PhantoM47 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα, μένω σε μια πολύ παλιά πολυκατοικία 40-50 ετών, το σπίτι έχει μονο 1 μπρίζα τηλεφώνου και γενικά απ ότι έχω καταλάβει επικρατεί μια πολύ κακή κατάσταση στην καλωδίωση, ( το κουτί στην είσοδο τις οικοδομής του οτε γίνετε ένας κακός χαμός μέσα και έχω παρατηρήσει ότι μάλλον το καλώδιο του τηλεφώνου από αυτό το κουτί βγαίνει έξω από την πολυκατοικία και σχεδόν κρέμεται στον αέρα μέχρι που μπαίνει στο έδαφος. κουράζω λίγο με τις λεπτομέρειες απλά θέλω να σας δώσω να καταλάβετε ότι μάλλον η καλωδίωση είναι σε κακή κατάσταση. έχουμε λοιπόν 24άρα γραμμή στην Νονά, ο τεχνικός όπως και το χαρτί που μου έδωσε όταν το σύνδεσε μου είπε ότι κλειδώνει στα 17mbps αλλα εγώ ποτε δεν είχα πάνω από 11-12mbps, αν κατάλαβα καλά τα 17 τα έπιανε με τον server τις εταιρίες στην αθηνα? κάτι τέτοιο. για να μην τα πολυλογώ έμεινε έτσι μιας και δεν είχα και τρελές απαιτήσεις στο συγκεκριμένο σπίτι. λήγει λοιπόν τώρα το προπληρωμένο και η Nova έχει μια προσφορά 100άρα στα 30 euro για 2 χρόνια οπότε σκέφτομαι να βάλω 100άρα. Ρώτησα και στο κατάστημα και έκανα και το test στο internet και υποστηρίζεται στην περιοχή μου. διαβάζω παρα πολλά σχόλια για ταχύτητες που δεν πιάνονται λόγο κακών καλωδίων ktlp οπότε είπα να ρωτήσω και εδώ να πάρω μια γνώμη, το σπίτι το νοικιάζω και θα φύγω σε κάνα χρόνο οπότε δεν παίζει να αλλαχτούν καλώδια ktlp, πείτε μου την γνώμη σας, αξίζει να κάνω ρισκάρω και να κάνω το βήμα ακομα και με την κακή κατάσταση τον καλώδιον η να μείνω με τα 11-12mbps στα 16 euro τον μηνα και όταν πάω σε άλλο σπίτι να το ξαναδώ? επίσης επί ευκαιρίας έχει τύχει σε κανέναν να κάνει μετακόμιση με 50/100άρα στην forthnet και το καινούριο σπίτι να μην υποστηρίζει την ταχύτητα αν συνέχισε να πληρώνει το αρχικό πακέτο? wind και κοσμοτέ που ρώτησα μου είπαν γίνετε δωρεάν downgrade, η κοπέλα στην νονά μου είπε έχει πρόστιμο 150+ euro αν και δεν με έπεισε ότι κατάλαβε τι την ρωτούσα. ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! εδώ είναι και 2 screenshots, δεν ξέρω αν βοηθάνε!: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toketog Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Στις παλιές πολυκατοικίες είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις πρόβλημα λόγω της παλαιότητας των καλωδίων αλλά και από διάφορους άλλους παράγοντες. Ωστόσο αν κάνεις αίτηση για 100ρι και δεν πιάνεις το 100 ο πάροχος σου θα το δεχτεί σαν βλάβη αν ο συγχρονισμός είναι κάτω από 88mbps. Θα έρθει λοιπόν τεχνικός και θα μετρήσει την γραμμή σου με ειδικό όργανο στον κατανεμητή της οικοδομής. Αν η ταχύτητα συγχρονισμού εκεί είναι μεγαλύτερη απο 88mbps θα σου πει ότι είναι θέμα εσωτερικής/κάθετης καλωδίωσης και θα πρέπει να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να σου τραβήξει νέο καλώδιο κλπ. Συνεπώς δεν θα μπορείς να κάνεις υποβάθμιση, μιας και η υπηρεσία θα σου παρέχετε κανονικά μέχρι τον κατανεμητή, όπου εκεί σταματάει η ευθύνη του κάθε παρόχου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 οχι δεν πληρωνεις προστιμο αν δεν μπορει να υποστηριχθει η ταχυτητσ στο νεο σημειο. β. οτι το καλωδιο κρεμεται κτλ δεν λεει κατι. ηδη για την αποσταση σου παιζεις καλα. 12 hours ago, PhantoM47 said: Καλησπέρα, μένω σε μια πολύ παλιά πολυκατοικία 40-50 ετών, το σπίτι έχει μονο 1 μπρίζα τηλεφώνου και γενικά απ ότι έχω καταλάβει επικρατεί μια πολύ κακή κατάσταση στην καλωδίωση, ( το κουτί στην είσοδο τις οικοδομής του οτε γίνετε ένας κακός χαμός μέσα και έχω παρατηρήσει ότι μάλλον το καλώδιο του τηλεφώνου από αυτό το κουτί βγαίνει έξω από την πολυκατοικία και σχεδόν κρέμεται στον αέρα μέχρι που μπαίνει στο έδαφος. κουράζω λίγο με τις λεπτομέρειες απλά θέλω να σας δώσω να καταλάβετε ότι μάλλον η καλωδίωση είναι σε κακή κατάσταση. έχουμε λοιπόν 24άρα γραμμή στην Νονά, ο τεχνικός όπως και το χαρτί που μου έδωσε όταν το σύνδεσε μου είπε ότι κλειδώνει στα 17mbps αλλα εγώ ποτε δεν είχα πάνω από 11-12mbps, αν κατάλαβα καλά τα 17 τα έπιανε με τον server τις εταιρίες στην αθηνα? κάτι τέτοιο. για να μην τα πολυλογώ έμεινε έτσι μιας και δεν είχα και τρελές απαιτήσεις στο συγκεκριμένο σπίτι. λήγει λοιπόν τώρα το προπληρωμένο και η Nova έχει μια προσφορά 100άρα στα 30 euro για 2 χρόνια οπότε σκέφτομαι να βάλω 100άρα. Ρώτησα και στο κατάστημα και έκανα και το test στο internet και υποστηρίζεται στην περιοχή μου. διαβάζω παρα πολλά σχόλια για ταχύτητες που δεν πιάνονται λόγο κακών καλωδίων ktlp οπότε είπα να ρωτήσω και εδώ να πάρω μια γνώμη, το σπίτι το νοικιάζω και θα φύγω σε κάνα χρόνο οπότε δεν παίζει να αλλαχτούν καλώδια ktlp, πείτε μου την γνώμη σας, αξίζει να κάνω ρισκάρω και να κάνω το βήμα ακομα και με την κακή κατάσταση τον καλώδιον η να μείνω με τα 11-12mbps στα 16 euro τον μηνα και όταν πάω σε άλλο σπίτι να το ξαναδώ? επίσης επί ευκαιρίας έχει τύχει σε κανέναν να κάνει μετακόμιση με 50/100άρα στην forthnet και το καινούριο σπίτι να μην υποστηρίζει την ταχύτητα αν συνέχισε να πληρώνει το αρχικό πακέτο? wind και κοσμοτέ που ρώτησα μου είπαν γίνετε δωρεάν downgrade, η κοπέλα στην νονά μου είπε έχει πρόστιμο 150+ euro αν και δεν με έπεισε ότι κατάλαβε τι την ρωτούσα. ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! εδώ είναι και 2 screenshots, δεν ξέρω αν βοηθάνε!: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PhantoM47 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 9 ώρες πριν, poulinos είπε οχι δεν πληρωνεις προστιμο αν δεν μπορει να υποστηριχθει η ταχυτητσ στο νεο σημειο. β. οτι το καλωδιο κρεμεται κτλ δεν λεει κατι. ηδη για την αποσταση σου παιζεις καλα. αυτό που λες για την απόσταση αλλάζει με την 100άρα ? η πάλι παίζει ρόλο πόσο μακριά είναι το κουτί που συνδέεται? επίσης απ ότι διάβασα στο internet το 6.2db είναι κακό, αυτό οφείλεται στην απόσταση η στην καλωδίωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Η Nova/Forthnet από πάντα στο 6db το είχε σεταρισμένο, οπότε μια χαρά είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 On 21/08/2020 at 20:18, PhantoM47 said: αυτό που λες για την απόσταση αλλάζει με την 100άρα ? η πάλι παίζει ρόλο πόσο μακριά είναι το κουτί που συνδέεται? επίσης απ ότι διάβασα στο internet το 6.2db είναι κακό, αυτό οφείλεται στην απόσταση η στην καλωδίωση το 6 db ειναι το profile που δινει η forthnet για να παρεις τα μεγιστα. εσυ θα παρεις απο καμπινα οποτε θα εχεις μικροτερη αποσταση απο. τα 24db που εχεις τωρα. απλα στο εφερα ως παραδειγμα οτι παροτι που λες οτι τα καλωδια ειναι χαλια παρολα αυτα δεν παιζεις χαλια. αλλα φυσιολογικα. η αποσταση παιζει ρολο αλλα τωρα θα παρεις απο ποιο κοντα που ειναι η καμπινα απο. το αστικο κεντρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα