Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

παρακολουθώ τώρα τελευταία να πέφτουν οι τιμές των RAM και είδα και κάποια σχετικά άρθρα και εδώ... Έχω μια CRUCIAL BALLISTIX SPORT LT GREY 1X16 (BLS16G4D32AESB) όμως είναι στα 2400mhz λόγω του ότι έχω ένα dim (υποθέτω). Ψαχνωντας να πάρω και ένα 2ο ίδιο για να δουλεύουν στα 3200mhz, δεν βρίσκω πουθενά (σε λογική τιμή).

Είδα αυτές τις προσφορές corsair , gskill και είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω τις corsair (το RGB δε με νοιάζει)...

H γνώμη σας για:

1. κάνω ελαφρύ gaming. Περισσότερο για να είναι future proof το σύστημα μου, τι είναι καλύτερο: να πάω σε 2χ8 στα 3200 (με προοπτική να γίνουν πιο μετά 4χ8) ή κατ'ευθείαν 2χ16 στα 3200 τώρα που οι τιμές είναι καλές? 

2. Υπάρχει αυτή η ballistix. Με την δικιά μου θα δουλέψουν κατ' ευθείαν και οι 2 στα 3000mhz? Αν ναι, για να γλιτώσω την ταλαιπωρία της πώλησης (της δικής μου ballistix) πόσο χειρότερες θα ήταν συγκριτικά με τις corsair για ελαφρύ gaming...?

Σας ευχαριστώ!

το σύστημά μου: Nzxt h500 white, tx650m, asus b450 f gaming, ryzen 2600x, ballistix 1x16gb 3200mhz, m2nvme sx8200 256gb, sapphire rx 590 8gb, win10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι καλή ιδέα να βάλεις διαφορετικές double side (dual rank) μνήμες σε ένα 2600Χ.

Είναι πιθανό ότι θα μπορέσεις να κάνεις τις δύο διαφορετικές ballistix να δουλέψουν μαζί στα 3200 όμως εξαρτάται από τόσα πολλά πράγματα που δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να σου πει με σιγουριά.

Οι BLS16G4D32AESB που αναφέρεις είναι 3200 όχι 2400 αν δεν κάνω λάθος..... νομίζω αυτές έχω και εγώ Χ2. Αν δεν μπορείς να τις τρέξεις πιο γρήγορα φταίει ;ότι δεν έχεις κάνει bios update ή ο επεξεργαστής ή η μητρική ή ότι δεν έχεις βάλει custom settings από το Ryzen Dram Calculator. Σίγουρα δεν φταίει ότι έχεις 1 dimm, αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα όχι πιο δύσκολα. Είναι από τις πιο εύκολες double rank μνήμες (16gb stick) στο OC οπότε να περιμένεις χειρότερες επιδόσεις από άλλες μνήμες σε αντίστοιχα χρήματα.

Future proof είναι σίγουρα οι 2Χ16gb αλλά δεν ξέρω πόση σημασία έχει όταν δεν θα αργήσουν πολύ οι DDR5 που πιθανότατα να ρίξουν πολύ τις τιμές στις γρήγορες DDR4.

Σχετικά με 2Χ16gb εγώ δεν θα έβαζα άλλες budget μνήμες δίπλα στις ballistix, εγώ έχω 2X16gb 3200/16 και όπως και πολλοί άλλοι τις τρέχω με ελάχιστο ρεύμα στα 3800/16 (δοκιμασμένο και με φτηνή MSI B50-M Pro M2).

ram_08.jpg.e6eeee32adf1a0be4358afc6f65346fa.jpg

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, elenhra είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

παρακολουθώ τώρα τελευταία να πέφτουν οι τιμές των RAM και είδα και κάποια σχετικά άρθρα και εδώ... Έχω μια CRUCIAL BALLISTIX SPORT LT GREY 1X16 (BLS16G4D32AESB) όμως είναι στα 2400mhz λόγω του ότι έχω ένα dim (υποθέτω). Ψαχνωντας να πάρω και ένα 2ο ίδιο για να δουλεύουν στα 3200mhz, δεν βρίσκω πουθενά (σε λογική τιμή).

Είδα αυτές τις προσφορές corsair , gskill και είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω τις corsair (το RGB δε με νοιάζει)...

H γνώμη σας για:

1. κάνω ελαφρύ gaming. Περισσότερο για να είναι future proof το σύστημα μου, τι είναι καλύτερο: να πάω σε 2χ8 στα 3200 (με προοπτική να γίνουν πιο μετά 4χ8) ή κατ'ευθείαν 2χ16 στα 3200 τώρα που οι τιμές είναι καλές? 

2. Υπάρχει αυτή η ballistix. Με την δικιά μου θα δουλέψουν κατ' ευθείαν και οι 2 στα 3000mhz? Αν ναι, για να γλιτώσω την ταλαιπωρία της πώλησης (της δικής μου ballistix) πόσο χειρότερες θα ήταν συγκριτικά με τις corsair για ελαφρύ gaming...?

Σας ευχαριστώ!

το σύστημά μου: Nzxt h500 white, tx650m, asus b450 f gaming, ryzen 2600x, ballistix 1x16gb 3200mhz, m2nvme sx8200 256gb, sapphire rx 590 8gb, win10

2400 παίζει γιατί δεν έχεις ενεργοποιήσει το XMP profile (DOCP ή όπως αλλιώς το λέει η μητρική σου - είναι ASUS οπότε λογικά το λέει DOCP). Καλό είναι να βρεις ένα ίδιο, αν όχι τουλάχιστον να είναι και το 2ο dual rank micron e-die όπως το πρώτο, αλλά θα χρειαστείς πιθανότατα manual ρυθμίσεις για να τα κάνεις να δουλέψουν.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, malakudi είπε

2400 παίζει γιατί δεν έχεις ενεργοποιήσει το XMP profile (DOCP ή όπως αλλιώς το λέει η μητρική σου - είναι ASUS οπότε λογικά το λέει DOCP). Καλό είναι να βρεις ένα ίδιο, αν όχι τουλάχιστον να είναι και το 2ο dual rank micron e-die όπως το πρώτο, αλλά θα χρειαστείς πιθανότατα manual ρυθμίσεις για να τα κάνεις να δουλέψουν.

Σε ευχαριστω! Φοβαμαι οτι δε θα βρω ιδια..

Για τις αλλες ερωτησεις μου αποψη? Εσυ συστηνεις να μεινω με αυτη που εχω κ απο αποψη performance (αν φουλεψει στα 3200)?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...