Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 hours ago, Theon1k said:

Το nexus το ανέφερα για να δώσω στο παλικάρι να καταλάβει ότι 1ον) κι άλλα κινητά εκτός των iPhone δουλεύουν αρκετά χρονάκια και 2ον) υπάρχουν άπειροι λόγοι για να να αναβαθμίσεις, άσχετα αν το παλιό κινητό δουλεύει η οχι. Εννοείτε ότι έχω αλλάξει κινητό από τότε. Αλλά το να λες ότι θα κρατήσεις το κινητό 5 χρόνια επειδή το χρυσόπλήρωσες δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακριβό! Αυτή την στιγμή με τα ίδια λεφτά που αγοράζεις iPhone SE 128 gb που είναι ένα παρωχημένο κινητό Apple με καινούριο επεξεργαστη, αγοράζεις περσινες Ναυαρχίδες Huawei p30 και Mate 20 pro.. Δεν είναι δηλαδή ακριβό το SE στα 500+ ευρώ? 

Εγώ εξήγησα γιατί το ακριβό είναι κάτι σχετικό, ως προς το θέμα της μακρόχρονης υποστήριξης σε σχέση με το κόστος αγοράς. Αν το θέμα είναι το αν είναι ακριβότερο από άλλα smartphones θα πρέπει να βάλουμε πολλές παραμέτρους οι οποίες όμως δεν είναι απολύτως συγκρίσιμες, μια που ένα απ’ τα κύρια χαρακτηριστικά του iPhone είναι το iOS, που δεν υπάρχει αλλού. Αυτό και μόνο καθιστά τη σύγκριση πολύ δύσκολη. Η πραγματική αξία (όχι το κόστος αγοράς) μεταβάλλεται και μεταξύ χρηστών iPhone αφού άλλη αξία έχει το iPhone/iOS για κάποιον που έχει έναν Mac και ένα iPad και άλλη για κάποιον που έχει ένα PC. Άλλη αξία έχει για μένα που το 90% των συνεργατών μου έχει iPhone (βλ. iMessage). Πολλά απ’ τα καλά του iPhone δε, τα απολαμβάνεις το ίδιο στο φθηνότερο και στο ακριβότερο iPhone. Αν όμως δεν σε νοιάζουν όλα αυτά και το μόνο που θες είναι μια μεγάλη οθόνη και μια καλή κάμερα, τότε αλλάζει το πράγμα. 
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει με την Apple είναι ότι έχει συσκευές από μια κατηγορία τιμής (και ποιότητας όμως) και πάνω, και δεν κατεβάζει τις τιμές τον παλιών όταν ανακοινώνει καινούργια μοντέλα. Προτιμά να αποσύρει το προηγούμενο μοντέλο για να αποφύγει τη σύγκριση που θα ήταν άδικη για τα παλιά ή θα οδηγούσε σε τρομακτικές τιμές για τα καινούργια. Γενικότερα η τιμολογιακή της πολιτική είναι αριστοτεχνικά δουλεμένη ειδικά με τον τρόπο που σε αναγκάζει να σκέφτεσαι «μήπως με συμφέρει να πάω στο ακριβότερο μοντέλο» και να δίνει κάποιες φορές την εντύπωση ότι το ακριβότερο είναι και πιο vfm. Σταματάω εδώ γιατί το θέμα είναι ατελείωτο. 

• Like 5
Δημοσ.

Τώρα που θα πάρω το 12 θα συμβάλω και εγω στην αύξηση της μετοχής :P

Πέραν πλάκας μεγάλη μερίδα ατόμων που επέλεξαν apple συσκευή θα ξαναπάρουν apple συσκευή.Πολύ εύκολα στη χρήση ακόμα και για άσχετο, πολύ καλή κατασκευή, υποστήριξη για 5 χρόνια , εθιστικό θα έλεγα ΟS.Δεν είναι περίεργο να αυξάνει η μετοχή της.

Προσωπικά ξέρω το άλμα που έχει κάνει το android και τι συσκευές αγοράζεις με 350-500 ευρώ παρόλα αυτά πάλι εξακολουθώ να προτιμώ το οικοσύστημα της apple.Με έχει κερδίσει σαν πελάτη και μπράβο της. 

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, n3a είπε

Κάτι τέτοια βλέπουμε και ευχόμαστε να ήμασταν στο 1980 και να αγοράζαμε 50 δολάρια μετοχών της Apple...  

εδω φιλε χασαμε το btc το 2012 που ηταν 2$ !!!!!!

τι να λεμε τωρα!

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δικαια σπαει ολα τα ρεκορ και εκτοξευει την χρηματιστηριακη της αξια .

Ειναι απο τα πιο αναγνωρισιμα brands παγκοσμιως .Τα προιοντα της ειναι συνωνυμα της ποιοτητας , του design   και της αντοχης στην διαρκεια του χρονου με συνεχη υποστηριξη στο  software.Και αποδεικνυεται  πως υπαρχει ενα μεγαλο κοινο που αγοραζει με βαση αυτα και οχι με το τι ειναι πιο φτηνο ...

Oσο για μας τους υπολοιπους  που δεν ειχαμε την τυχη να αγορασουμε μετοχες της απο πολυ παλια ,μας αρκει να απολαμβανουμε τα προιοντα της και τις υπηρεσιες και φυσικα να σπαμε πλακα με τους  haters  που διακατεχονται  απο  διαφορα συνδρομα και   εχουν παει την γραφικοτητα σε αλλα  επιπεδα χαριζοντας μας απλοχερα στιγμες εντονου γελιου .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Donalhioy είπε

υπερβολες ρε συ.. 

αν οντως χρειαστηκες αναβαθμιση σε 1,5 χρονο τοτε εκανες χαλια επιλογη και δεν σου φταιει η συσκευη

Πάντα οι συσκευές ήταν Nexus και έμενα ξεχασμένος από update μετά από 18 μήνες. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ outdated συσκευές.

15 ώρες πριν, Theon1k είπε

Αυτο που λες δεν αναιρει αυτο που ειπα. Τα προιοντα της ειναι αξιοπιστα, αλλα πωλουνται και ακριβα.  Οπως και να χει , με βαση τα λεγομενα σου δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος αναβαθμισης απο το iPhone 6 ? Κι εγω εχω ενα Nexus 4 του 2013 που δουλευει ακομα, αλλα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει λογος να το αντικαταστησω.

Μιλάω για 6S που θα πάρει iOS 14.  Στo Nexus πoιο είναι το τελευταίο supported λειτουργικό?

Επεξ/σία από pmike
  • Like 1
Δημοσ.

Το γεγονός ότι θα σπάσει την μετοχή της και θα κατέβει ουσιαστικά στα 100 δολάρια είναι καλή κίνηση. Ουσιαστικά θα είναι σαν το καινούργιο τσεκποιντ με το επόμενο τρίμηνο να αναμένεται να είναι αρκετά πιο κερδοφόρο με την έλευση των 12, νέων ipad, και με arm MacBooks. Και μην ξεχνάμε και τις συνδρομές. Όποιος έχει αυτήν τη στιγμή δηλαδή κατ εμέ θα ήταν ανόητος να πούλαγε τώρα. 

Κάτι κάνει καλά προφανώς η εταιρία αυτή, όσο και αν κάποιοι την κράζουμε θαυμάζουμε ή το οτιδήποτε. Τέλος, κάτι ήξερε ο Τζομπς όταν είπε ότι ο επόμενος θέλω να είναι ο Τιμ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, aris_rom said:

Τέλος, κάτι ήξερε ο Τζομπς όταν είπε ότι ο επόμενος θέλω να είναι ο Τιμ.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Σοφός δεν ξέρω αν ήταν αλλά χαζός δεν ήταν για να κάνει δυο φορές λάθος. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 3
Δημοσ.

Η γενικότερη άνοδος των μετοχών έχει να κάνει με την παροχή ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες και την αλλαγή φορολογικής μεταχείρισης. Οι εταιρίες και όχι μόνο παίρνουν δάνεια με μηδενικό επιτόκιο χωρίς όριο και αγοράζουν τις μετοχές τους για να ανεβάσουν την τιμή τους. https://twitter.com/Huey_atl/status/1294926464513695744 και https://www.aboveavalon.com/notes/2020/4/23/apples-460-billion-stock-buyback

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε

Πωπω, Σουζυ Τσούζει το θέμα και τα 

4A759A7F-C16D-4E66-90AA-6D78E8326F96.jpeg.ed3a377528768dc9421a740238804e3c.jpeg

εχουν αρχίσει ήδη βάρδια 🤣

——————

Genuine question::

αυτό αφορά όλες τις συσκευές αντίστοιχου κόστους ή μόνο της Apple?

Γιατί πολλες εταιρίες έχουν ξεφύγει τόσο σε τιμή, που μιλαμε για δυο, μη σου πω τρεις μισθους, που συγκριτικά με κάποια μήλα, τα κανουν να φαίνονται και φτηνά (κ αυτό πριν πάμε καν σε foldables κλπ)...

Eννοειται ολες τις συσκευες.. Απλα το αρθρο μιλαει για την Apple.. το να μου πασαρει πχ xiaomi mi 10 pro χιλιαρικο ενω παλια ηταν μια value for money εταιρια ειναι τραγικο απ ολες τις πλευρες.. Γενικως πιστευω εχουν ξεφυγει τα κινητα σε τιμες..  To S10 Plus εχει κοστος παραγωγης 420$ και πωληθηκε 999$ αρα 57.9% κερδος που ειναι εξωφρενικο.. Δηλαδη εδωσες 579$ για τη φιρμα το λογισμικο και τη μοστρα.. Το 11 Pro Max 490.5$ και πωληθηκε 1449.. αρα 66.15% κερδος.. Ενω δηλαδη οι εταιριες θα επρεπε να κατεβαζουν τιμες για να γινονται ανταγωνιστηκες καθε χρονια ανεβαζουν χωρις ιδιαιτερες αλλαγες σε χαρακτηριστικα..

Επεξ/σία από christospvl
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καραφουσκάρα.. Ευχομαι να κανει ηχηρο μπαμ και να τον φανε ολοι οι μεγαλοεπενδυτες, αλλα οπως παντα εμεις οι ηλ@θ@@ θα πληρωσουμε παλι τα σπασμενα οπως με την goldman... 

Πανδημια, ολη η Αμερικη πειναει ειναι Νo1 στους θανατους covid και κανει 2 τρις στο χρηματιστηριο. 

Αν αυτο δεν ειναι φουσκα τοτε τι ειναι?

Επεξ/σία από Mpegleris
  • Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Mpegleris είπε

θα πληρωσουμε παλι τα σπασμενα οπως με την goldman

τι ακριβως εννοεις και πως παραλληλιζεται με την τωρινη κατασταση;

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Chocobo είπε

Τώρα που θα πάρω το 12 θα συμβάλω και εγω στην αύξηση της μετοχής :P

Πέραν πλάκας μεγάλη μερίδα ατόμων που επέλεξαν apple συσκευή θα ξαναπάρουν apple συσκευή.Πολύ εύκολα στη χρήση ακόμα και για άσχετο, πολύ καλή κατασκευή, υποστήριξη για 5 χρόνια , εθιστικό θα έλεγα ΟS.Δεν είναι περίεργο να αυξάνει η μετοχή της.

Προσωπικά ξέρω το άλμα που έχει κάνει το android και τι συσκευές αγοράζεις με 350-500 ευρώ παρόλα αυτά πάλι εξακολουθώ να προτιμώ το οικοσύστημα της apple.Με έχει κερδίσει σαν πελάτη και μπράβο της. 

Κοίτα έχω το νέο Iphone SE 128gb, και πριν λίγες μέρες απέκτησα το Xiaomi mi 10, συσκευή που κάνει μόλις 50-60 ευρώ παραπάνω στην πιάτσα από το Iphone se 128gb...είναι μέρα με την νύχτα η μια συσκευή σε σχέση με την άλλη, το mi 10 μοιάζει λες και έχει έρθει από το μέλλον από όποια πλευρά και να το πιάσεις, από την οθόνη, τα ηχεία, τις κάμερες, την μπαταρία κλπ....ουδε μια σχέση...ακόμα και σε ταχύτητα που είναι το μεγάλο ατού του SΕ με τον Α13 και εκει το Mi 10 στέκεται επάξια με τον snapdragon 865....για να μην τα πολυλογούμε, τα προιόντα της Apple είναι ακριβά από όποια πλευρά και να τα πιάσεις, προφανώς είναι καλά και ποιοτικά άλλα ακριβά και καλά κάνει και τα πουλάει τόσο η Apple με την ζήτηση που έχουν. Το ότι έχουν υποστήριξη για 5 χρόνια δεν νομίζω ότι απασχολεί τον περισσότερο κόσμο, θα κρατήσεις το κινητό σου 5 χρόνια?? ελάχιστοι το κάνουν οι περισσότεροι μέσα σε 2 χρόνια το πολύ το έχουν αλλάξει, κάνει τέτοια άλματα η τεχνολογία που ένα κινητό 2-3 ετών μοιάζει παλιατζούρα σε σχέση με ένα αντίστοιχο νέο μοντέλο. Στην τελική τα περισσότερα καλά Android τηλέφωνα παίρνουν updates για 2 χρόνια και κάποια για ακόμα παραπάνω.

Y.Γ. To low cost Ηonor 8X που ακόμα έχω, 2 ετών συσκευή παίρνει ακόμα updates Και security updates κάθε μήνα....
Υ.Γ. Για το Android vs ios δεν παίρνω θέση σχετικά είναι όλα, και τα 2 έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, δουλεύοντας πλέον παράλληλα και τα 2 δεν μπορώ να αποφασίσω πιο προτιμώ ή πιο είναι καλύτερο. Πάντα μιλάμε για συσκευή android υψηλού κόστους και όχι κανένα κινητό των 150 ευρώ.

52 λεπτά πριν, christospvl είπε

Eννοειται ολες τις συσκευες.. Απλα το αρθρο μιλαει για την Apple.. το να μου πασαρει πχ xiaomi mi 10 pro χιλιαρικο ενω παλια ηταν μια value for money εταιρια ειναι τραγικο απ ολες τις πλευρες.. Γενικως πιστευω εχουν ξεφυγει τα κινητα σε τιμες..  To S10 Plus εχει κοστος παραγωγης 420$ και πωληθηκε 999$ αρα 57.9% κερδος που ειναι εξωφρενικο.. Δηλαδη εδωσες 579$ για τη φιρμα το λογισμικο και τη μοστρα.. Το 11 Pro Max 490.5$ και πωληθηκε 1449.. αρα 66.15% κερδος.. Ενω δηλαδη οι εταιριες θα επρεπε να κατεβαζουν τιμες για να γινονται ανταγωνιστηκες καθε χρονια ανεβαζουν χωρις ιδιαιτερες αλλαγες σε χαρακτηριστικα..

Περίμενε λίγο, πόσο ήθελες να σου δώσει δηλαδή το mi 10 pro?? έχει φανταστική οθόνη, top επεξεργαστή, μνήμη, μπαταρία κλπ, τα καλύτερα ηχεία της αγοράς με διαφορά, εξαιρετική κατασκευή και τοπ κάμερες, με την βασική να είναι η καλύτερη στην αγορά. Σαν συσκευή σαν πακέτο είναι ισάξια ή και καλύτερη από τις περισσότερες ναυαρχίδες εκει έξω, οπότε βλέποντας πόσο πουλάνε οι άλλοι π.χ. η Samsung τους σάπιους Exynos σου λέει γιατί όχι και εγώ αφού έχω τοπ προϊόν. Κακώς μεν άλλα έτσι πάει το πράγμα. Το όλο θέμα με τις τιμές ξεκίνησε από την Apple, τις ανέβασε στον θεό και κακώς ακολουθήσαν όλοι, πρώτα η Samsung Και στην συνέχεια Huawei, Xiaomi κλπ...φτάσαμε σε σημείο για να πάρεις ναυαρχίδα να πρέπει να σκάσεις 1.000+ ευρώ που είναι πράγματι τραγικό από όλες τις απόψεις και αυτό αφορά όλες τις εταιρίες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...