιθέα κάτι αξιοπρεπές, αλλά για κάποιο λόγω πλέον και η καλλιθέα θεωρείται παραθαλάσσιο μέρος και τα ενοίκια έχουν απογειωθεί και εκεί. Για εμένα δες και προς Ταύρο μέχρι Πειραιά εφόσον δεν ξέρεις από αθήνα και δεν την έχεις συνηθίσει, σίγουρα είναι πιο φτηνά προς τα εκεί. 

• Like 6
Δημοσ.

Μην με πάρεις με τις πέτρες, αλλά θεωρώ ότι από την στιγμη που έστειλες βιογραφικό για δουλειά σε ένα μέρος που δεν γνωρίζεις τίποτα έπρεπε να ψάξεις πρώτα κάποια πράγματα όπως αυτά που ρωτάς. Καλή αρχή όσον αφορά την δουλειά σου. 

Η εύρεση κατοικίας στην Αθήνα και όχι μόνο είναι πολύ δύσκολη λόγω υψηλών ενοικιων, σε αυτά να συμπεριλάβεις κόστη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφώνου και κοινοχρήστων και άλλων πέραν διατροφής και αναγκών που μπορεί και εδώ να υπάρχουν διαφορες σε σχέση με το μέρος που έμενες πριν, να ψάξεις αν το διαμέρισμα που θα μείνεις έχουν θέρμανση γιατί μπορεί να αποφασίσουν από την ΓΣ να μην ανάβουν καθόλου, άμα έχεις ζήσει ήδη στο ενοικιο τα ξέρεις αυτά, τώρα στο ποσο μπορεί να κυμαίνονται, ο καθένας θα σου πει τα δικά του νούμερα με βάση τον δικό του τρόπο διαβίωσης, αρκετά ακίνητα είναι παλιά και όχι στην κατάσταση που θα ήθελε κάποιος που ψάχνει κάτι αξιοπρεπές. 

Υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνια για την έναρξη της εργασίας σου; Χρειάζεται χρόνος για να κάνεις μια καλή αναζήτηση και να δεις σπίτια, σε αρκετές αγγελίες δεν περιγράφουν επακριβώς την κατάσταση του διαμερίσματος, όπως ειπανε ήδη, μην προτιμήσεις μεσιτικα. 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δυο σκέψεις μόνο

1. τα ακριβά ενοίκια στην Αθήνα είτε εξασφαλίζουν μια ποιότητα ζωης είτε αντικατοπτρίζουν μια υψηλή ζήτηση λόγω πχ φοιτητόκοσμου, τουριστοκατάστασης κλπ
    η Καλλιθέα ειδικά ψηλά προς Χαροκοπου ανηκει στη δεύτερη περίπτωση (Πάντειος, Χαροκόπειο κλπ)

2. η ιδέα της μετακίνησης με τον ηλεκτρικό και ειδικά σε ώρες αιχμής που είναι οι ώρες έναρξης-λήξης ωραρίου γραφείου, διερχόμενος από το κομμάτι της διαδρομής μεταξύ σταθμού Θησείου - σταθμού Αττικής και όχι μόνο,
     μάλλον δεν είναι και η καλύτερη θα έλεγα, από τη στιγμή που έχεις την επιλογη να το αποφύγεις

just saying
και καλή σταδιοδρομία

Επεξ/σία από KoreanW
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...