eironman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 έχω εδώ και 9 χρόνια ένα desktop με επεξεργαστή INTEL CORE I7-2600K 3.40 GHZ LGA1155 - BOX και motheboard της GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z68X-UD3P-B3-rev-10#ov και έχω πάνω 8GB RAM Corsair XMS3 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHz .....θέλω να την ανεβάσω στα 32GB αν μπορώ αλλά δεν γνωρίζω καλά πως πρέπει να διαχειριστώ τα 4 slot οι προδιαγραφες της μητρικής για τη RAM είναι οι παακάτω 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory * Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB. Dual channel memory architecture Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules Support for non-ECC memory modules Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules μπορώ να βάλω δύο μνήμες των 16GB ή είναι καλύτερο 4 μνήμες των 8GB ....μπορώ να κρατήσω αυτές που έχω (2 μνήμες των 4GB) και να βάλω άλλες 2 (2 μνήμες των 8GB)?.... λέτε να έχω θέμα λόγω του ότι είναι 9 χρονών το desktop και να το ζορίσω? το προσέχω πάντως και δε μου έχει βγάλει πρόβλημα......θέλω την αναβάθμιση για το adobe after effect
soterman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Έχεις 2x4, προσθέτοντας 2x8, θα καταλήξεις με 24gb. Γίνεται, δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2020 από soterman
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Και αν μπορεί να πάρει με παρόμοια συχνότητα και χρονισμούς. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2020 από Τέρης Α.
eironman Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 λέω τελικά να πάρω δύο οχτάρες μνήμες για να πάω στα 24GB μαζί με αυτές που έχω....πρέπει να είναι ίδια μάρκα ή δεν πάιζει θέμα? και αν είναι πιο μετά παίρνω άλλες δύο και πάω στα 32 GB......ποιες μου προτείνετε? ψάχνω αλλά σε πολλές δεν αναφέρεται ο χρονισμός τους και τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι ίδια
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 18 λεπτά πριν, eironman είπε ψάχνω αλλά σε πολλές δεν αναφέρεται ο χρονισμός τους Ας πούμε σε αυτές αν δείτε στο MG Manager αναφέρει αναλυτικά: Memory frequency 1600 MHz CAS Latency 9-9-9-24 Voltage 1.5V
peiraiask Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) για δουλεια θα ψαχνομουν για 16- 32 μνημη, πχ 4*8-32 κλπ ολες αν ταιριαξουν (συνηθισμενο) παιζουν μια χαρα, ας ειναι κ διαφορετικες προδιαγραφες κ μαρκες. πιθανες διαφορες δεν νομιζω να ειναι σημαντικες σε επιδοσεις πχ κατω του 5% . αρκει να διαβαζονται. σε σπανια ασυμβατοτητα θα σκεφτομουν να αλλαξω μητρικη! , περιπου 30-50 ευρω, να ταιριαζει με τις 32 μνημη κ τον 2600κ! εκτος αν θες να τον συγχρονιζεις ψηλα , ειναι πιο ακριβες. οι μητρικες.πχ 40-70? τι να παθει να ζοριστει? δεν παθαινει τιποτα. αρκει να υπαρχει δυνατη ψυξη απο ανεμιστηρες. αν μου ετρεχε 1χ8 κανονικα, θα αγοραζα κανα δυο τρια ακομη αναλογα ποσα θελω, κ τα 2χ4 στον πατο της θαλάσσης...(αστειευομαι, θα τα κραταγα ανταλλακτικα ή 1 ή 2 στο σλοτ κλπ) η μητρικη αφου βλεπει μεχρι 32 μάλλον δεν θα εψαχνα για 2*16 αλλα για 8αρια Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2020 από peiraiask
triplex1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 21 ώρες πριν, eironman είπε λέω τελικά να πάρω δύο οχτάρες μνήμες για να πάω στα 24GB μαζί με αυτές που έχω....πρέπει να είναι ίδια μάρκα ή δεν πάιζει θέμα? και αν είναι πιο μετά παίρνω άλλες δύο και πάω στα 32 GB......ποιες μου προτείνετε? ψάχνω αλλά σε πολλές δεν αναφέρεται ο χρονισμός τους και τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι ίδια Εγώ θα έλεγα να πουλησεις αυτες που εχεις και να πας σε 4x8GB καινούριες 1
pmakr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδη εχω ιδιας γεννιας μητρικες/pc ...Νομιζω δεν παιρνουν 16αρες μνημες. Μεχρι 8 το καθε Module. 4x8=32 Δεν πρεπει να γινεται 2χ16. Το εχεις ψαξει; Παντως γενικα ( αυτο δε σημαινει κατι βεβαια ) η ιδιας γεννιας μητρικες οτι μνημες Kingston ειχα βαλει αλλα και αλλες δουλευαν. Σε 1 asus που ειχα δεν επαιζαν ολες. Υπαρχουν ομως ΠΛΕΟΝ γιατι τοτε δεν εβαζαν πολλα guides με συμβατες μνημες. Εχει τέτοιο νομιζω η msystems. Όσο για το ζόρισμα, αν δεν κανεις overclocking και ειναι μεσα στις προδιαγραφες δεν θεωρειται και δεν ειναι ζορισμα. Αν ομως τα εχει φαει τα ψωμια του και κατι χαλασει δεν θα φταινε οι μνημες σιγουρα ( πχ αν ξεκολλησει κάτι ή χαλάσει καποιος πυκνωτης η οτιδηποτε ). Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από pmakr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα