jay_D Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Αυτό θέλω να αποφύγω. Το 5.1. Είχα 5.1 και για μικρό χώρο (και ακριβό για την εποχή του για το πόσα λίγα watt ήταν τα ηχειάκια του) και έχω και στο πατρικό 5.1 μέτριας ποιότητας στο σαλόνι. Είναι πολύ όμορφο σε ταινίες gaming κλπ κλπ αλλά με ενοχλεί πάρα πολύ όταν θέλω να ακούσω μια Stereo πηγή ήχου. Επειδή έχω λιώσει στο θέμα επαγγελματικού ήχου λόγω σπουδών και έχω συνηθήσει σε Monitor ηχεία με Solid stereo sound (που πλέον θέλω και το extra bass και ας ξέρω πως είναι "λάθος", βλ. ηχεία Krk Rokit 6 που τα αγάπησα περισσότερο και από Genelec τα οποία αντικειμενικά είναι σε άλλη κατηγορία), θέλω να έχω μόνο Stereo σύστημα προς το παρόν στο σαλόνι μου. Σίγουρα αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον γιαυτό και κοιτάω να υπάρχει επιλογή 5.1 ή 7.1 ούτως ώστε να έχω την ευκολία να πάρω και να συνδέσω νέα ηχεία πάνω του. Το κακό είναι πως για κάποιο λόγο τα Stereo ηχεία για Hi-fi είναι πολύ πιο ακριβά από τα αντίστοιχης ποιότητας ήχου Monitor ηχεία και πως για εμένα το Hi-fi σύστημα είναι κάτι που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σοβαρά να μάθω.
lnwolfgr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 19 λεπτά πριν, mr.Vox είπε Έχω κάτι παλιά Jensen Αμερικάνικα της δεκαετίας του 80. Έχω αλλάξει τις μεμβράνες στα woofer λόγω φθοράς από τον χρόνο, ένα κεντρικό B&W, 2 tangent πίσω που οδηγούνται από έναν 6,1 ενισχυτή YAMAHA. Επίσης συμπληρώνονται με ένα Subwofer YST 300 της Yamaha. Παλιά που έβλεπα πολύ ταινίες καταστροφής το είχα ευχαριστηθεί αν και τα Jensen έβγαζαν πολύ μπάσο. Αν αγοράσεις καλό θα ήταν να αγοράσεις πλήρης σετ της πεντάδας, εξάδας που θα χρησιμοποιήσεις. Έχω την εντύπωση όμως ότι ένας στερεοφωνικός Pioneer που έχω αποδίδει καλύτερα στην στερεοφωνία από τον πολυκάναλο. Λεφτά να έχεις να χαλάς. Ναι το stereo imaging είναι πολύ ανώτερο σε έναν στέρεο ενισχυτή, αυτή είναι η πρωταρχική δουλειά του.
lnwolfgr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 @jay_D Απο το hdmi θες να περάσεις μόνο ήχο η και εικόνα? Γιατί στο budget σου υπάρχουν στέρεο ενισχυτές με άλλες ψηφιακές εισόδους (toshlink, coaxial).
jay_D Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Θα περάσω και εικόνα. Γιαυτό με καίνε και τα hdmi.
jay_D Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι ναι αλλά δεν θα τον έχω ακόμα. Είναι στο πατρικό μου και δουλεύει κανονικά μετά από τόσα χρόνια, ειδικά μετά το service που έφαγε πριν καμία 5ετία είναι σαν καινούριος. Αν τον πάρω στα χέρια μου είναι γιατί θα αγοραστεί καινούριος ενισχυτής εκεί. Είναι πανέμορφος και αν τον αποκτήσω σκέφτομαι καπάκια να τον συνδέσω για τα Stereo κάτω από τον Avr αν δεν με έχει ικανοποιήσει το Stereo του. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2020 από jay_D
mr.Vox Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Η H.H Scott δεν υπάρχει πια όπως ή Jensen και πολλές άλλες Αμερικάνικες. Δεν νομίζω να είναι λαμπάτος αυτός που αναφέρεσαι αφού οι λαμπάτοι της εταιρείας υπήρξαν μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 60. Συνέχισε βέβαια μέχρι και την δεκαετία του στην παραγωγή των consumer electronics.
lnwolfgr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μην μπεις στον κόπο να τα συγκρίνεις, είναι άλλη κατηγορία ο scott Αν είναι λάμπα ξεκινάει απο τα αποδυτήρια με 5-0 υπέρ του.
jay_D Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, mr.Vox είπε Η H.H Scott δεν υπάρχει πια όπως ή Jensen και πολλές άλλες Αμερικάνικες. Δεν νομίζω να είναι λαμπάτος αυτός που αναφέρεσαι αφού οι λαμπάτοι της εταιρείας υπήρξαν μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 60. Συνέχισε βέβαια μέχρι και την δεκαετία του στην παραγωγή των consumer electronics. Ο συγκεκριμένος έχει αγοραστεί πριν γενηθώ. Δεν είναι καινούρια αγορά. Απλά δεν είμαι και 100% σίγουρος αν είναι όντως λαμπάτος. Πρέπει να είναι ο 480 που και λαμπάτος να μην είναι απόσους έχω ακούσει έχει πααααααρα πολύ καλό ήχο.
mr.Vox Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 O 480 είναι του 1975 περίπου. Ακολούθησε ο 480Α το 78. Δεν είναι λαμπάτος. Δοκίμασε τον και πες μας. Σίγουρα θέλει καθάρισμα και λογικά μια συντήρηση.
jay_D Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, mr.Vox είπε O 480 είναι του 1975 περίπου. Ακολούθησε ο 480Α το 78. Δεν είναι λαμπάτος. Δοκίμασε τον και πες μας. Σίγουρα θέλει καθάρισμα και λογικά μια συντήρηση. Ναι κάπου εκεί πρέπει να αγοράστηκε. Έχει γίνει ρετουσάρισμα και επισκευή πριν απο 5 χρόνια περίπου. Κρίμα μέσα μου πίστευα πως είναι χωρίς να το έχω ψάξει και πάρα πολύ. Πάντως στο πατρικό μου τον χρησιμοποιούν ακόμα καθημερινά. Σκυλί κανονικό
lnwolfgr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) O 480 δεν νομίζω να είναι λάμπα, καλά μηχανηματάκια τότε τα scott. @mr.Vox υπάρχουν ακόμα μηχανήματα του 60/70 σε λειτουργία 👍 Εγώ έχω αυτόν είναι από τους πρώτους αν όχι ο πρώτος ενισχυτής κιθάρας της yamaha o ta-30 μοντέλο 69 και δουλεύει πολύ καλά, και μάλιστα καθαρά σαν αυτόν δύσκολα βρίσκεις. Δεν υπάρχουν πολλοί φυσικά γιατί το ηχείο είναι τραπέζιο από foam και όση βάζανε μπάσο πάνω, τους καταστρέφανε. Στην Ελλάδα ήταν ο παράδεισος του μπουζουξή, ένα μπουζούκι και μια ακουστική κιθάρα βάζαν πάνω (ελαφριά όργανα και τα 2 σε θεμα συχνοτήτων). Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2020 από lnwolfgr 2
NikolasR6 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Καλημερα σε ολους!! Ηχεια υπαρχουν παρα μα παρα πολλα!καλο ειναι αφου μαζεψεις γνωμες και προτασεις..να τα ακουσεις με τα ιδια σου τα ωτα.αν και....ακομη και στον χωρο σου να ξερεις παλι θα εχεις αλλο ηχο! Οπως και να εχει ομως θα εχεις καλυτερο "οδηγο" αν τα εχεις ακουσει απο πριν! Γραψε αν μπορεις τελικα σε τι συμπερασμα κατεληξες!!Νασαι καλα!!!
jay_D Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Τωρα προς τα μεσα του Σεπτεμβρη θα αρχίσω να πηγαινω σε μαγαζιά. Εχω χρονο μπροστα μου οποτε θα αργησω λογικα να αποφασισω. Μολις το κανω θα γραψω τελικα με τι προχώρησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα