_BASSstarlet_ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Και βέβαια έχει νόημα, όταν π.χ έχεις πολλά χιλιόμετρα και χάνει/καίει τ''άντερά του. Υπάρχουν λάδια ανώνυμα;Πως τα ζητάς; «Μάστρο μήτσο πιάσε ένα 4λιτρο από κείνο το μπλε»; Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από _BASSstarlet_
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, ratpack3 είπε Χρησιμοποιώ λάδι αυτοκινήτου ιξώδους 5w30 πάντα του κατασκευαστή (της bp όπως λέει η συσκευασία στο πίσω μέρος) 15 χρόνια περίπου 150 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να μου καίει σταγόνα. Ψάχτηκα για κάτι πιο φτηνό και με έκπληξη ανακάλυψα πως στην Ελλάδα παράγονται λιπαντικά για κάθε τύπου κινητήρα εσωτερικής καύσης (δεν μιλάω για την εταιρία που διαθέτει το διυλιστήριο στην Ελλάδα της γνωστής οικογενείας αλλά για άλλες πολλές μικρές μονάδες). Έψαξα αρκετά και με προβλημάτισε κυρίως αν όντως έχουν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών όπως λένε και πώς τις απέκτησαν έμαθα πως δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο,κάποιοι συνεργάζονται και με εταιρίες στην Γερμανία εξίσου μικρής δυναμικής που κάνουν στην ουσία συσκευασία επώνυμων λιπαντικών (αγοράζουν χύμα και συσκευάζουν με ιδιωτική ετικέτα). Σε συνεργείο γεωργικών μηχανημάτων ο μάστορας χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια λιπαντικά συγκεκριμένης ελληνικής εταιρίας χωρίς να είχε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα,με πωλητές που μπόρεσα να μιλήσω μου είπαν προμηθεύουν κυρίως βαρέλι εκατοντάδες συνεργεία ανα την επικράτεια με κόστος ανα λίτρο κυριολεκτικά το μισό σε σχέση με το επώνυμο λιπαντικό άσχετα αν εμείς σαν τελικοί καταναλωτές πληρώνουμε σε τιμή πχ Castrol το ''ανώνυμο'' λιπαντικό. Επίσης υπάρχει και το παράδειγμα του γνωστού Γερμανικού super market που πουλάει λιπαντικό χωρίς κανένα παράπονο για την ποιότητα του. Πιστεύεται αξίζει τον κόπο; Τώρα οκ απόψεις του τύπου ''δικό σου το όχημα δικό σου και το ρίσκο,εγώ δεν θα το έκανα'' ή ''δοκίμασε εσύ και πές μας'' καλό να μην διατυπωθούν καν θα με ενδιέφερε να μάθω αν κάποιος έχει εμπειρία απο αυτά τα λιπαντικά ή αν ξέρει κάποιον που τα δοκίμασε ή τα δουλεύει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. βαστα γιατι μας μπερδευεις. μιλας για "ελληνικο" λαδι που ερχεται απ το εξωτερικο και ειναι μιση τιμη για τους εμπορους αλλα στον τελικο καταναλωτη (εσενα και μενα) θα χει τιμη ιδια με των επωνυμων? αν καταλαβα καλα τοτε δε βλεπω κανενα λογο να αξιζει, αγοραζεις το επωνυμο και τελειωνεις
Salvation81 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Μιλαμε για 40ε το 6μηνο ακομα και αν κανεις 20-25.000 χιλιομετρα τον χρονο, δεν μιλαμε για τρελα ποσα. Εγω αρχισα με Motul πριν 10 χρονια και αυτα θα βαζω μεχρι να σταματησει να δουλευει καποια στιγμη το αμαξι
tyf Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Λοιπον παιδια επειδη τυχαινει να δουλευω με μια ελληνικη εταιρεια λαδιων. Τα λαδια της ειναι πρωτογενη δηλαδη δεν εχουν ανακυκλωμενα μεσα. Φαινετε και απο το χρωμα τους ειναι πολυ ποιο διαφανη απο αλλα της αγορας που ειναι ψιλομαυρα απο καινουργια. Η εταιρεια αυτη εχει παρει πιστοποιηση απο scania και volvo για λαδια φορτηγων (πολυ δυσκολο να παρεις πιστοποιηση απο αυτες της εταιρειες για λαδια φορτηγων) και μαλιστα απο φιλο που ετυχε να δουλευει εκει παλιοτερα μου επιβεβαιαωσε τα παραπανω και μου ειπε οτι τα φορτηγα που τα φοραγαν εκαναν ποιο αραιη αλλαγη λαδιων σε ταξιδα ελλαδα ολλανδια σε σχεση με τα υπολοιπα της αγορας. τα λαδια που βαζω εγω ξεπερνανε τις προδιαγραφες API SL/CF, ACEA A3/B3/B4, MERCEDES BENZ 229.3, VW 502.00/505.00, BMW LONGLIFE-98, PORSCHE, ROVER. προσωπικα τα βαζω σε μηχανη και σε δυο αυτοκινητα και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ποιο ικανοποιημενος απο αλλα λαδια που εβαζα. δεν θα πω μαρκα γιατι δε θελω να θεωρηθει διαφημιση. απλα σας petrol head που ειμαι και επειδη την ψαχνω θεωρω οτι ειναι πολυ καλη λυση εφοσον ειναι αξιοπιστη η εταιρεια ασχετα αν ειναι ελληνικη η οχι. βεβαια υπαρχουν και τα μαπα οχι μονο σε ελληνικα αλλα και σε ξενες μαρκες. 2
vamvakoolas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, _BASSstarlet_ είπε Και βέβαια έχει νόημα, όταν π.χ έχεις πολλά χιλιόμετρα και χάνει/καίει τ''άντερά του. Υπάρχουν λάδια ανώνυμα;Πως τα ζητάς; «Μάστρο μήτσο πιάσε ένα 4λιτρο από κείνο το μπλε»; δεν εχεις δει λαδια σε βαρελι; Ειδικα αν το βαρελι δεν εχει λογοτυπο τι περιμενεις να ειναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα