Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, riskus είπε

Προφανώς κάτι θα πάει στραβά. Σε εκτεταμένες εργασίες υψηλού κόστους είναι αδύνατον να γίνουν όλα στο 100% τέλεια. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί άκρη και να είναι επιλύσιμα τα προβλήματα. Οσον αφορά το να βρίσκομαι από πάνω τους: δε γίνεται λόγω υποχρεώσεων εργασίας, αλλά και λόγω γνώσεων. Εκτός ωραρίου μπορώ να παρακολουθήσω την πρόοδο, ωστόσο δεν έχω τις γνώσεις ή την εμπειρία για να τρέξω κάποιον, ούτε μπορώ να εκτιμήσω άμεσα και με ακρίβεια τι δεν κάνει καλά.

Υποθέτω απ' όσα γράφεις, πως θεωρείς καλύτερη την επιλογή της εταιρίας του φίλου μου μηχανικού για την ανάληψη του έργου, λόγω μειωμένης πιθανότητας για προχειρότητες (ακόμη κι αν συνολικά είναι ακριβότερος).

Το θεμα ειναι αυτο που θα παει στραβα να ειναι προβλημα που δεν πρεπει να γκρεμισεις τοιχο τοιχο ολο το σπιτι μεχρι να βρεις πχ την διαρροη κτλ.

Αν δεν μπορεις να βρισκεσαι απο πανω πρεπει καποιος να ειναι , ο φιλος σου μηχανικος ισως να ειναι η λύση και ας ειναι η πιο ακριβη , απλα να το εχεις τσεκαρει οτι ειναι ψειρας και να ξερει οτι αν κατι παει στραβα ο πρωτος που θα τα ''ακουσει'' ειναι αυτος.

Εχεις δει εργα που εχει αναλάβει ο φίλος σου ? εχεις δει πως μιλαει με τεχνικους μαστορους κτλ? οι απαντησεις που δινει σε ερωτησεις που του κανεις σου φαινονται κατα βάση λογικες ? σου εξηγει γιατι θα κανει καποια πραγματα ?

Σορρυ που στα λεω ολα αυτα , μπορει να φαινομαι και μυστηριος χαρακτηρας ΄ή περίεργος , αλλα να ξερεις ειναι βασικα οταν θα δωσεις τοσα χρηματα για να φτιαχθει κάτι δικο σου που πιθανον να κρατησεις για παντα και δεν θες ριχνεις λεφτα επειδη καποιος καποτε δεν εδωσε σημασία ή δεν προσεξε για να τελειωσει να ξεμπερδευει και να πληρωθει.

Επίσης μεγάλη προσοχη και δωσε σημασια στο να σκεφτεσαι μπροστα , στις μελλοντικες αναγκες , και μιας και κανεις ολικη ανακαινιση να τις λαβεις υπ οψιν σου.

Καποια λεφτα που ισως πληρωσεις τωρα για καποια αναγκη που σου μοιαζει οτι δεν χρειαζεται και θα την κανεις πιο μετα αν προκύψει θα σου στοιχισει λιγοτερο τωρα απο το να γίνει στο μέλλον.

Αυτο αφορα καλωδιώσεις , υδραυλικα , σιφωνια , διακόπτες ρευματος , ροοστάτες , ρολλα ηλεκτρικα , σίτες , και οσα ακομα βαζει ο νους σου.

Το θεμα ειναι σε οτι φτιαχνεις τωρα να κανεις μια σκεψη - ΄΄ και αν χαλάσει τι κανουμε ? ''   , ή σε οτι προτεινουν να σου λενε και καποιες ενναλκτικες για να μπορεις να επιλεξεις.

σορρυ για το μεγάλο ποστ

• Like 1
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Giallo είπε

Το θεμα ειναι αυτο που θα παει στραβα να ειναι προβλημα που δεν πρεπει να γκρεμισεις τοιχο τοιχο ολο το σπιτι μεχρι να βρεις πχ την διαρροη κτλ.

Αν δεν μπορεις να βρισκεσαι απο πανω πρεπει καποιος να ειναι , ο φιλος σου μηχανικος ισως να ειναι η λύση και ας ειναι η πιο ακριβη , απλα να το εχεις τσεκαρει οτι ειναι ψειρας και να ξερει οτι αν κατι παει στραβα ο πρωτος που θα τα ''ακουσει'' ειναι αυτος.

Εχεις δει εργα που εχει αναλάβει ο φίλος σου ? εχεις δει πως μιλαει με τεχνικους μαστορους κτλ? οι απαντησεις που δινει σε ερωτησεις που του κανεις σου φαινονται κατα βάση λογικες ? σου εξηγει γιατι θα κανει καποια πραγματα ?

Σορρυ που στα λεω ολα αυτα , μπορει να φαινομαι και μυστηριος χαρακτηρας ΄ή περίεργος , αλλα να ξερεις ειναι βασικα οταν θα δωσεις τοσα χρηματα για να φτιαχθει κάτι δικο σου που πιθανον να κρατησεις για παντα και δεν θες ριχνεις λεφτα επειδη καποιος καποτε δεν εδωσε σημασία ή δεν προσεξε για να τελειωσει να ξεμπερδευει και να πληρωθει.

Επίσης μεγάλη προσοχη και δωσε σημασια στο να σκεφτεσαι μπροστα , στις μελλοντικες αναγκες , και μιας και κανεις ολικη ανακαινιση να τις λαβεις υπ οψιν σου.

Καποια λεφτα που ισως πληρωσεις τωρα για καποια αναγκη που σου μοιαζει οτι δεν χρειαζεται και θα την κανεις πιο μετα αν προκύψει θα σου στοιχισει λιγοτερο τωρα απο το να γίνει στο μέλλον.

Αυτο αφορα καλωδιώσεις , υδραυλικα , σιφωνια , διακόπτες ρευματος , ροοστάτες , ρολλα ηλεκτρικα , σίτες , και οσα ακομα βαζει ο νους σου.

Το θεμα ειναι σε οτι φτιαχνεις τωρα να κανεις μια σκεψη - ΄΄ και αν χαλάσει τι κανουμε ? ''   , ή σε οτι προτεινουν να σου λενε και καποιες ενναλκτικες για να μπορεις να επιλεξεις.

σορρυ για το μεγάλο ποστ

Καμια φορα ειναι και ασυμφορο να τα κανεις ολα.. Πχ εγω σε τριοφορο το να περάσω utp παντου εχει τεραστιο κοστος + μπαζα χωρια που οι ηλεκτρολογοι θα τρυπησουν κολωνες για να περασουν επειδη τους βολευει, εγω του εβγαλα απο τη μπριζα το τρυπανι οταν τρυπαγε κολωνα επειδη δε με ακουγε

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Παιζουν ρολο και τα υλικα... Υπαρχει πλακάκι με 5 ευρω υπάρχει και με 200+ το τετραγωνικο.. υπάρχουν σωληνες φτηνές/ακριβές... ειδη υγιεινής φτηνά και ακριβά.. Ακομα και σιφωνι για ντουσιερα υπάρχει με 10 ευρω σετ υπάρχει και με 500ευρω και βρυσες πχ αλλο να βαλεις του lidl με 20 ευρω και αλλο hansgrohe με 300ευρω πχ. Το προβλημα με τα ακριβα υλικα ειναι πως δε ξερουν να τα δουλευουν

Συμφωνω και εχεις δικιο σε αυτα , αλλα ο σωστος ο μαστορας η μηχανικος θα πρεπει να σε κατευθυνει που να βαλεις φθηνα υλικα που δεν εχουν και τοσο νοημα και που ακριβα .

Πχ αν φτιαξεις ενα βρυσακι μπαλκονιου , ποιο το νοημα να παρεις ενα βρυσακι μαρκας που θα δωσεις 100 ευρω απο το να δωσεις 15 ευρω και να παρεις ενα παφθηνο , απο την στιγμη που αν χαλασει το φθηνο με εναν καβουρα το αλλαζεις και μονο σου αφου ειναι εξωτερικο .

Και αλλες ακομα πολλες τετοιες φάσεις παιζουν με τα υλικα , μπορω να σου απαριθμώ εκαντοντάδες , το θεμα ειναι οτι ο σωστος μαστορας ή μηχανικός ξερει τι να βαλει που , αν βεβαια του πεις τι ακριβως θελει να κανεις με αυτο το υλικο  

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Giallo είπε

σορρυ για το μεγάλο ποστ

Πολύ σωστά όσα λες. Συμφωνώ και σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο, τουλάχιστον για όσα μπορώ να προβλέψω και να καλύψω με το budget μου.

Τώρα όσον αφορά τον φίλο μηχανικό, έχω δει έργα του (που μου άρεσαν ως σχεδιασμός και στήσιμο), ωστόσο δεν βρισκόμουν μπροστά κατά την υλοποίηση. Έχω ακούσει από τρίτους καλά λόγια για τη δουλειά του και τον γνωρίζω προσωπικά, μόνο αυτά τα θετικά έχω κατά νου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιας και δε το εχεις το σπορ (επιβλεψεις/τεχνικες εργασιες) μπορεις να πας ειτε σε τεχνικη εταιρια ειτε σε εργολαβο. Ο μηχανικος μπορει να κανει μια αυτοψια και εναν ελεγχο στην οικοδομικη αδεια αλλα μετα ειναι κατα τη γνωμη μου περιττος.

Στις ανακαινησεις το μεγαλο κοστος δεν ειναι τα πλακακια ή η κουζινα (βεβαια εχω δει τα απειρα κουλα π.χ να βαλεις γρανιτες σε σπιτι που εχει το ιδιο το σπιτι αξια 15.000) αλλα τα δομικα: να ριξεις τοιχους, να μεγαλωσεις δωματια κτλ. Δεν ειναι μονο η εργασια που νομιζουν ολοι αλλα εχεις να φροντισεις και κοστος για μπαζα, εκτιμηση μηχανικου αν θα πρεπει να δηλωθει ή θα εχει θεμα στατικοτητας κτλ

Τα τελευταια χρονια γινονται και αλλαγες στη ψυξη θερμανση διαμερισματος: αν υπαρχει κεντρικη θερμανση παμε σε ηλιακο, a/c , υγραεριο κτλ που εκει επισης κατα τη γνωμη μου ειναι ενα αλλο μικρο μινι προτζεκτ που μπορεις ειτε να το αναθεσεις τεχνικη εταιρια/εργολαβο ειτε να ψαξεις εταιρια

αυτα σε γενικες γραμμες αλλα τεραστιος παραγοντας ειναι εσεις τι θελετε να αλλαξατε στο διαμερισμα

οτι αλλο θες πμ

ελπιζω να βοηθησα

(υγ στην αγοραπωλησια ετσι και αλλιως με το που συμφωνησεις δε μπαινεις την αλλη μερα, πρεπει να πας συμβολαιογραφο για συνταξη, να γινει ελεγχος τιτλων, υποθηκοφυλακειο, κτηματολογιο και και με κοστος βεβαια ολα αυτα αλλα κυριως χρονο ειδικα στην εποχη κορονοιου που αυτες οι υπηρεσιες δουλεουν ...στο ρελαντι)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Καμια φορα ειναι και ασυμφορο να τα κανεις ολα.. Πχ εγω σε τριοφορο το να περάσω utp παντου εχει τεραστιο κοστος + μπαζα χωρια που οι ηλεκτρολογοι θα τρυπησουν κολωνες για να περασουν επειδη τους βολευει, εγω του εβγαλα απο τη μπριζα το τρυπανι οταν τρυπαγε κολωνα επειδη δε με ακουγε

οσα λεφτα και να ριξεις σε ενα σπιτι παντα θα ηθελες και αλλα για κατι που προκυπτει μετά και λες μεσα σου φτου ρε π@@@στη μου αν το ειχαμε κανει τοτε κτλ κτλ 

Για το utp που λες δεν ειναι αναγκη να αρχιζεις να τρυπας ολο το σπιτι , βεβαια εσυ μιλας για 3 οροφο , αλλα να ξερεις τροποι υπαρχουν πολλοι , πχ , να τα περάσεις απο τα σοβατεπι λεω εγω τωρα , το εχω κανει σε μια περιπτωση , μετα για καθε οροφο μικρο switch σε rackακι και μετα ενα καλωδιο απο rack σε rack ανα οροφο για να συνδεθουν.. Αν ειναι καποιος μαγκας στα περάσματα μπορει να στα περάσει απο ηδη καλωδιωσεις που υπαρχουν , αλλα ειναι μανικι , παντως δεν κανεις το σπιτι σουρωτήρι, μπορεις τα rackaκια να τα ενωσεις και μεσω καλωδιωσεις ρευματος , ύσεις υπαρχουν πολλες , τον μαγκα που θα δει το σπιτι σου και θα σου πει την καλυτερη πρεπει να βρεις  

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

μιας και δε το εχεις το σπορ (επιβλεψεις/τεχνικες εργασιες) μπορεις να πας ειτε σε τεχνικη εταιρια ειτε σε εργολαβο. Ο μηχανικος μπορει να κανει μια αυτοψια και εναν ελεγχο στην οικοδομικη αδεια αλλα μετα ειναι κατα τη γνωμη μου περιττος.

Στις ανακαινησεις το μεγαλο κοστος δεν ειναι τα πλακακια ή η κουζινα (βεβαια εχω δει τα απειρα κουλα π.χ να βαλεις γρανιτες σε σπιτι που εχει το ιδιο το σπιτι αξια 15.000) αλλα τα δομικα: να ριξεις τοιχους, να μεγαλωσεις δωματια κτλ. Δεν ειναι μονο η εργασια που νομιζουν ολοι αλλα εχεις να φροντισεις και κοστος για μπαζα, εκτιμηση μηχανικου αν θα πρεπει να δηλωθει ή θα εχει θεμα στατικοτητας κτλ

Τα τελευταια χρονια γινονται και αλλαγες στη ψυξη θερμανση διαμερισματος: αν υπαρχει κεντρικη θερμανση παμε σε ηλιακο, a/c , υγραεριο κτλ που εκει επισης κατα τη γνωμη μου ειναι ενα αλλο μικρο μινι προτζεκτ που μπορεις ειτε να το αναθεσεις τεχνικη εταιρια/εργολαβο ειτε να ψαξεις εταιρια

αυτα σε γενικες γραμμες αλλα τεραστιος παραγοντας ειναι εσεις τι θελετε να αλλαξατε στο διαμερισμα

οτι αλλο θες πμ

ελπιζω να βοηθησα

(υγ στην αγοραπωλησια ετσι και αλλιως με το που συμφωνησεις δε μπαινεις την αλλη μερα, πρεπει να πας συμβολαιογραφο να γινει ελεγχος τιτλων, υποθηλοφυλακειο, κτηματολογιο και και με κοστος βεβαια ολα αυτα αλλα κυριως χρονο ειδικα στην εποχη κορονοιου που αυτες οι υπηρεσιες δουλεουν ...στο ρελαντι)

H αλήθεια είναι πως θα χρειαστούν αλλαγές διαρρύθμισης σίγουρα και εκεί η γνώμη του μηχανικού για το τι γίνεται, τι όχι, καθώς και προτάσεις/λύσεις μετράνε πολύ. Π.χ. σχετικά μεγάλα σπίτια, έχουν 2 υπνοδωμάτια. Επειδή εμείς θέλουμε 3, θα χρειαστούν αλλαγές. Επίσης σίγουρα γκρεμίσματα στο μπάνιο για κατάργηση παταριού, κλπ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Σορρυ που επεμβαίνω αλλα θα συμφωνήσω οτι αυτο το προτζεκτ παει μονο σε εταιρεία που εχει γνωσεις επι του θεματος , ειναι πολυ βασικό κομμάτι του σπιτιου , και στην οικονομία μακροπροθεσμα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Giallo είπε

Σορρυ που επεμβαίνω αλλα θα συμφωνήσω οτι αυτο το προτζεκτ παει μονο σε εταιρεία που εχει γνωσεις επι του θεματος , ειναι πολυ βασικό κομμάτι του σπιτιου , και στην οικονομία μακροπροθεσμα.

Απ' ότι καταλαβαίνω το ιδανικό είναι εταιρία όσο το δυνατόν πληρέστερη σε ειδικότητες μηχανικών, σχεδιαστές, διακοσμητές, κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, riskus είπε

H αλήθεια είναι πως θα χρειαστούν αλλαγές διαρρύθμισης σίγουρα και εκεί η γνώμη του μηχανικού για το τι γίνεται, τι όχι, καθώς και προτάσεις/λύσεις μετράνε πολύ. Π.χ. σχετικά μεγάλα σπίτια, έχουν 2 υπνοδωμάτια. Επειδή εμείς θέλουμε 3, θα χρειαστούν αλλαγές. Επίσης σίγουρα γκρεμίσματα στο μπάνιο για κατάργηση παταριού, κλπ

τοτε αφου κατασταλαξεις στο διαμεριμα ->

πας με το μηχανικο να του δειξεις τις δομικες αλλαγες που θες να κανεις και το ρωτας ΑΝ γινονται και αν θα πρεπει να κανει κατι αυτος (ελεγχος δομικοτητας αλλαγη και δηλωση στο σχεδιο). Εφοσον παρεις το ΟΚ οτι γινονται οι δομικες αλλαγες του αναφερεις και τα υπολοιπα (π.χ κουζινα/μπανιο πλακακια κτλ) για ΕΡΓΑΣΙΑ μονο.

Μετα προφανως πας και αλλου για αντιστοιχη προσφορα.. Πλεον (λογω ακριβειας) στις συμφωνιες με εργολαβους/εταιριες θα πρεπει να αποφασισεις αν θες να αναλαβουν μονο την εργασια ή και τα υλικα με προφανως διαφορετικη τιμολογηση...

υγ στο τομεα της οικοδομης τα μεγαλυτερα αυτογκολ γινονται απο συγγενεις και φιλους εχω να διηγηθω ιστοριες που ξαδελφος χρεωσε ξαδελφο για μπογιατισμα τιμες...Μονακο και συγγενης μηχανικος δε παταγε στην επιβλεψη και ο αλλος μετα απο 2 χρονια ακομα επισκευαζει τις $#ες του αλλου

7 λεπτά πριν, Giallo είπε

Και εγω μαζι σου ειμαι (και αυτο προτιμω) αλλα υπαρχουν εταιριες/μηχανικοι/εργολαβοι που εχουν συνεργασιες με εξιδικευμενες εταιριες και στην ουσια τους αναθετουν αυτοι προτζεκτ για το πελατη τους

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, riskus είπε

Απ' ότι καταλαβαίνω το ιδανικό είναι εταιρία όσο το δυνατόν πληρέστερη σε ειδικότητες μηχανικών, σχεδιαστές, διακοσμητές, κλπ

Ειδικά για την ψυξη και θερμανση- μόνωση κτλ ΜΟΝΟ εταιρεία.. Ολα τα άλλα πιστευω καπως βολευονται , τουλαχιστον εγω τα βολευα, αλλα ψυξη/θερμανση μονο εταιρείες ειδικές, υπαρχουν καποιοι μηχανικοι που ειναι γάτες σε αυτα.

Τι να σου πω , οτι σε μαγαζι 800 τετραγωνικα ειχα μονιμα προβλημα με την ψυξη , ειχαν ερθει οτι τεχνικοι μπορεις να φανταστεις απο το λεκανοπέδιο και μου ελεγαν ολα καλα ειναι αλλα θελεις και άλλο ενα μηχάνημα γιατι δεν επαρκει αυτο που έχεις , και ηρθε ενας τύπος που ανάθεμα και  αν ειχε γραφείο ή συνεργείο  και μου λεει : παπατζες σου λενε  , ειναι εντελως λαθος ο σχεδιασμος των αεραγωγων και το μηχανημα που εχεις ειναι μια χαρα , ασε με να κανω καποιες αλλαγες και μου λες μετα αν δεν εισαι ευχαριστημενος.

Ηρθε αλλαξε τους αεραγωγους , εκανε και αλλες 2 τρυπες για να ''γυρναει'' ο αερας σε κατι τοιχους γυψοσανίδας που ειχα , αλλαξαμε και κάποια φώτα που ανέβαζαν την θερμοκρασία πολύ ,  και το μαγαζι έγινε σαν να μπαινεις σε χασάπικο απο τη ψυξη ...

Δεν το πιστευα οταν μπηκα στο καταστημα..

Απο τότε οτι εχει να κανει με θερμανση και ψυξη μονο καποιος που ειναι ειδικός

Επεξ/σία από Giallo
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Και εγω μαζι σου ειμαι (και αυτο προτιμω) αλλα υπαρχουν εταιριες/μηχανικοι/εργολαβοι που εχουν συνεργασιες με εξιδικευμενες εταιριες και στην ουσια τους αναθετουν αυτοι προτζεκτ για το πελατη τους

Αυτό βέβαια είναι λογικό από ένα σημείο κι έπειτα. Για παράδειγμα: θα έχει και αλουμινά η εταιρία ή θα αναθέτει σε εξειδικευμένη εταιρία αλουμινίων/PVC; Θα έχει ειδικό για laminate ή θα το αναθέτει σε εξειδικευμένο συνεργάτη; Θα έχει και ηλεκτρολόγο για τις γραμμές και τον πίνακα; Κλπ. Λογικά οι εταιρίες αυτές έχουν επιτελείο μηχανικών και διακοσμητών/σχεδιαστών, από εκεί και πέρα έχουν σταθερούς συνεργάτες που εμπιστεύονται και αναλαμβάνουν τα επιμέρους υποprojects που προκύπτουν - αλλά οι ίδιοι επιβλέπουν και κατευθύνουν. 

Τουλάχιστον έτσι θεωρώ εγώ ως άσχετος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, riskus είπε

Αυτό βέβαια είναι λογικό από ένα σημείο κι έπειτα. Για παράδειγμα: θα έχει και αλουμινά η εταιρία ή θα αναθέτει σε εξειδικευμένη εταιρία αλουμινίων/PVC; Θα έχει ειδικό για laminate ή θα το αναθέτει σε εξειδικευμένο συνεργάτη; Θα έχει και ηλεκτρολόγο για τις γραμμές και τον πίνακα; Κλπ. Λογικά οι εταιρίες αυτές έχουν επιτελείο μηχανικών και διακοσμητών/σχεδιαστών, από εκεί και πέρα έχουν σταθερούς συνεργάτες που εμπιστεύονται και αναλαμβάνουν τα επιμέρους υποprojects που προκύπτουν - αλλά οι ίδιοι επιβλέπουν και κατευθύνουν. 

Ναι καπως ετσι ειναι , απλα η τεχνική εταιρεία εχει συνεργάτες που πληρωνει αυτη και μετά σε μεταχρεώνει εσενα σαν συνολο εργου , οι συνεργατες που εχει ειναι αυτοι που κρινει η καθε τεχνική εταιρεία οτι ταιριάζουν στο προφίλ της και ειδικά αυτους που συμφωνουν να πληρωνονται οπως θελει η τεχνική εταιρεία , συνήθως εχουν και δικους τους υπαλλήλους και δεν συνεργάζονται με εξωτερικές εταιρείες.

οπως φανταζεσαι καμια τεχνική εταιρεία δεν ειναι η Barcelona να εχει τους καλυτερους στο ειδος του καθενα , οποτε εκει ειναι το ρίσκο και τύχη που θα πεσεις.

Αν εχει καλους σε βασικα , δηλαδη ηλεκτρολογο υδραλικο κτλ εισαι σε πολυ καλο σημειο , αν εχει καλους μονο μπογιατζηδες την πατησες.

Εγω επειδη εχω περάσει πολλα και γενικα ξεκιναω παντα στραβα με ολους αυτους μεχρι να δω εγω οτι ολα πανε καλα, βαζω καποιες τεχνικούς δικους μου που έχω τσεκάρει, δηλαδη αν εχεις καλο ηλεκτρολόγο θα πεις οτι θελεις με αυτον να συνεργαστουν , και θα τον πληρωσεις εσυ ξεχωριστά , εννοειται οτι η τεχνική εταιρεια θα τσαντιστει και θα αρχισει τα κολπα και τις μανουρες αλλα καποια πραγματα πρεπει να τα επιβαλεις και εσυ, αφου εσυ πληρωνεις εσυ διαλέγεις.

Δεν μπορεις να φανταστεις ποσες φορες που εχω βαλει δικούς μου ( εννοω οτι εχω ξαναδουλεψει και με ηξεραν ) με εχουν σωσει απο βλακειες αλλων τεχνικων που είδαν οτι γινοντουσαν στο εργο , και προλαβα καταστασεις ..

Σιγουρα ο υδραυλικος ή ο πατωματζης δεν εχουν πληρη γνωση για τα μαστορεματα των αλλων ειδικοτητων αλλα επειδη αυτη η δουλεια ( ανακαινισεις - χτισιματα ) ειναι μια συγχρονισμενη δουλεια μεταξυ ειδικοτήτων μπορουν να καταλαβουν απο την εμπειρια τους αν ο προηγουμενος εκανε σωστη δουλεια οταν φτανει το κομματι τους.

Επεξ/σία από Giallo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15 λεπτά πριν, Giallo είπε

Ειδικά για την ψυξη και θερμανση- μόνωση κτλ ΜΟΝΟ εταιρεία.. Ολα τα άλλα πιστευω καπως βολευονται , τουλαχιστον εγω τα βολευα, αλλα ψυξη/θερμανση μονο εταιρείες ειδικές, υπαρχουν καποιοι μηχανικοι που ειναι γάτες σε αυτα.

Τι να σου πω , οτι σε μαγαζι 800 τετραγωνικα ειχα μονιμα προβλημα με την ψυξη , ειχαν ερθει οτι τεχνικοι μπορεις να φανταστεις απο το λεκανοπέδιο και μου ελεγαν ολα καλα ειναι αλλα θελεις και άλλο ενα μηχάνημα γιατι δεν επαρκει αυτο που έχεις , και ηρθε ενας τύπος που ανάθεμα και  αν ειχε γραφείο ή συνεργείο  και μου λεει : παπατζες σου λενε  , ειναι εντελως λαθος ο σχεδιασμος των αεραγωγων και το μηχανημα που εχεις ειναι μια χαρα , ασε με να κανω καποιες αλλαγες και μου λες μετα αν δεν εισαι ευχαριστημενος.

Ηρθε αλλαξε τους αεραγωγους , εκανε και αλλες 2 τρυπες για να ''γυρναει'' ο αερας σε κατι τοιχους γυψοσανίδας που ειχα , αλλαξαμε και κάποια φώτα που ανέβαζαν την θερμοκρασία πολύ ,  και το μαγαζι έγινε σαν να μπαινεις σε χασάπικο απο τη ψυξη ...

Δεν το πιστευα οταν μπηκα στο καταστημα..

Απο τότε οτι εχει να κανει με θερμανση και ψυξη μονο καποιος που ειναι ειδικός

Εσυ βρηκες ακρη ομως χωρις εταιρία. Ειναι πολυ δυσκολο παντως να βρεις ποιος ειναι καλος. 

14 λεπτά πριν, riskus είπε

Εχουν αλουμινά το εαν ειναι καλος δε μπορεις να το ξερεις.Γενικα συνεργαζονται με πολλους 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εσυ βρηκες ακρη ομως χωρις εταιρία. Ειναι πολυ δυσκολο παντως να βρεις ποιος ειναι καλος. 

Ναι ,αλλα ταλαιπωρήθηκα αρκετα , ολοι οι τεχνικοί που είχαν ερθει ηταν εκτος τεχνικής εταιρείας , ειναι αυτο που ψαχνεις και βρίσκεις.

Τεχνική εταιρεία πιστευω θα το είχε λύσει το προβλημα εξ αρχης πριν δημιουργηθει , και γενικα για τότε δεν ηξερα οτι υπηρχαν γενικα εταιρείες που εχουν ειδικούς σε αυτό το κομματι.

Μεχρι τοτε πιστευα που και πιστευω και αλλοι σαν και εμενα οτι οποιος περναει aircondition και εχει μαγαζι κλιματισμου ειναι και γνώστης επι του θεματος ψυξης θερμανσης .. που αυτο ειναι μεγάλο λάθος  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...