ΠάρηςΓ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, Giallo είπε Ναι ,αλλα ταλαιπωρήθηκα αρκετα , ολοι οι τεχνικοί που είχαν ερθει ηταν εκτος τεχνικής εταιρείας , ειναι αυτο που ψαχνεις και βρίσκεις. Τεχνική εταιρεία πιστευω θα το είχε λύσει το προβλημα εξ αρχης πριν δημιουργηθει , και γενικα για τότε δεν ηξερα οτι υπηρχαν γενικα εταιρείες που εχουν ειδικούς σε αυτό το κομματι. Μεχρι τοτε πιστευα που και πιστευω και αλλοι σαν και εμενα οτι οποιος περναει aircondition και εχει μαγαζι κλιματισμου ειναι και γνώστης επι του θεματος ψυξης θερμανσης .. που αυτο ειναι μεγάλο λάθος Ναι νομιζω οτι ειναι πιο σοβαρες οι εταιρίες απο οτι εχω δει αλλα δεν ειναι παντα καλη η εργασία επειδη βαζουν νέους/απειρους να δουλέψουν , απλά υπαρχει απο πισω καποια εμπειρία και δε γινονται χοντρες πατατες
vamvakoolas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 για ολα τα παραπανω το κλειδι ειναι το κοστος: αν εχεις χρημα και εξειδικευμενες εταιριες φερνεις και επιβλεπον μηχανικο εχεις και και.. σπανια αυτο το βλεπω και μονο απο ξενους (πλεον). Η τεχνικη εταιρια σιγουρα αναλογα με τις απαιτησεις του πελατη θα πει στο συνεργατη της να εκπληρωσει τις επιθυμιες.. Ωστοσο ειναι μια εταιρια, εχουν να δωσουν ενα εργο για μια τιμη και αυτο ειναι ολο. Θα πρεπει ο διοκτητης να επισκεπτεται μονος του το χωρο, να ρωταει για τη προοδο ή για επιπλοκες, Επισης για οσους το επιχειρησουν μονοι τους: υλικα, μαστορες, αδειες κτλ τα φροντιζουμε πριν ξεκινησουμε και αφιερωνουμε χρονο. Σπιτι φτιαχνετε δε πατε για αλλαγη ελαστικου. Οσο επενδυσετε οι ιδιοι σε χρονο (π.χ ερευνα αγορας, επισκεψεις σε εκθεσεις για υλικα, ακομα και εδω σε φορουμ) τοσο θα το παρετε πισω σε χρημα και σε αποτελεσμα/ποιοτικο αυτα, δε περιγραφω αλλο😇 4
DrFreeman Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 10 minutes ago, vamvakoolas said: για ολα τα παραπανω το κλειδι ειναι το κοστος: αν εχεις χρημα και εξειδικευμενες εταιριες φερνεις και επιβλεπον μηχανικο εχεις και και.. σπανια αυτο το βλεπω και μονο απο ξενους (πλεον). Η τεχνικη εταιρια σιγουρα αναλογα με τις απαιτησεις του πελατη θα πει στο συνεργατη της να εκπληρωσει τις επιθυμιες.. Ωστοσο ειναι μια εταιρια, εχουν να δωσουν ενα εργο για μια τιμη και αυτο ειναι ολο. Θα πρεπει ο διοκτητης να επισκεπτεται μονος του το χωρο, να ρωταει για τη προοδο ή για επιπλοκες, Επισης για οσους το επιχειρησουν μονοι τους: υλικα, μαστορες, αδειες κτλ τα φροντιζουμε πριν ξεκινησουμε και αφιερωνουμε χρονο. Σπιτι φτιαχνετε δε πατε για αλλαγη ελαστικου. Οσο επενδυσετε οι ιδιοι σε χρονο (π.χ ερευνα αγορας, επισκεψεις σε εκθεσεις για υλικα, ακομα και εδω σε φορουμ) τοσο θα το παρετε πισω σε χρημα και σε αποτελεσμα/ποιοτικο αυτα, δε περιγραφω αλλο😇 Ενα σημαντικό σημείο είναι σε περίπτωση επιλογής εταιρίας για το έργο, ποια ευελιξία παρέχεται. Δηλαδή μπορείς να δεις υλικά από εκθέσεις και να τους ζητήσεις να χρησιμοποιήσουν αυτα που θέλεις ή σε περιορίζουν σε δικούς τους καταλόγους/προμηθευτές, κλπ. Αυτό είναι ενδεχομένως σημαντικό για όσους θέλουν να έχουν πολλές επιλογές υλικών ανοιχτές.
vamvakoolas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Ενα σημαντικό σημείο είναι σε περίπτωση επιλογής εταιρίας για το έργο, ποια ευελιξία παρέχεται. Δηλαδή μπορείς να δεις υλικά από εκθέσεις και να τους ζητήσεις να χρησιμοποιήσουν αυτα που θέλεις ή σε περιορίζουν σε δικούς τους καταλόγους/προμηθευτές, κλπ. Αυτό είναι ενδεχομένως σημαντικό για όσους θέλουν να έχουν πολλές επιλογές υλικών ανοιχτές. σωστο σχολιο και η καθημερινοτητα λεει οτι ο πελατης παει με ενα προιον π.χ πλακακι και απαιτει να μπει αυτο. Η εταιρια ειτε θα ζητησει πρσφορα για το πλακακι και θα ενημερωσει πελατη για τελικη τιμη ή συνηθως θα αντιπροτινει αλλο υλικο σχεδιο. Αν ο πελατης για δικους του λογους θελει το συγκεκριμμενο προιον και η εταιρια δε μπορει να το καλυψει η μεση λυση ειναι να αγορασει ο πελατης το προιον και να φροντισει για τη μεταφορα και η εταιρια θα κοστολογησει την εργασια (αλλα προφανως αυτη η περιπτωση ειναι η αξαιρεση οι εταιριες δε θελουν να μπουν σε αυτη τη λογικη γιατι προφανως ο πελατης μπορει μετα να το κανει και με αλλοο προιον και χανουν....προμηθεια/χρημα) Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2020 από vamvakoolas
Giallo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε για ολα τα παραπανω το κλειδι ειναι το κοστος: αν εχεις χρημα και εξειδικευμενες εταιριες φερνεις και επιβλεπον μηχανικο εχεις και και.. σπανια αυτο το βλεπω και μονο απο ξενους (πλεον). Η τεχνικη εταιρια σιγουρα αναλογα με τις απαιτησεις του πελατη θα πει στο συνεργατη της να εκπληρωσει τις επιθυμιες.. Ωστοσο ειναι μια εταιρια, εχουν να δωσουν ενα εργο για μια τιμη και αυτο ειναι ολο. Θα πρεπει ο διοκτητης να επισκεπτεται μονος του το χωρο, να ρωταει για τη προοδο ή για επιπλοκες, Επισης για οσους το επιχειρησουν μονοι τους: υλικα, μαστορες, αδειες κτλ τα φροντιζουμε πριν ξεκινησουμε και αφιερωνουμε χρονο. Σπιτι φτιαχνετε δε πατε για αλλαγη ελαστικου. Οσο επενδυσετε οι ιδιοι σε χρονο (π.χ ερευνα αγορας, επισκεψεις σε εκθεσεις για υλικα, ακομα και εδω σε φορουμ) τοσο θα το παρετε πισω σε χρημα και σε αποτελεσμα/ποιοτικο αυτα, δε περιγραφω αλλο😇 Τα είπες ολα σε λίγες γραμμες , ακριβως αυτο ειναι το κλειδι !!! Ολόσωστος
DrFreeman Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 47 minutes ago, Giallo said: Τα είπες ολα σε λίγες γραμμες , ακριβως αυτο ειναι το κλειδι !!! Ολόσωστος Οντως στοχευμένες παρατηρήσεις. Προφανώς έχει πείρα και γνώσεις ο άνθρωπος. Να σημειώσω επίσης πως είναι καλό να υπάρχει μια εικόνα για τα υλικά που θελουμε μέσα στο σπίτι - επί παραδείγματι τι πατώματα θελουμε (πλακάκι, μάρμαρο, laminate, ξύλο), είδος και σχέδιο κουζίνας, κάποια ιδέα για τη διαρρύθμιση - αν κι εδώ παίζουν μεγάλο ρόλο οι προτάσεις του μηχανικού (με βάση και το τι είναι εφικτό), καθώς και για τις υποδομές που χρειάζονται - γραμμές ρεύματος, καλωδιώσεις, υδραυλικά, κλπ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Λιγα πραγματάκια και από εμένα. Για τις εργασίες που θέλετε να κάνετε, να βρείτε τεχνική εταιρεία, ειναι απίστευτο πελαγωμα να τα αναλαβεις όλα μόνος σου και θα σου φάει πολύ περισσότερο χρόνο. Η αλλαγή διαρυθμισης χρειάζεται και άδεια, οπότε μέσα στην προσφορά που θα συνταχτει θα υπολογίσουν και τα ένσημα των μαστορων, μετά να λάβετε υπόψη κάδο για μπάζα, άδεια από τον Δήμο για κατάληψη χώρου του κάδου, δημοτικό τέλος κατάληψης κτλ. Επίσης να θεωρήσεις δεδομένο ότι θα έχετε προβλήματα με γείτονες λόγω των θορύβων και όχι μόνο, θα καλούν αστυνομίες θα απειλουν με πολεοδομιες. Να ξεκαθαρίσεις με την οποία εταιρεία ότι οι εργασίες θα γίνονται στις ώρες μη κοινής ησυχίας και να έχετε μια άδεια στα χέρια σας. Τα παραπάνω λογικά θα πρέπει να στα πει η τεχνική εταιρεία, εγώ στα λέω να τα έχεις υπόψην γιατί σχεδόν κανείς δεν τα λαμβάνει υπόψη και μετά τρέχει να βρει άκρη. Τα υπόλοιπα τα έχουν υπερκαλυψει οι προηγουμενοι. 1
DrFreeman Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Παρεμπιπτόντως (για να μην ανοίγω άλλο θέμα κι επειδή είναι σχετικό) χωρίς διάθεση να κάνω hijack το θέμα, αν κάποιος έχει να προτείνει - από προσωπική εμπειρία - κάποιον αξιόπιστο πολιτικό μηχανικό από Θεσσαλονίκη για αυτοψία/αξιολόγηση σε ακίνητο παρακαλώ ας μου στείλει ένα pm.
kostakiss Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 7 hours ago, vamvakoolas said: για ολα τα παραπανω το κλειδι ειναι το κοστος: αν εχεις χρημα και εξειδικευμενες εταιριες φερνεις και επιβλεπον μηχανικο εχεις και και.. σπανια αυτο το βλεπω και μονο απο ξενους (πλεον). Η τεχνικη εταιρια σιγουρα αναλογα με τις απαιτησεις του πελατη θα πει στο συνεργατη της να εκπληρωσει τις επιθυμιες.. Ωστοσο ειναι μια εταιρια, εχουν να δωσουν ενα εργο για μια τιμη και αυτο ειναι ολο. Θα πρεπει ο διοκτητης να επισκεπτεται μονος του το χωρο, να ρωταει για τη προοδο ή για επιπλοκες, Επισης για οσους το επιχειρησουν μονοι τους: υλικα, μαστορες, αδειες κτλ τα φροντιζουμε πριν ξεκινησουμε και αφιερωνουμε χρονο. Σπιτι φτιαχνετε δε πατε για αλλαγη ελαστικου. Οσο επενδυσετε οι ιδιοι σε χρονο (π.χ ερευνα αγορας, επισκεψεις σε εκθεσεις για υλικα, ακομα και εδω σε φορουμ) τοσο θα το παρετε πισω σε χρημα και σε αποτελεσμα/ποιοτικο αυτα, δε περιγραφω αλλο😇 +1 !!! Παρακάτω αντιγράφω κείμενο που το εστειλα σε συμφορουμιτη σε προσωπικο μηνυμα,δεν θα αναφερθω στην εταιρεια ,αλλα ειναι προσωπικη εμπειρια ! Quote καλησπερα σας, θα σας αναφερω συντομα το ιστορικο το δικο μου ,καθως βρεθηκα προσφατα σε παρομοια θεση με εσας. εψαχνα εναν ανθρωπο να με βοηθησει γιατι δε το κατεχω καθολου με αυτο το θεμα,οποτε σχετικα ημουν ευκολος πελατης ,αλλα λογω τετραγωνικων επρεπε ολα να γινουν μελετημενα ακριβως. ξεκινησα να ψαχνω απο το ιντερνετ,ινσταγκραμ αριστερα,δεξια ,γνωστους κτλ... απογοητευτηκα. αφου ειχα απογοητευτει λοιπον ξαφνικα βρεθηκα με ενα φιλικο ζευγαρι ,στον οποιο πρωτα ειδα ολη την μελετη ,με επιχειρηματα και πολυ εξυπνες ιδεες. το πολυ σημαντικο που ισως τωρα δε το βλεπεις ,εγω τουλαχιστον δε το εβλεπα ,ειναι θεματα που στο μελλον δεν επιδιορθωνονται,και φυσικα αναφερομαι στα ηλεκτρολογικα και στα υδραυλικα,για τα οποια γινεται αποκλειστικη μελετη απο τους ιδιους ακομα και για το επιπλο της κουζινας,σου εχει μεχρι και τι χερουλι να βαλεις . αφου λοιπον πάρεις την μελετη η οποια ειναι υπεραναλυτικη ,ακομη και ενας ασχετος με το θεμα ,μπορει πλεον να γνωριζει καποια πραγματα ,θα δεις οτι θα σου λυθουν πολλα θεματα πρακτικα στο μελλον. αν θες ριξε μια ματια στο σιτε τους. δεν γνωριζω η τιμη αν εξαρταται απο τα τετραγωνικα η αν ειναι κατι φιξ,αλλα απο το ιντερνετ μου ειχαν ζητησει απο 1500-2700 . ειναι πληρως συννενοησιμοι και υπαρχει πολυ θετικο after sales ,τηλεφωνικα-mail σε οτιδήποτε χρειαστείς εσυ η οι τεχνικοι που θα το αναθεσεις. για να συνοψισω και να επανελθουμε στο πρωτο σκελος του συμφορουμιτη ... για να εισαι εδω φιλε ,μαλλον δεν γνωριζεις , και φυσικα δεν εισαι υποχρεωμενος γι αυτο.. η λογικη η δικια μου ειναι να εχω καποιον να με καθοδηγει ,οπως ειναι η εταιρεια που επελεξα , απο κει και περα , μπορεις την ιδια δουλεια να την ζητησεις απο εταιρεια ,μπορεις να τη κανεις και μονος σου, φυσικα πολυ οικονομικοτερα σε εταιρεια , η "ακριβοτερα" σε χρονο αν το κανεις μονος σου... το δικο μου το εκανα σε περιπου 10μηνες με κορονοιο ενδιαμεσα, ειχα ομως χρονο και πλεον ξερω καθε σπιθαμη του σπιτιου απο τι απαρτιζεται. ειναι το σπιτι σου και οχι airbnb για να βγαζεις καλοκαιρι τη σεζον. αυτο που προτεινω παραπανω ειναι ενας χαρτης που εχει τοσες λεπτομερειες , απο τις οποιες θα γλυτωσεις πραγματικα πολυ χρονο,μελλοντικα ! διαλεγεις και παιρνεις..
biliardas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 16 ώρες πριν, riskus είπε Για πολλούς λόγους (διαμονή σε ενοίκιο για χρόνια, άνοδος μισθωμάτων, ανασφάλεια διάρκειας διαμονής) αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αγορά κατοικίας στην Θεσσαλονίκη όπου είναι η μόνιμη κατοικία μας. Διαθέτουμε το ποσό για την αγορά μετρητοίς (περίπου 125000) και κοιτάμε διαμερίσματα ~100τμ (3 υπνοδωματίων ή με δυνατότητα 3ου) σε πολυκατοικίες δεκαετίας 1970-1980. Η περιοχή που μας ενδιαφέρει είναι Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οχι εκτός πόλεως και όχι Δυτικά. Μια ερώτηση αδερφέ αν και είναι εκτός του post έχεις κάποιο budget 125k, και δεν μπορείς να βρεις ένα σπίτι πιο καινούργιο η το να είσαι πρώτος στα 100τμ.?? Η απλά είναι από επιλογή σου π θες να κανείς ανακαίνιση για να ξέρεις τι θα μπει και τι όχι στο σπίτι.?(απλή ενημέρωση για μένα γιατί σε λίγα χρόνια μετακομίζω Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να μην σπαταλάω αλλά λεφτά σε σπίτια με ενοίκια)
john_petrucci7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Ενημερωτικά με 125k ξεκινάς και φτιάχνεις έναν όροφο από το μηδέν. Από εκσκαφές δηλαδή. Άντε να γίνω υπερβολικός και να χρειαστείς και 10-20k τσοντάρισμα...
v2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, riskus είπε Για πολλούς λόγους (διαμονή σε ενοίκιο για χρόνια, άνοδος μισθωμάτων, ανασφάλεια διάρκειας διαμονής) αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αγορά κατοικίας στην Θεσσαλονίκη όπου είναι η μόνιμη κατοικία μας. Διαθέτουμε το ποσό για την αγορά μετρητοίς (περίπου 125000) και κοιτάμε διαμερίσματα ~100τμ (3 υπνοδωματίων ή με δυνατότητα 3ου) σε πολυκατοικίες δεκαετίας 1970-1980. Η περιοχή που μας ενδιαφέρει είναι Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οχι εκτός πόλεως και όχι Δυτικά. Εχουμε καταλήξει σε 2-3 ακίνητα τα οποία θα δούμε μια δεύτερη φορά με φίλο μηχανικό και θα καταλήξουμε στην προσφορά αγοράς εφόσον όλα είναι καλά. Το σκεπτικό είναι: αγορά ακινήτου που πληρεί τα βασικά κριτήρια - αυτά που δεν αλλάζουν - (μέγεθος, τοποθεσία, όροφος, παλαιότητα) σε μια αξιοπρεπή, συντηρημένη καλά πολυκατοικία, και στη συνέχεια ριζική ανακαίνιση - η οποία θα γίνει με δάνειο επισκευών/ανακαίνισης. Δεν έχουμε πίεση χρόνου, καθώς η διαμονή μας στο ενοίκιο είναι εξασφαλισμένη μέχρι το 2022 που λήγει το συμβόλαιο. Εδώ φαντάζομαι πως υπάρχουν πολλές επιλογές για το κομμάτι της ανακαίνισης: μηχανικός επίβλεψης και αυτόνομα συνεργεία, τεχνική εταιρία, μεμονωμένοι μάστορες που θα το φτιάχνουν κομμάτι κομμάτι, κλπ Καθώς δεν είμαι του χώρου και δεν γνωρίζω τίποτα ιδιαίτερο από κατασκευές, δεν μπορώ να ελέγξω την ποιότητα της εργασίας κάποιου, ούτε να δω αν ακολουθεί πιστά τις οδηγίες - παρά μόνο αν κάνει κάτι εξόφθαλμα λάθος. Ετσι σκέφτηκα πρωτίστως να πάρω προσφορές και να επιλέξω τεχνική εταιρία/γραφείο που θα αναλάβει συνολικά το έργο, λαμβάνοντας από εμάς λεπτομερείς οδηγίες και με υπογεγραμμένο συμβόλαιο για όλες τις συμφωνηθείσες λεπτομέρειες. Ποιες είναι οι απόψεις σας για το θέμα; Έχετε κάνει πρόσφατα ανακαίνιση και τι εμπειρία είχατε σχετικά; αν ηθελες δυτικα παντως εχω ετοιμο ανακαινισμενο στα μετρα που θελεις, αλλα επειδη εχω κανει δυο ανακαινισεις προσφατα σε δυο διαφορετικα σπιτια θα σου πω τα παρακατω καια φου διαβασα τι σου εγραψαν ολοι οι προηγουμενοι - τελευταιο οροφο ποτε μην κοιταζεις συνεχως βγαζουν προβληματα, απο πρωτο οροφο και πανω χωρις ασανσερ μακρια. -το να βρεις καλα συντηρημενη πολυκατοικια τοσων χρονων σχεδον δυσκολο, ακομα και σε καινουριες υπαρχουν σοβαρα προβληματα, λογω νομων ελλαδισταν ακομα και σε μια μετρια πολυκατοικια τα προβληματα θα εμφανιστουν αφου θα μεινεις εναν μηνα, στην αρχη ολοι σταζουν μελι... -επιλογη αυτονομων συνεργειων, μεμονομενων μαστορων η τεχνικη εταιρεια? ελλαδισταν παλι το ιδιο και το αυτο γιατι και η τενικη εταιρεια παλι ξεχωριστους μαστορες θα επιλεξει, το καλυτερο ειναι να σου συστησει καποιος γνωστος καποιον απο τον οποιο να εμεινε ικανοποιημενος. - οσον αφορα ηλεκτρολογικα αναφερεις για δυο γραμμες ανα δωματιο ειναι υπερβολη εκτος αν το σπιτι ειναι περιεργο και θελεις να εχεις σε καθε δωματιο αναμονη για aircontition που και παλι με μια γραμμη και ενα 9αρακι δεν εχεις θεμα. υδραυλικα φτιαξε αναμονες ακομα και αν δεν χρειαστουν ειτε αυτο ειναι για ηλιακο ειτε για αεριο ειτε για κατι αλλο. γενικα το να υπαρχουν αναμονες ειναι μεγαλη προβλεψη ακομα και αν δεν χρησιμοποιηθουν - διαλεξε τι υλικο θελεις να ειναι η κουζινα και ιδιαιτερα το πατωμα γτ μετα δεν αλλαζει ευκολα. κουφωματα pvc πλεον ειναι πολυ ποιοτικα επομενως μειωνεις το κοστος σε σχεση με αλουμινιου. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από v2020
riskus Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 48 λεπτά πριν, v2020 είπε αν ηθελες δυτικα παντως εχω ετοιμο ανακαινισμενο στα μετρα που θελεις, αλλα επειδη εχω κανει δυο ανακαινισεις προσφατα σε δυο διαφορετικα σπιτια θα σου πω τα παρακατω καια φου διαβασα τι σου εγραψαν ολοι οι προηγουμενοι - τελευταιο οροφο ποτε μην κοιταζεις συνεχως βγαζουν προβληματα, απο πρωτο οροφο και πανω χωρις ασανσερ μακρια. -το να βρεις καλα συντηρημενη πολυκατοικια τοσων χρονων σχεδον δυσκολο, ακομα και σε καινουριες υπαρχουν σοβαρα προβληματα, λογω νομων ελλαδισταν ακομα και σε μια μετρια πολυκατοικια τα προβληματα θα εμφανιστουν αφου θα μεινεις εναν μηνα, στην αρχη ολοι σταζουν μελι... -επιλογη αυτονομων συνεργειων, μεμονομενων μαστορων η τεχνικη εταιρεια? ελλαδισταν παλι το ιδιο και το αυτο γιατι και η τενικη εταιρεια παλι ξεχωριστους μαστορες θα επιλεξει, το καλυτερο ειναι να σου συστησει καποιος γνωστος καποιον απο τον οποιο να εμεινε ικανοποιημενος. - οσον αφορα ηλεκτρολογικα αναφερεις για δυο γραμμες ανα δωματιο ειναι υπερβολη εκτος αν το σπιτι ειναι περιεργο και θελεις να εχεις σε καθε δωματιο αναμονη για aircontition που και παλι με μια γραμμη και ενα 9αρακι δεν εχεις θεμα. υδραυλικα φτιαξε αναμονες ακομα και αν δεν χρειαστουν ειτε αυτο ειναι για ηλιακο ειτε για αεριο ειτε για κατι αλλο. γενικα το να υπαρχουν αναμονες ειναι μεγαλη προβλεψη ακομα και αν δεν χρησιμοποιηθουν - διαλεξε τι υλικο θελεις να ειναι η κουζινα και ιδιαιτερα το πατωμα γτ μετα δεν αλλαζει ευκολα. κουφωματα pvc πλεον ειναι πολυ ποιοτικα επομενως μειωνεις το κοστος σε σχεση με αλουμινιου. Eυχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Μήπως είσαι επαγγελματίας του χώρου; Θα με ενδιέφερε να ακούσω κι άλλες απόψεις σου. Δυτικά δεν κοιτάω διότι η περιοχή που με εξυπηρετεί απ' όλες τις απόψεις (αλλά κι επειδή πολύ απλά μου αρέσει μακράν περισσότερο) είναι η Ανατολική Θεσσαλονίκη και δη το κομμάτι κάτω από τη Ν. Εγνατία. Μερικά δικά μου ερωτήματα/σχόλια: α) μένω εδώ και 6 χρόνια σε πολυκατοικία του 1980, ρετιρέ - οροφοδιαμέρισμα (με ενοίκιο). Ο ιδιοκτήτης είχε κάνει μονώσεις στην ταράτσα αλλά και σε επιλεγμένους τοίχους του σπιτιού πριν μπω εγώ - το 2013 έγιναν οι εργασίες. Δεν έχω συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής και έχω πολύ καλές καταναλώσεις ΦΑ για τη θέρμανση το χειμώνα - με μικρά παιδιά στο σπίτι. Το σπίτι είναι εκτεθειμένο στις 3 από τις 4 πλευρές (μόνο ανατολικά μας κλείνει μια άλλη πολυκατοικία). Από την άλλη για μένα ο τελευταίος όροφος έχει πλεονεκτήματα που δύσκολα βρίσκω αλλιώς: μεγάλο μπαλκόνι (σημαντικό κριτήριο ποιότητας ζωής στην πόλη κατ' εμέ) - καθώς και το γεγονός ότι δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου. Γενικότερα δεν έχω ακούσει για σοβαρά προβλήματα σε ρετιρέ αξιοπρεπών πολυκατοικιών (αυτό είναι σχετικός χαρακτηρισμός βέβαια). Φαντάζομαι πως το σοβαρότερο πρόβλημα είναι οι υγρασίες που μπορεί να προκύψουν καθώς και το γεγονός πως το ρετιρέ είναι εκτεθειμένο περισσότερο από ένα διαμέρισμα π.χ. 2ου ορόφου. Μήπως η διάχυτη φοβία για τον τελευταίο όροφο οφείλεται στο ότι ελάχιστοι επενδύουν σε σωστή μόνωση; β) Επιλογή για νεότερη πολυκατοικία δεν υπάρχει, τα κτίρια έχουν συγκεκριμένο Μ.Ο. ηλικίας στην περιοχή που αναζητώ και το budget αυτό αγοράζει. Μπορώ να προσπαθήσω να ισορροπήσω κατά το δυνατόν την παλαιότητα του κτιρίου με αναβάθμιση μέσω της ριζικής ανακαίνισης - φυσικά μερικώς - όσο είναι εφικτό. Συγκεκριμένα η νεότερη που έχω δει είναι του 1980 σε 3ο όροφο. Θετικό εδώ η θέση στάθμευσης - αρνητικό το μίζερο στενό μπαλκόνι και η σχετική απόσταση από την ιδανική περιοχή διαμονής. γ) Θα λάβω σοβαρά υπόψιν όσα γράφεις για ηλεκτρολογικά/υδραυλικά, δεν σκοπεύω να κάνω παραχωρήσεις και φθήνιες, ειδικά σε τόσο θεμελιώδες κομμάτι. 1
koulouri Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 έκανα και τα 3 μας σπίτια ανακαίνιση τα τελευταία 3 χρόνια.. ( με πολύ προσωπική εργασία , δικια μου και του πατέρα μου ) το καλύτερο κατ' εμέ ( μια που είμαι του χώρου ) να βρεις εναν εργολάβο - μηχανικό - αρχιτέκτονα ( μάλλον αρχιτεκτονα ) που θα έχει δικούς του τεχνικούς/εργάτες ( συνεργεία ) και θα κάνεις και συμβόλαιο πως η τελική εξόφληση θα γίνει μετά από παράδοση του έργου με ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες που συμφωνηθηκαν... Αν βρεις συνεργεία μόνος σου, θα σου βγει πιο φθηνά, αλλά θα σε καθυστερούν, θα κάνουν κακοτεχνίες και θα το ρίχνουν στο άλλο συνεργείο κλπ κλπ
DrFreeman Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, biliardas said: Μια ερώτηση αδερφέ αν και είναι εκτός του post έχεις κάποιο budget 125k, και δεν μπορείς να βρεις ένα σπίτι πιο καινούργιο η το να είσαι πρώτος στα 100τμ.?? Η απλά είναι από επιλογή σου π θες να κανείς ανακαίνιση για να ξέρεις τι θα μπει και τι όχι στο σπίτι.?(απλή ενημέρωση για μένα γιατί σε λίγα χρόνια μετακομίζω Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να μην σπαταλάω αλλά λεφτά σε σπίτια με ενοίκια) Στην περιοχή που ψάχνει ο TS δεν υπάρχουν νεότερα σπίτια σε αυτά τα χρήματα που έχει budget. Τα νεόδμητα περίπου 100τμ σε Φάληρο, Μποτσαρη, Ανάληψη και Ντεπω που κοιτάω ξεκινούν από τις 200000 και είναι ελάχιστα (συνήθως κλείνουν ήδη από τα σχέδια πριν γίνει θεμελίωση). Παράλληλα προσωπικά δεν έχω βρει ούτε καν σπίτι του 90 σε αυτά τα χρήματα διαθέσιμο - ούτε ένα. Συνεπως μια καλή ανακαίνιση φαντάζει μονόδρομος. Το έχω ψάξει αρκετα κι εγω διότι με ενδιαφέρει η ίδια περιοχή. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από DrFreeman 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα