forcegrown Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Εχω ενα iMac 2015 Retina 27" που εχει σπασει η οθονη του εδω και καιρο. Πλεον το εχω αντικαταστήσει με το 2019 μοντέλο αλλά ειπα να παω στην επισημη αντιπροσωπία να κάνουν μια εκτίμηση κόστους επισκευής. Εν ολίγοις το κόστος βγαίνει περίπου στα 1300€ καθώς βρήκαν και κομμένο καλώδιο διακόπτη τροφοδοσίας που σημαίνει θα πρέπει να αλλάξουν όλη την θήκη καθώς ο διακόπτης είναι ενσωματομένος (κανονικά η οθόνη μόνο θα ήταν στα 700€-800€). Σε αυτή την φάση σκέφτομαι εάν υπάρχει τρόπος να βγάλω την μητρική κλπ και να την φιλοξενήσω σε άλλο κουτί με εξωτερική οθόνη ώστε τουλάχιστον να μην παει πεταμένο το μηχάνημα (cpu κλπ λειτουργούν μια χαρά). Εχει δει κανείς να γίνεται αυτό; Προσθετα, έχω ενα MBP Early 2013" Retina που μου έδωσαν 1100€ κόστος αντικατάστασης μητρικής λόγο του γνωστού προβλήματος με την κάρτα γραφικών. Σε αυτό πιστεύω λίγο πολύ είναι χαμένο το παιχνίδι (αν και αυτό που θα κάνω είναι να απενεργοποιήσω πλήρως την NVidia κάρτα μέσω ρυθμίσεων που εχω βρει και δουλεύουν και μπορεί να παραγγείλω μεταχειρισμένη μητρική από εξωτερικό να δοκιμάσω να αντικαταστήσω μόνος μου στο μέλλον).
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 On 21/08/2020 at 02:42, forcegrown said: Εχω ενα iMac 2015 Retina 27" που εχει σπασει η οθονη του εδω και καιρο. Πλεον το εχω αντικαταστήσει με το 2019 μοντέλο αλλά ειπα να παω στην επισημη αντιπροσωπία να κάνουν μια εκτίμηση κόστους επισκευής. Εν ολίγοις το κόστος βγαίνει περίπου στα 1300€ καθώς βρήκαν και κομμένο καλώδιο διακόπτη τροφοδοσίας που σημαίνει θα πρέπει να αλλάξουν όλη την θήκη καθώς ο διακόπτης είναι ενσωματομένος (κανονικά η οθόνη μόνο θα ήταν στα 700€-800€). Σε αυτή την φάση σκέφτομαι εάν υπάρχει τρόπος να βγάλω την μητρική κλπ και να την φιλοξενήσω σε άλλο κουτί με εξωτερική οθόνη ώστε τουλάχιστον να μην παει πεταμένο το μηχάνημα (cpu κλπ λειτουργούν μια χαρά). Εχει δει κανείς να γίνεται αυτό; Προσθετα, έχω ενα MBP Early 2013" Retina που μου έδωσαν 1100€ κόστος αντικατάστασης μητρικής λόγο του γνωστού προβλήματος με την κάρτα γραφικών. Σε αυτό πιστεύω λίγο πολύ είναι χαμένο το παιχνίδι (αν και αυτό που θα κάνω είναι να απενεργοποιήσω πλήρως την NVidia κάρτα μέσω ρυθμίσεων που εχω βρει και δουλεύουν και μπορεί να παραγγείλω μεταχειρισμένη μητρική από εξωτερικό να δοκιμάσω να αντικαταστήσω μόνος μου στο μέλλον). Για την οθόνη μπορείς να παραγγείλεις με γύρω στις 450 λίρες https://www.ebay.co.uk/itm/27-IPS-5K-Retina-Display-Apple-iMac-A1419-EMC-3070-Screen-Replacement-Mid-2017/324064341697?hash=item4b73bd6ec1:g:vW8AAOSwjk9ZT2Tz . On/Off power button με το ribbon πχ, https://www.ebay.co.uk/itm/821-01249-02-Apple-iMac-Pro-27-Retina-5K-A1862-2017-Power-On-Off-Button-Switch/274219143224?epid=8036276503&hash=item3fd8bc1038:g:drsAAOSw5v9eJ8oe Για το 2013 απενεργοποίησε την NVidia και λειτουργησε το με την Intel του CPU. To GPU chip μπορεί να αλλαχτεί αρκει να βρεις καποιον αξιόπιστο τεχνικό που κανει microsoldering, reballing, κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα