Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιώ λάδι αυτοκινήτου ιξώδους 5w30 πάντα του κατασκευαστή (της bp όπως λέει η συσκευασία στο πίσω μέρος) 15 χρόνια περίπου 150 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να μου καίει σταγόνα.

Ψάχτηκα για κάτι πιο φτηνό και με έκπληξη ανακάλυψα πως στην Ελλάδα παράγονται λιπαντικά για κάθε τύπου κινητήρα εσωτερικής καύσης (δεν μιλάω για την εταιρία που διαθέτει το διυλιστήριο στην Ελλάδα της γνωστής οικογενείας αλλά για άλλες πολλές μικρές μονάδες).

Έψαξα αρκετά και με προβλημάτισε κυρίως αν όντως έχουν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών όπως λένε και πώς τις απέκτησαν έμαθα πως δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο,κάποιοι συνεργάζονται και με εταιρίες στην Γερμανία εξίσου μικρής δυναμικής που κάνουν στην ουσία συσκευασία επώνυμων λιπαντικών (αγοράζουν χύμα και συσκευάζουν με ιδιωτική ετικέτα).

Σε συνεργείο γεωργικών μηχανημάτων ο μάστορας χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια λιπαντικά συγκεκριμένης ελληνικής εταιρίας χωρίς να είχε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα,με πωλητές που μπόρεσα να μιλήσω μου είπαν προμηθεύουν κυρίως βαρέλι εκατοντάδες συνεργεία ανα την επικράτεια με κόστος ανα λίτρο κυριολεκτικά το μισό σε σχέση με το επώνυμο λιπαντικό άσχετα αν εμείς σαν τελικοί καταναλωτές πληρώνουμε σε τιμή πχ Castrol το ''ανώνυμο'' λιπαντικό.

Επίσης υπάρχει και το παράδειγμα του γνωστού Γερμανικού super market που πουλάει λιπαντικό χωρίς κανένα παράπονο για την ποιότητα του.

Πιστεύεται αξίζει τον κόπο;

Τώρα οκ απόψεις του τύπου ''δικό σου το όχημα δικό σου και το ρίσκο,εγώ δεν θα το έκανα'' ή ''δοκίμασε εσύ και πές μας'' καλό να μην διατυπωθούν καν θα με ενδιέφερε να μάθω αν κάποιος έχει εμπειρία απο αυτά τα λιπαντικά ή αν ξέρει κάποιον που τα δοκίμασε ή τα δουλεύει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από ratpack3
Δημοσ.

Πρακτικά οι όποιες διαφορές έχουν οι διαφορετικές μάρκες λιπαντικών μεταξύ τους φαίνονται σε διαφορές θερμοκρασιών μόνο μερικών δέκατων του βαθμού. Ο έλεγχος ποιότητας εξάλλου είναι τέτοιος πλέον που θα ήταν εξαιρετικά περίεργο να ισχύει κάτι το διαφορετικό. Επίσης όπως σωστά αναφέρεις δεν παράγει λάδι ο κατασκευαστής του οχήματος, απλά προτείνει κάποια μάρκα με την οποία έχει συνάψει συμφωνία και έχουν γίνει δοκιμές κατά τις μηχανολογικές μελέτες του κινητήρα, αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση πως δεν θα υπήρχε αντίστοιχο αποτέλεσμα με άλλη μάρκα ίδιου ιξώδους.

• Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ελληνικά λάδια

.

Αναφορά σε κείμενο

αγοράζουν χύμα και συσκευάζουν με ιδιωτική ετικέτα

.

🤔

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ Motorcraft γιατί αυτά ορίζει ο κατασκευαστής (Ford) χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέση ποιότητα κ μέση τιμή απ' όσο το έχω ψάξει.

Στο θέμα της ελληνικής παραγωγής....

Ναι, ΕΧΩ ΔΕΙ μέσα σε γραμμή παραγωγής (προφανώς διυλιστήριο... μπήκα με συνοδεία ασφάλειας διότι δεν είμαι εργαζόμενος) τουλάχιστον δύο, γνωστές ετικέτες που παρασκευάζονται κ συσκευάζονται εντός (Ελλάδας) σε συσκευασίες απο λίτρο έως βαρέλι.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πόσα θα γλυτώνεις σε κάθε αλλαγή;Αξίζει τον κόπο όταν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα;

Μιλάμε για μισή τιμή εκεί που δίνεις 40€ μόνο για λάδι θα πάρεις και φίλτρα στην ίδια τιμή.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ratpack3 είπε

Μιλάμε για μισή τιμή εκεί που δίνεις 40€ μόνο για λάδι θα πάρεις και φίλτρα στην ίδια τιμή.

Μήπως αγοράζεις ακριβά αυτά που βάζεις;Εχεις ψαχτεί για άλλα μαγαζιά;

Που και 40€ ανα 10χχλμ δεν τα λες πολλά.Γνώμη μου.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μήπως αγοράζεις ακριβά αυτά που βάζεις;Εχεις ψαχτεί για άλλα μαγαζιά;

Που και 40€ ανα 10χχλμ δεν τα λες πολλά.Γνώμη μου.

Συγγενής σε ίδιο αυτοκίνητο,ίδιες συνθήκες οδήγησης έχει βάλει απο castrol magnatec γιατί είδε στο νετ οτι το λάδι ''μαγνητίζεται'' στον κινητήρα και δεν κάθεται τόσο γρήγορα με αποτέλεσμα καλύτερη λίπανση,έβαλε ΕΝΕΟS γιατί οι Ιάπωνες έχουν ποιότητα,οι Αμερικάνοι τι είναι μ@λάκες αυτοί δεν ξέρουν; όχι βέβαια έβαλε και ΜΟΤUL!

Το αποτέλεσμα σε κάθε αλλαγή μάρκας το αυτοκίνητο έκαιγε λιπαντικό και το λένε εμπειρικά ίσως οι μάστορες έχουν όμως δίκιο καλό είναι μια μάρκα λιπαντικών.

Αν είναι λοιπόν να αλλάξω λιπαντικό τουλάχιστον να δώ όφελος στην τσέπη μου εμένα αυτό με νοιάζει όχι να κάνω πειράματα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ratpack3 είπε

Συγγενής σε ίδιο αυτοκίνητο,ίδιες συνθήκες οδήγησης έχει βάλει απο castrol magnatec γιατί είδε στο νετ οτι το λάδι ''μαγνητίζεται'' στον κινητήρα και δεν κάθεται τόσο γρήγορα με αποτέλεσμα καλύτερη λίπανση,έβαλε ΕΝΕΟS γιατί οι Ιάπωνες έχουν ποιότητα,οι Αμερικάνοι τι είναι μ@λάκες αυτοί δεν ξέρουν; όχι βέβαια έβαλε και ΜΟΤUL!

Το αποτέλεσμα σε κάθε αλλαγή μάρκας το αυτοκίνητο έκαιγε λιπαντικό και το λένε εμπειρικά ίσως οι μάστορες έχουν όμως δίκιο καλό είναι μια μάρκα λιπαντικών.

Αν είναι λοιπόν να αλλάξω λιπαντικό τουλάχιστον να δώ όφελος στην τσέπη μου εμένα αυτό με νοιάζει όχι να κάνω πειράματα.

Οπότε έρχεσαι στα λόγια μου ,βάζε το ίδιο λάδι αλλά κοίτα μην και το βρεις φτηνότερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που πωλούνται και με ποιό όνομα, αυτά τα Ελληνικά λάδια;

Νομίζω η Cyclon κάνει ανακύκλωση...

Επεξ/σία από _BASSstarlet_
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, _BASSstarlet_ είπε

Κυρίως δουλεύουν σε συνεργεία και rent a car. Αγορά με το βαρέλι/τόνο.  Το ποσό ελληνικά είναι ή rebranded από τρίτες χώρες, άγνωστο.

Σχετικά φτηνό λάδι έχει για χονδρική και η Eltrekka.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, _BASSstarlet_ είπε

Εγώ μιλάω για λάδια της Caroil ΑΕ που δραστηριοποιείται στην περιοχή που μένω.

Επίσης υπάρχει και η Motor Oil Speed στην Αταλάντη και μια μονάδα στην Θεσσαλονίκη η TrafficOil.

Παράγουν λιπαντικά δεν ανακυκλώνουν οι συγκεκριμένες.

Όχι μόνο βαρέλι βρίσκεις και 1 λίτρο για δοκιμή,στα συνεργεία προφανώς και μιλάμε για βαρέλι.

Επεξ/σία από ratpack3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...