Προς το περιεχόμενο

Κατάλληλα ηχεία για stereo ήχο σε ενισχυτή Denon home theater

jay_D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Νομίζω ότι αυτά είναι σε ένα λογικό budget και είναι αξιόλογα ηχεία.

Καλές ακροάσεις σου εύχομαι 👍

Να ξέρεις όμως ότι παίζει ρόλο και ο χώρος μην τον υποτιμήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω οτι σου τα είπε πολύ ωραία ο lnwolfgrΕγώ είμαι κάτοχος Klipsch και θα σου πρότεινα να πας να τα ακούσεις μιας και εμενα με κέρδισαν απο την αρχή και δεν νομίζω να αλλάξω ηχεία σύντομα. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν, να θυμάσαι ότι ηχεία δεν αλλάζεις συχνά και τα κρατάς για χρόνια. Στους ενισχυτές χρειάζεται "ανανέωση". Σου προτείνω λοιπόν, ότι αν μπορείς να καθυστερήσεις την αγορά και να πάρεις κάτι καλύτερο συνεπώς και ακριβότερο, σίγουρα δύσκολα θα το μετανιώσεις αργότερα. Το σημαντικότερο όλων πριν αγοράσεις, να τα έχεις ακούσει αρκετά ώστε όσο γίνεται για να μην αγοράσεις γουρούνι στο σακί.

• Like 1

Πολύ σωστά τα λες. Αν και τον ενισχυτή μπορείς να τον κρατήσεις πολλά χρόνια, σίγουρα ένα καλό ζευγάρι ηχεία μπορείς να τα κρατήσεις ακόμα και για "πάντα". Έχω παράδειγμα και από τα Monitor που έχω αλλά και από τα ηχεία στο πατρικό μου. Θα το σκεφτώ καλά για τα ηχεία πριν πάρω και θα πρέπει να με ικανοποιούν αν όχι 100% σε ένα 90% σίγουρα. Εννοείται πως αν δεν ακούσω δεν αγοράζω γιατί πάντα είναι υποκειμενικό για τον καλό ήχο σε κάθε αυτί.

Κάτοχος X1600H (μη κοιτας την σειρα S είναι πολυ κοντα σε χρήματα αλλα υποδεεστερη ποιοτικα) τον "πάντρεψα" με Dali Oberon 5. Πολύ "μουσικα" ηχεια που κανουν και για Home Cinema.

Με βόλεψαν απίστευτα λόγω χώρου (είναι αρκετά κοντά σε ύψος σε σχέση με άλλα) και ποιότητας. Για μένα ανέβασε λίγο το μπάτζετ σου στα ηχεία και δε θα το μετανιώσεις, καθώς θα τα κρατήσεις χρόνια. Επίσης πολύ καλά είναι και τα Polk Signature S50e. 

Ο Denon είναι πάρα πολύ καλός για ταινίες/σειρές και αξιοπρεπέστατος σε δικάναλη μουσική. Για μένα πάρε αυτό που θα σου καθίσει καλύτερα στα αυτιά σου, και στο μέλλον βρές εναν Yamaha S2000 μεταχειρισμένο να δεις την διαφορά στο δικάναλο ήχο ;) 

• Like 1

Δεν είχα ακούσει και τα καλύτερα λόγια για τα Dali αλλά αφού τα έχεις δοκιμάσει αν βρεθούν σε κάποιο κατάστημα θα τα ακούσω και αυτά. Όσο για τον ενισχυτή και εγώ αυτό πρόσεξα ότι έχουν τα ίδια λεφτα και αξίζει παραπάνω ο X. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν θα αλλάξει πάλι η τιμή του προς τα πάνω και προσωρινά τον έχουν ρίξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, jay_D είπε

........ Όσο για τον ενισχυτή και εγώ αυτό πρόσεξα ότι έχουν τα ίδια λεφτα και αξίζει παραπάνω ο X. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν θα αλλάξει πάλι η τιμή του προς τα πάνω και προσωρινά τον έχουν ρίξει.

Σε ενισχυτές να ξέρεις οτι αναμένονται τα νεα μοντέλα. Καλές τιμές στα νεα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα, θα έχει απο νοέμβριο και μετα. Είχα στην κατοχη μου τον 2600H. Φίλος είχε τον 1600. Τους αντικαταστήσαμε και οι δυο σχετικά σύντομα χωρις να σημαίνει οτι δεν άξιζαν τα χρήματά τους. Οι απαιτήσεις σου ορίζουν αν θα σου κάνει ή οχι. Ξεκίνα με το νέο μοντέλο αν μπορείς να περιμένεις μεχρι τοτε, ωστε αν θες να αναβαθμίσεις σε ενα εξάμηνο να είναι εύκολη η πώληση μιας και θα έχεις το τρέχον μοντέλο εκείνης της περιόδου. Νέο μοντέλο υπάρχει αν δεν κάνω λάθος απο τον 2700 κ πάνω. Επίσης να ξέρεις κάτι σημαντικό, τα φθηνότερα μοντέλα δεν έχουν έξοδο προενίσχυσης. Που σημαίνει οτι αν χρειαστείς τελικό ενισχυτή στο μέλλον ίσως να χρειαστεί να αλλάξεις ενισχυτή ξανά.

Επεξ/σία από giannis_ps_21

Καλά τα λες. Αρχές του 2021 θα γίνει η αγορά οπότε θα έχω δυνατότητα για να πάρω πιο νέο μοντέλο (αν οικονομικά δεν ξεπερνάει τα 400 και είναι καλύτερο από τον X1600h). Να το αλλάξω μετά δεν έχω σκοπό. Θέλω να πάρω και να το κρατήσω όσο κρατήσει. Απλά το θέμα ηχεία είναι πιο στάνταρ, ειδικά στα λεφτά που ψάχνω το μόνο καλύτερο που μπορεί να γίνει μέχρι τότε είναι να πέσει η τιμή σε κάποιο που δεν κοιτούσα πριν.

21 ώρες πριν, jay_D είπε

Καλά τα λες. Αρχές του 2021 θα γίνει η αγορά οπότε θα έχω δυνατότητα για να πάρω πιο νέο μοντέλο (αν οικονομικά δεν ξεπερνάει τα 400 και είναι καλύτερο από τον X1600h). Να το αλλάξω μετά δεν έχω σκοπό. Θέλω να πάρω και να το κρατήσω όσο κρατήσει. Απλά το θέμα ηχεία είναι πιο στάνταρ, ειδικά στα λεφτά που ψάχνω το μόνο καλύτερο που μπορεί να γίνει μέχρι τότε είναι να πέσει η τιμή σε κάποιο που δεν κοιτούσα πριν.

Σε Black Friday αρκετά καταστήματα βγάζουν προσφορές οπότε τότε ειναι μια καλή περίοδος να το ψάξεις. Από την άλλη μην αποκλείεις το μεταχερισμένο. Υπάρχουν περιπτώσεις που βρίσκεις άριστα ηχεία εμφανισιακά και λειτουργικά. Υπάρχουν άτομα που κάνουν συχνά αλλαγές στα ηχεία τους. Το ιδιο ισχύει και για τους ενισχυτές. Μπορείς να πάρεις μεταχειρισμένο καλύτερο μοντελο με λιγότερα χρήματα ίσως. Εγώ όταν έδωσα τον δικό μου ήταν άθικτος κ με την απόδειξη του για την εγγύηση. 

Γενικά παίρνω μεταχειρισμένα αλλά σε αυτό το θέμα θέλω να πάω σε new εκτός αν βρεθεί όντως κάτι πάρα πολύ καλό που δεν μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια.

Οταν αρχίσεις της ακροάσεις ΜΗΝ παραλήψεις να ακούσεις και στερεοφωνικούς ενισχυτές, αφού πας που πάς.

Και αν μπορείς τα ηχεία που θα ακούσεις σε έναν avr τα ίδια ηχεία να ακούσεις και στον στέρεο, (στην ίδια κατηγορία τιμής} να καταλάβεις της διαφορές. 👍

Το μόνο που με σταματάει από τον Stereo είναι τα hdmi (και η τιμή σε Stereo avr). Αλλά ναι αν υπάρχει η δυνατότητα θα το ζητήσω. Καλή παρατήρηση γιατί δεν θα το έκανα. Επίσης, ίσως στο μέλλον έχω έναν vintage ενισχυτή στην κατοχή μου (Scott) ο οποίος αν δω ότι έχει καλύτερη απόδοση στην μουσική από τον Avr θα μπεί κάλιστα από κάτω του.

Έχω κάτι παλιά Jensen Αμερικάνικα της δεκαετίας του 80. Έχω αλλάξει τις μεμβράνες στα woofer λόγω φθοράς από τον χρόνο, ένα κεντρικό B&W, 2 tangent πίσω που οδηγούνται από έναν  6,1  ενισχυτή YAMAHA. Επίσης συμπληρώνονται με ένα Subwofer YST 300 της Yamaha. Παλιά που έβλεπα πολύ ταινίες καταστροφής το είχα ευχαριστηθεί αν και τα Jensen έβγαζαν πολύ μπάσο.

Αν αγοράσεις καλό θα ήταν να αγοράσεις πλήρης σετ της πεντάδας, εξάδας που θα χρησιμοποιήσεις.

Έχω την εντύπωση όμως ότι ένας στερεοφωνικός Pioneer που έχω αποδίδει καλύτερα στην στερεοφωνία από τον πολυκάναλο.

Λεφτά να έχεις να χαλάς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...