perelevas Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Έχω ένα opel astra του 2006.Τελευταία μου παρουσιάζει ένα πρόβλημα το aircontition.Σταματάει να δουλεύει απο μόνο του,όχι πάντα ,μόνο σε ταξίδια.Τι εννοώ,την πρώτη φορά μου το έκανε ενώ γυρνούσα στη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας οδού από ένα χωριό ,γύρω στα 100 χλμ απόσταση και μετά από κανένα μισάωρο με ταχύτητες Εγνατίας (110-130χλμ/ώρα). Την επόμενη μέρα δούλευε κανονικά.Εντάξει λέω τυχαίο θα ήταν.Μετά από πολλές διαδρομές μέσα στην πόλη γιά αρκετές μέρες όλα ρολόι. Πάω Χαλκιδική γιά Σαββατοκύριακο καμιά εξηνταριά χλμ απόσταση,μπάνιο ,διαδρομές εκεί κοντά όλα καλά.Στην επιστροφή και ενώ κινούμαι στον δρόμο προς Θεσσαλονίκη,ξαφνικά πάλι κόβει το aircontition.Φυσικά όλες οι διαδρομές που περιγράφω γίνονται με τον κλιματισμό αναμμένο.Πάω το αμάξι στο συνεργείο μου λέει θα κάνουμε service το aircontition αλλαγή υγρών καθάρισμα του ψυγείου,160 ευρώ.Δεν το αφήνω ,μου φάνηκαν πολλά τα λεφτά.Την άλλη μέρα πάω σε άλλον,μου λέει τα ίδια συν ότι θα αλλάξει και ένα ρελέ,μήπως φταίει αυτό που κόβει,70 ευρώ.Παρακολούθησε το μου λέει και αν το ξανακάνει το ψάχνουμε περισσότερο.Οκ λέω. Την άλλη μέρα φεύγω ταξίδι Κέρκυρα.Θεσσαλονίκη-Μέτσοβο όλα καλά,ο κλιματισμός δουλεύει σε όλη τη διαδρομή.Αφού πίνω καφέ στο Μέτσοβο,ξεκινάω γιά Ηγουμενίτσα και εκεί το aircontition κόβει. Μένω μια εβδομάδα στην Κέρκυρα,με καθημερινές διαδρομές στο νησί για μπάνια και αξιοθέατα,αρκετά χλμ κάθε μέρα και ο κλιματισμός να δουλεύει κανονικά.Τα χλμ εκεί αρκετά αλλά οι μέσες ωριαίες ταχύτητες εκεί πολύ χαμηλές λόγω δρόμων.Τα λέω αυτά μήπως παίζουν κάποιο ρόλο στο πρόβλημα.Στην επιστροφή γιά Θεσσαλονίκη από Ηγουμενίτσα ,κάπου στην μέση της διαδρομής ,το aircontition πάλι κόβει και μέχρι την Θεσσαλονίκη ήρθα με ανοιχτά παράθυρα.Τι μπορεί να είναι ρε παιδιά;Σημειωτέον ότι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό ,την επόμενη μέρα αφού κρυώσει-ξεκουραστεί το κλιματιστικό,δουλεύει κανονικά. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Και συγνώμη γιά το μακροσκελές μήνυμα.
greekfragma Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Κομπρέσσορας του κλιματιστικού. Κλασσική βλάβη στο συγκεκριμένο. Στον επόμενο μάστορα που θα πας να σου μετρήσει την αντίσταση του με βολτόμετρο
perelevas Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Διορθώνετε αυτό ή χρειάζεται αλλαγή του κομπρεσορα; Επειδή δεν ξέρω,τι ακριβώς δείχνει η αντίσταση που πρέπει να μετρήσει;
greekfragma Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Άσε τον μηχανικό να μετρήσει και να σου πεί αντίστοιχα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα