Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Huawei όσον αφορά στην υποστήριξη των Android συσκευών της που βρίσκονται ήδη στην αγορά.

Η προσωρινή άδεια της Huawei από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έληξε και ως εκ τούτου οι φήμες σχετικά με την υποστήριξη των συσκευών της εταιρείας “φούντωσαν” σε χρόνο-μηδέν. Δεν έχουν περάσει άλλωστε και πολλοί μήνες από τότε που η Google διέκοψε τις σχέσεις της με τη Huawei, έπειτα από την τοποθέτηση της τελευταίας στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ.

Με την ανησυχία από πλευράς καταναλωτών να χτυπάει κόκκινο πάντως, η κινεζική εταιρεία προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, καθησυχάζοντας το κοινό μέσων των προφίλ της στις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε σε μηνύματά της η εταιρεία, τόσο οι συσκευές Huawei, όσο και οι Honor που βρίσκονται ήδη στην αγορά, δεν επηρεάζονται από τις πρόσφατες εξελίξεις και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά ενημερώσεις. Για εκείνες που δε διαθέτουν λειτουργίες GMS (Google Mobile Services), οι ενημερώσεις θα γίνονται μέσω του AppGallery της Huawei.

Η Google δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, παραπέμποντας στην τελευταία της ενημέρωση που ουσιαστικά έλεγε ότι θα κάνει ό,τι της επιτρέπεται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τα μάτια του κόσμου γίνεται η κουβέντα στον υπόλοιπο κόσμο.

Αφού μας έχουν ενημερώσει οι ειδικοί του insomnia με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι χωρίς play store  και google services οι συσκευές πετάνε και δεν τα χρειαζόμαστε!! 

Ή μήπως όχι;; 😂🤣💩

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και να κάνεις, όσο και να πολεμήσεις μια εταιρία η ένα προϊόν, ο κόσμος (οι πωλήσεις και η γενική αποψη που έχουν) είναι η τελική απάντηση. 

Και παρόλα τα μέτρα, τις απαγορεύσεις κτλπ που εχουν πάρει η huawei συνεχίζει και πάει ανοδικά,αυτο δειχνει πάρα πολλά. 

Παντως με όσα άτομα έχω μιλήσει, με οσους εχουν η δεν έχουν huawei κινητό μόνο θετικά λόγια ακούω. (ποιότητα, τιμές, κάμερα, support κτλπ) 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 14
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Ότι και να κάνεις, όσο και να πολεμήσεις μια εταιρία η ένα προϊόν, ο κόσμος (πωλήσεις και η γενική αποψη που έχουν) είναι η τελική απάντηση. 

Και παρόλα τα μέτρα, τις απαγορεύσεις κτλπ που εχουν πάρει η huawei συνεχίζει και πάει ανοδικά,αυτο δειχνει πάρα πολλά. 

Παντως με όσα άτομα έχω μιλήσει, με οσους εχουν η δεν έχουν huawei κινητό μόνο θετικά λόγια ακούω. (ποιότητα, τιμές, κάμερα, support κτλπ) 

Οι πωλήσεις ανεβαίνουν γιατί πουλάει στην Κίνα που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν gsm. Η αγορά της Κίνας και μόνο είναι αρκετή για να στείλει την Huawei στην κορυφή, αυτό δεν λέει κάτι όμως. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Looter είπε

Αφού μας έχουν ενημερώσει οι ειδικοί του insomnia με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι χωρίς play store  και google services οι συσκευές πετάνε και δεν τα χρειαζόμαστε!! 

Ή μήπως όχι;; 😂🤣💩

Το αν τα χρειάζεσαι ή όχι έχει να κάνει καθαρά με εσένα. Δεν είναι αντικειμενικό θέμα, αλλά υποκειμενικό. 

Προσωπικά, τα 2 τελευταία χρόνια δε χρησιμοποιώ καμία υπηρεσία της Google, εκτός από ένα gmail, που είχα από παλιά και το ξέρουν όλοι. Δε μου έλειψαν ποτέ. Το internet υπήρχε και πριν τη Google. Όμως αυτό έχει να κάνει με τη χρήση τη δική μου. Δε μπορώ να γράψω ότι όποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της είναι χειρότερος από εμένα.

Επειδή, μετά από 1-2 εβδομάδες από την αγορά του εκάστοτε κινητού μου, μπαίνει custom rom (χωρίς Google) θα σου πω ότι έχει αισθητή διαφορά στη μπαταρία. Στην ταχύτητα μικρή. 

Προσωπικά, δε τη χρειάζομαι στη ζωή μου. Αύριο να κλείσει με λουκέτο, δε μου καίγεται καρφί.

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 4
Δημοσ.

Επισης κατι που ισως αρκετοι δεν γνωριζετε, οι περισσοτερες εφαρμογες στο appgallery αργουν να λαβουν ενημερωσεις και πολλες εχουν πιο παλιες εκδοσεις σε σχεση με το play store. Επισης καποιες παρολο που τις εχει βγαζουν μνμ οτι χρειαζονται gms(αν και τρεχουν κανονικα). Οκ για ενα φθηνο κινητο/ταμπλετ δεν ειναι τοσο τραγικο αλλα για να σκασεις πανω απο 500αρικο δεν αξιζει. Αν δεν βρεθει λυση δυστυχως θα πεσει στην ευρωπη αρκετα. Οσο καλες καμερες και να εχουν, ο επαγγελματιας θα εχει δικια του μηχανη. Ετσι κι αλλιως Samsung, iPhone μια χαρα φωτογραφιαρες βγαζουν. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johncorfas είπε

Επειδή, μετά από 1-2 εβδομάδες από την αγορά του εκάστοτε κινητού μου, μπαίνει custom rom (χωρίς Google) θα σου πω ότι έχει αισθητή διαφορά στη μπαταρία. Στην ταχύτητα μικρή.

Άρα δεν έχεις huawei, άρα δε μας αφορά αν περνάς την κάθε custom rom ξεβράκωτη γιατί έχεις θέματα με την google και θες να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη (βάζω στοίχημα ότι χρησιμοποιείς και linux). 

Το θέμα εδώ είναι ότι θα έπεφτε ο server του insomnia από τις αγγελίες πώλησης των huawei έτσι και δεν έπαιρναν updates ούτε αυτά που κυκλοφορούν.

Γι'αυτό μάλλον και ανέβηκε αυτή η είδηση. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Ότι και να κάνεις, όσο και να πολεμήσεις μια εταιρία η ένα προϊόν, ο κόσμος (οι πωλήσεις και η γενική αποψη που έχουν) είναι η τελική απάντηση. 

Ε να ακουσεις και ενα αρνητικο απο μενα που εχω το honor band 5 huawei

Χρειαζεται να δωσεις αριθμο κινητου για να κανεις register στο health app της huawei.

Το health app τους (που με αυτο ρυθμιζεις το band και βλεπεις ποσο κοιμηθικες κτλ) χρειαζεται internet καθε φορα αλλιως δεν ανοιγει (γιατι?)

Αν δεν του δωσεις permission να εχει προσβαση στο GPS καθε στιγμη σε σπαμαρει με warnings.

Μηπως οι Αμερικανοι τελικα δεν τα παραλεγαν οτι τους παρακολουθουν οι Κινεζοι?

Επεξ/σία από Z1A9
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Z1A9 είπε

Όλοι παρακολουθούν όλους 

😉

Δεν υπάρχει ασφάλεια και ιδιωτικοτητα πουθενά θεωρώ.... 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stelios18120 είπε

Όλοι παρακολουθούν όλους 

😉

Δεν υπάρχει ασφάλεια και ιδιωτικοτητα πουθενά θεωρώ.... 

Ναι αλλα υπαρχει και μετρο

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως, μόνο με την στήριξη της κινεζικής αγοράς πέρασε και την Samsung σε πωλήσεις παγκοσμίως. https://www.canalys.com/newsroom/Canalys-huawei-samsung-worldwide-smartphone-market-q2-2020

Είναι απορίας άξιο το τι θα είχε καταφέρει χωρίς το ban.

Εγώ δεν την έχω στις επιλογές μου λόγω κλειδωμενου bootloader  αλλά η εικόνα που έχω από τις συσκευές που έχουν περάσει από τα χέρια μου, είναι ότι ειναι ότι καλύτερο απο ποιότητα και απροβληματιστη λειτουργία στα android.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Panagioths94 είπε

Επισης κατι που ισως αρκετοι δεν γνωριζετε, οι περισσοτερες εφαρμογες στο appgallery αργουν να λαβουν ενημερωσεις και πολλες εχουν πιο παλιες εκδοσεις σε σχεση με το play store. Επισης καποιες παρολο που τις εχει βγαζουν μνμ οτι χρειαζονται gms(αν και τρεχουν κανονικα). Οκ για ενα φθηνο κινητο/ταμπλετ δεν ειναι τοσο τραγικο αλλα για να σκασεις πανω απο 500αρικο δεν αξιζει. Αν δεν βρεθει λυση δυστυχως θα πεσει στην ευρωπη αρκετα. Οσο καλες καμερες και να εχουν, ο επαγγελματιας θα εχει δικια του μηχανη. Ετσι κι αλλιως Samsung, iPhone μια χαρα φωτογραφιαρες βγαζουν. 

Βασικά δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις αναβαθμίσεις στις εφαρμογές γιατί είναι διαφορετικά markets και οι περισσότερες εφαρμογές στο appgallery δουλεύουν πλεον με HMS και όχι gms. Και οι εκδόσεις και τα χαρακτηριστικά που έχει μια εφαρμογή μπορεί να είναι διαφορετικές στα 2 markets. Μια εφαρμογή μπορεί να πάρει ενημέρωση για να διορθωθεί ένα bug στη μία περίπτωση που μπορεί να μην χρειάζεται στην άλλη περίπτωση. Ούτε στο app store παίρνουν ταυτόχρονα αναβαθμίσεις οι ίδιες εφαρμογές με το playstore τις περισσότερες φορές. 

1 ώρα πριν, Z1A9 είπε

Χρειαζεται να δωσεις αριθμο κινητου για να κανεις register στο health app της huawei.

Το health app τους (που με αυτο ρυθμιζεις το band και βλεπεις ποσο κοιμηθικες κτλ) χρειαζεται internet καθε φορα αλλιως δεν ανοιγει (γιατι?)

Αν δεν του δωσεις permission να εχει προσβαση στο GPS καθε στιγμη σε σπαμαρει με warnings.

Δεν είναι ο κανόνας αυτό που αναφέρεις. Εγώ ούτε αριθμό τηλεφώνου χρειάστηκε να δώσω για να κάνω εγγραφή ούτε Internet χρειάζεται για να ανοίξει η εφαρμογή. Έκανα εγγραφή με email. Και μόνο το bluetooth χρειάζεται για να δουλέψει το health app και να γίνει sync δεδομένων του band στην εφαρμογή. Το Internet χρειάζεται για να γίνεται sync στον server και να κρατάς ιστορικό των δεδομένων, αν εσύ το επιθυμείς. Το GPS χρειάζεται κυρίως για να καταγράφει τη διαδρομή σου στο χάρτη και να παίρνει δεδομένα για το καιρό. Και στην τελική ξέρεις κανένα band να μην χρειάζεται πρόσβαση στο GPS για σωστή λειτουργία? 

Επεξ/σία από zananiro
  • Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zananiro είπε

Βασικά δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις αναβαθμίσεις στις εφαρμογές γιατί είναι διαφορετικά markets και οι περισσότερες εφαρμογές στο appgallery δουλεύουν πλεον με HMS και όχι gms. Μια εφαρμογή μπορεί να πάρει ενημέρωση για να διορθωθεί ένα bug στη μία περίπτωση που δεν μπορεί να μην χρειάζεται στην άλλη περίπτωση. 

Δεν είναι ο κανόνας. Εγώ ούτε αριθμό τηλεφώνου χρειάστηκε να δώσω για να κάνω εγγραφή ούτε Internet χρειάζεται για να ανοίξει η εφαρμογή. Μόνο το bluetooth χρειάζεται για sync δεδομένων στην εφαρμογή. Το Internet χρειάζεται για να γίνεται sync στον server και να κρατάς ιστορικό των δεδομένων, αν εσύ το επιθυμείς. Το GPS χρειάζεται κυρίως για να καταγράφει τη διαδρομή σου στο χάρτη και να παίρνει δεδομένα για το καιρό. Και στην τελική ξέρεις κανένα band να μην χρειάζεται πρόσβαση στο GPS για σωστή λειτουργία? 

Ξερω το Mi band 4 της Xiaomi το οποιο ουτε και αυτο το συνιστω γιατι το λουρακι του ειναι ψευτικο και η εφαρμογη της για τα κλαματα. Μεσα σε 3 μηνες εσπασε 3 φορες (σε διαφορετικα σημεια) και τελικα τοχασα.

Αν και η Xiaomi χρειαζετε να δωσεις αριθμο τηλεφωνου δεν χρειαζεται internet μετεπειτα ουτε σου βγαζει warning για το GPS.

Δυσκολευομαι να πιστεψω πως το health app της Huawei ζητα αριθμο τηλεφωνου και internet καθε φορα σε μενα και δεν ζητα σε σενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Looter είπε

Ή μήπως όχι;; 😂🤣💩

Φίλε άλλαξε σε huawei, το EMUI 10.1 ειναι τέλειο. Είπαμε, μόνο για χάρτες τα Google services.. Ναι χωρίς Google services πετάει, σε ταχύτητα ακόμα και ο kirin 990 πατάει τον 865 με το λογισμικό της huawei 

1 ώρα πριν, Z1A9 είπε

Μπορείς να μην το χρησιμοποιείς απλά. GPS θέλει για να υπολογίζει την απόσταση

Επεξ/σία από Macosj

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...