Προς το περιεχόμενο

Oppo Find X2 Pro ή OnePlus 8 Pro ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum

Μετά από 10 χρόνια χρήσης ναυαρχίδων Samsung, με κάποια διαλύματα με Sony Xperia,  σκέφτομαι σοβαρά να αντικαταστήσω το Note 8 μου με ένα smartphone άλλου κατασκευαστή. Δεν είναι ότι δεν έχω τα λεφτά που ζητάει η Samy,  εξετάζω και την αγορά του Fold 2, αλλά θεωρώ ότι οι τιμές που ζητάει η Samsung για τα νέα Note με βάση αυτά που προσφέρει είναι υπερτιμημένες και σαν καταναλωτής πρέπει να αντιδράσω. Δυστυχώς η αναλογία της οθόνης του Sony Xperia 1 ii δεν μου αρέσει και έτσι δεν θα πάω στον δεύτερο αγαπημένο μου κατασκευαστή. Παρόλο που μισώ τις τρύπες στην οθόνη, και αν υπήρχε επιλογή δεν θα αγόραζα ποτέ, εν τούτοις έχω καταλήξει σε κάποιο από τα δύο αναφερόμενα μοντέλα. Δεν έχω αγοράσει ποτέ από τους δύο κατασκευαστές και θα ήθελα την γνώμη όσων μελών του forum είχαν εμπειρία με τις δύο αυτές εταιρίες.

Λοιπόν, Oppo Find X2 Pro ή OnePlus 8 Pro και γιατί ;

Επίσης τι παίζει με τα λειτουργικά και την υποστήριξη με αυτές τις εταιρίες; Έχουνε bugs; Έχουν καλή υποστήριξη; Για πόσο καιρό δίνουν ενημερώσεις;

Υπάρχει service στην Ελλάδα ή το στέλνεις έξω; 

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ανεβάζω και την σύγκριση των δύο από GSMARENA.

Εάν κάποιος θεωρεί πως στα specs αυτά υπάρχουν και αξιόπιστες λύσεις από άλλους κατασκευαστές ας τις προτείνει. 

1.jpg

2.jpg

Επεξ/σία από anax111
  • Like 1
Δημοσ.

Θα σ μιλήσω για την 1+...

Το service και το support που σου παρέχουν θα το ζήλευαν όλες οι εταιρίες. Μηδενικά bugs και από όσο εγώ τουλάχιστον θυμάμαι 2-3 αναβαθμίσεις το μήνα. 

Αν σ πάθει κάτι κάτι έρχεται άτομο σπίτι σου από DHL το παραλαμβάνει και ουσιαστικά εσύ δε κάνεις τπ μέχρι να στο επιστρέψουν επισκευασμενο η σου δίνουν καινούργιο. 

24ωρο online support chat... Άμεσο.. Δεν έχει έστειλες μνμ κ περιμένεις απάντηση κλπ. 

Αν το αγοράσεις κ δε σ αρέσει τις πρώτες 15 μέρες επίσης έρχεται άτομο από DHL το παραλαμβάνει και μόλις φτάσει πισω σου κάνουν refund. 

Όλα αυτά βέβαια με τη προϋποθέση ότι το αγοράζεις από το επίσημο site. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giantzeron είπε

Θα σ μιλήσω για την 1+...

Το service και το support που σου παρέχουν θα το ζήλευαν όλες οι εταιρίες. Μηδενικά bugs και από όσο εγώ τουλάχιστον θυμάμαι 2-3 αναβαθμίσεις το μήνα. 

Αν σ πάθει κάτι κάτι έρχεται άτομο σπίτι σου από DHL το παραλαμβάνει και ουσιαστικά εσύ δε κάνεις τπ μέχρι να στο επιστρέψουν επισκευασμενο η σου δίνουν καινούργιο. 

24ωρο online support chat... Άμεσο.. Δεν έχει έστειλες μνμ κ περιμένεις απάντηση κλπ. 

Αν το αγοράσεις κ δε σ αρέσει τις πρώτες 15 μέρες επίσης έρχεται άτομο από DHL το παραλαμβάνει και μόλις φτάσει πισω σου κάνουν refund. 

Όλα αυτά βέβαια με τη προϋποθέση ότι το αγοράζεις από το επίσημο site. 

Και εγώ τη ζαχαρωνω τη συγκεκριμένη γιατί η samsung αρχίζει και μένα να μου τη δίνει με το καλάμι που σκαρφάλωσε και θέλει δύο μηνιατικα για ένα κινητό που στην Ευρώπη έχει και επεξεργαστή μειωμένων επιδόσεων. Συν τα χιλιάδες bloatware που μου σπρώχνει κάθε τόσο.

Το κακό με την oneplus είναι πως έχει ανεβάσει και αυτή λίγο τις τιμές αλλά για να είμαι ειλικρινής πάλι συμφέρει σε σύγκριση με τους άλλους.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πολύ κατατοπιστικές. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αγοράσω από το επίσημο site.

Από ενημερώσεις όμως τι παίζει; Γιατί κακά τα ψέματα, και η Samsung και πολύ περισσότερο η Sony ήταν εξαιρετικές σε αυτό το θέμα. H Sony έδινε ενημερώσεις σε βάθος τριών ετών πολύ πριν το ξεκινήσει η Samsung.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, anax111 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πολύ κατατοπιστικές. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αγοράσω από το επίσημο site.

Από ενημερώσεις όμως τι παίζει; Γιατί κακά τα ψέματα, και η Samsung και πολύ περισσότερο η Sony ήταν εξαιρετικές σε αυτό το θέμα. H Sony έδινε ενημερώσεις σε βάθος τριών ετών πολύ πριν το ξεκινήσει η Samsung.

Αδερφέ τα 1+ είναι κάτι σαν τα pixel... Θα παίρνουν ενημερώσεις οταν όλα τα υπόλοιπα θα έχουν μείνει στάσιμα... Don't worry... Δε θα το μετανιώσεις... Και για την ακρίβεια θα απορείς που δεν την είχες δοκιμάσει τόσο καιρό. 

Μήπως να σκεφτείς όμως και το Xiaomi Mi 10 Ultra? 

Επεξ/σία από giantzeron
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Το σκέφτομαι και το Xiaomi Mi 10 Ultra αλλά κάπου διάβασα πως δεν θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας. Επιπλέον αν και εκτιμώ την Xiaomi πιστεύω πως ακόμα δεν μπορεί να συγκριθεί με την Oppo και την OnePlus σε ποιότητα κατασκευής και ομαλότητα λειτουργικού. Το λειτουργικό της έχει αρκετά bugs που μερικές φορές δεν διορθώνονται ποτέ. Αν πάντως έρθει Ευρώπη θα το κοιτάξω σίγουρα.

Δημοσ.

Είχα χρόνια σαν κύριο κινητό Samsung Galaxy S (από το 6 μέχρι και το 8+) και άλλαξα σε 1+ πριν ένα μήνα σε 8 απλό. 

Είναι άψογο και σαν hardware και software με συνεχείς ενημερώσεις. Προχωρά στο pro άφοβα. 

Δημοσ.

Από ότι βλέπω από τις απαντήσεις σας όσοι έχετε χρησιμοποιήσει 1+ έχετε θετική εμπειρία από την εταιρία. Από την πλευρά της Oppo κανείς;.....

Δημοσ.

Ποιο δοκιμασμένη εταιρεία η oneplus από την oppo στην Ευρώπη και καλύτερο software η oneplus και σίγουρα πολλά χρόνια ενημερώσεις και πολύ γρήγορο!! Και από μένα oneplus. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gzkat είπε

H 1+ ειναι θυγατρικη της OPPO. 

Το OPPO εχει απειρως καλυτερη καμερα! DXOMARK

Αυτό που με "ζαχαρώνει" στο Oppo είναι το χ5 οπτικό ζουμ που όπως και να το κάνεις είναι σοβαρό ατού. Αυτό που με χαλάει είναι η μικρότερη μπαταρία.

Πιστεύω πως αρκετός κόσμος θα αντιμετωπίσει το δίλημμα Find x2 Pro vs 1+ 8 Pro εφέτος καθώς οι επιλογές της Samsung έχουν δυσαρεστήσει πολλούς πελάτες της και τα δύο αυτά smartphones είναι μέχρι στιγμής οι ποιο σοβαρές προτάσεις εάν δεν θες να πας σε gaming κινητό. Εάν το Xiaomi Mi 10 Ultra έρθει τελικά Ευρώπη θα το κοιτάξω αλλά η αλήθεια είναι ότι έχοντας δουλέψει Xiaomi σαν δεύτερο κινητό δεν μπορώ να την βάλω στην πρώτη κατηγορία όσο δυνατό hardware και να φοράνε οι συσκευές της. Υπολείπεται  πολύ σε κάποια θέματα όπως η ποιότητα των φωτογραφιών. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, anax111 είπε

Αυτό που με "ζαχαρώνει" στο Oppo είναι το χ5 οπτικό ζουμ που όπως και να το κάνεις είναι σοβαρό ατού. Αυτό που με χαλάει είναι η μικρότερη μπαταρία.

Πιστεύω πως αρκετός κόσμος θα αντιμετωπίσει το δίλημμα Find x2 Pro vs 1+ 8 Pro εφέτος καθώς οι επιλογές της Samsung έχουν δυσαρεστήσει πολλούς πελάτες της και τα δύο αυτά smartphones είναι μέχρι στιγμής οι ποιο σοβαρές προτάσεις εάν δεν θες να πας σε gaming κινητό. Εάν το Xiaomi Mi 10 Ultra έρθει τελικά Ευρώπη θα το κοιτάξω αλλά η αλήθεια είναι ότι έχοντας δουλέψει Xiaomi σαν δεύτερο κινητό δεν μπορώ να την βάλω στην πρώτη κατηγορία όσο δυνατό hardware και να φοράνε οι συσκευές της. Υπολείπεται  πολύ σε κάποια θέματα όπως η ποιότητα των φωτογραφιών. 

Το DxOMark το βγάζει πρώτο, στην κορυφή της λίστας, αν αυτό λέει κάτι. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giantzeron είπε

Αυτό το 5x οπτικό... Μόνο οπτικό δεν είναι. Τρελό fake marketing

Από ότι θυμάμαι το πετυχαίνει με περισκοπικό φακό. Γατί λες ότι δεν είναι οπτικό; Αναμένω με ενδιαφέρον τις διευκρινίσεις σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...